αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Παραδοσιακά γεφύρια

Από τον Stef

Θα ήθελα να πω σε όλους τους φίλους που διαβάζουν με την ευκαιρία που δόθηκε, για ένα φανταστικό γεφύρι με δυο τόξα το οποίο δεν είναι πάνω από μίση ώρα από την Αράχωβα.
Ξέρω πολύ λίγα για την ιστορία του για να σας γράψω αλλά ίσως κάποιος άλλος μπορεί να ξέρει περισσότερα και πιο σωστά.
Απ' ότι ξέρω λοιπόν είναι ένα φαράγγι βατό με μήκος περίπου 6 χλμ., το οποίο από την αρχαιότητα μέχρι τη δεκαετία του 1950 ήταν ο κυριότερος δρόμος επικοινωνίας των Στειριωτών και της Μονής του Οσίου Λουκά με τον κορινθιακό κόλπο.
Στην είσοδο του φαραγγιού από τη μεριά του Στειρίου υπάρχει το πέτρινο γεφύρι του Λεοντείου πιθανόν βυζαντινής εποχής, κατασκευασμένο από κάποιον Λεόντειο, μοναχό του Όσιου Λουκά.
Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάτε να το δείτε η ακόμη και να περπατήσετε όλο το φαράγγι το οποίο είναι φανταστικό και με μεγάλη ιστορία.


7 σχόλια:

ονομα είπε...

Φίλε Stef πολύ ωραίο και αυτό. Όμως πάλι θα πουν δεν ξέρουν που είναι και δεν μπορούν να το βρουν.

Προτείνω να φτιάξουμε ένα αρχείο με όλες τις ωραίες τοποθεσίες ή και τα μονοπάτια και να το ανεβάσουμε στο Google Earth μαζί με φωτογραφίες να μπορούν να τα βρουν ολοι.

Αν συμφωνούν κι άλλοι το συζητάμε...

Με εκτίμηση
Ντελάλης

Unknown είπε...

Φίλε ντελαλη σύμφωνω μαζί σου σε ολα αυτά που λες.εγώ αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βρω το υλικό και τις ακριβείς θέσεις,από κει και περα όμως επειδή εγώ το χω πάρει με τυρί δεν ξέρω να τα βάλω πάνω στο χάρτη.Αν μπορεί κάποιος άλλος τότε να το κάνουμε ευχαρίστως

ονομα είπε...

Φίλε Stef

Στο χάρτη θα τα βάλω εγώ. Και θα τα αναρτήσουμε να μπορούν να τα βλέπουν όλοι από εδώ.
Θα γίνει ωραία κατάσταση.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Ντελάλης

Κατερίνη είπε...

Έχω την εντύπωση - από φωτογραφικό υλικό που είδα- ότι είναι το φαράγγι της Κλεισούρας. Μπορείτε να δείτε εδώ... http://sogal-stiri.blogspot.com/2010/05/blog-post.html . Είναι ένα blog του Στειρίου, που είχε αναρτηθεί και στον Ντελάλη. Όντως αυτό που προτείνεις Ντελάλη είναι πολύ καλό (google earth). Επίσης ο φίλος stef είχε προσφερθεί να γίνει μια περιήγηση στις ομορφιές του τόπου μας. Μήπως θα ήταν εφικτό να οργανωθούν τέτοιες εξορμήσεις, για όσους ενδιαφέρονται?

Κατερίνα είπε...

Συγνώμη! από κεκτημένη ταχύτητα ορισμένες φορές αφήνω το mail ως ψευδώνυμο.

Στείριδα - el Steiri Στείρι Βοιωτίας είπε...

Στείριδα - el Steiri Στείρι Βοιωτίας

Είναι το φαράγγι της Κλεισούρας.

Unknown είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.

Top