αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Πόσο πωλείται η... κλεμμένη ιστορία μας;

Από Stef

Γκρέμισμα παραδοσιακών γεφυρών

Ήθελα να αναφερθώ για αυτό το θέμα σε όλους τους Αραχωβίτες.
Πιστεύω ότι είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας γιατί κάποιο ποσοστό Αραχωβιτών και ξένων χτίζουν τα σπίτια τους με αγκωνάρια και πέτρες από τα παλιά παραδοσιακά γεφύρια που πάνε και τα βγάζουν κρυφά γιατί είναι αυτονόητο ότι απαγορεύεται, με αποτέλεσμα τώρα να πηγαίνουν και οι εργάτες (αλλοδαποί) να τα παίρνουν και να μας τα πουλάνε.
Αν θέλεις να φτιάξεις πέτρινο σπίτι κύριε να πληρώσεις.
Αντί να τα διατηρήσουμε και να τα αξιοποιήσουμε κατάλληλα εμείς τα καταστρέφουμε!!!


13 σχόλια:

ονομα είπε...

Για αυτή την κλοπή της ιστορίας μας δεν θα γίνει... συλλαλητήριο διαμαρτυρίας!
Ούτε βέβαια έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, όπως έγινε για το όνομα του νέου δήμου.
Βλέπετε, τα σπίτια που χτίζονται είναι πανέμορφα, παραδοσιακά...

Δυστυχώς οι περισσότεροι νοιάζονται μόνο για... ονόματα (και τα υπόλοιπα που το συνοδεύουν, κονδύλια, διαχείριση κτλ.), σαν τους παππούδες μας που σκοτώνονταν τις μέρες πριν τη βάφτιση των εγγονιών τους.

Κανείς δε νοιάζεται πραγματικά για την ιστορία του τόπου μας, οι πιο πολλοί δε, την αγνοούν.

Οι εικόνες που έστειλε ο αναγνώστης με τα γεφύρια που έφτιαξαν οι παππούδες μας μισογκρεμισμένα, θυσία στο βωμό της ανάπτυξης που όλοι ευαγγελίζονται, αφιερώνονται σε όλους τους αραχωβίτες που... έχουν σκάσει για το όνομα του νέου δήμου.

Λεζάντα δεν βάζω, αλλά αν έβαζα θα ήταν 2 μόνο λέξεις: ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!

Ντελάλης

Υ.Γ. Φίλε Stef σε ευχαριστώ για το email και τις φωτογραφίες.

Στέργιος είπε...

Η Αράχοβα έφτασε μετά από τριάντα χρόνια ανοδικής πορείας να αισθάνεται ότι έχει κατακτήσει το σεβασμό και την αναγνώριση εκ μέρους πολλών άλλων ανθρώπων, καθώς και την οικονομική ευδαιμονία που δικαιούται μετά από τόσες προσπάθειες. Πολλοί μας καταμαρτυρούν συμπλέγματα ανωτερότητας και αριστοκρατίας τα οποία ίσως να μην είναι αδικαιολόγητα.
Τα ανωτέρω επιτεύγματα στην υπερβολή τους και ιδίως σε χρονική διάρκεια, μπορούν να μετατρέψουν σε…….. Νέρωνες ακόμα και τους πιο προσγειωμένους και μετριοπαθείς ανθρώπους.
Τα στοιχεία που ανέφερα συνοδεύουν, μεγάλο τμήμα των συμπολιτών μας.
Η επανάπαυση στα όποια επιτεύγματα, μας παρασύρει στην αδράνεια και τον εφησυχασμό. Μας επιφέρει την ακραία χαλάρωση, και την αυταρέσκεια σε βαθμό…… αυτοϊκανοποίησης.
Συνήθως όταν ο σπουδαίος και πετυχημένος θέλει να κάνει μια παύση μεγάλης διάρκειας για να απολαύσει εκείνα που κατάκτησε, τότε είναι που γίνετε ανεδαφικός, απρόσεκτος και αναίσθητος στα σημάδια των καιρών.
Έχω την εντύπωση ότι με άγνοια κινδύνου και τη μη αίσθηση απειλής από τους αρνητικούς παράγοντες(οικονομικούς κυρίως) που μας πολιορκούν, δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία στα σημεία των καιρών. Δεν αντιδράμε και δεν παίρνουμε στα σοβαρά όλους αυτούς τους κινδύνους που μας απειλούν. Είμαι σίγουρος ότι αυτή την ψευδοασφάλεια που νιώθουμε θα την πληρώσουμε και μάλιστα με ισχυρό τίμημα.
Η Αράχοβα σήμερα, κρίνοντας από τα δύο τρία συμβούλια που συμμετείχα αλλά και από άλλες περιπτώσεις, θυμίζει την Αρχαία Πόλη Σύβαρη στην Μεγάλη Ελλάδα. Ο πλούτος και η ευδαιμονία της Πόλεως έφτασε τους Συβαρίτες να σφάξουν τους πετεινούς για να μην τους ξυπνάνε νωρίς! ίδρωναν, λένε, βλέποντας δούλους να κάνουν βαρειές εργασίες και από το ψάρι έτρωγαν μόνο το αυγό. Ξαφνικά μια ωραία πρωία οι Κροτωνιάτες, που ο χειρότερος από αυτούς σήκωνε στη ράχη του μια αγελάδα και ο καλύτερος την «έκοβε» στο σβέρκο και έτρεχε με αυτή σε αγώνα δρόμου, κατέλαβαν τη Σύβαρη χρησιμοποιώντας μόνο σκαμπίλια, φτερνίσματα, και ρεψίματα. Στη συνέχεια φουντάρανε τους φουκαράδες τους Συβαρίτες στους μαρμάρινους, αλαβάστρινους και σεντεφένιους «απόπατους» της πόλεως.
Σας θυμίσω, όταν ήμασταν παιδιά πριν από σαράντα χρόνια, τους Πατεράδες μας, που δέρνονταν και κρατούνταν από τους χωροφύλακες επειδή υπερασπίζονταν το νερό της Απανωτιάς που ήθελαν να μας αφαιρέσουν.
Σήμερα γίναμε «ιδιώτες», ασχολούμαστε μόνο με τον εαυτό μας και τα του οίκου μας. Τα κοινά δεν μας ενδιαφέρουν, ούτε το όνομα του Δήμου, ούτε τα πεζούλια και τα γεφύρια ούτε η δημόσια εκφρασμένη άποψή μας, που είμαστε υποχρεωμένοι να εκφέρουμε. Αυτό είναι σύνδρομο παρακμής που πιστεύω ότι θα το πληρώσουμε.

Κασσάνδρα είπε...

Ρε stef και Ντελάλη τι είναι αυτά που γράφετε. Πως έχω εγώ ευθύνη, που ενδιαφέρομαι για το χωριό μου, που δεν το γνώριζα; Πως είμαστε υπεύθυνοι όλοι; Για ποια συμβούλια μου μιλάς; Εδώ πρόκειται για καραμπινάτη κλοπή(αδίκημα ποινικού κώδικα) και πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας. Παρακαλώ ο stef να στείλει τις φωτογραφίες στο γραφείο του εισαγγελέα με κοινοποίηση στο Δήμο. Να βρεθούν αυτοί που το έκαναν (μεταφορείς, εργάτες κ.λ) και να υποστούν τις συνέπειες. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Ντελάλη για ένα όνομα ζούμε σ αυτή τη κοινωνία, εαν το χάσουμε και αυτό, χαθήκαμε.

caveman είπε...

ntelali, συγχαρητήρια για την δημοσίευση αυτού του θέματος, εγω προσωπικά το αγνοούσα όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι. Από δω και πέρα θα φτάσει εκεί που πρέπει και θα σταματήσει το πλιάτσικο των κημειλίων - ιστορίας που μας άφησαν οι πρόγονοί μας.
Αλλά, γιατί το συνδέεις με τους αγώνες για το όνομα του δήμου? Αυτή η προσέγγισή σου είναι απλοϊκή. Άμα την αλλαγή της ονομασίας του τόπου σου την παίρνεις τόσο αψήφιστα τότε σε καλώ από αύριο ν' ανεβάζεις την σελίδα σου στο διαδίκτυο ως ¨ο ντελάλης του διστόμου¨.

Unknown είπε...

Αγαπητοί συμπατριώτες δεν είναι το μόνο γεφύρι αυτό που έχει λεηλατηθει έτσι!! Αλλά και άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε ,κάποτε, και μίλησε στο δήμο Αραχωβας για το θέμα, τελικά δεν κατάφερε τίποτα. Για αυτό οσο και να προσπαθούμε μόνοι μας δεν κάνουμε τιποτα. Δήμαρχε, βοήθεια!!!!!! Μπράβο stef που το εφερες στην επιφάνεια το θέμα.

Unknown είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ/Ε ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΗΝΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ.ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΤΕ (3 ΧΡΟΝΙΑ) ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ (ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΕΡΩ ΜΙΛΑΩ),ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ!!!(ΑΛΟΔΑΠΟΣ).ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΝΤΕΛΑΛΗ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.

ονομα είπε...

Φίλε Κασσάνδρα

Η ευθύνη είναι συλλογική με την έννοια του ότι η άγνοια σε τέτοια θέματα δεν επιτρέπεται. Αυτό θεωρώ οτί εννοεί ο Stef με το "είμαστε όλοι υπεύθυνοι". Δεν έγινε σε μια ημέρα, καθώς όπως είδες στη φωτογραφία έχουν ξηλώσει όλο το πεζούλι αριστερά και δεξιά. Αυτό γίνεται συστηματικά, τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω. Κι εμείς (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Πάντως έχεις δίκιο ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν ήταν η πρόθεσή μου να γενικεύσω.

Φίλε the caveman

Δεν περίμενα να ακούσω ότι θα γίνω και ντελάλης του... Διστόμου. Όχι ότι έχω τίποτα με τους ανθρώπους (εκτός από εκείνους που μας κλέβουν μπρος στα μάτια μας). Όμως εγώ ΕΙΜΑΙ Αραχωβίτης και ΝΙΩΘΩ Αραχωβίτης. Και μόνο για τις ώρες που σπαταλάω μπροστά στην οθόνη μου για το blog -χωρίς να λέω ούτε το όνομά μου- δεν θα έπρεπε να το πεις αυτό. Ας είναι.
Για να σου απαντήσω στην ερώτησή σου, δεν υποβαθμίζω, ούτε βεβαίως μέμφομαι τον αγώνα μας για αποκατάσταση της αδικίας στο πλαίσιο του σχεδίου Καλλικράτης. Η σύνδεση που επιχείρησα (σωστή, λάθος, κρίνετέ το εσείς) έγινε υπό το πρίσμα του ότι ένα από τα επιχειρήματά μας είναι η ιστορικότητα του τόπου μας. Και βεβαίως, αν εμείς δεν σεβόμαστε την ιστορία μας πώς περιμένουμε να την σεβαστούν οι άλλοι.

Ντελάλης

Χαρης είπε...

ΝΤΕΛΑΛΗ , σεβομαι απολυτα τις ωρες που σπαταλας μπροστα στην οθονη του υπολογιστη σου και πραγματικα σου χρωσταμε ενα μεγαλο ευχαριστω για το αποτελεσμα που μας δινεις..... Πολλα απο αυτα που εχουμε πει και εχουμε μαθει , αν δεν ησουν εσυ και το blog σου δεν θα μπορουσαμε ουτε να τα ξερουμε ουτε να τα λεμε , δεν θα μπορουσαμε να ανταλασουμε γνωμες και αποψεις και θα ειχαμε μεινει στην ανταλλαγη κουτσομπολιων του καφενιου..... Ολα αυτα ομως δεν σου δινουν το δικαιωμα να στρεφεσαι εναντιον ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ και μαλιστα να μας αποκαλεις ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ και οτι κανενας δεν ενδιαφερεται πραγματικα για την ιστορια του τοπου μας..... Ξερεις πολυ καλα οτι υπαρχουν παρα πολλοι συντοπιτες μας που δεν εχουν θυσιασει τιποτα στο βωμο της αναπτυξης και μαλιστα ,εδω και χρονια παλεβουν και φωναζουν για ολα αυτα που γινοντε σε τουτο το χωριο , με πολλες συνεπειες και προβληματα που καλουντε να αντιμετωπισουν γιατι δεν το βουλωνουν..... Στο Δημο εχουν φτασει πολλες καταγγελειες πολιτων για παρα πολλα θεματα , δυστυχως με κανενα αποτελεσμα και αυτο γινεται γιατι Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ , για ολα αυτα τα θεματα που μας αφορουν ολους , αλλα γινοντε απο λιγους και ο λογος που αντιμετωπιζει ετσι την κατασταση ειναι οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΜΕΛΕΤΑ..... Οι φωτογραφιες που δημοσιευσαι ο stef , ειναι τραγικες και δειχνουν την καταντια αυτου του τοπου , δειχνουν σε ολο το μεγεθος και σε απολυτο βαθμο την φραση της εποχης που ζουμε 'Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ'...... Επισης θα ηθελα να πω οτι δεν υπαρχει σημαντικο και λιγοτερο σημαντικο θεμα για την Αραχωβα και δεν θα πρεπει να υποβαθμισουμε το ενα για να αναδειξουμε το αλλο....... ΣΤΕΡΓΙΟ ολα τα παραπανω αφορουν και εσενα..... Ο παραλληλισμος της αρχαιας πολης ΣΥΒΑΡΗ με την ΑΡΑΧΩΒΑ και των ΣΥΒΑΡΙΤΩΝ με τους ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ μου επεσαι πολυ βαρυς..... Γνωριζετε και οι δυο την γνωμη μου για σας και ξερετε ποσο σας σεβομαι και σας εκτιμω , αυτη ομως η γενικευση που κανατε σημερα και οι δυο μαζι μου εκατσε στραβα......

ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ είπε...

Γνωστός μηχανικός μου είχε πει για την παλιά γέφυρα της Τούμπρης ότι όσο και αν ακούγεται περίεργο, είναι πολύ ανθεκτικότερη από τη νέα σε περίπτωση μεγάλου σεισμού. Η νέα λόγω μεγάλου ύψους και μήκους πάντα θα έχει ένα φόβο. Και δεν χρειάζεται να πέσει τελείως μια γέφυρα. Αρκεί να ραγίσει και τότε βγαίνει εκτός κυκλοφορίας. Η παλιά, αντίθετα, είναι τόσο χαμηλή και κοντή που είναι πρακτικά απρόσβλητη από τους σεισμούς. Πόσο πολύτιμη θα φανεί τότε η ταπεινή μικρή παλιά γέφυρα; Και φανταστείτε ότι αυτό θα προέκυπτε μετά από μεγάλο σεισμό με ενδεχόμενο αποκλεισμό των δρόμων προς Δελφούς και Λιβάδι λόγω κατολισθήσεων (ολόκληρες πλαγιές κρατιούνται με δυσκολία). Και όλοι ξέρουμε πόσο κρίσιμη είναι η δυνατότητα πρόσβασης μετά από μεγάλο γεγονός που θα υπάρχουν επείγουσες ανάγκες για ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, μηχανήματα κλπ.
Και βέβαια, δεν περιμένω τους κουτούς ελληναράδες (που νοιάζονται μόνο για το σήμερα) να υπολογίσουν αυτούς τους κινδύνους. Αλλά η αρχές του τόπου πρέπει να έχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης ακόμα και για τα χειρότερα. Και έδω ΕΧΟΥΜΕ την γέφυρα. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από στοιχειώδη προστασία και λίγη συντήρηση καπου - κάπου.
Και για όσους πουν ότι κινδυνολογώ, να επισημάνω ότι βρισκόμαστε σχεδόν καβάλα στο μεγάλο τεκτονικό ρήγμα του οποίου μέρος είναι και το ρήγμα της Αταλάντης.
Και αφού παρακολουθεί τη συζήτηση ο Αλμπάνης, (και όποιος άλλος σχετικός με τεχνικά θέματα) η γνώμη του θα ήταν ενδιαφέρουσα. Έχω την άποψη ότι πρέπει μόνοι μας να σχεδιάσουμε πολιτική ασφαλείας και να μη περιμένουμε από την Αθήνα ή την Περιφέρεια γιατί εμείς ξέρουμε καλύτερα τον τόπο μας.

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Παιδια, νομιζω οτι ειναι απλα τα πραγματα αρκει να τα διευθετησουμε σωστα.Αν παει ενα φορτηγο απο την μια πλευρα του γεφυριου σε αρκετα μεγαλη αποσταση και αδειασει μερικα μπαζα, το ιδιο να γινει και απο την αλλη πλευρα, δεν μπορει να περασει αυτοκινητο προς τη γεφυρα για να κανει αυτη την ''ομορφη'' δουλεια που ειδαμε ολοι στις φωτογραφιες.
Ετσι και το γεφυρι παραμενει ως εχει και να το λεηλατησει κανεις δεν μπορει.Βεβαια θα μου πειτε ποιος θα ενδιαφερθει να δωσει την εντολη για να γινει κατι τετοιο;
Αυτο ειναι ''αλλουνου παπα ευαγγελιο'' δυστυχως...

ΔΕΞΙΟΣ είπε...

ΧΑΡΗ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΠΕ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.....ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΗ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ.....ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΕΥΘΕΩΣ ΛΟΙΠΟΝ:ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΚΟΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠ ΤΗ ΝΤΟΥΜΠΡΗ;;;;;;;;;;;;;;;ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ........ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;;;;;;Ο ΣΤΕΦ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ;;;;;;;;ΧΤΥΠΑΣ ΟΠΟΥ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΚΤΛ.ΤΗ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΗ ΨΕΥΤΟΓΚΡΙΝΙΑ ΣΟΥ......ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΙ ΕΙΣΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ......

ΔΕΞΙΟΣ είπε...

ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΧΑΡΗ.......

Χαρης είπε...

Συμφεροντολος δεν ξερω γιατι ειμαι, αν θελεις εξηγησε μου να το καταλαβω και αν εχεις δικιο να το παραδεχτω..... Προφανως γνωριζεις τι φτανει στο δημο καθε μερα απο πολιτες , και επειδη εγω γραφω επωνυμα και ρωταω επωνυμα , ξερεις πολυ καλα οτι δεν ειμαι ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ (εκτος αν εννοεις κατι αλλο και δεν το εχω καταλαβει)..... Για την κλοπη των αγκοναριων , δεν το ηξερα γιατι δεν ειχα περασει απο το συγκεκρημενο σημειο , το μονο που ειχα προσεξει ηταν τα μπαζα και τα σκουπιδια που φαινοντε στο βαθος της δευτερης φωτογραφιας και αυτα τα ειχα δει απο τον κεντρικο δρομο...... Οσο για το ψηλο που λες , εχω να σου πω οτι δεν ειναι και τοσο ΒΟΛΙΚΟΣ ωστε να μπορεις να τον χτυπας (ουτε στο βαρος αλλα πολυ περισσοτερο στο τροπο που σκεφτετε , εκφραζετε και στο επιπεδο γνωσεων που εχει)..... Για να μην λες ομως οτι μονο γκρινιαζω , θα μπορουσα αν υπαρχει μια μαρτυρια για καποιον που ΕΚΛΕΨΕ αυτα τα αγκοναρια να παρω το κουβαρι προς τα πισω και να βρω τον παραληπτη και να εισαι σιγουρος οτι θα πω ποιος ειναι..... Η πληροφορια δεν με ενοχλει να ειναι και ανωνυμη..... Το email μου ειναι xalbanis64@yahoo.gr ..... Θα περιμενω......

Top