αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ώδινεν όρος και έτεκε μυν*

*Κοιλιοπονούσε το βουνό και γέννησε ένα ποντίκι

Του Στάθη Γιαννέλου

Αγαπητέ κε Ραγκούση,
Κατ αρχάς να σας θυμίσω οτι υπήρξατε πετυχημένος δημοτικός άρχων στην Πάρο κι όταν αναλάβατε ελπίσαμε όλοι οτι θα φέρετε μια νέα πνοή στην πολιτική. Σήμερα αποδείξατε οτι και εσείς (!!!) όπως και οι προκάτοχοι σας είσαστε απλά έρμαια των γαλαζοπρασινωνκρατικοδίαιτων κηφήνων που δρουν σαν παράσιτα στα υπουργεία.
Πριν μερικά βράδια κε Ραγκούση έγινε μια λαθροχειρία!!! Εσείς σπεύσατε να την διαψεύσετε μετά βδελυγμίας.
Σήμερα την παραδεχθήκατε με την διόρθωση που επιχειρήσατε να κάνετε... αλλά εγγενηθη έκτρωμα!!!!!!
Στα μέρη μας κε υπουργέ λέμε ενα κι ενα κάνουν δυο. Ή έγινε αδικία εκείνο το βράδυ, όποτε δικαιούμαστε τ' όνομα, όπως άλλωστε σας πρότεινε η ΚΕΔΚΕ ή όχι.
Τι πάει να πει σύνθετο όνομα κι αν είναι έτσι γιατί η Αντίκυρα έξω? Και έστω ας πούμε την πετάξατε την Αντίκυρα (άδικο), πώς επιλέξατε την σειρά ονομάτων? Πληθυσμιακά? Όχι!! Αλφαβητικά? Ούτε...
Διορθώσατε ένα λάθος μ' ενα μεγαλύτερο κε υπουργέ. Έχετε καιρό να το σβήσετε.
Οι Αραχωβίτες δεν έχουμε έχθρα με το Δίστομο, πόσο μάλλον με Αντίκυρα και Στείρι. Μην μας βάζετε φυτίλια. Δεν το αξίζουμε.
Κε πρωθυπουργέ Γιώργο Παπανδρέου είπατε δεν είμαστε όλοι ίδιοι!! Διώξτε αυτούς λοιπόν που παραμένουν ίδιοι και αποκαταστήσετε το άδικο.

29 σχόλια:

bloγκer είπε...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟ!

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΜΑΣ) ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΣΥΤΟΜΑ!

Σ.Ρ

bloγκer είπε...

κοιτάξτε φάσεις και αντιφάσεις:

ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας αποτελείται από α. τον Δήμο Αράχωβας και β. τον Δήμο Διστόμου!

""Δήμος Διστόμου - Αράχοβας με έδρα το Δίστομο αποτελούμενος από τους δήμους α. Αραχόβης β. Διστόμου και τη κοινότητα Αντικύρας, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Ο δήμος Διστόμου - Αράχοβας χαρακτηρίζεται ως ορεινός.


Σ.Ρ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Στάθη γειά σου
Σύνθετο όνομα χρησιμοποιούν συνήθως στα μωρά πού βαπτίζουν όταν θέλουν να "ευχαριστήσουν"και τούς δυό παππούδες ή γιαγιάδες.
Βέβαια η κοροϊδία με την πάροδο του χρόνου ξεσκεπάζετε,γιατί υπερτερεί πάντα το πρώτο συνθετικό χάριν συντομίας(εκτός αν είναι εύηχο υποκοριστικό του πρώτου ονόματος).
Η επιλογή Στάθη μου,δεν έγινε ούτε αλφαβητικά,ούτε πληθυσμιακά.
Αν γινόταν αλφαβητικά με το χρόνο θα υπερίσχυε το "Δήμος Αράχωβας".
Π.χ ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας προσφονήτε Άγιος Θηβών.Γνωρίζουμε όλοι πολλές τέτοιες ονομασίες.
Επειδή τα σημεία των καιρών είναι τέτοια,πού μας εμποδίζουν να επιβάλουμε το δίκαιο και επειδή η Ιστορία είναι ένα μυθιστόρημα που έγινε,αλλά το μυθιστόρημα είναι μια Ιστορία που θα μπορούσε να γίνει,άς αφήσουμε κατα μέρος τα παράπονά μας και το σωβινισμό μας και με πάθος,με Αραχωβίτικο ήθος και δύναμη να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του νέου Δήμου πού ούτως η άλλως θα είμαστε δημότες και ενεργοί πολίτες που θα συμπορευθούμε στο μέλλον.
Ο νέος Δήμος έχει δυναμική,προοπτική και αξίες.
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ !!!
Πάνος Οικονομάκης

Ανώνυμος είπε...

Στάθη ότι έγινε έγινε εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία που έχει πάρει αυτή η χώρα τουλάχιστον τώρα που τελειώσαμε με τον Καλλικράτη ξεκίνα να μας λες αυτά που θέλεις να αποκαλύψεις για τον Δήμο κτλ κτλ.
Άστο το κράτος και πες μας τι γίνεται με τα του οίκου μας αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε για αυτόν το τόπο είχες υποσχεθεί από εδώ μέσα πως μόλις τελειώσουμε με το Καλλικράτη θα αρχίσεις τις αποκαλύψεις .
Σε περιμένουμε με αγωνία και περιμένουμε και τον ΑΧΟ τη έγινε από μηνιαίος θα γίνει τριμηνιαίος τον χτύπησε και αυτόν η κρίση?
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΝΤΕΛΑΛΗ και ΑΧΟΣ

ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ είπε...

Ο ΑΧΟΣ ΦΙΛΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ 28 ΜΕ 29 ΜΑΙΟΥ ΔΙΠΛΟΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΠΑΝΟ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ?ΠΟΙΟΙ?ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΩ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ

Ανώνυμος είπε...

"Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο, χτες στους δημοσιογράφους, ο υπουργός υποστήριξε ότι αυτό συμπεριλαμβάνει πολλές από τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ, ενώ υπάρχουν κάποιες επιπλέον αλλαγές - τις οποίες δεν προσδιόρισε - η υιοθέτηση των οποίων θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση στη Βουλή".
Εκεί πρέπει να στηριχθούμε, να κινηθούμε, τώρα που η μπάλα παίζετε στο γήπεδο και όχι στα παρασκήνια.
Στάθη ξεκίνα να μαζέψουμε υπογραφές βουλευτών για μια ονομασία Αράχωβα-Δίστομο-Αντίκυρα. Να ενεργοποιηθεί και ο ψηλός. Είμαι πολύ περίεργος να δω ποιος δεν θα υπογράψει. Μίλησα με κάποιον εκτός Βοιωτίας(συμπολίτευσης) και υπογράφει. Πάμε. Στη Βουλή δεν χάνουμε με τίποτα.

ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ είπε...

Ακραιοι και των δυο χωριων ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ! Σταματηστε να μετρατε ποιος ειναι πιο ...μαγκας και καμποσος. Τα προβληματα ειναι κοινα, το μελλον επισης κοινο και ΕΜΕΙΣ, οι Δημοτες του ΝΕΟΥ Δημου Διστομου- Αραχωβας θα πρεπει να τα λυσουμε.
Οι σημερινοι ταγοι - υπαρχοντες ή εχοντες δαγκωσει την πιπερια - θα ξεπεραστουν απο τα πραγματα και νεα φιντανια, αδελφωμενα, θα βγουν στον αφρο. Υπαρχουν συμπολιτες μας και στους 2 παλιους Δημους και την παλια Κοινοτητα που μενουν εδω ή σταδιοδρομουν παραεξω που μπορουν να παιξουν ρολο. Ο δρομος ειναι δυσκολος, θελει ανθρωπους που μπορουν να κινηθουν μεσα στους νεους θεσμους με ΕΝΩΤΙΚΗ διαθεση και ΣΤΟΧΟ που ειναι ενας ισχυρος Δημος για το καλο ολων των κατοικων Διστομιτων, Αραχωβιτων, Αντικυραιων, Στειριωτων, Παραλιωτων (Ασπροσπιτιωτων),Περιστεριωτων. ΟΙ παλιοι τσοπανηδες Διστομου και Αραχωβνας ζουσαν - και ζουν - μαζι στον Παρνασσο. ΟΙ Αντικυριωτες, οι Παραλιωτες, οι Διστομιτες και οι Στειριωτες δουλευουν ΜΑΖΙ στην τ.Πεσινε και τους Βωξιτες. Καποτε ηταν ΜΑΖΙ και περισσοτεροι απο οτι σημερα Αραχωβιτεςε. Τα παοδια ολων αυτων πανε για μπανιο στον Αγιο Νικολαο, τα Ασπρα Σπιτια ή τον Αγιο Ισιδωρο. Επισης οι νεοι απο ολα τα χωρια πανε το χειμωνα στα μπαρ της Αραχωβας ή το καλοκαιρινα βραδυα για κοψιδια και πιτσα στο μαγαζια του Διστομου και του Στειριου που εχει δροσια.
Ολα ειναι ενας ομορφος κυκλος που ΠΡΕΠΕΙ να τον ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ. Ας δωσουμε επιτελους τα χερια. Ας μεινουν οι φανατικοι στο περιθωριο μεχρι να καταλαβουν οτι ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Συμπολιτης εκ Διστομου είπε...

Προς Γιαννελο. Μα προφανως τα κριτηρια ειναι δυο:
-Πρωτον, ο παλιος Δημος Διστομου, ειναι μεγαλυτερος πληθυσμιακα και ως συμβολη στο ΑΕΠ τοσο απο τον παλιο Δημο Αραχωβας οσο και την παλια Κοινοτητα Αντικυρας αντιστοιχως. Απλα πραγματα.Και
- Δευτερον και κυριώτερο το Διστομο, ως Μαρτυρικη πολη λογω της Σφαγης, με συγκεκριμενη και γνωστωτατη παγκοσμιως ιστορια, απο αρχαιωτατων χρονων μεχρι σημερα,εξ αντικειμενου ΠΡΕΠΕΙ να ειναι πρωτη και να σηματοδοτει την περιοχη. Διοτι αλλιως, ας πουμε ο Δημος Ναουσας θα επρεπε να λεγεται ''Δημος Τρια - Πεντε Πηγαδια'' λογω του παρακειμενου χιονοδρομικου.Αλλα μια τετοια λυση θα ηταν για τα ...πηγαδια και μαλιστα τα ξεραμενα!
Αυτα κ. Γιαννελο. Με ψυχραιμια και σοβαροτητα πρεπει να δουμε το μελλον. Εγω πιστευω οτι με το νεο ονομα διδεται μια ταυτοτητα στην περιοχη, ειναι ενωτικη, αντιπροσωπευτικη, δικαιη, με ιστορικο υποβαθρο και θα βγαλει ΟΛΟΥΣ τους Δημοτες ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ.

Mr & Mrs Anemoria είπε...

Τελικά αρχίζω και τον ''πάω'' αυτόν τον ''ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ''. Είχε δίκιο σε πολλά εξ αρχής.

Ανώνυμος είπε...

Τι κοινό μέλλον μπορούμε να έχουμε με το Δίστομο ? Το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι η συνεχόμενη παρακμή ....Ας μου πει ένας ένα κοινό σημείο που έχουμε με αυτό το χωριό ούτε καν ο δρόμος δεν μας ενώνει.

ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ είπε...

ΟΦΙΛΟΣ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΙΡΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ .ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΙΛΟΙ.ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ.ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ Μ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΧΕΤΕ ΤΟΝ......ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΖΥΓΙΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ..ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΕΠ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ.ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΓΕΣΤΕ ΣΥΝΕΝΑΙΤΙΚΟΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ..ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΦΙΛΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ?ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤ ΑΣΠΡΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΟΤΑΝ .ΝΑ ΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω όλες αυτές τις μέρες που τα χώνατε όλοι στον ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ αλλά κύριοι τον αδικήσαμε στην τελευταία του ανάρτηση εδώ τα λέει πάρα πολλή σωστά τα πράγματα. Λοιπόν Στάθη βάλτε το κεφάλι κάτω όλοι και αρχίστε να δουλεύετε για το νέο μας ΔΗΜΟ αφηστε τις κόντρες και τους εγωισμούς και δουλέψτε για το καλό του τόπου μας.
Ντελάλη αν θες κόψε τα πολύ ειρωνικά σχόλια και από την μια και από την άλλη πλευρά από εδώ και πέρα πρέπει να συμπορευτούμε όλοι μαζί για το καλό μας.
Κύριοι να κάτσουμε όλοι μαζί σε μια συγκέντρωση να δούμε τα προβλήματα μας και να αρχίσουμε από τώρα να τα λύνουμε. Δεν εννοώ τα προβλήματα ποιος είναι ποιο ιστορικός κτλ. αλλά τα προβλήματα που απασχολούν το λαό μας την Αντίκυρα το Στείρι το Δίστομο και την Αράχοβα αν συσπειρωθούμε και γίνουμε όλοι μια γροθια θα είναι το καλό μας.
Στάθη Γιώργο Νίκο κύριοι των υπολοίπων χωριών ΕΝΩΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ για να αποκτήσουμε την αίγλη που είχαμε κάποτε σαν περιοχή να κάνουμε ένα Δήμο πρότυπο και ας μη ταιριάζουν τα χνώτα που λέγατε από εδώ μέσα. Ενώστε ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΟΡΕΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΒΩΞΙΤΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ
ΕΝΑΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο "ενας αραχωβίτης που ζει στην Αράχωβα" δεν είναι σίγουρα αραχωβίτης....Για παλιά αίγλη μιλάει και ποια είναι τα κοινά συμφέροντα μιλά για βωξίτες και εργοστάσια στο τέλος και η Αράχωβα χρειάζεται το φυσικό περιβάλλον και την τουριστική ανάπτυξη. Που πάμε πως θα συννενοηθούμε αφού δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο στον τρόπο που βλέπουμε το μέλλον ??? ....τι έγκλημα είναι αυτό που παει να γίνει ? Και το άλλο με το μαυσωλείο? Τι ήθελες και το έμπλεκες είναι δυνατό να γίνει τουριστική atraction ? Και τέλος φίλε δεν είναι δυνατό να τα ενώσεις όλα γιατί θα γίνουν αχταρμάς με καταστροφικά αποτελέσματα.....Στην Αράχωβα μπορούμε και μόνοι μας μια χαρά και για το παρόν και για το μέλλον

ΠΑρΑΤΗΡΗΤΗς είπε...

Ρε παιδιά, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει καλά το πράμα με μονά-ζυγά όλα για το Δίστομο!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...!

Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά, η έπαρση που θα έχουν αυτοί οι άνθρωποι (και τώρα έχουν - για όσους γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα) δεν θα είναι ποτέ αρωγός για το κοινό καλό.

Η Αράχωβα δημιουργεί και προχωρά μπροστά, έχει σχέδια, σχέδια, σχέδια και αναπτύσεται συνεχώς, πότε αργά και πότε γρήγορα. Από την άλλη το Δίστομο, κάνει politics! (only).

Τι κάνουν οι Διστομίτες δηλαδή για την αύξηση των πωλήσεων του αλουμινίου και των βωξιτών???? ε? (υπάρχει κανένας εκ Διστόμου να μας πεί?)

Με τι στοιχεία διεκδικούν μεγαλύτερη πίτα στην κατά κεφαλήν συνεισφορά στο ΑΕΠ???

Τρίχες και αέρας κοπανιστός.

Αμα από τώρα λέμε τέτοια, τί θα πούμε όταν βρεθούμε όλοι μαζί στην κατάρτηση κάποιου νέου (κοινού) τουριστικού business plan?

Ποιός ρε σεις και με τί επιχηρήματα θα δώσει added value στις νέες (κοινές) τουριστικές υπηρεσίες. Ο μπάρμπας τους απ την "Κορώνη"?

Πα-πα-ρδέ-λες κύριοι.!

Φτηνά λόγια και τζάμπα μάγκες!

Το 'χουν σίγουρο (έτσι νομίζουν) και κορδοφουντίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν.

ΟΙ Αραχωβίτες αν χρειαστεί θα βρούν τον τρόπο απλά γιατί ΕΙΝΑΙ.

Οι άλλοι απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Δεν είναι Διστομίτες! και ας το καταλάβουν αυτό. Είναι "λαμπροί" ΠΑΣΟΚΟΙ και αβανταδόροι χειροκροτητές και οσφυοκάμπτες (θα μπορούσε το ένα συνθετικό του ονόματος να έχει αναφορά σ' αυτά τα επίθετα!).

Δεν παράγουν, μόνο καταναλώνουν και σαν άλλοι μύκητες ζουν στην σκιά των όποιων δέντρων φύτρωσαν στην αυλή τους.

Τα δέντρα κάποτε μαραίνονται, κόβονται και καίγονται. Μαζί τους και οι μύκητες.

Ο ήλιος και το φως μένουν για πάντα όπως κι αν λέγονται!

Πάνος είπε...

Στάθη.
Στο πρώτο μου σχόλιο,γράφω ότι ο νέος Δήμος έχει δυναμική,προοπτική και αξίες.
Τη δυναμική και προοπτική σάν οικονομολόγος τις γνωρίζεις.Η Ιστορία όλων των κωμοπόλεων(κάθε μιάς ξεχωριστά),χωρίς να τίς βάζουμε στη ζυγαριά μάς δίδαξαν αξίες πού σφυριλάτησαν το ήθος,τη μόρφωσή μας και το δυναμισμό μας.
Όλα αυτά άς τα χρησιμοποιήσουμε για την προκοπή τού τόπου μας.

Ε. Πολίτης είπε...

Αγαπητοί και συμπαθείς κάτοικοι Διστόμου: Δυστυχώς για σας, χάσατε την τελευταία ευκαιρία που είχατε, να συνδέσετε δηλαδή τις τύχες σας με το όνομα της Αράχωβας. Που αυτό σημαίνει ανάπτυξη ,πρόοδο ,προκοπή . Πιστέψατε ότι αν στο Γάιδαρο φορέσουμε σέλα , θα γίνει …..άλογο. Γελαστήκατε. Χρησιμοποιήσατε όλα αυτά τα τρωκτικά της εξουσίας (πολιτικούς , δημοσιογράφους, παρατρεχάμενους , επιχειρηματίες) για να σας κατασκευάσουν μια σέλα στα μέτρα σας. Είμαι ανυπόμονος να σας θαυμάσω και να σας χειροκροτήσω στην επινίκια παρέλαση που θα επιχειρήσετε στο κοντινό μέλλον, με τη νέα σας ενδυμασία, έμπροσθεν των επισήμων Τρωκτικών που ανέφερα πάρα πάνω, τα οποία θα είναι παραταγμένα στο γνωστό χώρο παρελάσεων της Αράχωβας. Υποθέτω ότι έχετε κατανοήσει ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και …..επιδέξιους κ …….ς. Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι η Αράχωβα έχει , εκτός των άλλων και απέραντο χιούμορ, θα σας βοηθήσουμε λοιπόν με τη βοήθεια και των γύρω χωριών που παρεμπιπτόντως τρέφουν για σας τα ίδια αισθήματα( το έχετε φροντίσει εσείς αυτό με την ψωρ…….περιφάν…..σας) να σας στείλουμε για Δήμαρχο , τον κ. Ανδρέου( Λεόντιο), για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο (σας κάνουμε γνωστό ότι αυτός κάνει και πολλά …ταξίδια!!!). Σας υποσχόμαστε επίσης, ότι θα ζητήσουμε από τη Νέα Δημοτική αρχή, πάντα με την συγκατάθεση των γύρω χωριών, να σας φυτέψουμε στην πλατεία Λάκας αλλά και στην Πλατεία Παπαϊωάννου από έναν …… πλάτανο, για να έρχεστε και να ξύνεστε, σύμφωνα ( απ’ ότι λένε οι παλιότεροι Αραχωβίτες για σας) με την προσφιλή σας συνήθεια.
ΥΣ. Ξέρω καλά ότι κανένας , μα κανένας Αραχωβίτης( ακόμα και αυτοί που είναι μισοί –μισοί από το Δίστομο), δεν επικροτεί αυτή την αισχρή λαθροχειρία. Ξέρω επίσης ότι οι όποιες αρνητικές απαντήσεις σε αυτό το σχόλιο, θα προέρθουν από μη Αραχωβίτες.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ να πεις τωρα για το τελευταιο μηνυμα?
ουτος η αλλος μηνυματα εκτος αραχωβιτων δε μπενουν στο ντελαλη ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ
τι να του απαντησεις?
Περαστικα Πολιτη της χλιδας και του παραμυθιου που επλασες.
Πολιτης του δημου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-Αραχωβας με εδρα φυσικα το ΔΙΣΤΟΜΟ.

ΠΑρΑΤΗΡΗΤΗς είπε...

Αγαπητοί οδηγοί τυφλοί Διστομίτες,

πολλά ακούσατε και πολλά θα ακούσετε και μέσα και έξω από εδώ αλλά μυαλλό δεν βάζετε και δυστυχώς παίρνετε στον λαιμό σας και τον ήσυχο κοσμάκη του Διστόμου μόνο και μόνο για να καμαρώνετε σαν γύφτικα σκεπάρνια ή κάτι άλλο όταν θα μπαίνετε στο πολιτικό γραφείο του β-ο-λευτή ΣΑΣ..!

Απευθύνομαι λοιπόν σ' αυτόν τον κόσμο τον οποίο ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ κύριοι για ίδιον όφελος να σας συνετίσει!!!

Εμείς μιλάμε για συνεργασία και σεις την απεμπολείτε πριν καλά-καλά καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι. Δεν ακούσαμε και καμιά πρόταση από μέρους σας; εννοώ επίσημα χείλη! Μούγκα....

Υπάρχει περίπτωση ένας τέτοιος Δήμος -που νομίζετε οτι στο τέλος θα πανηγυρίσετε- να αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο μεγάλο πρόβλημα επιτυχώς;

Τι θα λέτε στον κόσμο σας μετά; Τίποτα! Οι μαριονέτες δεν μιλάνε!

Αδελφοί Διστομίτες και των γύρω περιοχών - ξεσκεπάστε τους δράστες και αναλάβετε πρωτοβουλία άμεσα.

Είμαι σίγουρος οτι θα κάνετε το σωστό!

ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ είπε...

ΠΑΝΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.ΕΓΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ.ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.Η ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΙ ΑΝ ..ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΕΝΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΩ.ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΜΠΑΡΙ

Ανώνυμος είπε...

Λέτε για υπερηφάνεια των Διστομιτων
σε πολλά θέματα εδώ κι εκεί
όμως η αλλαζονια και η έπαρση δεν κρυβονται!!
Ανατρεξτε σε όλα τα θέματα εδώ μέσα και θα δείτε το ύφος που έχει ο πολίτης απο Αράχωβα.
στο blog Διστομου Αντιθετα επικρατεί πολιτισμός όπως Αλλωστε και ο τόπος που το πρεσβεύει!!!
ψωριαρηδες όταν λέτε τι ενοειτε ακριβώς;
κι εσείς αγαπητέ ντελαλη γιατί δε κοβετε αυτά τα υβριστικά μηνύματα?
ΕΣΥ κυρίε Γιαννελο μη δυναμιτίζεις άλλο την ατμόσφαιρα .ξέρουμε πως βγάζεις Σπύρια με το Διστομο όμως εκεί μένεις στη παραλία μας κι ας αποφεύγεις ΝΑ το πεις (άσπρα λένε αυτοί που δε ξέρουν ιστορία) Δυστυχως η Αντυκιρα δε
μπορεί να φτάσει Παρνασσό πιο σύντομα από εμάς ούτε κι εσείς τη θάλασσα πριν από εμάς
είμαστε κέντρο δεχτειτε το επιτέλους
*τόσο πολύ έχετε αμφιβολία για το τουρισμό σας;
τι φοβάστε ?
Μυκονος του χειμώνα αναφέρεστε στο star
όχι Δημος Αραχωβας...
Αμβρυσσεας 1925

ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ είπε...

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ 1925 ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΣΤΑ ΑΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΙΑ.ΕΜΕΙΝΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ.ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΥΡΙΑ ΤΑ ΠΕΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ.ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΝ ΘΕΣ ΟΜΩΣ Ν ΑΝΑ ΦΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ.ΚΑΤ Τ ΑΛΛΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Για να υπαρχει μια απαντηση στον αμβρυσσεα 1925, θα του πω τα εξης:ο πολιτισμος του καθενος ειναι γνωστος και δεν νομιζω οτι μονο στο Διστομο πρεσβευουν ηθος.
Δεν σημαινει τιποτα οταν ενας ανθρωπος απο καποιο μερος εχει μια ασχημη συμπεριφορα.Πρεπει να κοιταμε την γενικη εικονα και οχι μεμονωμενες περιπτωσεις.
Τωρα για το παραδειγμα που αναφερεις οτι εισαστε το ''κεντρο'', μαλλον αναφερεσαι σε μαθητες του δημοτικου σχολειου με την επιχειρηματολογια σου.Μπορω κι εγω να σου πω αντιστοιχα οτι ουτε εσυ μπορεις να φτασεις πρωτος στο χιονοδρομικο , καθως και οτι οι Δελφοι δεν φτανουν πριν απο την Αραχωβα στον Οσιο Λουκα!!!
Οσο για το ''κεντρο'' που πρεπει να το αποδεχτουμε επιτελους, σου θυμιζω οτι και η πλατεια ομονοιας ειναι το κεντρο της Αθηνας αλλα εχει καταντησει ενα...μπ.....λο.
Μηπως αυτο θελεις κι εσυ για το χωριο σου;;;

Ανώνυμος είπε...

Η Παραλια Διστομου ειναι Διστομο
περιλαμβανει κι αλλα μερη οικισμους,οπως τη Περιστερα,τον Αγ.Νικολαο και ασπρα Σπιτια. Ααα μη ξεχασω περιλαμβανει κι ενα μικρο εργοστασιακι που καποτε ο Καραμανλης με το ετσι θελω απολωτριωσε τις περιουσιες μας για να κατασκευαστει.Απο αυτο το μικρο εργοστασιακι εφαγαν και τρωνε ψωμι ολοι η περιοχη ( και οι αραχωβιτες ενοειτε)και χιλιαδες εργαζομενοι απο ολη την ελλαδα.Ομως δε λεει τιποτε το οτι πατε για μπανιο ,πρεπει να περασετε απο εδω, η οταν παμε για σκι περναμε απο εσας.Για δημοτικου παιδια ειναι ολα αυτα.Εγω αισθανομαι για τους Αραχωβιτες μονο συμπαθεια και τους θεωρω πατριωτες.Οι τοπικισμοι ειναι μονο για πλακα και αμα πεζουμε καμια μπαλλα(παρεπιπτοντως με Παρνασσο η προιστορια ειναι υπερ μας συντριπτικα)
*απλα ποδοσφαιρικα περναμε μια κριση.αλλα θα επανελθουμε.:)
Παρακαλω ειλικρινα να ειμασται ενωμενοι.Και ολοι στο τελος θα κερδισουμε απο αυτο.
ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΣΤΕΙΡΙ ΔΙΣΤΟΜΟ
ΠΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ.
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ 1925

ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Επειδη καποιοι - λιγοι - Αραχωβιτες το παρατραβουν με το χιονοδρομικο και κλπ τουριστικα, μηπως πρεπει να τους θυμισουμε οτι πλεον το ΜΙΣΟ του Παρνασσου και το τουριστικου ΜΕΡΙΔΙΟΥ το εχει παρει η ΑΓΩΡΙΑΝΗ, η ΣΟΥΒΑΛΑ και η ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ. Εγω που νοιαζομαι για το καλο του ΝΕΟΥ Δημου Διστομου Αραχωβας λυπαμαι πολυ για αυτη την εξελιξη. Σας εχει απασχολησει η απειλη να γινει η Ανατιλικη ΠΥΛΗ του Παρνασσου πιο SIC για τους VIP επισκεπτες , λογω ακριβως της διαμαχης σας με τους γειτονες; Μηπως πρεπει να ζητησετε τη βοιηθεια και του Διστομου για αυτο, αν θελετε να κοιτατε μπροστα. Πεστε μου το εχετε σκεφτει τι απειλη μπορει να ερθει καθως η Αραχωβα πλεον εχει αρχισει να κουραζει και να γινεται(;) σιγα-σιγα μπαναλ; Εχετε παρει ειδηση οτι τα χωρια της αλλης πλευρας -Χαιρωνεια, Αμφικλεια κλπ - εχου κανει συνεταιρισμο και πανε χερι- χερι;. Εσεις το χαβα σας...

Αραχωβιτης απο Αθηνα είπε...

Πολυ καλα τα λεει ο ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ. Πρεπει να ακουσουμε Σταθη, τα επιχερηματα του. Δεν καταλαβα, γιατι θεωρεις οτι σε ειρωνευτηκε οταν ειπε οτι ησουν για χρονια Ασπροσπιτιωτης;Δεν ησουν κατοικος της Πραλιας; Δεν λεω οτι αλλαξοπιστησες αλλα η αληθεια αυτη ειναι. Δεν σε ειρωνευτηκε... Ας ακουμε τα σοβαρα πραγματα. Να μην ειμαστε -οχι εσυ - με παρωπιδες.

ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ είπε...

ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ( ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ, ΑΓΟΡΙΑΝΗ, ΣΟΥΒΑΛΑ ΚΛΠ) ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ''ΧΤΥΠΑΕΙ'' Ο ΦΙΛΟΣ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ - ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ.
ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΥΧΟΝ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΜΕ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΛΠ. ΦΟΒΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΚΟ Ή ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ...ΧΑΖΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ''ΑΠΟΔΩ ΜΕΡΙΑ'' ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΕΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ - ΑΓΟΡΙΑΝΗ, ΧΑΙΡΩΝΙΑ ΚΛΠ; ΘΑ ΤΡΩΜΕ ...ΟΝΟΜΑ;ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ, ΜΕΣΩ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ,ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΔΑΥΛΕΙΑΣ,ΖΕΜΕΝΟΥ,ΑΡΑΧΩΒΑΣ.ΤΟ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ;

Αγνωστη Χ είπε...

Προς ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗ. Πολύ καλά τα γράφεις. Ας προσέξουμε.
Πράγματι θέλουμε Συμμάχους οχι Εχθρούς!

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΒΑΛΟΚΑΛΑΜΙΤΕΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ.Η ΑΡΑΧΩΒΑ ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΚΟ!!!!

γιαννης είπε...

ποιος γεοργακος ανωνυμε.αυτη ηταν η προταση του σταθη που καταψηφισε ο γεοργακος κι ο δημαρχος ο κολλητος του.δεν ησουν στο δημ.συμβουλιο φαινεται.ο γεοργακος ηθελε λειβαδια

Top