αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η ρήση των ημερών

Από τον J N

Βουλευτής στην Αρχαία Αθήνα

Από το Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή το Χρυσό Αιώνα της Δημοκρατίας, στην Αρχαία Αθήνα. Αναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.
Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:
1) Να είναι Έλλην πολίτης
2) Να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
3) Να ΜΗΝ είναι κίναιδος και
4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.

Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω πολίτης, μπορούσε να γίνει βουλευτής.

Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα. Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.

Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα, τότε η ποινή ήταν:

ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!!!

5ος π.Χ. ΑΙΩΝΑΣ - ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝ

21ος μ.Χ. ΑΙΩΝΑΣ - Τι;;;

2 σχόλια:

ονομα είπε...

Φίλε J N πολύ ωραία η ανάρτησή σου.

Όπως πολύ σωστά γράφεις ο 5ος αιώνας π.Χ. ήταν ο Χρυσός Αιώνας της Δημοκρατίας.

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν πιστεύω ότι έχουμε δημοκρατία. Τελούμε υπό κατοχή... Δυστυχώς...

Η Ελλάδα του 2010 αποτελεί βιλαέτι της Τουρκίας (σήμερα ήρθε κι ο... πρωθυπουργός μας στη χώρα μας) ή αν θες lander της Γερμανίας...

Πολύ σύντομα θα ανεβάσω ένα πολύ ωραίο βίντεο για αυτά.

Σε ευχαριστώ για την ανάρτηση.

Με εκτίμηση
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε ,σε ολόκληρη Αράχωβα δεν υπάρχει ένας φιλόλογος να απαντήσει σ’ αυτά τα ανιστόρητα ψεύδη αυτής της ανάρτησης; Ερωτώ: Ένας Σπαρτιάτης Πολίτης, που ήταν Έλλην μπορούσε να γίνει βουλευτής στην Αθήνα ; Όχι δεν μπορούσε.
Την Ελληνική παιδεία με τα Αθηναϊκά πρότυπα , την κατείχαν οι Λακεδαιμόνιοι; Οι Έλληνες βάρβαροι ( κατά του Αθηναίους) Μακεδόνες κατείχαν την Ελληνική παιδεία; Μπορούσαν να γίνουν βουλευτές; Όχι δεν μπορούσαν.
Ο Σωκράτης(αρσενοκοίτης), ο Πλάτων(ομοίως), ο Αλκιβιάδης ( ωχ τι πάθαμε μ’ αυτόν!!! Be sexual) μπορούσαν να γίνουν βουλευτές; Φυσικά και μπορούσαν.( Ο Φαίδρος θεωρείτε το ερωτικότερο σύγγραμμα , όλων των αιώνων , όλων τω εποχών)
Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής κατά τον 5ο αιώνα , ήταν υπόθεση της Εκκλησίας του Δήμου και όχι της βουλής των πεντακοσίων, η οποία δεν ασκούσε καμία οικονομική πολιτική..
ΥΣ. Ότι βλακεία βρίσκουμε στο internet και μας ακούγετε σπουδαία, την κοτσάρουμε για Σοφία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Top