αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Αράχωβα και δρόμοι

Του Βαγγέλη Οικονομάκη

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας οι οδοί της διακρίνονται σε:
1) Εθνικοί.
2) Επαρχιακοί.
3) Δημοτικοί ή Κοινοτικοί.

Υπόχρεοι για την κατασκευή και συντήρηση των οδών είναι:
1) Το κράτος δια της Υπηρεσίας των Δημοσίων Έργων για τους Εθνικούς δρομους.
2) Το ταμείο οδοποιίας των νομών για τους Επαρχιακούς δρόμους.
3) Οι Δήμοι και οι Κοινότητες για τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς.

Σύμφωνα επίσης με την κείμενη νομοθεσία ο κάθε φορέας είναι υπεύθυνος όχι μόνον για την κατασκευή αλλά και την συντήρηση και ανακαίνιση την κοινοχρήστων οδών. Επίσης έχει την υποχρέωση για την διατήρηση της καλής κατάστασης του οδοστρώματος αλλά και της λήψης όλων των μέτρων που επιβάλλονται για την ασφαλή κυκλοφορία των κινουμένων με κάθε είδους οχήματα ή πεζή επί των οδών.

Σίγουρα ο κεντρικός δρόμος της Αράχοβας δεν ανήκει στην κατηγορία των δημοτικών – κοινοτικών δρόμων (ανήκει στο δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο) ώστε ο δήμος να έχει πλήρη υπευθυνότητα για αυτόν, είναι όμως υπεύθυνος για τόσους άλλους. Καλό θα ήταν να κάνει έναν απολογισμό όσον αφορά την διάνοιξη, ανακαίνιση, συντήρηση και διατήρηση σε καλή κατάσταση όλων των δρόμων της αρμοδιότητας του.

Είναι κρίμα η όλη συζήτηση και δραστηριότητα της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα δρόμοι να αρχίζει και τελειώνει στον κεντρικό δρόμο.

Β. Οικονομάκης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουν άλλες δουλειές να κάνουν, δεν βλέπετε ότι είναι πολυάσχολοι; Σιγά μην ασχοληθούν με τους δρόμους.

Top