αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Η απάντηση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στις ερωτήσεις αναγνωστών

Αγαπητέ Ντελάλη

Καλή είναι η ενημέρωση και η κουβέντα, αλλά πρέπει να έχεις χρόνο περίσσευμα. Πιστεύω επίσης ότι είναι ανάγκη, για να είναι η κριτική καλόπιστη και εποικοδομητική να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι λέμε ιδιαίτερα όταν τοποθετούμαστε σε θέματα που απαιτούν ειδικές γνώσεις. Απαντάω λοιπόν ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ως νομικός σε δύο θέματα που απασχόλησαν τους επισκέπτες σας.

(1) Για τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με τον Καλλικράτη μόνος υπεύθυνος είμαι εγώ που διατύπωσα την σχετική απόφαση. Στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο Παρασκευή 12.3.2009 και από ώρα 20.30 θα δούμε τι θα πουν οι ίδιοι οι Σύμβουλοι για το τι αποφάσισαν και τι άκουσαν όσοι «ήταν και αυτοί εκεί» που έσπευσαν να με καταδικάσουν αποδίδοντάς μου μέχρι και πλαστογραφία Ας είναι.

(2) Τροιζηνίκος.
Για την αξιοποίηση των νερών του Τροιζηνίκου συστάθηκε από το 1950 με απόφαση του τότε Υπουργού Γεωργίας Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων και εγκρίθηκε το Καταστατικό του με την επωνυμία « Τ.Ο.Ε.Β. Λ.Γ.Τσότρας – Τροιζηνίκος» με σκοπούς την χρησιμοποίηση και διαχείριση των φυσικών και πηγαίων νερών της φυσικής λεκάνης συγκέντρωσης του Λιβαδιού και άλλων πηγών και χειμάρρων για την άρδευση των ελαιοκτημάτων της Αράχωβας, των Δελφών, του Χρισσού, της Ιτέας και της Κίρρας. Ο Τ.Ο.Ε.Β. αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και διέπεται από τις διατάξεις των νόμων 1739/1937, 3881/1958, 3199/2003 (Οι νομικοί γνωρίζουν φίλε Χάρη ότι υπάρχουν και μάλιστα πολλά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ελέγχονται απολύτως από το Δημόσιο π.χ. ο Οργανισμός Εθνικού Δρυμού Παρνασσού κλπ).
Η χρήση και διαχείριση των νερών αυτών είναι για αόριστο χρόνο, όπως δέχεται και το Υπουργείο Γεωργίας. Δεν υπάρχει σύμβαση με το Δήμο. Το θέμα μας έχει απασχολήσει πολύ, από νομική άποψη, ιδιαίτερα πρόσφατα και με την ευκαιρία της προσπάθειάς μας για την «λίμνη» στο Λιβάδι. Μερικά πράγματα τα γνωρίζουμε αρκετά καλά και τα προσπαθούμε. Ελπίζω να ικανοποίησα την αγωνία των συμπολιτών μας που ανησυχούν για τα συμφέροντα του Δήμου.

Γιώργος Δ.Ανδρέου, Δικηγόρος, Αθήνα

4 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Αγαπητοί φίλοι
Μετά από αποblogοποίηση, ξεκούραση δηλαδή αρκετών ημερών, ας επανέλθουμε. Να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο κ. Ανδρέου για την ευαισθησία του να απαντήσει. Οι απαντήσεις του όμως είναι επιλεκτικές,(δεν απαντάει σε όλα τα θέματα) και αόριστες με αποτέλεσμα καθόλου να μη μας διαφωτίζουν. Βέβαια ο κ. Πρόεδρος τα θέματα τα γνωρίζει καλά, αλλά σε μας γιατί δεν τα λέει; Πολύ φοβάμαι ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και δούμε σε κάποιο blog αποφάσεις όπως για τα «Τσιλάρια». Επίσης Χάρη διαφωνώ μαζί σου με τις ερωτήσεις που απευθύνεις στο δήμαρχο, «κουφού καμπάνα κι αν χτυπάς στραβό κι αν θυμιατίζεις) …. Όλα χαμένα πάνε. Ο δήμαρχος έχει επιλέξει, να μην ασχολείται. Δικαίωμα του. Για μένα το θέμα είναι 10-20 άνθρωποι που γράφουμε εδώ να ξετυλίξουμε το νήμα του ερωτήματος με ότι ξέρει ο καθένας και να είσαι σίγουρος ότι θα βρούμε την άκρη. Κατάλαβα ότι ο ΤΟΕΒ είναι Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά απο ποιόν ελέγχεται; Υπάρχουν μέτοχοι; Υπάρχει καταστατικό; Με ποιόν υπέγραψε την επ’ αόριστο εκμετάλλευση; Ας βρει κάποιος την αρχική σύμβαση.

ονομα είπε...

Γιατί σε άλλα τοπικά ιστολόγια η δημοτική τους αρχή παίρνει θεση;

Comments:
Ανώνυμος Says...
πολύ απλά γιατί εκεί οι δημοτικοί άρχοντες υπολογίζουν τους πολίτες και δεν τους έχουν γραμμένους.

ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ BLOG ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (http://aliartos-city.blogspot.com/2010/03/blog-post_715.html) ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. Γ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΤΕΛΑΛΗ.

ΕΓΩ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.
ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΑΚΕ ΑΚΟΥΤΕ???

Ντελάλης

Χαρης είπε...

Ευχαριστω πολυ τον προεδρο για την απαντηση και για το χρονο που βρικε για να μας δωσει μια επευθυνη απαντηση για ενα θεμα που υπαρχουν πολλες αποριες και πολλα θωλα σημεια... Χαιρομαι που και ο ιδιος μας λεει οτι η απαντηση του δημαρχου δεν ηταν ακριβης... Δεν χαιρομαι ομως καθολου για την 'υπερανω' αντιμετωπιση ολων εμας που ρωταμε για οποιοδηποτε θεμα μας απασχολει!!! Γνωριζεις πολυ καλα Γιωργο οτι κανενας απο εμας δεν εχει ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΧΡΟΝΟΥ . Επισης γνωριζεις πολυ καλα , οτι δεν γινεται να εχουμε ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ που απαιτουν ολα τα θεματα , γιαυτο και ρωταμε , ωστε να μπορουμε να εχουμε καποιες υπευθυνες απαντησεις απο ολους εσας που γνωριζετε τα θεματα και εχετε τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ... Πρεπει να ξερεις ομως οτι οσο αντιμετωπιζετε τον κοσμο της Αραχωβας σαν κατοικους της ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ τοσο ο κοσμος θα ρωταει και θα υποψιαζετε χιλιαδες πραγματα και για οποιοδηποτε θεμα... Θα ηθελα λοιπον σημερα το βραδυ να μου πεις που μπορω να βρω , τη συσταση του ΤΟΕΒ που εγινε με τη συμφωνη γνωμη του τοτε υπουργου γεωργιας , το καταστατικο του ΤΟΕΒ που αναφερει ακριβως το σκοπο του , και που μπορω να βρω τις ενεργειες που εχει κανει ο δημος Αραχωβας για το συγκεκριμενο οργανισμο... Σιγουρα δεν εχω ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ σε νομικα θεματα , αλλα ελπιζω , επειδη ξερω να διαβαζω ( ευτυχως αυτο το εμαθα ) να μπορεσω να βγαλω καποιο συμπερασμα και να εισαι σιγουρος οτι θα ειμαι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ,και περα για περα δικαιος... Θα ηθελα τελος να δωσω , πραγματικα τα συγχαρητηρια μου ( το εννοω )για τα αντανακλαστικα του δημου Αραχωβας για την προταση που ειχα καταθεσει πριν καποιες μερες , για την μαγνητοφωνηση των πρακτικων των συνεδριασεων του Δημοτικου Συμβουλιου , ωστε ποτε να μην υπαρχει προβλημα με τις αποφασεις του ... Ελπιζω να υπαρχει συνεχεια...

Χαρης είπε...

ΠΡΟΕΔΡΕ , το καταστατικο οπως μας ενημερωνεις , γραφει οτι σκοπος της συστασης του ΤΟΕΒ ειναι η χρησιμοποιηση και διαχειρηση των φυσικων και πηγαιων νερων για την αρδευση των ελαιοκτηματων... Ο Δημαρχος ακομη μας λεει , στη συνεντευξη που εδωσε , οτι ο ΤΟΕΒ εκανε συμβαση με μια επιχειρηση για την εγκατασταση υδροηλεκτρικου εργου με αποτελεσμα οι δημοτες Αραχωβας να καταγγελουν απωλεια δυνατοτητας ποτισματος ( που αυτος ηταν ο αρχικος σκοπος του Οργανισμου )... Εσεις κανετε παραλληλισμο με τον Οργανισμο Εθνικου Δρυμου Παρνασσου ... Το ερωτημα απλοίκο , αλλα συμφωνο με το σκεπτικο το δικο σας... Μπορει ο Οργανισμος Εθνικου Δρυμου Παρνασσου να κανει συμβαση με μια επιχειρηση ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ και να αρχισουν να αποξηλωνουν τον Παρνασσο;;; Η απαντηση βεβαια ειναι ΟΧΙ... Τοτε στον ΤΟΕΒ γιατι του το επιτρεψαμε;;;

Top