αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Από Αναγνώστρια

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως "Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας". Είναι η ημέρα που πολλές γυναικοπαρέες θα βγουν έξω να γλεντήσουν, είναι η ημέρα που θα ακούσουμε πολλές δηλώσεις, θα δούμε πολλά "χαζοχαρούμενα" ρεπορτάζ στην τηλεόραση, είναι μία ημέρα γιορτής. Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες "Παγκόσμιες ημέρες" περιβάλλοντος, γυναίκας, άντρα, παιδιού, μπριζόλας (ναι υπάρχει και τέτοια) κ.λπ.

Θα εκμεταλλευτώ όμως αν θέλετε το θόρυβο που δημιουργείται γύρω από αυτήν την ημέρα, παρουσιάζοντάς σας τρείς εικόνες.
Το θέμα μας, το οποίο ελπίζω να σας κάνει να σκεφτείτε λίγο, είναι η καταπίεση που δέχονται οι γυναίκες στον κόσμο. Ακόμα και αυτός ο τίτλος όμως είναι λάθος. Το θέμα μας δεν θα έπρεπε να είναι η καταπίεση (με διάφορους τρόπους) στην οποία υποβάλλονται οι γυναίκες αλλά η καταπίεση που δέχονται κάποιες από εμάς, δεν έχει σημασία το φύλλο, η ηλικία, το χρώμα κ.λπ.

Οι φωτογραφίες είναι της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στείλτε αυτή τη συλλογή σε όσους από τους συναδέλφους - φίλους σας σάς ευχηθούν "Χρόνια Πολλά" στις 8 Μαρτίου. Ίσως είναι και αυτός ένας τρόπος αντίδρασης.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή την σημερινή ημέρα της Γυναίκας,εύχομαι σε όλες σας χρόνια πολλά.Να είστε καλά,να θυμάστε ότι οι γυναίκες παλεύουν κάθε μέρα για την οικογένειά τους,για την επιβίωσή τους,για την αναγνώρισή τους στην κοινωνία.
Επίσης,εδώ και λίγο καιρό σας παρακολουθώ,έχετε κάνει ένα ποιοτικό blog,συγχαρητήρια,και έτσι να παραμείνετε.
Θα επικοινωνώ μαζί σας πάντα με το όνομά μου πράγμα που έκανα όλη μου τη ζωή.Να λέω τα πράγματα με το όνομά τους.Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Top