αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Καλλικράτης και Δίστομο

Απο το Δήμαρχο Διστόμου πήραμε την παρακάτω επιστολή.

«Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ Ο Κ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010»

Δίστομο, 8 Μαρτίου 2010. Ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, οι Αντιδήμαρχοι Διστόμου κ.κ. Κωνσταντίνος Νταής και Ιωάννης Λουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λουκάς Παπαγεωργίου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου, αισθάνονται την ανάγκη να απαντήσουν στις θέσεις και αιτιάσεις του Αντιδημάρχου Λεβαδέων κ. Στέλιου Καλογήρου, τις οποίες ανέπτυξε στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010 και δημοσιεύτηκαν σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το Δήμο Διστόμου, στοιχεία που χρησιμοποιεί ο κ. Στέλιος Καλογήρου και αφορούν στο Δήμο (Διστόμου) είναι ψευδή ή παραποιημένα. Συγκεκριμένα:
1. σύμφωνα με το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (Π.Π.Χ.Σ.Α.Α) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Φ.Ε.Κ. 1469/9-10-2003), το οικιστικό κέντρο του Δήμου Διστόμου προσδιορίζεται ως 3ου επιπέδου οικισμός και από αυτόν εξαρτώνται οι όμοροι 4ου επιπέδου, ήτοι Αντίκυρα, Αράχωβα, Δαύλεια και Κυριάκιο. Το σχετικό Φ.Ε.Κ. μπορούμε να το στείλουμε σε όσους ενδιαφερόμενους το ζητήσουν (ακόμη και στον κ. Καλογήρου ο οποίος προφανώς δεν το έχει μελετήσει), προκειμένου να το επεξεργαστούν και να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.
2. στο ΑΕΠ του Νομού Βοιωτίας, ο κ. Καλογήρου, προφανώς ξέχασε να υπολογίσει τη συνεισφορά της μεγαλύτερης βιομηχανίας της Ελλάδας, της εταιρίας «Αλουμίνιο της Ελλάδος»
3. ο Δήμος Διστόμου είναι ήδη ενεργειακός κόμβος (γεγονός που επίσης ξέχασε να αναφέρει ο κ. Καλογήρου)
4. ο Δήμος Διστόμου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ και ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ (γεγονός που ο κ. Καλογήρου είτε δεν γνωρίζει και δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει προτού ανακοινώσει τις θέσεις του ή ξεχνάει για μια ακόμα φορά)
5. επίσης, θα πρέπει ίσως να κάνουμε και μαθήματα ιστορίας (βυζαντινής και νεότερης) προκειμένου να θυμίσουμε ότι
• στα όρια του Δήμου Διστόμου βρίσκεται ο Μονή του Οσίου Λουκά, η οποία σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ «…αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στην κατάλογο τόπων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ…», αλλά και ότι
• το Δίστομο είναι Μαρτυρική Πόλη! Ένας τίτλος που δεν της χαρίστηκε, αλλά τον πλήρωσε με το αίμα 218 Διστομιτών.
6. δεν θα ασχοληθούμε και δεν θα απαντήσουμε σε όσα προσβλητικά αναφέρει για ουσιαστικά ανύπαρκτες υποδομές… αφού με μια απλή βόλτα στο Δήμο Διστόμου ο κάθε επισκέπτης θα είναι σε θέση να καταλάβει το μέγεθος των αναληθειών / ανακριβειών του κ. Καλογήρου.
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου υιοθετεί το σχέδιο του Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) που προβλέπει πέντε Δήμους στο Νομό Βοιωτίας, εκ των οποίων ο δυτικός είναι ο Δήμος Διστόμου συνενωμένος με τους Δήμους Αραχώβης και Δαύλειας, καθώς και με την κοινότητα Αντικύρας.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τη μελέτη του Ι.Τ.Α. συνέταξε εννεαμελής επιτροπή στην οποία συμμετείχαν: δύο (2) καθηγητές πανεπιστημίου, δύο (2) οικονομολόγοι, ένας (1) πολεοδόμος – χωροτάκτης, ένας (1) εν ενεργεία δήμαρχος, δύο (2) σύμβουλοι από την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε και ο αείμνηστος πρώην δήμαρχος Λεβαδέων κ. Χρήστος Παλαιολόγος και καμία σχέση δεν έχει με κάποιο κομματικό, πολιτικό ή και δημοτικό γραφείο!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ
• Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Αθανάσιο Πανουργιά, τηλ:22670-21313, κιν.:6945-108146, φαξ:22670-22063, email: apanourgias@distomo.gr

5 σχόλια:

ονομα είπε...

Ζητώ συγνώμη από όλους για την άτυχη στιγμή της δημοσίευσης ενός σχολίου που ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να δημοσιευτεί, το οποίο προκάλεσε τη δημοσίευση δεύτερου σχολίου (από το Δίστομο) που επίσης ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να δημοσιευτεί..

Τέτοιες κουβέντες σχολιαστές των 2 επίμαχων σχολίων ούτε με εκφράζουν ούτε τις υιοθετώ και σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΝΑ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ.

Δυστυχώς η ροή των σχολίων και τα πολλά email που λαμβάνω οδήγησαν σε αυτό το λάθος για το οποίο απολογούμαι.

Ντελάλης

gianni είπε...

ΝΤΕΛΑΛΗ ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

{...• το Δίστομο είναι Μαρτυρική Πόλη! Ένας τίτλος που δεν της χαρίστηκε, αλλά τον πλήρωσε με το αίμα 218 Διστομιτών....} αναφέρει το Δελτίου τύπου του Δήμου. ;

Κύριε Δήμαρχε και οι 218 νεκροί της αποφράδας ημέρας του Ιούνη από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα ήσαν Διστομίτες; Εάν δεν το γνωρίζεται, θα το βρείτε στο βιβλίο του Τάκη Λάππα " Η σφαγή του Διστόμου, χρονικό της κατοχής " και την τελευταία επανέκδοση την έχει κάνει ο Δήμος Διστόμου.
Γιατί αυτή συστηματική παραποίηση της νεώτερης ιστορίας του τόπου μας από όλους τους Διστομίτες;
Έχετε θεσμικό ρόλο, είστε Δήμαρχος Διστόμου και όχι Δήμαρχος του Δημοτικού Διαμερίσματος Διστόμου !!!!

Ανώνυμος είπε...

".... ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου υιοθετεί το σχέδιο του Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) που προβλέπει πέντε Δήμους στο Νομό Βοιωτίας, εκ των οποίων ο δυτικός είναι ο Δήμος Διστόμου συνενωμένος με τους Δήμους Αραχώβης και Δαύλειας, καθώς και με την κοινότητα Αντικύρας."

Κύριε Δήμαρχε και Δημοτικοί σύμβουλοι του Καποδιστριακού Δήμου Διστόμου.

Βλέπω έχετε πάρει μεγάλη φόρα, γίνατε νονοί και δώσατε και όνομα στον καινούργιο δυτικό Δήμο του Νομού Βοιωτίας.

Εύγε !! Εύγε !!!

Οι αρχές της Δημοκρατίας στο αποκορύφωμά τους !!!!

Άξιος μα και άξιοι οι συνεργάτες σου Κύριε Πανουργιά !!!!

Ανώνυμος είπε...

4. ο Δήμος Διστόμου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ και ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ (γεγονός που ο κ. Καλογήρου είτε δεν γνωρίζει και δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει προτού ανακοινώσει τις θέσεις του ή ξεχνάει για μια ακόμα φορά) μας λέει το Δελτίο τύπου του Δήμου Διστόμου ..... αλλά δεν μας λένε τίποτα για την ανάπτυξη και το όραμα τους για την περιοχή μας και για τις ενέργειές τους που έχουν κάνει , στην μέχρι τώρα θητεία τους.

Top