αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Για την ανωνυμία στα blogs

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και συγκεκριμένα για το θέμα που τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψηφοφορία, για το αν θα πρέπει οι Σύμβουλοι να γράφουν στα blogs όπου υπάρχουν ανώνυμα σχόλια, παρεμβαίνω για να εκθέσω τις απόψεις μου.

Οι πιο πολλοί από όσους παρακολουθούν τα blogs έχουν καταλάβει την αναγκαιότητά τους. Από τα blogs αποκαλύπτονται τεράστια θέματα, τα οποία διστάζουν (???) να δημοσιεύσουν τα μεγάλα και επώνυμα Μ.Μ.Ε. Θέλετε μερικά παραδείγματα? Η πρόσφατη αυτοκτονία του εφοριακού και η συνομιλία του κ. Χριστοφοράκου είναι 2 μόνο παραδείγματα που "έθαψαν" τα μεγάλα κανάλια και εφημερίδες και ωστόσο δημοσιεύτηκαν στα blogs.

Η ουσία δεν είναι η ανωνυμία, αλλά το τι γράφουν τα blogs. Τι σημασία έχει αν λέγομαι Γιάννης, Νίκος ή Μαρία; Αλλάζει κάτι; Αν κάποιος θίγεται μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη ή να απαντήσει και να κατέβει άμεσα η επίμαχη ανάρτηση ή το σχόλιο. Στο χώρο αυτό δημοσιεύονται ΟΛΕΣ οι απόψεις ΟΛΩΝ, χωρίς καμία εξαίρεση.

Θέλετε να μαθαίνετε τα πράγματα με το όνομα τους ή θέλετε να μαθαίνετε μόνο τα ονόματα όσων γράφουν και τίποτα άλλο; Εδώ στην χώρα μας έχουν γίνει star όλοι οι δημοσιογράφοι και όχι τα ίδια τα γεγονότα.

Η ανωνυμία είναι επιβεβλημένη όταν ισορροπείς σε σοβαρά θέματα. Eίναι η ελευθερία της έκφρασης και η απόλυτη δημοκρατία. Όταν όμως χαθεί το μέτρο τότε το εργαλείο γίνεται επικίνδυνο. Αυτό εξαρτάται από εμένα και από εσάς που μου επισημαίνετε τα λάθη.
Top