αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στη βουλή

Για την Οικονομία

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με επίκεντρο την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία. Αφορμή στάθηκε η συζήτηση επί της επικύρωσης της τροποποίησης για τα τέλη κυκλοφορίας και την απόσυρση των αυτοκινήτων, που οδήγησε σε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της πρότασης και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Από το troktiko

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, τόνισε ότι «όσοι επιχειρούν, στο όνομα της συναίνεσης, την συγκάλυψη», δεν θα βρουν συνομιλητές στο κόμμα του, επιτέθηκε σε όλους όσοι στη ΝΔ συμφώνησαν με την «εκ του πονηρού πρόταση του ΛΑΟΣ να αναλάβει εισαγγελικός λειτουργός την έρευνα» και δήλωσε ανοιχτός για περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών, σε ό,τι αφορά τα πλαστά δημοσιονομικά στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι ψάχνει στιγμιαίους ενόχους για να συγκαλύψει την «πολιτική - Προκρούστη» που εφαρμόζει και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν της δίνει λευκή επιταγή και «δεν θα την ακολουθήσει στις ξεπερασμένες μεθόδους της».

Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, όσο και όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκαναν λόγο για «δικομματικό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, επανέλαβε την πρόταση να αναλάβει εισαγγελικός λειτουργός την έρευνα.

«Σε καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόθεση να κυνηγήσει μάγισσες. Μόνο θεσμική αντίδραση του κοινοβουλίου θέλει να προκαλέσει και να απαντήσει έτσι και σε όλους όσοι δημιουργούν μια απαράδεκτη εικόνα για τη χώρα, αλλά και στους κερδοσκόπους, που την έχουν βάλει στο μάτι. Εμείς δεν δεχόμαστε να κατηγορούν κάποιοι την Ελλάδα, ότι είναι το μαύρο πρόβατο της ΕΕ», τόνισε ο κ. Παπουτσής. Σε άλλο, δε, σημείο ανέφερε:

«Πρέπει να ορίσουμε τα του οίκου μας με πλήρη διαφάνεια. Να δημιουργήσουμε νέες δομές. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν αναζητήσουμε την αλήθεια και δεν διαμορφώσουμε συναίνεση πάνω σε αυτή. Όσοι, στο όνομα της συναίνεσης, επιχειρούν συγκάλυψη δεν θα βρουν συνομιλητές στο ΠΑΣΟΚ. Η συναίνεση δεν είναι παρασκηνιακές συνομιλίες κορυφής με στόχο τη συγκάλυψη των υπευθύνων. Όσοι από την ΝΔ υποστηρίζουν την πρόταση του κ. Καρατζαφέρη να προσφύγουμε σε εισαγγελέα, δεν αντελήφθησαν ότι είναι εκ του πονηρού. Αν θέλετε κάτι περισσότερο για να ψάξουμε, ευχαρίστως να το συζητήσουμε».

«Οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις δεν είναι στις προθέσεις μας. Ούτε υπάρχει για εμάς τέτοιο θέμα. Είναι εξαιρετικά σημαδιακό ότι η ΝΔ είπε "ναι" σε όλες τις Εξεταστικές. Δεν σημαίνει, όμως, ότι θα πάμε με την ατζέντα, που θέλετε εσείς», αντέτεινε ο κ Μαρκόπουλος και συμπλήρωσε:

«Δεν μας έχετε πείσει ότι πράγματι θέλετε την διαφάνεια. Εσείς, το μόνο που ψάχνετε, είναι στιγμιαίους ενόχους για να καλύψετε αυτά που θα ακολουθήσουν και που δυστυχώς μαθαίνουμε από το εξωτερικό για το τι έχει συμφωνηθεί. Δεν θα σας ακολουθήσουμε, όμως, σε αυτές τις ξεπερασμένες μεθόδους. Εμείς δεν έχουμε στην πρώτη γραμμή το πώς θα εξοντώσουμε τον αντίπαλο μας».

Από την πλευρά του ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε πως «είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα σημαντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι μισθωτοί. Και για αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές κοινωνικής κατεδάφισης, είναι συνυπεύθυνοι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Με μια νέα Εξεταστική το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συγκαλύψει τη δρομολόγηση μιας νέας επίθεσης στο εισόδημα τους, αλλά και στα ασφαλιστικά δικαιώματα τους».

«Για τα μάτια γίνονται οι Εξεταστικές Επιτροπές, για να καλύψουν τις πομπές τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», υποστήριξε ο κ. Ροντούλης. Υπεραμυνόμενος, δε, της πρότασης του κόμματός του, σημείωσε:

«Είναι ό,τι χειρότερο τις πομπές μας να τις μάθει ο ντουνιάς. Τώρα θα στήσουν πανηγύρι οι κερδοσκόποι, που ο ένας θα κατηγορεί τον άλλο. Πάρτι θα στήσουν. Ως ύαινες θα πέσουν πάνω μας. Δεν θα γίνουμε αξιόπιστοι προς τα έξω τρώγοντας τις σάρκες μας. Εμείς λέμε "όχι τώρα Εξεταστική". Να πάει η υπόθεση δια τις δικαστικής οδού να κερδίσουμε χρόνο και αργότερα έχουμε την πολυτέλεια να τσακωνόμαστε».

«Τα πλαστά οικονομικά στοιχεία έγιναν επάγγελμα λέει το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής. Και είναι καταπέλτης για τη διαχείριση, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ. Το πόρισμα είναι η πιο αμείλικτη καταδίκη για αυτά, που συνέβησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η Εξεταστική δεν γίνεται για να χυθεί άπλετο φως. Είναι ένας κακόγουστος αντιπερισπασμός στις πολιτικές κατεδάφισης, που στήριξαν και στηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα, που θα οδηγήσει σε μια ευτελή δικομματική αντιπαράθεση για το ποιος έχει περισσότερη, ή λιγότερη ευθύνη», υπογράμμισε από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Φίλοι Ανώνυμοι Ψευδώνυμοι και Επώνυμοι

Παρακολουθώ σιωπηρός όλο αυτό το διάστημα τις καταχωρήσεις σας και χαίρομαι για το διάλογο που γίνεται. Όμως με θλίβει η βαθιά το περιεχόμενο των τοποθετήσεων που τόσο ανέξοδα και απροκάλυπτα διαψεύδουμε αυτούς που θεσμικά υπεύθυνα και επώνυμα κοινοποιούν αποφάσεις συλλογικών οργάνων.
Η Δημοκρατία καταλύεται όταν δεν σεβόμαστε τις αρχές τις και εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από σοβαροφανείς Επώνυμους Ανώνυμους και Ψευδώνυμους σχολιαστές που θέλουν να αρθούν πάνω από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου . ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ………………………..
Το blog δεν το χρησιμοποιούμε για αυτό που κάνατε παιδιά όπως για παράδειγμα το τρίτο μάτι (ΤΟ ΑΛΙΘΩΡΟ) που μόνο για ερωτήσεις είναι ικανό και όταν του απαντάνε καεί του μπεκί ψιλοκομμένο.
Και βεβαία συμφωνώ με το φίλο μου που μας χαρακτήρισε όλους εμάς τους «απέξω» ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ γιατί πράγματι είμαστε μεγάλα λαμόγια αφού είμαστε μονό λόγια και καμία προσφορά .
Ας σοβαρευτούνε φίλοι μου και να σεβόμαστε τη δουλειά των άλλων και για να έχομε λόγο θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και ας αφήσουμε τις μεγαλοστομίες γιατί όποιος δεν ανακατεύετε είναι άχρηστος και αφού είμαστε άχρηστοι τι παρατηρήσεις θέλετε να κάνουμε ηλίθιες και άχρηστες.
Αλέκος

Τρίτο Μάτι είπε...

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ.........Αυτη τη φορα σου εδωσαν , αδεια η μηπως το εσκασες καιτο εκανες απο μονος σου????? Μαλλον , ΑΛΕΚΟ ΜΟΥ η ΑΓΙΟΡΓΙΤΗ η ΑΝΩΝΥΜΕ η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ , εσυ την εκανες με ελαφρια πηδηματακια και οχι εγω...........Γιατι αν θυμαμαι καλα , σου ειχα απαντησει , αλλα μαλλον σε μαζεψανε γιατι ειχες αρχισει να εκθετεις κοσμο...Βεβαια αν θελεις να επανελθουμε , αναλειοντας ενα ενα θεμα ωστε να βγαζουμε και συμπερασματα ,πολυ ευχαριστως...Ετσι για να μπει καθε κατεργαρης στο παγκο του [οπως εγραψε και ο προεδρος]............ Δεν μου πεφτει λογος και δεν εχω το δικαιωμα να απαντησω για κανενα αλλο , ας το κανουν μονοι τους αν θελουν...Αλλα βρε ΑΛΕΚΟ ,δεν μπορω να καταλαβω γιατι δινεις τοσο βαρος στην 'ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΙΑ' [οπως γραφεις] , των απλων πολιτων και ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ 'Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΙΑ' των εθνικων και των τοπικων αρχοντων , που δεν σεβοντε , ουτε τους προβληματισμους , ουτε τις ανησυχιες , ουτε τους βασικους κανονες δημοκρατιας.............Σου δηλωνω λοιπον οτι με αυτους τους κανονες ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , εγω ειμαι ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΣ...Και αν τολμας απαντησε στον εαυτο σου στο παρακατω ερωτημα , που μας απασχολει σε εθνικο επιπεδο τον τελευταιο καιρο... Ποιος ειναι μεγαλυτερο λαμογιο?????? ο κ.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ η μηπως οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ , που μας λενε εδω και χρονια , οτι θα φτασουν το μαχαιρι στο κοκαλο , οτι καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται , οτι μας παραμυθιαζαν με διαφανεια , η οτι ταχα τους ενδιεφεραι το κοινο καλο και η προοδος της Ελλαδας... Και αυτοι ξερεις ηταν ΘΕΣΜΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ... Αλλα τωρα βλεπεις την καταντια μας............Η μεγαλη δυστυχια ,ΑΛΕΚΟ ΜΟΥ , ειναι οτι εδω και παρα πολλα χρονια αυτα τα εκλεγμενα θεσμικα οργανα , τα ψηφιζουμε εμεις που ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ προσπαθουμε μπας και γλυψουμε κανενα κοκαλακι , με αποτελεσμα να εχουμε γινει πολυ καλα μαντροσκυλα , ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ , και αν τολμησει καποιος να ρωτησει κατι , τον βουταμε και τον αφηνουμε μονο οταν μας ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΑΣ...Ετσι διχωριζοντε πλεον οι ΧΡΗΣΙΜΟΙ και οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ- ........ πολιτες..............Αλεκο σου επιστρεφω τη δικη σου φραση... ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ.............

Τριτο Ματι είπε...

Και που εισαι.........Αν απαντησεις στον εαυτο σου , να το πεις και σε μας για να μαθουμε..........Γιατι αφου εσυ ξερεις να μαθουμε και εμεις οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ που ολο ρωταμε.......... Οπως εγραψε και Ο ΥΠΝΑΡΑΣ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙΟΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ , ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΑ...........

Top