αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

«Δεν ζητάμε χρήματα από τη Γερμανία» λέει στο Spiegel ο Γ. Παπανδρέου

«Κύριο πρόβλημα η διαφθορά»

Στις ανησυχίες των Γερμανών πολιτών ότι θα χρειαστεί να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, αφού αντιμετωπίσουν τις δικές τους περικοπές, απαντά, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο κυκλοφορεί την Κυριακή με ημερομηνία της Δευτέρας.
«Δεν ζητάμε χρήματα από τη Γερμανία, ακόμη κι αν μερικές φορές το ζήτημα παρουσιάζεται έτσι», λέει ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ωστόσο να έχει πρόσβαση στην πίστωση με τις ίδιες συνθήκες, όπως οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, ώστε να επιτύχει στις μεταρρυθμίσεις.

Από tanea.gr

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση θα είναι πολύ επώδυνη. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας» σημειώνει. Παράλληλα, εκφράζει την αποφασιστικότητά του να πιέσει για την εφαρμογή σκληρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, παρά τις επικείμενες απεργίες.
«Έχουμε τη λαϊκή στήριξη. Τα συνδικάτα το γνωρίζουν κι εκείνα. Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω αυτή τη θέση μου» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

* Σημειώνεται ότι στο ίδιο τεύχος της γερμανικής επιθεώρησης υπάρχει δημοσίευμα, στο οποίο επικαλείται πηγή του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σχέδιο των χωρών της ευρωζώνης για την από κοινοιύ χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους 20-25 δισ. ευρώ.
Top