αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς για τον Καλλικράτη

Σε ψήφισμα υπέρ της ενίσχυσης του Δήμου Λιβαδειάς, ενόψει της νέας μεταρρρύθμισης κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που έγινε με τη συμμετοχή φορέων και κομμάτων. Στο ψήφισμα αρχικά αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Λιβαδειάς συμφωνεί για την εφαρμογή του Καλλικράτη με τις προϋποθέσεις που διατυπώθηκαν στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Το επίδικο ζήτημα σε σχέση με το μέγεθος και τα όρια του νέου Δήμου περιλαμβάνεται στο ψήφισμα ως γενική ευχή: "να υπάρξει η συνένωση υπαρχόντων γειτονικών δήμων της περιοχής, σε έναν ενιαίο και μεγαλύτερο Δήμο Λιβαδειάς" καθώς θεωρήθηκε άκομψη η πρόταση Τσιφή για δύο Δήμους, τη στιγμή που ο Ορχομενός, το Δίστομο και η Αράχωβα δηλώνουν ότι προτιμούν να παραμείνουν Δήμοι. Έτσι έληξε ο πρώτος γύρος του συναγερμού για την υποβάθμιση της πόλης.

Απο viwtika.blogspot.com

Σε γενικές γραμμές οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν φάνηκαν να πολυσυμφωνούν καθώς:
- υπέρ της πρότασης Τσιφή για δύο Δήμους, τάχθηκε με απροσδόκητο πάθος ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Γκιγκέλος,
- έξι δήμους ζήτησε με έμφαση η Νίκη Δημακοπούλου (από την παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ.), αν και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Δ.Καραμάνης, επιφυλάχθηκε να αναφερθεί για τον αριθμό των Δήμων
- την απόλυτη αντίθεσή του με τον Καλλικράτη, εξέφρασε ο Νώντας Κοτσικώνας (υποστηρίχθηκε απο το ΚΚΕ)

Σε ενδιάμεσους (πατριωτικούς) τόνους η Γιώτα Πούλου, Αλέκος Μητάς και Λουκάς Ανέστης.
«Την Λιβαδειά την θέλουμε ισχυρό δήμο στη περιφέρεια και δεν θα δεχθούμε καμία περίπτωση υποβάθμισης» είπε η Γ. Πούλου.
"Με το πέρασμα των ετών κοινή ομολογία είναι ότι η Λιβαδειά έχει αδικηθεί και τώρα πρέπει να δικαιωθεί. Να γίνει ένας ισχυρός δήμος που θα αγκαλιάσει και άλλους δήμους για μια ανάπτυξη που αξίζει στην περιοχή και τους κατοίκους της » είπε ο Α.Μητάς, ενώ ο κ. Ανέστης πλειοδότησε: "Ο δήμος Λιβαδειάς, ο νέος διευρυμένος δήμος πρέπει να είναι ο ισχυρότερος δήμος στη Βοιωτία».
Στην συνεδρίαση παρέστη και μίλησε και ο Βασίλης Τόγιας, βουλευτής και εκ των βασικών υποστηρικτών της παράταξης Τσιφή.
Ο Β. Τόγιας υπενθύμισε ότι "Η Λιβαδειά στον «Καποδιστρία» πήρε μόνο δυο δημοτικά διαμερίσματα και υπήρξε μια ανισοβαρής μεταχείριση", αλλά δεν έδειξε να θυμάται ούτε να ενοχλείται, από τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε εναντίον του ο Αντιδήμαρχος Λιβαδειάς, που έφτασε να τον παρομοιάζει με Ιταλό μαφιόζο (!) (Δείτε: Επίθεση Καλογήρου στους βουλευτές ) κατηγορώντας τον για κυνικές συνδιαλλαγές που υπονομεύουν την ιδέα της Μεγάλης Λιβαδειάς.
Αναλυτική παρέμβασή έκανε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νίκος Παπαγγελής ενώ παρεμβάσεις έκαναν και ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σιδέρης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Θηβαίος , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Παπασπύρου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λουκάς Μπίνιος.
Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης έπλεξε το εγκώμιο του βουλευτή Β. Τόγια - ίσως σκεπτόμενος ότι μπορεί να μην προλάβει να τον τιμήσει ως τέως Βοιωτό Υπουργό.
Το πιο αξιοσημείωτο σημείο της σύσκεψης; Η δήλωση του Ηλία Γκριτζάπη για την ανάγκη να παταχθεί η διαφθορά στους Δήμους.
Top