αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Νομάρχες: "Ναι" στον "Καλλικράτη"

«Ναι» λένε οι Νομάρχες στο πρόγραμμα «Καλλικράτης», τασσόμενοι υπέρ της μεταρρύθμισης στην διοικητική δομή της χώρας με την οποία και θα παραδώσουν τη σκυτάλη στους αιρετούς Περιφερειάρχες που θα αναδειχθούν στις επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης.
Η θέση τους αυτή διατυπώθηκε σε συνέντευξη τύπου ενόψει του ετήσιου, τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) το οποίο αρχίζει αύριο το απόγευμα στην Αθήνα και είναι και το τελευταίο για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, από τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ, Νομάρχη Μεσσηνίας κ.Δ.Δράκο.

Ο κ. Δράκος χαιρέτισε εκ μέρους των Νομαρχών την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον «Καλλικράτη» και τόνισε ότι το σχέδιο ''αποτελεί εθνική υπόθεση και πρέπει να πετύχει''.
Για την επιτυχία του εγχειρήματος πάντως, και χωρίς διάθεση αντιλόγου όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, οι Νομάρχες θέτουν όρους και προυποθέσεις.
Συγκεκριμένα, ζητούν η μεταρρύθμιση να μην περιοριστεί στην αυτοδιοίκηση αλλά να αγγίξει και την κεντρική διοίκηση, διεκδικούν πόρους με φορολογική αποκέντρωση, οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των δύο επιπέδων αυτοδιοίκησης, στέλέχωση του νέου θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με τρόπο που να προσελκύσει προσωπικό υψηλών δυνατοτήτων και Επιχειρησιακό Σχέδιο Εφαρμογής.
Οι Νομάρχες ζητούν ακόμη διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το 2009 και το 2010 συνολικού ύψους 360 εκατ.ευρώ.
Δεδομένης ωστόσο της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα,ο Νομάρχης Πειραιά και επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην ΕΝΑΕ κ. Γ. Μίχας πρότεινε οι ίδιοι οι Νομάρχες να μειώσουν τις δαπάνες τνω Νομαρχιών τους (λειτουργικές δαπάνες, για δημόσιες σχέσεις,εκδηλώσεις και προμήθειες).
Top