αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Παρέμβαση του Θεόδωρου Κοκοβού για τον "Καλλικράτη". Αρνείται την εμπλοκή με τη συντονιστική επιτροπή

Ο Θεόδωρος Κοκοβός για την Μη Συμμετοχή του στην Συντονιστική Επιτροπή και για το θέμα του Καλλικράτη:

Εμείς ως Συνδυασμός Δημοτικής Αντιπολίτευσης ποτέ δεν συμφωνήσαμε για την σύσταση συντονιστικής επιτροπής για την δημιουργία κοινού ψηφοδελτίου. Ούτε καν συμμετείχαμε σε επιτροπές και συνεδριάσεις έστω και άτυπες. Ποτέ δεν συζητήσαμε ούτε και ρητορικά με κανέναν για την ανάδειξη κοινού υποψηφίου.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοια προσπάθεια και κυρίως είμεθα αντίθετοι στις προτάσεις και επιδιώξεις του Δημάρχου. Οι συντονιστικές επιτροπές και οι σφυγμομετρήσεις είναι επινοήσεις του και νομίζει ότι θα τον ωφελήσουν.
Η αναγραφή μου σε σχετική ανάρτηση στο Blogspot Ντελάλης Αράχωβας είναι αυθαίρετη και με θίγει. Όπως με θίγει και η ανάρτηση σχετικών ανακοινώσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης μας. Θίγομαι από την αυθαιρεσία και την σκοπιμότητά της. Διαμαρτυρήθηκα και αποσύρθηκαν ορισμένες από κολώνες και τζαμαρίες. Την ημερομηνία που έγινε η συνεδρίαση για την σύσταση συντονιστικής επιτροπής απουσίαζα εκτός Αράχωβας.

Καταδικάζω τις μεθοδεύσεις του Δημάρχου. Εγώ ποτέ δεν θα νομιμοποιήσω άμεσα η έμμεσα τις πράξεις και την συμπεριφορά του, τις επιλογές του και κυρίως την απουσία του.

Ο συνδυασμός μας έχει συμπαγείς δυνάμεις στην Αράχωβα και στους γύρω Δήμους και Κοινότητες, τιμούμε τους φίλους μας και θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου, των συμπολιτών μας. Δεν θα προδώσουμε όσους μας τίμησαν και μας επέλεξαν και όσους θα μας επιλέξουν. Δεν ξεχνάμε τις διακηρύξεις μας, το ήθος και την συνέπεια μας.

Δεν πιστεύουμε στις πρόωρες προεκλογικές μεθοδεύσεις. Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και σοβαρότητα την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Την τετραετία που πέρασε την Αράχωβα χαρακτηρίζει η πλήρης ακινησία όλων των ζωτικών θεμάτων. Για την Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει απολογισμός και το γνωρίζουν όλοι.

Η αναθεώρηση του χάρτη και οι ανατροπές στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον «Καλλικράτη» δεν μας άφησε αδιάφορους. Η ψήφιση του Νόμου δεν μας επιτρέπει να κοιτάμε πίσω τι έγινε και τι έπρεπε να έχει γίνει. Μας επιβάλλει την προσεκτική αξιολόγηση των νέων συνθηκών από την εφαρμογή του νόμου και την ψύχραιμη προσαρμογή μας στις νέες συνθήκες. Η πρόωρη και αβασάνιστη εξαγγελία κινητοποιήσεων, η δημιουργία συντονιστικών επιτροπών και η τοπικιστική εσωστρέφεια διχάζουν τους Αραχωβίτες και μπορεί να ζημιώσουν τα τοπικά συμφέροντα μας. Δυστυχώς η πλειοψηφούσα Δημοτική Αρχή έχει ολόκληρη την ευθύνη κατά την διαβούλευση, για την χαρακτηριστική απραξία και ολιγωρία που έδειξε, για το μικρό ανάστημα, την μικροπροσωπική αντιμετώπιση του ζητήματος και τις άστοχες προσεγγίσεις. Τώρα εμφανίζεται πανικοβλημένη. Εμείς (Θ. Κοκοβός – Δ. Μαυρόπουλος - Ι. Ράπτης) σαν αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο διαφωνήσαμε σε ουσιώδη σημεία στις επιλογές του Δημάρχου κατά την διαβούλευση του Καλλικράτη καταθέσαμε τις προτάσεις μας ώστε η Αράχωβα να γίνει τοπικό Δημοτικό Κέντρο και ονομασία του νέου Δήμου λόγω της μεγάλης αναγνωσιμότητας της κλπ.

Προτείναμε την παρουσίαση των θέσεων της Αράχωβας σε όλους τους Βουλευτές του Νομού και όχι μόνον στους «φίλα κείμενους», στον Δήμαρχο υποδείξαμε ότι πρέπει να προστρέξουμε στους έχοντες αποφασιστική γνώμη και άποψη για το θέμα, τοπικούς ή υπερτοπικούς παράγοντες, ανεξάρτητα από την πολιτική και κομματική τοποθέτηση τους, ζητήσαμε στην ανάληψη δράσης για να πείσουμε ότι το κέντρο του νέου Δήμου με ονομασία Αράχωβα θα προσδώσει οφέλη και στους λοιπούς Δήμους και βέβαια ζητήσαμε συνεχή επαγρύπνηση. Επιστήσαμε την προσοχή να μην υποτιμήσουμε τους λοιπούς Δήμους, Δημάρχους και κατοίκους των πλησιόχωρων στην Αράχωβα Δημοτικών Συγκροτημάτων και να μην προκαλέσουμε τα ευαίσθητα χαρακτηριστικά τους.

Η χλιαρή αντιμετώπιση από την πλειοψηφούσα Δημοτική Αρχή του καυτού αυτού θέματος συνέτεινε ώστε να μην εκπληρωθούν οι προσδοκίες των Αραχωβιτών.

Τώρα κοιτάμε μπροστά. Τώρα κοιτάμε το αύριο καθαρά. Οι όροι για την διεκδίκηση του νέου Διευρυμένου Δήμου απαιτεί σοβαρότητα και ήθος. Έτσι μόνον θα πείσουμε τους Αραχωβίτες, αλλά και όλους τους άλλους συνδημότες μας. Τους καλωσορίζουμε και αυτούς.

Οι θέσεις μας θα είναι διαφανείς και σαφείς ανάλογες των περιστάσεων, ο στενός τοπικισμός είναι στείρος, οδηγεί σε τοπική εσωστρέφεια και τελικά σε απομόνωση. Οι άλλοι διεκδικητές της ενιαίας Δημοτικής Περιφέρειας όταν θα συσπειρωθούν θα είναι πάλι αργά για την Αράχωβα. Ας τους προσελκύσουμε από τώρα εμείς. Ας τους πείσουμε. Έτσι θα πετύχουμε εκ των πραγμάτων την ανατροπή του παγερού Καλλικράτη. Έτσι η Αράχωβα θα αναδείξει την δύναμη της, την αυτορρύθμισή της, την απορρόφηση των κραδασμών του Καλλικράτη και θα οδηγηθεί ομαλά στις νέες συνθήκες.

Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Θα αγωνισθούμε και θα εναντιωθούμε σε καθετί που μπορεί να βλάψει τον τόπο μας μη επιτρέποντας εκ νέου ψιθυρισμούς και παραπληροφόρηση. Θα εναντιωθούμε. Θα ενημερώσουμε όλους τους Δημότες ανοικτά για τις παρεμβάσεις και το έργο μας για την τετραετία που διανύουμε.

Με Τιμή
Κοκοβός Ι. Θεόδωρος

15 σχόλια:

ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ είπε...

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΚΚΟΒΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ.ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕ ΚΟΚΚΟΒΕ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΥΕΥΣΗΣ.ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΡΑΧΩΒΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΤΠΑ.ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΟΔΩΡΕ ΟΤΑΝ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΠΑΚΟΛΟΥΚΑΣ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΕΖΥΓΙΣΘΗΣ,ΕΜΕΤΡΗΘΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΗΣ ΕΛΛΙΠΗΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ.ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕΣ..ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ..ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΛΥΠΑΜΑΙ.ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΟΥ Χ.ΑΛΜΠΑΝΗ,Τ.ΑΔΑΜΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Δήμο, γιατί του επιτρέπεις να χρησιμοποιεί το όνομά σου; Αρκετά δεν σε εξέθεσε τόσον καιρό; Γιατί δεν κάνεις λίγη υπομονή ακόμα, μήπως και γλιτώσεις από αυτόν; Γιατί του δίνεις άλλοθι; Τουλάχιστον ο Χάρης έγραψε ότι έκανε λάθος , εσύ το λες στις παρέες. Γιατί συνεχίζεις να ενέχεσαι το ραγιαδιλίκι του; Δύο τετραετίες ήταν απών, τώρα θυμήθηκε να κάνει αντιπολίτευση; Δηλαδή πώς το βλέπετε θα μας τον επιβάλετε ξανά; Δεν ντρέπεστε;

Ανώνυμος είπε...

Στάθη θυμήσου τι έλεγες και τι έγραφες οταν παραιτήθηκες απο αντιδήμαρχος για τις σχέσεις του δήμαρχου με τον Γεωργακό.Στάθη εχασες την ψυχραιμια σου χωρίς λογο,εκτός εάν υπαρχει και δεν θελεις να τον πεις.Ειναι πρωτότυπο (διεθνώς) να υποστηρίζεις οτι το ενωτικό ψηφοδέλτιο το αποφασίζει (και αυτό) το Δημοτικό Συμβούλιο.!!! Με ομοφωνία η με τήν πλειοψηφία της παράταξης του Δημάρχου και βέβαια με την συμμετοχή σου;Εχει γραφτεί στά πρακτικά;Δημοσίευσέ τα. Στάθη ονειρεύεσαι να εισαι υποψηφιος στον συνδυασμο του Γεωργακου; Αυτό τό "ενωτικό" θα το ακολουθήσεις αφου το πρότεινες;
Σχετικά με το μέτρημα καί τό ζύγισμα του Στέργιου μάλλον κοίταγε αλλη ζυγαριά,η δέν φορούσε τά γυαλιά του.
Στάθη μήν λυπάσαι γιά τους αλλους.
Κοκοβέ περιμένουμε να επανέλθεις

O....Σύμβουλός ....του είπε...

Περιμένουμε τον κ. Τίποτα να επανέλθει ως τι; Υπήρξε ποτέ ως κάτι; Τον ακούσατε ποτέ να λέει ότι έγινε κάτι στραβά; Αυτός ο άνθρωπος επειδή είναι συνταξιούχος και δεν έχει δουλειά να κάνει , γεμίζει την ώρα του ακούγοντας τι λένε οι άλλοι στα συμβούλια. Δεν θυμάμαι σε κανένα συμβούλιο, εδώ και οκτώ χρόνια να εξέφρασε δική του άποψη. Δεν θυμάμαι ποτέ να είχε διαφορετική άποψη από τον Δήμαρχο. Πάντα περίμενε τον ψιλό να εκφράσει την όποια άποψη για να συνταχθεί μαζί του. Ο άνθρωπος είναι άχρωμος , άοσμος και άγευστος . Το κακό με αυτόν είναι ότι λόγω ευγένειας κάποιοι που είναι μαζί του δεν του λένε την αλήθεια ότι δεν κάνει , και αντί να τον αρχίσουν με τις «μαλαστούπες» τον προτρέπουν να ξανακατεβεί. Δηλαδή τι πιστεύετε; Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να εκπροσωπήσει κανέναν άλλον εκτός του εαυτού του;Είναι δυνατόν να εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ; Τι νομίζετε δηλαδή, τα σόγια θα μας επιβάλουν, όπως έκαναν πάντα , τον κάθε «λιζβό» για Δήμαρχο; Αιδώς Αργείοι

ΦΙΛΗΞ είπε...

Μπορείτε να μου διευκρινισετε γιατί στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται μόνο ένα σχόλιο [Αναρτήθηκε από ntelalis στις Τρίτη,Ιούνιος 15,2010 1 σχόλια], και μετά εάν ανατρέξεις ,για να διαβάσεις το σχόλιο,βρίσκεις και άλλα σχόλια? Αυτή τη μη αναγραφή όλων των σχολίων στο [αναρτήθηκε]. βρήκα και σε άλλα θέματα,όπως το "στολίδι το νέο συνεδριακό " και στο "ονόματα του ΠΑΣΟΚ για το νέο Δήμο".Μπορεί να μου διαφεύγουν και για άλλα θέματα,τέτοιες ελλείψεις.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΦΙΛΗΞ είπε...

Μπορείτε να μου διευκρινισετε γιατί στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται μόνο ένα σχόλιο [Αναρτήθηκε από ntelalis στις Τρίτη,Ιούνιος 15,2010 1 σχόλια], και μετά εάν ανατρέξεις ,για να διαβάσεις το σχόλιο,βρίσκεις και άλλα σχόλια? Αυτή τη μη αναγραφή όλων των σχολίων στο [αναρτήθηκε]. βρήκα και σε άλλα θέματα,όπως το "στολίδι το νέο συνεδριακό " και στο "ονόματα του ΠΑΣΟΚ για το νέο Δήμο".Μπορεί να μου διαφεύγουν και για άλλα θέματα,τέτοιες ελλείψεις.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ονομα είπε...

Φιλε Φίληξ

Είναι τεχνικό ζήτημα του blogspot. Ο διαχειριστής δεν μπορεί να επεμβαίνει σε αυτά.
Είναι προτιμότερο να κοιτάς πάντα όλα τα σχόλια.

Φιλικά
Ντελάλης

Αλμπανης Χαρης είπε...

Δεν ειχα σκοπο να κανω κανενα σχολιο στην αναρτιση του κ.Θεοδωρου Κοκοβου, γιατι πιστευω οτι δεν με αφορα, σε αντιθεση με τους εκλεγμενους δημοτικους συμβουλους, με το συνδιασμο του κ.Κοκοβου, που ηταν παροντες στο Δημοτικο συμβουλιο και απο οτι θυμαμαι συμφωνησαν και στο ενωτικο ψηφοδελτιο αλλα και στη συνθεση της συντονιστικης επιτροπης..... Επειδη ομως αναφερθηκε το ονομα μου εχω να πω οτι, αληθεια ειναι οτι ο κ.Κοκοβος δεν ηταν παρων ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ακομη οπως μου ειπε δεν τον ρωτησε κανενας ουτε τον ενημερωσαν απο την συντονιστικη επιτροπη, επισης αυτο το συμβουλιο εγινε μετα απο ανοιχτη προσκληση του Προεδρου του Δ.Σ, με μοναδικο σκοπο την ενημερωση για τον Καλλικρατη και την διαλογικη συζητηση με τον κοσμο, για την πορεια της Αραχωβας απο εδω και περα... Τοτε μπηκε η προταση για ενα ενωτικο ψηφοδελτιο της Αραχωβας (οχι απο το Δημαρχο), και πανω σε αυτη την προταση εγινε παρα πολυ μεγαλη κουβεντα πως μπορει ολο αυτο να οργανωθει... Θυμαμαι μαλιστα, οτι μετα απο πολυ κουβεντα ο κ.Στεφανος Ταμβακης ειπε οτι, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ..... Η ουσια και ο σκοπος της προτασης, ηταν και πιστευω οτι ειναι ακομα, να βρεθει μια ομαδα ανθρωπων η οποια θα κανει τη διαβουλευση με αλλους ανθρωπους και απο τους αλλους οικισμους που ολοι μαζι στο ιδιο ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, θα προχωρουσαν στην συνταξη ενος κοινου ψηφοδελτιου με εναν υποψηφιο δημαρχο που θα ηταν πρωτος μεταξυ ισων ανθρωπων... Οσο αφορα την συνθεση της συντονιστικης επιτροπης, ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑ, συμφωνησαν ολοι και λογος ηταν οτι οι τρεις επικεφαλης των τελευταιων δημοτικων εκλογων, μαζι με τον προεδρο ειχαν ψηφιστει δημοκρατικα απο το 100% της Αραχωβας και με αυτο τον τροπο, βαζοντας τα ονοματα τους μπροστα θα μπορουσαν να συσπειρωσουν ολη την Αραχωβα..... Δεν θεωρω λοιπον οτι ολο αυτο εγινε για να προβαλει ο Δημαρχος τον εαυτο του, ουτε εγινε απο υπερβολικο τοπικισμο, εγινε μονο και μονο για να μπορει η Αραχωβα να εχει ενωμενη, αξιοπρεπη και συμπαγη φωνη προς τα εξω..... Οσο αφορα την ερωτηση του κ.Γιαννελου, η θεση μου ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, υπερ του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ..... Τελος πιστευω οτι μπορει να υπαρξει ενωτικο ψηφοδελτιο, γιατι δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ, με μοναδικη εξαιρεση τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ και την ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ του καθενος... Αν ομως αυτοι, ειναι οι λογοι για βγαζουμε μαχαιρια, τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.....

ΤΙΧΩΝ είπε...

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. ΕΝΩΤΙΚΟ Η ΜΗ ΨΗΔΟΔΕΛΤΙΟ.ΑΛΛΑ΄ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧ0ΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ " Ο,ΤΙ ΠΕΙ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΙΤΣΑΣ [ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟΣ]"

O.......Σύμβουλός.... του είπε...

Χάρη , κλό –κλό και αυγό τίποτα. Επί της ουσίας, είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος, στο συνδυασμό του οποίου ήσουνα υποψήφιος, να βαυκαλίζετε, να κατέβει ξανά ως υποψήφιος; Μπορεί αυτός ό άνθρωπος να πείσει κανέναν ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια ΔΕΝ ήταν ουρά του Δημάρχου; Δικαιούται, αντικειμενικά , να εκδίδει «μανιφέστα» και να εμφανίζετε ως εκπρόσωπος « συμπαγούς ομάδος της Αράχωβας»; Και αν όλα αυτά τα έχει καταχωρίσει στη φαντασία του, είναι δυνατόν να εμπλέκει και να ξεφτιλίζει σοβαρούς ανθρώπους , όπως ό Δήμος; Γιατί λοιπόν δεν του ……..δένετε ένα «τενεκέ στο’ νούρλο» και να τον αμολήσετε στον Παρνασσό, να τον ακούει και να φεύγει; Ξεκαθαρίστε τα ούρα σας επιτέλους, πέστε αλήθειες στον κόσμο και αφήστε το λάδι- λάδι και τηγανίτα…… τίποτα. Κάποτε επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα σκύβαλα από το στάρι. Να είσαι σίγουρος ότι ο Λεόντιος κάτι τέτοιους τους θέλει για …..πρωινό, είναι βούτυρο στο …ψωμί του. Γράψε ένα κείμενο και κάνε τον μια …χόρτα, για να γλυτώσουμε από αυτόν. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε. Η ενότητα και τα συμφέροντα θα ….προκύψουν , δεν γίνετε να οριοθετήσουμε την ενότητα σαν …συνταγή. Αν γλιτώσουμε από αυτόν , που είναι… εύκολος, μετά θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε από τη μέση τον …..manager, το φερέφωνο δηλαδή του άρχοντα της παραλίας. Σε τρίτο χρόνο , άμα γλιτώσουμε από αυτούς θα βρούμε κάποιον πατριώτη , τίμιο , καθαρό, να ξέρει γράμματα, και όχι βλάκα να πορευτούμε. Σου επαναλαμβάνω, οι αρμοδιότητες δεν χαρίζονται αλλά κατακτώνται. Η ενότητα δεν επιβάλετε παρακαλώντας, αλλά εμπνέετε από Ανθρώπους μπροστάρηδες και ηγέτες. Αλλά Θα με ρωτήσεις που θα βρούμε τον νέο ηγέτη; Η ερώτηση είναι «γελοία» και απάντηση απλή: Ο ηγέτης φαίνετε και αναγνωρίζετε από όλους , όπως μια ωραία γυναίκα που περπατάει στο δρόμο.
‘Ερωστε,( το εννοώ και όχι…… κατ’ ευφημισμόν)

ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ είπε...

ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ.ΚΕ ΚΟΚΚΟΒΕ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ Η ΟΧΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΤΠΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ?ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Λ. είπε...

Καλά όλα όσα ακούγονται και πράγματι ελπιδοφόρο το ενωτικό ψηφοδέλτιο!Όμως και για τους τρεις "ηγέτες", ο κόσμος δεν δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια.Εγώ τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι.Βέβαια τους ψηφίζουν γιατί δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος υποψήφιος.Αφού λοιπόν όλοι δοκιμάστηκαν και απέτυχαν (ως Δήμαρχος και ως αντιπολιτευόμενοι), μήπως θα έπρεπε να δωθεί ευκαιρία σε κάποιον/ους άλλον/ους να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν?Αν ναι, το ενωτικό ψηφοδέλτιο κόβει τα φτερά σε όλους τους άλλους που θα θελαν να προσφέρουν κάτι.Είναι σαν να τους απαγορεύει κάποιος να κατέβουν υποψήφιοι.Αν λοιπόν αναρρωτιέστε γιατί νέοι και αύθαρτοι συμπολίτες μας δεν ασχολούνται μετα κοινά, ξανασκεφθείτε τις κινήσεις που προτείνετε.
Ωστόσο είναι πολύ καλύτερο να προτείνεις κάτι παρά να παρακολουθείς άπραγος.(μπορεί να διαφωνω με την πρόταση του ενωτικου ψηφοδελτίου, αλλα κάθε πρόταση έχει αξία).

Φιλικά πάντα,
Λ.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον πολιτη O.......Σύμβουλός....
Διαβαζω μερες τα γραφομενα σας,και ειλικρινα το βρισκω πολυ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και θετικο να ακουγονται ολες οι γνωμες, η τουλαχιστον οσων εχουν προσβαση στο ιντερνετ,αλλα καποια σχολια τα βρισκω πραγματικα προκλητικα.Φρασεις οπως :
1. Αν γλιτώσουμε από αυτόν , που είναι… εύκολος
2.να βγάλουμε από τη μέση τον …..manager
3.όχι βλάκα να πορευτούμε

οχι ενωτικο κινημα δεν θα κανετε αλλα φενεται οτι με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σας χαλασαν το παιχνιδι και τις ισορροπιες και προσπαθειτε να το ξαναστησετε και να ξερετε οτι ο κοσμος δεν ειναι χαζος...πλεον
Ειδικα στο τελος του σχολιου του συμβουλου που διαβασα το : Αλλά Θα με ρωτήσεις που θα βρούμε τον νέο ηγέτη; Η ερώτηση είναι «γελοία» και απάντηση απλή: Ο ηγέτης φαίνετε και αναγνωρίζετε από όλους , όπως μια ωραία γυναίκα που περπατάει στο δρόμο...
αφου ειναι «γελοία»
η ερωτηση και τοσο ευκολα οπως τα λες συμβουλε με το αετισιο σου ματι μπορεις να εξηγησεις σε εμας στην νεα γενια των 600 ευρω που διαλεγατε ηγετες μεχρι σημερα τι δεν πηγε καλα και βρισκομαστε σε ακομα χειροτερη μοιρα?
Αν και ειμαι μικρος παιρνω το θαρρος και σας δινω μια συμβουλη, αφηστε τα ολα ελευθερα και σταματηστε τα παρασκηνιακα παιχνιδια, μηπως και αρχισουν να συμετεχουν στα κοινα και οι νεοι.Καντε στην ακρη πλεον...με τους ηγετες σας θα πληρωνουν και τα δισσεγγονα μας.Τωρα σε τοπικο επιπεδο θεωρω πολυ προσβλητικο το λογο σου και γεματο ανασφαλειες βλεποντας ενα ολοκληρο σχεδιο να καταστρωνεις για να τους κατατροπωσεις ολους οπως λες..

ονομα είπε...

Δυστυχώς ή ευτυχώς, θα συμφωνήσω με τον παραπάνω Ανώνυμο...

Που αν και μικρός, σκέφτεται πολύ πιο σοβαρά από κάτι άλλους... μεγάλους!

Μπράβο σου φίλε μου...

Ντελάλης

Αλμπανης Χαρης είπε...

Φιλε με το ψευδωνυμο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ... Καταλαβαινω απο αυτα που γραφεις οτι εισαι πολυ σκληρος και αυστηρος, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ... Θα ηθελα ομως να εισαι και πιο συγκεκριμενος, γιατι μονο φωναζοντας πισω απο το τοιχο δεν κανουμε τιποτα... Δεν ξερω τι καταλαβες απο το σχολιο μου, αλλα σιγουρα εχεις καταλαβει οτι δεν θεωρω τον εαυτο μου μελος καμιας ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ... Οσο για το κειμενο του κ.Κοκοβου, εχω να σου πω οτι ο καθε ανθρωπος εχει δικαιωμα να λεει και να γραφει οτι θεωρει σωστο για τον εαυτο του και δεν υπαρχει περιπτωση εγω, ουτε να απολογουμαι ουτε να απαγορευσω σε κανενα να το κανει... Οσο αφορα τα ονοματα της συντονιστικης, δεν ειπε ποτε κανενας οτι θα ειναι και παροντες σε καποιο ενωτικο ψηφοδελτιο, το μονο που θα εκαναν ηταν να βαλουν, σαν ενδειξη καλης πιστης, τα ονοματα τους μπροστα, γιατι σε αντιθετη περιπτωση, με καποιους αλλους μη εκλεγμενους, το μονο που θα καναμε ηταν να καψουμε καποιους πριν ακομη τους βαφτισουμε... Αν υπαρχει καποια αλλη προταση, και καποιος την εχει στο μυαλο του ας την καταθεσει.....

Top