αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ένας... υπολογισμός για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. από το Στείρι

Ένας... υπολογισμός για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. από το Στείρι

Μέτρο για τον υπολογισμό του αριθμού των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας αποτελεί το πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού πληθυσμού όλου του δήμου δια του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου κάθε δήμου. Από το πηλίκο της διαίρεσης του αριθμού των κατοίκων της εκλογικής περιφέρειας δια του εκλογικού μέτρου προκύπτει ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων της κάθε εκλογικής περιφέρειας. Οι θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο που παραμένουν αδιάθετες, προστίθενται ανά μία στις εκλογικές περιφέρειες με τα μεγαλύτερα, κατά σειρά, υπόλοιπα. Εάν από την παραπάνω διαδικασία προκύψουν εκλογικές περιφέρειες χωρίς έδρα, τότε διατίθεται σε αυτή μία (1) έδρα με την αφαίρεση μίας από κάθε εκλογική περιφέρεια του δήμου με το μεγαλύτερο αριθμό εδρών και κατά φθίνουσα σειρά. Σε περίπτωση εκλογικών περιφερειών με ίδιο αριθμό εδρών, η έδρα αφαιρείται από εκείνη με το μικρότερο πραγματικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2001 η κατανομή του πληθυσμού είναι:
  • Δίστομο-Στείρι: 4368 (Δίστομο: 3350 + Στείρι: 1018)
  • Αράχωβα: 4180
  • Αντίκυρα: 2984
  • Σύνολο: 11532
Άρα οι έδρες θα είναι:
  • Για Δίστομο-Στείρι: 11532/12=961 4368/961=4,54=~ 5
  • Για Αράχωβα: 11532/12=961 4180/961=4,34=~ 4
  • Για Αντίκυρα: 11532/6=1922 2984/1922=1,55=~ 2
Για τις αδιάθετες έδρες (16) προσθέτουμε από μια σε κάθε δήμο (ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο προς το μικρότερο) μέχρι να συμπληρωθούν οι 27 δηλ.
  • Δίστομο= 5+1+1+1+1+1 +1=11
  • Αράχωβα= 4+1+1+1+1+1=9
  • Αντίκυρα= 2+1+1+1+1+1=7
Σύμφωνα λοιπόν, με τα παραπάνω παρατηρούμε ό,τι το Δίστομο αποκτά πλεονέκτημα εξαιτίας του Στειρίου (που δεν συμπεριλαμβάνεται στο τρένο και κανείς δε νοιάζεται... -προς το παρόν-).

Ποιος μεθαύριο, θα χρειάζεται το Στείρι για να αποκτήσει πλεονέκτημα εδρών?

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ.

Από το sogal-stiri.blogspot.com

8 σχόλια:

Στέργιος Μ είπε...

Διαβάζοντας το Νόμο 3852/2010 http://www.kedke.gr/uploads/N38522010_KALLIKRATIS_FEKA87_07062010.pdf
Νομίζω ότι ο κ. Γ. Παπαϊωάννου που έγραψε την πάρα πάνω ανάλυση για την κατανομή των εδρών στον νέο Δήμο, κάνει λάθος στην τελική κατανομή των συμβούλων.
Αν υποθέσουμε ότι οι αριθμοί πού δίνει, για κάθε δημοτικό διαμέρισμα(απογραφή 2001) είναι σωστοί, τότε έχουμε:
Δίστομο-Στείρι : 4368 (Δίστομο: 3350 + Στείρι 1018)
Αράχοβα : 4180
Αντίκυρα : 2984
Σύνολο : 11532
Οι έδρες επομένως του νέου Δήμου είναι είκοσι επτά(27) άρθρο 7 παράγραφος 2.
Εκλογικό μέτρο συμβούλων:11532:27=427 (ακέραιο πηλίκο), άρθρο 30 παράγραφος 2.
Η κατανομή των εδρών θα είναι:(άρθρο 30 παράγραφος 3)
Δίστομο-Στείρι : 4368:427(εκλογικό μέτρο)=10 σύμβουλοι και υπόλοιπο κατοίκων 98.
Αράχοβα : 4180:427=9 σύμβουλοι και υπόλοιπο κατοίκων 337.
Αντίκυρα: 2984:427=6 σύμβουλοι και υπόλοιπο κατοίκων 422.
Επομένως οι αδιάθετες έδρες, συμβούλων είναι ΔΥΟ (2) οι οποίες σύμφωνα με το άρθρο 30 παράγραφο 4, κατανέμετε μία στην Αντίκυρα και μία στην Αράχοβα, γιατί έχουν το μεγαλύτερο κατά σειρά αδιάθετο υπόλοιπο.
Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Δίστομο-Στείρι: Σύμβουλοι 10
Αράχοβα: Σύμβουλοι 10
Αντίκυρα: Σύμβουλοι 7
Σύνολον: 27
ΥΣ 1)Παραμένει το ΣΤΕΙΡΙ ρυθμιστής για το μαγικό νούμερο των 18 συμβούλων, αλλά μόνο για την Αράχοβα και την Αντίκυρα, και όχι για το Δίστομο.
2) Ας διαβάσει και κάποιος άλλος το νόμο, μήπως κάνω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάλυση του κ. Παπαϊωάννου είναι ενδεικτική και υποθετική.
Οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν στο δήμο τρενάκι θα εξαρτηθούν από τους κατοίκους που θα ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών σε κάθε τοπική κοινότητα.
Τότε θα έχουμε το εκλογικό μέτρο.

Στέργιος Μ είπε...

Στο σχόλιό σου φίλε ανώνυμε, κάνεις λάθος. Σε καμία περίπτωση οι σύμβουλοι δεν θα εξαρτηθούν από τους κατοίκους που θα ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος ,αν τον διαβάσεις θα καταλάβεις. Οι σύμβουλοι είναι προκαθορισμένοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Αν η απογραφή λέει ότι το σύνολον των κατοίκων του νέου Δήμου είναι μέχρι δέκα χιλιάδες, τότε οι σύμβουλοι θα είναι 21, δέκα τρείς συμπολίτευση και οκτώ αντιπολίτευση, ανεξάρτητα από το πόσοι θα ψηφίσουν. Αν η απογραφή λέει ότι το σύνολον των κατοίκων όλων των πόλεων του νέου δήμου, είναι πάνω από δέκα χιλιάδες τότε οι σύμβουλοι θα είναι 27, δέκα εξ, συμπολίτευση και έντεκα αντιπολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, οφείλω να σας διευκρινήσω ότι το εισαγωγικό κείμενο στην αρχή του άρθρου είναι η ακριβής αντιγραφή του νόμου. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον νόμο, το εκλογικό μέτρο δεν είναι ίδιο για τον κάθε δήμο. Εξαρτάται από τον αριθμό των συμβούλων του κάθε δήμου σήμερα και με αυτό τον αριθμό διαιρούμε το σύνολο του πληθυσμού (όλων των δήμων) προκειμένου να βρούμε το εκλογικό μέτρο για τον κάθε δήμο χωριστά. Στη συνέχεια, διαιρούμε τον αριθμό που βρήκαμε με το σύνολο των εγεγραμμένων κατοίκων του δήμου και βρίσκουμε τον αριθμό των εδρών που αναλογούν στον κάθε δήμο. Βάσει των παραπάνω, το σύνολο των αδιάθετων εδρών είναι 16 οι οποίες τελικά κατανέμονται στους δήμους, αρχής γενομένης από αυτόν με το μεγαλύτερο αριθμό εδρών και κατά φθίνουσα σειρά.
Ο υπόλογισμός δεν είναι θεωρητικός αλλά πραγματικός.
Θεωρητικό είναι το γεγονός πως το Στείρι είναι ρυθμιστής διότι, εάν οι κάτοικοι δεν είναι ενωμένοι ώστε να έχουν κοινή πορεία (και για να μην παρεξηγηθώ, πορεία για το καλό όλων και όχι ατομικά) τότε, δεν αλλάζει κάτι ή μπορεί, αλλά θα είναι τυχαίο...διότι το παιχνίδι αλλάζει ανάλογα με το πόσοι συνδυασμοί από κάθε χωριό λάβουν μέρος, πόσοι υποψήφιοι από το ίδιο χωριό ανήκουν σε διαφορετικούς συνδυασμούς κλπ.
Βέβαια το άρθρο μου είχε σκοπό να καταλάβουμε όλοι μας (Αντίκυρα, Αράχωβα, Δίστομο, Στείρι...κατά αλφαβητική σειρά για αποφυγή παρεξηγήσεων!!!) έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο και όχι να προσπαθεί ο ένας να κερδίσει εις βάρος όλων διότι τελικά (όπως γίνεται και σήμερα) οι πολλοί θα τσακώνονται μεταξύ τους και οι λίγοι θα ωφελούνται...το να προσπαθείς να αποβιβάσεις κάποιον από το τρένο λόγω του ότι κάποια στιγμή βρέθηκες σε θέση ισχύος δε σημαίνει κάτι διότι, είναι μαθηματικά σίγουρο πως 'ο καιρός έχει γυρίσματα' και τότε θα είσαι μόνος.

Με εκτίμηση
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαιωάννου δεν καταλάβατε η κατανομή των αδιάθετων εδρών γίνετε σ αυτούς με το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΘΕΛΞΙΟΠΗ είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ

Top