αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Υποχώρηση της ζέστης τις επόμενες μέρες

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Οι υψηλές θερμοκρασίες
που μας ταλαιπωρούν τις τελευταίες μέρες φαίνεται να αποτελούν παρελθόν από αύριο και ειδικά το Σαββατοκύριακο.
Ακόμα και στην Αράχωβα ο υδράργυρος κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα (33,6 βαθμοί Κελσίου) για την εποχή, που τον Ιούλιο και σποραδικά τον Αύγουστο σημειώνονται στο χωριό μας.
Έτσι λοιπόν από αύριο το απόγευμα και για τις επόμενες 4-5 μέρες τουλάχιστον, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση, ενώ φαίνεται μέσα σε αυτό το διάστημα τις απογευματινές ώρες κυρίως, να δημιουργούνται συνθήκες αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού με αυξημένες τις πιθανότητες για μεμονωμένες καταιγίδες εξαιρετικά τοπικού χαρακτήρα ιδιαίτερα στο εσωτερικό τμήμα του ορεινού όγκου του Παρνασσού, που δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι και την Αράχωβα.
Την Δευτέρα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάλλον ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός, καθώς φαίνονται αρκετές βροχές και ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω πως, ορισμένοι συντοπίτες ίσως να μην γνωρίζουν πως δεν επιτρέπεται η καύση των ξηρών χόρτων κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι μεγάλος, άνω του 3. Την επισήμανση την έκανα διότι αυτήν την εβδομάδα που βρίσκομαι Αράχωβα παρατήρησα κάποιους καπνούς.

Δείτε εδώ τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας πυρκαγιάς και θα παρακαλούσα τον Ντελάλη να ενημερώνει το blog καθημερινά.

Παρασκευή 18/06/2010

Top