αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Επτάπολη: επερχόμενο θαύμα ή μεγαλόσχημα λόγια;

Το παρακάτω post αποτελείται από 2 μέρη: είναι 2 email διαφορετικών αναγνωστών (του Παναγιώτη και της Κατερίνας) που αναφέρονται αμφότερα στην ιδέα της Επτάπολης, μιας ιδέας για την οικοδόμηση μιας πόλης στα πρότυπα των αρχαιοελληνικών πόλεων, που θα καταστεί παγκόσμιο πνευματικό κέντρο και η οποία θα χωροθετηθεί μεταξύ Διστόμου και Στειρίου.
Ευχαριστώ και τους 2 συντάκτες για τα κείμενά τους.
Διαβάστε λοιπόν περί τίνος πρόκειται...

Του Παναγιώτη


Η Επτάπολη είναι μια ιδέα που καλλιεργείται εδω και 26 χρόνια από μια μεγάλη ομάδα 700 επιφανών και καλλιεργημένων ατόμων.
Πρόεδρος αυτού του σωματείου είναι ο Παύλος Πισσανός (μια αναζήτηση στο ίντερνετ για το όνομα του και θα καταλάβατε για ποιον μιλάμε). Ο άνθρωπος αυτός εχει φάει την ζωή του επάνω σε αυτή την ιδέα και αρκετά χρήματα βεβαιως μαζί με τους συνεργάτες του.
Τα κεφάλαια που χρειάζονται για αυτό το παγκόσμιο έργο θα προέρθουν από χορήγιες διεθνών οργανισμών όπως ΟUNESCO, ΟΗΕ και άλλους παρόμοιους.
Σε λίγο καιρό ξεκίνουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και θα χρειαστούν 16 μήνες για να τελειώσουν. Μετά χρειάζονται 3 μήνες για να πάρουν και Φ.Ε.Κ.
Υπολογίζεται οτι σε 2-3 το πολύ χρόνια αυτό το εγχείρημα θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Ο χρόνος αποπεράτωσης υπολογίζεται στα 7 χρόνια.
Χιλιάδες κόσμος θα εργαστεί σε αυτό το έργο. Εκτός της επτάπολης θα αλλάξει μορφή όλη η περιοχή καθώς θα γίνουν πολλά έργα ανάπλασης της γύρω περιοχής. Χαρακτηριστικό της αλλάγης της περιοχής μας θα είναι εκτός όλων των άλλων θα είναι και η δημιουργία μαγνητικού τραίνου για τα χιονοδρομικά μας.
Μιλάμε για περισσότερο τουρισμό (4 φορές περισσότεροι επισκέπτες στο μουσείο των Δέλφων) και ο οποίος τουρισμός θα είναι καθόλη την διάρκεια του έτους.
Θα μεταφερθούν μέσα στο συγκρότημα της επτάπολης όλα τα παγκόσμια κέντρα γραμμάτων και τεχνών.
Χαρακτηριστικό της χρησιμότητας του έργου αυτού θα είναι η λύση του ταμειακού προβλήματος της Ελλάδας.
Το παγκόσμιο αυτό οικοδόμημα θα γίνει μεταξύ Στειριού και Διστόμου. Αυτή την στιγμή βρίσκονται στις τελικές διαβουλεύσεις με το δασαρχείο.
Τα κτήματα θα αγοραστούν απο τους ιδιώτες με την προϋπόθεση βέβαια οτι θα τα δώσουν μόνο για αυτό τον σκοπό.
Όσοι δεν συμφωνήσουν θα γίνει αναγκαστική απολλοτρίωση. Έχουν λάβει γνώση όλοι οι μεγάλοι παράγοντες της χώρας ακόμα και οι ιεράρχες.
Το μοναστήρι του Οσίου Λούκα θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Θα είναι ένα έργο με χιλιάδες θέσεις εργασίας. Πιο μεγάλο έργο και από το Αλουμίνιο της Ελλαδος.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Της Κατερίνας Κομνά

Με αφορμή ενός σχολίου του αναγνώστη "P" του Ντελάλη για το “Eptapolis”.

Τι είναι:
  • Μια ιδέα για την οικοδόμηση ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ με βασικό σκοπό να καταστεί και να κατακυρωθεί σαν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ! Κέντρο πνευματικής και καλλιτεχνικής φωταύγειας.
  • Λίκνο Γνώσης, Επιστήμης, Τέχνης και Οικολογικού Πολιτισμού.
  • Κέντρο συνάντησης κορυφαίων επιστημόνων, φωτισμένων ανθρώπων του Πνεύματος, του Λόγου και των Τεχνών, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Να συσκέπτονται και να συνεργάζονται, κατευθύνοντας τον κοινό αγώνα της Ηθικής και της Λογικής, ασκώντας βαρύνουσα πίεση, για την οριστική απομάκρυνση της επάρατης πυρηνικής απειλής, του πολεμικού ολέθρου και του αφανισμού του Φυσικού Περιβάλλοντος, μέσω της αμοιβαίας ανταποδοτικότητας του ανθρώπου με το οικοσύστημα. Κέντρο αναβάπτισης του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού στα νάματα της φιλοσοφικής θεώρησης του κλασσικού αρχαιοελλαδικού πνεύματος.
Αναφορά στα κίνητρα για την ίδρυση του σωματείου "Όλυμπος":
Ο κ. Πισσάνος, στις 4 Ιουνίου του 1984 ανακοίνωσε μια πρωτότυπη σε έμπνευση ιδέα του - κατοχυρωμένη πλέον στα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης με αριθ. Πρωτ. 0545 - για την οικοδόμηση ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ, με βασικό σκοπό να καταστεί και να κατακυρωθεί σαν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ! Κέντρο πνευματικής και καλλιτεχνικής φωταύγειας.
Λίκνο Γνώσης, Επιστήμης, Τέχνης και Οικολογικού Πολιτισμού. Κέντρο συνάντησης κορυφαίων επιστημόνων, φωτισμένων ανθρώπων του Πνεύματος, του Λόγου και των Τεχνών, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Να συσκέπτονται και να συνεργάζονται, κατευθύνοντας τον κοινό αγώνα της Ηθικής και της Λογικής, ασκώντας βαρύνουσα πίεση, για την οριστική απομάκρυνση της επάρατης πυρηνικής απειλής, του πολεμικού ολέθρου και του αφανισμού του Φυσικού Περιβάλλοντος, μέσω της αμοιβαίας ανταποδοτικότητας του ανθρώπου με το οικοσύστημα. Κέντρο αναβάπτισης του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού στα νάματα της φιλοσοφικής θεώρησης του κλασσικού αρχαιοελλαδικού πνεύματος.
Οι λεπτομέρειες του οραματικού σχεδιασμού και οι καθαρά ιδεολογικοί σκοποί που θα εξυπηρετήσει αυτό το έργο: το πνεύμα της αγάπης, της πανανθρώπινης συνεργασίας, της πολιτιστικής προόδου και της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των λαών του κόσμου και του Πλανήτη Γη, που μας φιλοξενεί.
Αποφασίστηκε η σύσταση ενός πνευματικού - πολιτιστικού σωματείου (φορέα, ενισχυτή και ανταγωνιστή) που βασικό σκοπό του θα έχει την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
Το Σωματείο, για ηθική και υλική ενίσχυσή του, θα αποταθεί προς κάθε κατεύθυνση, σε πανεθνική παγκόσμια κλίμακα, ζητώντας από κάθε αφανάτιστο, λογικό και αδιάβροτο πολίτη της Γης, τη συμπαράστασή του για το κτήσιμο της καλιμάρμαρης Ολυμπιακής πόλης.

Η κοινωνία της Επτάπολης
Καθοριστικός στόχος για την πνευματική συνοχή, που θα πρέπει να διέπει τον εκλεκτό πληθυσμό της "EPTAPOLIS" θα είναι η ενδελεχής επιλογή των αρίστων του κόσμου στο πνεύμα, την επιστήμη και τις τέχνες, για να κοσμούν, ως δρώντα ή επίτιμα μέλη, την εσωτερική αλλά και εξωτερική κοινωνία της.
Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ της "EPTAPOLIS", δηλαδή οι ρέκτες και ζηλωτές της δημιουργίας ενός καλύτερου κόσμου, μέσω της "EPTAPOLIS", οι οποίοι θα περιλαμβάνουν τις χιλιάδες των μελών του Παγκόσμιου Πνευματικού Κέντρου «ΟΛΥΜΠΟΣ», θα ενοποιηθούν μέσω της ιστοσελίδας www.eptapolis.gr και με εκκεντροφόρο πνευματικό άξονα και οδηγό την ίδια την "EPTAPOLIS", θα αποτελέσουν την ομαδοποιημένη, πλέον, πνευματική, κοινωνία του κόσμου, που θα μπορεί σαν «δρων, ενιαίος φορέας» να βοηθήσει στην επίλυση Πολιτιστικών, ή Κοινωνικών προβλημάτων, κυρίως σε θέματα που αφορούν στην προστασία του Οικοσυστήματος και της Υγείας του πλανήτη μας.
Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ θα αποτελείται κυρίως από μέλη που θα επισκέπτονται τον ΖΩΣΤΗΡΑ, και θα συμμετέχουν στις πνευματικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της "EPTAPOLIS", με προτεραιότητα έναντι κάθε άλλου πολίτη.
Θα έχουν το δικαίωμα προτάσεων και εισαγωγής θεμάτων, στη Σύγκλητο της "EPTAPOLIS", η οποία, εφ' όσον αξιολογήσει το αίτημα, θα μπορεί να το εισαγάγει στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.
Σε κάθε περίπτωση το ανώτατο όργανο για κάθε απόφαση όλων των φορέων της "EPTAPOLIS" θα είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΌΛΥΜΠΟΣ».

Πυθαγόρεια αρχιτεκτονική - διεθνές οικολογικό πρότυπο
Η "EPTAPOLIS" θα αποτελεί Παγκόσμιο Πρότυπο Οικολογικής - Γεωμετρικής Πόλης. Θα οικοδομηθεί επί οριζοντίων επιπέδων, οριζομένων από τρεις ομόκεντρους, ανίσου μήκους ακτίνος, κύκλων.
Έκαστος κύκλος θα εκτείνεται σε διαφορετική υψομετρική κλίμακα, ο δε μέγιστος (εξωτερική περιφέρεια) θα είναι εγγεγραμμένος εντός κανονικού, ισοπλεύρου επταγώνου τειχών, καλουμένων ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΙΧΗ.

Οργανόγραμμα λειτουργίας
www.eptapolis.gr/img/olympos_organogramma_leitourgias_.pdf

Ιδρυτικά μέλη
www.eptapolis.gr/melh.pdf

Πηγή: www.eptapolis.gr

12 σχόλια:

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ SITE ΤΗΣ ΕΠΤΑΠΟΛΗΣ

ονομα είπε...

Φίλε Ρ το πρόβλημα διορθώθηκε.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

eyxaristoyme

Σοφοί της Αράχωβας είπε...

……Σοφοί της Αράχωβας
Καταντήσαμε γελοίοι , με όλους αυτούς τους Πισινούς!!! ……..και απανταχού περίεργους . Ρε Ντελάλη άμα θέλουν οι αναγνώστες σου, την όποια Αρχαιοελληνική προσομοίωση, το μείζονος Ελληνισμού στην Πειραιώς είναι το καταλληλότερο. Μάλιστα εκεί είναι υπεύθυνη μια Αραχωβίτισα κόρη(Ανάγνου Γεωργία) που μπορεί να μας ξεναγήσει. Οι…… Λιακόπουλοι είναι περισσευούμενοι, Έλεος πια . «Γαμώ την ατυχία μου» που έλεγε και η γλυκιά Μαλβίνα!!!!!!!!!!!!!!!!!

gianni είπε...

συγνωμη παιδια.θα μας τρελανετε τελειος?πιος σκεφτηκε αυτο το τερατουργημα?να αντικαταστηση τι?μεσω διστομου και στειριου θα ερθη το φως της γνωσης?τι λετε ρε λαμογια ποσα λεφτα θα φατε??

Ανώνυμος είπε...

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες...

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ¨ΣΟΦΟΥΣ Κ΄ΣΤΟΝ gianni": 1. ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ Ή ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΦΗΣΕΙΣ.
2.ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ.ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΑΛΛΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΖΕΙ. ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ? ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.....ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΠΟΛΥ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ 700 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ 1000 ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ??

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μου πείτε με πια κριτήρια επιλέγει ο συγκεκριμένος χώρος για την κατασκευή αυτού του …μεγαλόπνοου σχεδίου; Πρόσβαση από θάλασσα δεν έχει , η οδική πρόσβαση είναι ακόμη πιο δύσκολη και πάνω απ’ όλα, περιβαλλοντολογικά η περιοχή είναι μολυσμένη, το τοπίο δεν έχει καμιά ιδιαίτερη ομορφιά. Τι το ιδιαίτερο έχει αυτός ο χώρος λοιπόν και τον επέλεξαν; Μήπως είναι κουτόφραγκοι; Μήπως είναι Αμερικανάκια; Επειδή βλέπω στο συμβούλιο αυτής της οργάνωσης να συμμετέχει ο Δήμαρχος Διστόμου, μήπως και εδώ γίνετε καμιά …λαθροχειρία; Μαθημένοι είναι αυτοί!!!!
ΣΗΜ. Το χιονοδρομικό έγινε στον Παρνασσό γιατί συγκέντρωνε όλες τις προδιαγραφές
Οι Δελφοί είναι ιερός χώρος γιατί έχει τις προδιαγραφές.
Η Αράχωβα είναι τελικός προορισμός γιατί είναι το ωραιότερο χωριό στην παλιά Ε.Ο.Κ. Όπως έλεγε και ο αείμνηστος ο Παναγής ο Μπίκ.
Σ’ αυτή εδώ την περιοχή μόνο γίδια μπορεί να τραφούν και μάλιστα όχι πολλά. Άσε που αν κάνεις έναν μικρό έλεγχο στο ΔΣ αυτής της Οργάνωσης θα δεις ότι είναι μαζεμένοι όλοι οι παράξενοι. Χώρια που ζητάνε και συνδρομές. Άκου συνδρομές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αι καλα κρασσα...............

R2 είπε...

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ?ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?

R2 είπε...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ?ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.

R2 είπε...

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ?ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ?

Top