αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. και των δημοτών της Αμφίκλειας

Από Ιωάννα

Χθες στη εφημερίδα "Τα Νέα" δημοσιεύθηκε η επιστολή του Δήμου Αμφίκλειας. Δείτε τι ωραία επιχειρήματα και πως τα αναπτύσσουν. Οι δικοί μας;


Προς τον κύριο Ιωάννη Ραγκούση
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Κύριε Ραγκούση, ζητάμε μόνο Αποκατάσταση της Αδικίας.
Ο Δήμος Αμφίκλειας είναι ιστορικός Δήμος του νεώτερου Ελληνικού Κράτους από το 1915, με έμπειρο προσωπικό και αξιοσημείωτη οικονομική ευρωστία και μηδενικές οφειλές, ενώ αποτελεί οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής προ της Επαναστάσεως του 1821.
Σήμερα στον Δήμο Αμφίκλειας φιλοξενούνται όλες οι υπηρεσίες όπως ΔΟΥ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ειρηνοδικείο, Δασονομείο, Αγροτικό Κτηνιατρείο, ΙΚΑ, που εξυπηρετούν το σύνολο της Δυτικής Λοκρίδας και της βόρειας Φωκίδας. Την ίδια στιγμή η Αμφίκλεια είναι η έδρα των σημαντικότερων φορέων ανάπτυξης. Διαδημοτική Επιχείρηση, Αναπτυξιακές (2), Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα παρουσιάζει την δυναμικότερη ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα με τρία υποκαταστήματα Τραπεζών (ΕΤΕ, ΑΤΕ, Probank) και τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων, καταστημάτων και βιοτεχνιών, ενώ στην επικράτεια της βρίσκεται το 73% του Χ.Κ. Παρνασσού.
Αυτή είναι με λίγα λόγια η πόλη που εσείς και οι συνεργάτες σας δεν κρίνατε κατάλληλη κ. Υπουργέ να αποτελέσει έδρα στον νέο «Καλλικράτειο» Δήμο.

Προς επιβεβαίωση της αδικίας που η Αμφίκλεια έχει υποστεί ακολουθεί πίνακας στον οποίο παρουσιάζουμε συνοπτικά τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η Αμφίκλειας ως έδρα του νέου διευρυμένου Δήμο, έναντι της Κάτω Τιθορέας που Εσείς με απόφαση Σας ορίσατε έδρα του Δήμου.

Κύριε Υπουργέ,
Ακόμη και τώρα μπορείτε να άρετε την αδικία και να αποκαταστήσετε το δίκαιο και ορθό της επιλογής της έδρας στο νέο Διευρυμένο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας –Τιθορέας, ορίζοντας την πραγματική έδρα του την Αμφίκλεια. Τα στοιχεία βρίσκονται ήδη στα χέρια σας, κατατεθειμένα προ πολλού και παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, δεδομένου ότι η ενέργεια σας να αντιπαράσχετε διπλή ονομασία «Αμφίκλεια-Ελάτεια» επέτεινε μάλλον, παρά άμβλυνε την αγανάκτηση των δημοτών.

7 σχόλια:

R2 είπε...

Εμείς τι να πούμε? Εχουμε πολλά καγιεν πορσε και λαμόγια?

ΙΩΑΝΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ! είπε...

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο R2.''Εμείς τι να πούμε? Εχουμε πολλά καγιεν, πορσε και λαμόγια?''.
Εγω για λαμογια στην Αραχωβα δεν ξερω. Ομως ολος ο ''μυθος'' της κωμοπολης μας εχει στηθει εξ αιτιας ή απο τους ιδιοκτητες των καγιεν... εξ αθηνων.
Αν αρχισουμε να μετραμε και να συγκρινουμε υποδομες και χειροπιαστα πραγματα με το Διστομο, αγαπητη Ιωαννα, χασαμε: Αυτοι εχουν Κεντρο Υγειας, Νεοχτιστο Δημαρχεικο Μεγαρο αξιας 2,5 εκ. ευρω, Μουσειο Αρχαιων Ευρηματων με εργαστηριο ψηφιδωτων, Μουσειο Σφαγης, Μαυσωλειο, Ειρηνοδικειο, Κεντρο Επαγγελματικης Καταρτισης. Αστυνομικο τμημα (ΟΧΙ ΣΤΑΘΜΟ),Θεατρικη σκηνη στεγασμενη,Θεατρο υπαιθριο, Νεοχτιστα κτιρια Γυμνασιου ,Λυκειου και 2 Παιδικους Σραθμους,Αγρονομειο, 2Ραδιοσταθμους, 2 παραρτηματα ΙΚΑ,Τραπεζες, εχουν αριστη γεωγραφικη θεση ως συγκοινωνιακος κομβος, πολεοδομικη και οικονομικη δημοτικη υπηρεσια,Διαπεριφερειακους Σταθμους ΕΥΔΑΠ (Μορνος και Κηφισσος) και ΔΕΗ, χωρους παρκινγκ, επιχειρησιακο προγραμμα, ενεργειακους σταθμους (αιολικα και φωτοβολταικα παρκακια) που ειναι ελκυστικα στην νεα εποχη της πρασινης αναπτυξης ΚΛΠ, ΚΛΠ.
Επισης , Ιωαννα, το Διστομο διαθετει λιγοτερο μεν κατα κεφαλην εισοδημα απο μας , αλλα περισσοτερα ...κεφάλια σε κεντρα εξουσιας και θεσεις ευθυνης. Αυτο δεν ειναι κακο ουτε για αυτους ουτε γενικα και αφοριστικα.Αλλα δειχνει οτι εμεις ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ στο κεφαλαιο αυτο. Δειχνει οτι και εμεις πρεπει να τους φτασουμε και οχι να κανουμε σαν απατημενοι συζυγοι επειδη οι Διστομιτες ''ειναι παντου''. Γιατι ειναι κακο αυτο; Εμεις που ειμαστε;Χαιρομαι, Ιωαννα, που εβαλες το θεμα οχι αντα γωνιστικα και μονοχνωτα, αλλα ως θεμα ευγενους αμιλλας. Λες, ''διαβαστε τι ωραια τα γραφει η Αμφικλεια''. ΟΙ Αμφικλιωτες ομως δεν αφοριζουν. Λενε τα ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥς. Εμεις εχουμε , περαν των χειμερινων επισκεπτων και τις κατα πολυ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ξενοδοχειακες και ψυχαγωγικες υποδομες, κατι ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ καλυτερο απο τους γειτονες; Ολα αυτα σας τα γραφω για να δειτε οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΟΙ. Πρεπει να βαλουμε στοχους και σε αλλα να γινουμε ακομα καλυτεροι αππο τους γειτονες και σε αλλα να τους φτασουμε. Μπορουμε; Ας παψουμε να ειμαστε εγωκεντρικοι και να βγουμε στην περιφερεια μας. Ετσι θα κερδισουμε ,σιγα-σιγα και χωρις ανταγωνισμους. Με συν-αγωνισμο!

ΓΕΡΟΝΤΟΒΡΑΧΟΣ είπε...

Ιωαννα, μην τσιμπας . Τα λεει, πραγματι, ωραια, αλλα εμεις ειμαστε Αραχωβιτες.Δεν χαμπαριαζουμε! Τελεια και παυλα!Δεν υπαρχει τιποτε πανω απο εμας. Μονο ο Παρνασσος!

ειδηση- ειδηση ειδηση είπε...

ΝΕΑ εξελιξη- ΠΡΟΣΟΧΗ:Οπως ειπε ο Ραγκουσης στη Βουλη ο δήμος Διστόμου και Αράχωβας μετονομάζεται σε δήμο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας με εδρα το Διστομο και χαρακτηρίζεται ορεινός.
Αδικουμεθα! Αδικουμεθα ακομα πιο πολυ ετσι. Λαθος του Σταθη που ελεγε οτι δεν πειραζει, να βαλουμε και την Αντικυρα. ΑΠΟ το μισο του ονοματος που ειχαμε τωρα μειναμε με το ενα τριτο! Αυτο ειναι ξεφτιλα. Τωρα ειμαστε δημος-σιδηροδρομος. Χώρια που απο οτι μαθαινω αυριο θα μπει και το ονομα του Στειριου και των Ασπρων Σπιτιων!ΞΕΦΤΙΛΑ λυση.

ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ είπε...

Κ...λες Διστομιτες, Αραχωβιτες, Αντικυριωτες μας αφησατε απεξω. Το Στειρι εχει ξεσηκωθει. Χιλιες φορες το Δημος Διστομου. Τωρα γιναμε ρεντικολο....

Ανώνυμος είπε...

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον Καλλικράτη

Στον νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο δήμος Διστόμου, Αραχώβης, Αντίκυρας θα έχει έδρα το Δίστομο και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_4793.html

γιαννελος σταθης είπε...

κατ αρχας δεν το ειπε ο σταθης.το ειπε το δ.ς ως τελευταια ενναλακτικη με την προυποθεση οτι τα αραχωβα θα ταν πρωτο.δυστυχως ειχαμε 4η βαπτιση!!!για να δουμε που θα σταματησει αυτη η ξεφτιλα.οσο για σενα με τα δεξια φλας κομματοσκυλο,δεν εχω διαθεση για καμμια συμφωνια.ειπα τον μιχο σωστο γιατι ηταν ενωτικος οπως γραφω στον αχο ο αντιστοιχος του διστομου ηταν εριστικοτατος.κατι σαν εσενα ομως τετοιυς ηγετες αξιζουν

Top