αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Δασοπροστασία του Παρνασσού

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Όπως έχουμε αντιληφθεί όλοι, το καλοκαίρι ήρθε αρκετά νωρίς φέτος και από ότι φαίνεται θα είναι αρκετά ζεστό. Μπορεί τις επόμενες μέρες ο καιρός να αλλάζει με κάποιες βροχές και με πτώση της θερμοκρασίας, αλλά θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε-ευαισθητοποιηθούμε για να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο και καμάρι, τον Παρνασσό.
Προτείνω λοιπόν ο Δήμος Αράχωβας να συγκροτήσει μία επιτροπή που θα ασχολείται με την πυροπροστασία της περιοχής μας, οργανώνοντας περιπολίες που θα αποτελούνται από εθελοντές δημότες τις απογευματινές ώρες σε σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα, αλλά και σε σημεία που προσφέρουν καλό οπτικό πεδίο (π.χ Σταυρός).
Όποιος μπορεί και ενδιαφέρεται έχοντας αγροτικό όχημα έστω και με ένα μικρό βυτίο νερού θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο. Καταλαβαίνω λόγω οικονομικών δυσκολιών, πολλοί μπορεί να μην μπορούν να ανταποκριθούν.
Ίσως ο Δήμος Αράχωβας δεν θα μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτό? Παλιότερα που υπήρχε ο θεσμός αυτός με Αραχωβίτες, είχε επιτυχία η βραδυνή περιπολία, αλλά επισημαίνω πως οι πιο δύσκολες ώρες της ημέρας είναι οι απογευματινές, λόγω της μεγαλύτερης θερμοκρασίας, της χαμηλότερης σχετικής υγρασίας, αλλά και της μέγιστης έντασης των ανέμων.

Ευχαριστώ.

Ας το δούμε λίγο το θέμα γιατί αυτός ο τόπος που ζούμε είναι ανεκτίμητης αξίας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες με τη Ντόλτσε Βίτα τη έγινε? Να μάθουμε και εμείς οι Αθηναίοι.

Ανώνυμος είπε...

Πέζονται τρεις. Ο Κοροδήμος, ο Μπόκας και ο Κόρακας. Ο τρίτος είναι ο μόνος που έχει όλα τα δικαιολογητικά σωστά και δεν χρωστάει. Λογικά λοιπόν πρέπει να πάρει ο Κόρακας την Ντόλτσε Βίτα.

Ανώνυμος είπε...

Κορακας θα την παρει η ο Καπλανης?
Ιδου η απορια.

unknown είπε...

Το post αφορά: "Δασοπροστασία του Παρνασσού"
...Άσχετο

tatii είπε...

εγω λεω να την παρει ο δημαρχος την ντολτσε βιτα,να χει μια απασχολιση τωρα που θα καθεται.

ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ είπε...

Ειναι βαρεια η καλογερικη του εθελοντισμου ,και για αυτο οταν συζηταμε για παρομοια θεματα εθελοντισμου αλαζουμε σηζητηση.

Εν Αραχωβη είπε...

Ρε παιδια καλα λεει ο Λαμπρος......... Τα καναμε ολα αχταρμα , εχει γινει μια αναρτιση και καποιος ανθρωπος ξοδεψε χρονο και ενεργεια και το θεμα που αναφερει μας αφορα ολους και αν δεν κανουμε κατι μπορει να εχει δυσαρεστες και ανεπανορθωτες συνεπειες για ολους μας........ Μην τα ισοπεδοσουμε ολα και ασ προκαλεσουμε και εμεις μια συναντιση , με επικεφαλης το Δημο , μηπως και προλαβουμε καποια πραγματα , γιατι σε ενδεχωμενη πυρκαγια , δεν θελω να σκεφτω τις συνεπειες που θα εχουμε ολοι.........

Top