αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τα κατάφεραν πάλι οι... φωστήρες του υπ. εσωτερικών: Δήμος Διστόμου κι όχι Δήμος Αράχοβας

Κόντρα στην πληροφόρηση που υπήρξε για νέο Δήμο Αράχωβας με έδρα το Δίστομο και κόντρα στο σχέδιο συγκρότησης των δήμων από το υπουργείο εσωτερικών που κυκλοφόρησε και το επιβεβαίωνε (υπάρχει αναρτημένο σε προηγούμενη δημοσίευση στο Ντελάλη), οι φωστήρες του κυρίου Ραγκούση και του υπουργείου εσωτερικών, μετά από πολύμηνη αναμονή και κοπιαστική εργασία... κατάφεραν να κάνουν λάθος (????) στο παρά πέντε.
Όπως όλα δείχνουν, τόσο το διορθωμένο σχέδιο σύστασης δήμων του υπουργείου φωστήρων, όσο και στο site autodioikisi.gr, ο νέος Δήμος μας ονομάζεται Δήμος Διστόμου.
Συγχαρητήρια στον κ. Ραγκούση και τους φωστήρες του...

Και θα πρέπει να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αράχωβας, τον κ. Ραγκούση και τον κ. Παπανδρέου για τη... δίωρη ονομασία που μας παραχώρησαν σαν Δήμο Αράχωβας. Όμως για να μην μας περνάνε για χαζούς, πρέπει να πω ότι δεν ξέρω αν αυτό το καραγκιοζιλίκι έγινε... εκ παραδρομής ή εκ παρέμβασης. Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα τόση διαφάνεια μου έχει πέσει βαριά...

Ιδού λοιπόν η σύσταση του νέου Δήμου:
Νομός Βοιωτίας
Δήμος Διστόμου με έδρα το Δίστομο αποτελούμενος από τους δήμους α.Αραχόβης β.Διστόμου και τη κοινότητα Αντικύρας, οι οποίοι καταργούνται.
Ο δήμος Διστόμου χαρακτηρίζεται ως ορεινός. (σ. ντελάλη: κυρίως το ορεινό τμήμα της Αντίκυρας)

Τους παραδίδω στη χλεύη σας...

Ντελάλης

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θεωρώ πως αυτή η εξέλιξη είναι πολύ δυσάρεστη και δεν θα πρέπει να τη δεχτούμε με τίποτα !!!!. Η κινητοποίηση πρέπι να αρχίσει άμεσα

Ελεύθερος Πολίτης είπε...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ την είσοδο στην Αράχωβα, σε αυτόν που θέλει να λέγετε Δήμαρχος Αραχώβης. Κάντε το ακόμα και αν είναι κόλπο ή δήθεν ονομασία «Δήμος Διστόμου» και μετά με παρέμβαση του Μυτιληναίου, για να μας χρυσώσου το χάπι, μας πουν Δήμο Αραχώβης.

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνουμε τέως Αραχωβίτες και πλέον Διστομίτες; Χάνουμε και το όνομα και τη... χάρη;
Έτσι θα το αφήσουμε;

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Δήμος Διστόμου(Δίστομο, Αράχωβα, Αντίκυρα) με έδρα το Δίστομο (για τον συγκεκριμένο δήμο, το προσχέδιο που δόθηκε στο υπουργικό συμβούλιο τον ανέφερε ως δήμο Αράχωβας και το σχέδιο που δόθηκε στους δημοσιογράφους από το Υπουργείο τον ανέφερε ως δήμο Διστόμου).

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕ? ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ.

Ή ΜΗΠΩΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΧΑΚΕΡΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

ονομα είπε...

Φίλε Ρ

Έχουμε καλύτερους χάκερς αν χρειαστεί, να είσαι σίγουρος, όχι μόνο από το Δίστομο αλλά από πολλές άλλες περιοχές.
Οι καραγκιόζηδες όμως δε θέλουν χάκερς, άλλο πράγμα θέλουν. Και δεν καταλαβαίνουν ότι εδώ που μας κατάντησαν τα ψωμιά τους τελειώνουν...

Πάρτε το χαμπάρι, όλοι οι καρεκλοκένταυροι της λοβιτούρας και του μαγειρέματος, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ...

Ντελάλης

CLP είπε...

Εάν ισχύσει το "Δήμος Διστόμου με έδρα το Δίστομο" να μην ξαναψηφήσει Αραχωβίτης σε δημοτικές εκλογές.
Καταθέστε κι άλλες προτάσεις αντίδρασης. Δεν πρέπει να ξεσηκωθούμε;

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

EΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΡΕΜΟΥ:

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ


Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΑ(ΤΙ ΠΡΟΤΩΤΥΠΟ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ....ΑΛΛΑ ΤΙ ??

Ευσταθία είπε...

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την εμμονή ως προς το όνομα του δήμου. Δηλαδή τώρα θα είμαστε λιγότερο Αραχωβίτες? ναι, είμαστε ένα όμορφο τουριστικό χωριό, αλλά δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου(ευτυχώς!). Ας μη ξεχνάμε οτι το Δίστομο, εκτός απο ένα ιστορικό χωριό γνωστό και στο εξωτερικό λόγω της σφαγής(την Αράχωβα την ξέρουν ως ένα χωριό κοντά στους Δελφούς), βρίσκεται και στο κέντρο του νέου Δήμου, οπότε ήταν λογική η εξέλιξη. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με το τί θα γίνει με το σχολείο που μπορεί να κλείσει, και με τους υπαλλήλους του Δήμου που μπορεί να αποληθούν, κι ας αφήσουμε τις δήθεν κινητοποιήσεις και την αποχή απο τις δημοτικές εκλογές!

caveman είπε...

@ Ελευθερος πολίτης,

Δεν είναι έντιμο να τα ρίχνουμε όλα στον δήμαρχο για τον Καλλικράτη. Ένας απλός δήμαρχος είναι. Δεν είναι βουλευτής.. (αν με πιάνεις..)
Στην Αράχωβα τι είχανε, τι χάσανε. Είτε μας κρατούσαν το όνομα είτε όχι. Στο Δίστομο όμως? Διακυβευόταν η "επιβίωση" ενός κάστρου.
Όπως επίσης ούτε σε μια μπλε κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει τα εύσημα ο δήμαρχος επειδή θα παρέμενε ο δήμος μας ως είχε. Γιατι θα ήταν πολύ λογικό, για να μην πω αυτονόητο.
Θελω να πω οτι δυστυχώς όλα αποφασίζονται ψηφοθηρικά. Ούτε χωροταξικά, ούτε τίποτα.

Υ.Γ. Και αν στο παραπέντε ο δήμος γίνει Αράχωβας, θα είναι μεγάλη μαγκιά αυτών που θα το παλέψουν, λόγω των δημοσίων σχέσεων που έχουν αναπτύξει με κεντρικά όργανα εξουσίας. Να είσαι σίγουρος οτι κάποιοι θα το παλέψουν.

ονομα είπε...

Ευσταθία

Το θέμα δεν είναι το όνομα, ούτε η χάρη, ούτε η προίκα ούτε τίποτα.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Αρχικά έβγαλαν το σχέδιο των δήμων ως Αράχοβα και μετά λένε... λάθος εκ παραδρομής.
Ποιο λάθος βρε ανεπρόκοποι, ποιο λάθος βρε γελοίοι?
Πληκρολόγησε ο υπάλληλος κατά λάθος Αράχωβα αντί για Δίστομο? Ή παρενέβη κάποιος και το άλλαξε και έριξε και το φταίξιμο στον υπάλληλο που το έγραψε.

Αυτά θα έπρεπε να σε απασχολούν και να μην επιτρέπεις την κοροϊδία κανενός. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ.
Αυτή είναι λοιπόν η διαφάνεια που μας υποσχέθηκε ο Παπανδρέου? Κι αν το αφήσεις έτσι, κι εσύ και όλοι μας, αύριο μεθαύριο θα φτάσει το κακό σε σένα και τότε δεν θα αφορά ένα όνομα.

Φτάνει πια.

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΣΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ?

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΑΡΑΧΩΒΑ? ΟΡΙΑΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ.ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΛΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!. ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΠΡΟΤΑΣΗ ....ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ.ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΣΤΥΛ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ,ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΠΟΓΙΑ ΤΟΥΣ....

Κατερίνα Κομνά είπε...

Τα κριτήρια των συνενώσεων των δήμων ήταν κατ' αρχάς πληθυσμιακά, αλλά και κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά, αναπτυξιακά, χωροταξικά. Το κατώτατο πληθυσμιακό όριο των νέων δήμων είναι 10.000 κάτοικοι, με εξαίρεση τις μητροπολιτικές περιφέρειες (Αττική και Θεσσαλονίκη), όπου είναι 25.000 και τους ορεινούς δήμους ( 2.000 κάτοικοι). Κάθε νησί θα αποτελεί έναν δήμο, με εξαίρεση την Κρήτη (24 δήμοι) και την Εύβοια (9).
(Σήμερα από την εφημερίδα "Καθημερινή")
- Από πότε το Δίστομο έγινε ποιο ορεινό από την Αράχωβα?
-Μάλλον οι εμπειρογνώμονες, είδαν την περιοχή μόνο στο πολιτικό χάρτη και έτσι χαρακτήρισαν το Δίστομο ορεινό δήμο...δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό.

Οι 14 περιπτώσεις δήμων για τους οποίους δίνονται εναλλακτικά σενάρια συνενώσεων βρίσκονται στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Γρεβενών, Εύβοιας, Καβάλας, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παλιοί «καποδιστριακοί δήμοι», τα διοικητικά όρια των οποίων δεν διασπώνται θα αποτελούν τις δημοτικές κοινότητες (αντικαθίσταται ο όρος δημ. διαμέρισμα) των νέων καλλικρατικών δήμων και θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν -εφόσον το επιθυμούν- σε άλλον δήμο. «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνενώσεις των υπόλοιπων δήμων δεν τίθενται στην κρίση των τοπικών κοινωνιών», επισήμανε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούσης.
(Σήμερα από την εφημερίδα ¨Καθημερινή¨)
- Ο νομός Βοιωτίας ή έστω ο νομός Φωκίδας, γιατί δεν είναι μέσα στις 14 περιπτώσεις με τα εναλλακτικά σενάρια?
-Υπάρχει χρόνος ακόμη?
- Αν ναι, εμείς σαν Αραχωβίτες τ μπορούμε να κάνουμε, για να ανατρέψουμε την κατάσταση, μήπως θα πρέπει να διεκδικήσουμε, τουλάχιστον το όνομα (δήμος Αράχωβας με έδρα το Δίστομο) και να πατήσουμε πάνω στο "λάθος" των "φωστήρων"
Ας αφήσουμε στην άκρη τα ΠΡΑΣΙΝΑ σακάκια, τα ΜΠΛΕ παντελόνια και τα ΚΟΚΚΙΝΑ μαντήλια και ας ενωθούμε όλοι μαζί για το καλό της Αράχωβας

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΡΙΟΛΑΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΜΕ.ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΟΛΑΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ;;Ε;;;ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.ΞΥΠΝΑΤΕ.ΦΜΟΝΟ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

σταθης είπε...

ορισθηκε εκτακτο δημοτικο συμβουλιο αυριο στις 8.δεν πρεπει να λειψει κανεις αραχωβιτης.αυτη η αλητεια δεν μπορει να περασει ετσι.ολοι εκει

ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ είπε...

Προς the caveman:
Αγαπητε φιλε, δεν ειμαι απο το Διστομο ουτε απο την Αραχωβα. Μενω στην περιοχη 20 χρονια. Με το νεο νομο οι κατοικοι του νεου Δημου δεν θα λεγονται ολοι ... Διστομιτες αλλα οι της Αραχωβας Αραχωβιτες, του Διστομου Διστομιτες και ουτω καθ εξης. Να σας φερω ενα παραδειγμα. Στην προηγουμενη συνενωση καποιοι απο το Στειρι φοβόντουσαν, οπως εσυ , οτι θα τους λενε πλεον ...Διστομιτες. Ε, κατι τετοιο ΔΕΝ εγινε , οι ανθρωποι λεγονται απο ολους Στειριωτες και εχουν το σαιτ τους ( Εν Στειριω, Στειριδα ) και ειναι απολυτα ευχαριστημενοι απο τα οφελη που προεκυψαν.
Ως προς την αναπτυξη, ας μην τρελαθουμε! Πως δηλαδη δεν υπαρχουν κοινα? Νομιζεις πως επειδη νταραβεριζεσαι επαγγελματικα με τον π.χ. Αποστολοπουλο, τον Βαρδη η τον Λιακουνακο εγινες και ...βιομηχανος,... εφοπλιστης η ...μεγαλοεπιχειρηματιας? Υπαλληλος - πχ σερβιτορος - εισαι οπως και εγω που δουλευω, ας πουμε, στην Παραλια Διστομου.
Αλλα ας δεχθουμε πως άλλο ο τουρισμος και αλλο π.χ.οι αλλου ειδους εργαζομενοι σε Αλουμινιο, οικοδομες, μεταλλεια, εμποριο, αγροτικα επαγγελματα κλπ. Στην Αθηνα ή την Λειβαδεια ( που θελατε να πατε) ειναι ολοι ενα επαγγελμα και η οικονομια τους εχει ΜΟΝΟ μια κατευθυνση? Εναι το ιδιο ο εμπορικος κοσμος του Κεντρου της Αθηνας με τους εργατες και τις υποβαθμισμενες περιοχες πισω απο το Γκαζι ή τα Κατω Πετραλωνα? Και ομως ολοι αυτοι εχουν ΕΝΑ δημο και ΕΝΑ δημαρχο.
Ορεξη για δουλεια χρειαζομαστε και ψυχραιμια. Στον 21ο Αιωνα ζουμε.

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

ΕΥΣΤΑΘΙΑ, ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΛΛΑ. π.χ. ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΑΜΦΙΣΣΑ.ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ(ΣΤΗ Ν ΦΘΙΩΤΙΔΑ).ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ.ΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΤΑΙ. Η ΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.-

ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ είπε...

Προς the caveman:
Αγαπητε φιλε, δεν ειμαι απο το Διστομο ουτε απο την Αραχωβα. Μενω στην περιοχη 20 χρονια. Με το νεο νομο οι κατοικοι του νεου Δημου δεν θα λεγονται ολοι ... Διστομιτες αλλα οι της Αραχωβας Αραχωβιτες, του Διστομου Διστομιτες και ουτω καθ εξης. Να σας φερω ενα παραδειγμα. Στην προηγουμενη συνενωση καποιοι απο το Στειρι φοβόντουσαν, οπως εσυ , οτι θα τους λενε πλεον ...Διστομιτες. Ε, κατι τετοιο ΔΕΝ εγινε , οι ανθρωποι λεγονται απο ολους Στειριωτες και εχουν το σαιτ τους ( Εν Στειριω, Στειριδα ) και ειναι απολυτα ευχαριστημενοι απο τα οφελη που προεκυψαν.
Ως προς την αναπτυξη, ας μην τρελαθουμε! Πως δηλαδη δεν υπαρχουν κοινα? Νομιζεις πως επειδη νταραβεριζεσαι επαγγελματικα με τον π.χ. Αποστολοπουλο, τον Βαρδη η τον Λιακουνακο εγινες και ...βιομηχανος,... εφοπλιστης η ...μεγαλοεπιχειρηματιας? Υπαλληλος - πχ σερβιτορος - εισαι οπως και εγω που δουλευω, ας πουμε, στην Παραλια Διστομου.
Αλλα ας δεχθουμε πως άλλο ο τουρισμος και αλλο π.χ.οι αλλου ειδους εργαζομενοι σε Αλουμινιο, οικοδομες, μεταλλεια, εμποριο, αγροτικα επαγγελματα κλπ. Στην Αθηνα ή την Λειβαδεια ( που θελατε να πατε) ειναι ολοι ενα επαγγελμα και η οικονομια τους εχει ΜΟΝΟ μια κατευθυνση? Εναι το ιδιο ο εμπορικος κοσμος του Κεντρου της Αθηνας με τους εργατες και τις υποβαθμισμενες περιοχες πισω απο το Γκαζι ή τα Κατω Πετραλωνα? Και ομως ολοι αυτοι εχουν ΕΝΑ δημο και ΕΝΑ δημαρχο.
Ορεξη για δουλεια χρειαζομαστε και ψυχραιμια. Στον 21ο Αιωνα ζουμε.

CLP είπε...

Ευσταθία, δεν είναι το όνομα η πρώτη προτεραιότητα και ο λόγος των κινητοποιήσεων. Ούτε μόνο η κοροϊδία. Κάποιοι λόγοι μπορεί να είναι το πιθανό κλείσιμο του σχολείου που λές και οι απολύσεις (με "υ") που έρχονται.
Όσο για την ιστορικότητα του κάθε τόπου, μπορείς να τη διαπιστώσεις από ένα σωρό βιβλία.
Πάντως, όποιος νομίζει ότι η συνένωση έγινε με αντικειμενικά κριτήρια, επωφελή για όλους, ας αισθάνεται χαρούμενος κι ας συνεχίσει ήσυχος να πίνει το καφεδάκι του στην Πλατεία Λάκκα του Δήμου Διστόμου.

Νεος Αραχωβιτης είπε...

''Να πατήσουμε πάνω στο "λάθος" των "φωστήρων" '' γραφει κ. Κατερινα Κομνα.
ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ, ΦΙΛΟΙ, ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΣΤΕ ...ΨΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. Σημασια εχει οτι η κωμοπολη θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να λεγεται Αραχωβα - αυτο δεν αλλαζει.
Στα χαρτια μονο θα ειναι το ''Δημος Διστομου''.
Μπορει να αλλαξει κανεις τον μπαρμπα- Μηταλα τον τσελιγκα και τον μπαρμπα - Ανδριτσο απο Αραχωβιτες? Ας μην ''κουφαθουμε'! Να κοιταμε μπροστα πρεπει και οχι πισω!

ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ είπε...

Γραφει ο CLP περι'' Πλατείας Λάκκα του Δήμου Διστόμου''.Ας ειμαστε σοβαροι. Η Πλατεια Λακκα ειναι ''η Πλατεια Λακκα της Αραχωβας '' και μονο. Με τα αλλα βγαζουμε μονοι μας τα ματια μας. Ειμαστε Αραχωβα που οπως τωρα ανηκει στο Νομο Βοιωτιας,απο τωρα θα ειμαστε Αραχωβα που ανηκει στον Δημο Διστομου. Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι.
ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΙΜΑΣΤΕ και με το (νεο) νομο!!!!!
ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΣΑΣ!!!!!!

Ευσταθία είπε...

CLP,

αν ανάμεσα στους λόγους των κινητοποιήσεων είναι και το κλείσιμο του σχολείου και οι επερχόμενες απολύσεις, τότε γιατί σε πειράζει τόσο αν η πλατεία Λάκκα θα ανήκει διοικητικά και μόνο στο Δήμο Διστόμου? φαίνεται πως άλλος ενδιαφέρεται για το ΠΟΥ θα πίνει το καφεδάκι του..

θα ήθελα πραγματικά να δω τί κινητοποιήσεις θα κάνετε όταν θα έρθουν τα πραγματικά προβλήματα.

ΥΓ: σε ευχαριστώ για τον ορθογραφικό έλεγχο. Ήταν πολύ χρήσιμος.

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

ντελαλη, σημερα θα πεσει το συστημα απο τις εισκεψεις.ετοιμασε αυτο το διαστημοπλοιο που ειχες βαλει τις προαλες. εισαι το μοναδικο μεσο που μπορει καποιος σημερα να μαθει κατι για την αραχωβα.καλο ή κακο.
βεβαια σημερα υπαρχουν πολλα θεματα που βγηκαν στην επιφανεια αλλα θα ειναι ακαιρο και ανεπιτρεπο να μιλησουμε για κατι αλλο αυτην την ωρα. να ειστε ετοιμοι ομως κυριοι επισημοι της αραχωβας να αλλαξατε κατοικια. μονο ενα πραμα σας σωνει.

ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗ ΠΑΡΤΙΔΑ

Σταθης Νο 2 είπε...

''ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΟΛΑΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ;''
Πολυ σωστα το βαζει ο φιλος. Τωρα μπορουμε να εχουμε Αραχωβιτη Δημαρχο σε ολο το νεο Δημο, εστω και καθε δευτερη 4ετια. Αλλα και Διστομιτης ή Αντικυραιος να ειναι πιο το προβλημα? Στο Διστομο οι περισσοτεροι Διστομιτες ετοιμαζαν να κατεβασουν στις επομενες εκλογες τον - συγχωρεμενο πλεον - Τακη Αργυριου απο το Στειρι. Και θα εβγαινε απο ολους. Πλεον δεν εχουν αξια οι καταγωγες και οιεγωισμοι.ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩΤΗΤΑ.
Ππρσεξτυε και κατι αλλο. Αν με την μεγαλη κριση που ερχεται για 3-4 χρονια παψουν να ερχονται τα Καγιεν στην Αραχωβα, τι θα κανουμε;

caveman είπε...

Αγαπητε ΨΥΧΡΑΙΜΕ, δεν έχει σημασία απο που είσαι. Ας είσαι και μισός από το Δίστομο και άλλος μισός από Αράχωβα. Απόψεις καταθέτουμε, όχι ταυτότητες.
Σου απαντάω κατα σειρά:
- Ο φόβος μου εμένα δεν είναι μην με πούνε διστομίτη, αλλά το οτι το ιστορικό όνομα της Αράχωβας θα πάψει να υπάρχει στα επίσημα έγγραφα του κράτους (δεν ανησυχώ καθόλου μήπως και το STAR γράψει ξέφρενο πάρτι στα bars του διστόμου), το ιστορικό του πράγματος με πονάει.
- Δεν αμφιβάλλω ότι περιπτώσεις σαν το Στείρι μόνο οφέλοι μπορεί να έχουν από τέτοια προγράμματα. Μην συγκρίνεις ανόμοιες περιπτώσεις.
- Αφού ζεις 20 χρόνια στην περιοχή θα έπρεπε να ξέρεις οτι η συντριπτική πλειονότητα των Αραχωβιτών που ασχολούνται με τον τουρισμό, έστησαν τις επιχειρήσεις τους με πολύ κόπο και μεράκι και ουδεμία σχέση με αφεντικά έχουν όπως το εννοείς εσύ. Είναι αφεντικά του εαυτού τους, ξενοδοχοϋπάλληλοι και σερβιτόροι στις ίδιες τους τις επιχειρήσεις. Αλλά αυτό δεν κατάλαβα γιατί το χρησιμοποίησες και δεν θεωρώ οτι στέκει σαν επιχείρημα για να μου αποδείξεις οτι το Δίστομο και η Αράχωβα μπορούν να έχουν κοινούς στόχους ανάπτυξης. Η Αράχωβα είναι πλέον μια τουριστική περιοχή (παλαιότερα είμασταν κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφοι), ενώ το Δίστομο δεν είναι, στοχεύει αλλού και πολύ καλά κάνει.
- Από το Στείρι με πήγες στη Αθήνα ξαφνικά. Ατυχές και το παράδειγμα της Αθήνας. Τι σχέση μπορει να έχει ένα τουριστικό επαρχιακό χωριό που προσπαθει να αναπτυχθεί και να στήσει υποδομές, με το κολωνάκι? Και γενικά δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση το αναπτυξιακό μοντέλο μιας επαρχίας με το αντίστοιχο του μητροπολιτικού δήμου της χώρας.

Κατερίνα είπε...

Προς: Νέο Αραχωβίτη
Η "ψώρα" είναι προνόμιο άλλων! και ελπίζω αυτό το προσωρινό "λάθος" να μη μας τη φέρει προς τα πάνω. Ίσα- ίσα που όλο αυτό γίνετε για την ουσία και αυτά που συνεπάγονται, που δεν είναι μόνο το όνομα στα χαρτιά. Σίγουρα κανένας μας δεν θα αλλάξει και δεν θα πάψει να είναι ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ και επειδή βλέπουμε μπροστά, αντιδρούμε!

cool είπε...

Πολυ φανατικιλα ο φιλος Λουκας. Αυτο θα μας κανει κακο. Συμφωνω με ''Νεο και Ψυχραιμο'' οτι μενουμε θα μεινει το ονομα ΑΡΑΧΩΒΑ. Αυτο Δεν ΑΛΛΑΖΕΙ. οχι φανατισμοι. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ Κολωνακι τι θα λενε; Παμε ...Δημο Διστομου για σκι; Παμε Αραχωβα θα λενε, οπως και τωτα!

ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ είπε...

Στον the caveman.
Οταν θελατε να πατε στους Δελφους δεν θα χανοταν το ιστορικο ονομα ; Ή θα σβηνατε τους ...Δελφους; Επισης αν πηγαινατε στη Λειβαδεια δεν θα ...χανοταν το ονομα; 'Η ΘΑ ΣΒΗΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΛΕΙΒΑΔΕΙΑΣ;
Αυτα στα λεω για να σου δειξω οτι τα επιχειρηματα σου ειναι ευκαιριακα και για να πουμε κατι τοπικιστικο.
Απαντησε μου ευθεως στα παραπανω...

βασω είπε...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Ψυχραιμα! Η πολυ ...αντιδραση ισως αποκαλυπτει ...αντιδραστικοτητα. Και τοτε αλοιμονο μας ως κοινωνια ...

caveman είπε...

@ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ,

Μα γιατί πιστεύεις ότι έχω κάποιο πρόβλημα με το Δίστομο? Καλά να είναι οι άνθρωποι και πλέον θα συνεργαζόμαστε και πιο στενά.
Εννοείται οτι εγώ προσωπικά θα ήθελα ο δήμος Αράχωβας να παραμείνει με έδρα την Αράχωβα. Το όνομα φυσικά και θα με ενοχλούσε είτε λεγόταν Λεβαδεία είτε Δελφοί, είτε Δίστομο όπως τώρα. Αλλά αυτό είναι προσωπικό μου πρόβλημα. Και να σου πω την αλήθεια για μένα η Λειβαδειά θα ήταν η χείριστη λύση. Προφανώς θεωρώ πως για το καλό της Αράχωβας οι Δελφοί θα ήταν η καλύτερη περίπτωση για λόγους που αντιλαμβάνεσαι απ όσα έχω γράψει. Μην επαναλαμβανομαι.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να πω πως η κοροιδία πρέπει να τελειώσει κάποτε από τους εθνοπατέρες που μας κατάντησαν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Δεν είναι μόνο το όνομα του Δήμου ή τα κριτήρια που εντέλει κανείς δεν μας εξηγεί αλλά κυρίως ότι δεν μπορούμε να δεχόμαστε συνέχεια να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Να μην λαμβάνεται η γνώμη μας υπόψη ποτέ και να γινόμαστε πάντα απαθείς δέκτες αποφάσεων ανίκανων πολιτικών που το μόνο που καταφέρανε τα τελευταία 30 χρόνια είναι να βυθίσουν την Ελλάδα. Οι ίδιοι λοιπόν ανίκανοι και αναξιόπιστοι άνθρωποι έρχονται και αποφασίζουν για τον τόπο μας και εμείς θα πρέπει να το δεχτούμε σαν άβουλοι υποτελείς. Ελπίζω πως για αυτό το θέμα που αφορά τον τόπο που γεννηθήκαμε ζούμε και θα πεθάνουμε να μην επιτρέψουμε να περάσει η εντελώς αντίθετη με τη βούλησή μας απόφαση και να αντιδράσουμε δυναμικά. Δεν ξέρω αν συμφωνούν όλοι μαζί μου αλλά σήμερα πονάω πολύ για τον τόπο μου την ΑΡΑΧΩΒΑ, για τον 13 & 14 μισθό μου αν και δεν δουλεψα ποτέ σε δημόσιο η με συνθήκες δημοσίου, για τη σύνταξή μου που δεν θα πάρω, για τον εξευτελισμό μου ως Ελληνα που θεωρούμαι λαμόγιο από τους ξένους αν και ποτέ δεν έκλεψα, και αυτός ο πόνος γίνεται οργή.............

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Παιδια, γιατι μας κακοφαινεται αυτο που εγινε;Μηπως επειδη αλλα μας εταζαν και αλλα βγηκαν στη φορα;
Νομιζω οτι ολα αυτα ειναι επακολουθα της εγκαταλειψης και της παρακμης που ζει η Αραχωβα εδω και καποια χρονια.Ηρθε λοιπον και το ''κερασακι''στην τουρτα!
Και το ωραιο της υποθεσης ειναι οτι τωρα τρεχουν οι αρχοντες του τοπου να συμμαζεψουν τα ασυμμαζευτα!
Δεν γνωριζουν ομως οτι αν ''κλωτσησεις την καρδαρα ... παει το γαλα'';;;
Και αντε να το μαζεψεις τωρα, δυστυχως.

ΖΟΥΓΚΛΑΣ είπε...

ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΥΠΟΥ <> ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΡΗΜΙΕΣ Κ.Τ.Λ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΤΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ.

Top