αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Οι νέοι Δήμοι της Βοιωτίας: και εγένετο... Δήμος Αράχoβας - δείτε όλο το χωροταξικό εδώ

Νομός Βοιωτίας

Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Τανάγρας με έδρα το Σχηματάρι αποτελούμενος από τους δήμους α.Σχηματαρίου β.Οινοφύτων γ.Τανάγρας και δ.Δερβενοχωρίων, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Θηβαίων με έδρα τη Θήβα αποτελούμενος από τους δήμους α.Θηβαίων β.Θίσβης
γ.Βαγίων δ.Πλαταιών, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Αλιάρτου με έδρα την Αλίαρτο αποτελούμενος από τους δήμους α.Αλιάρτου β.Θεσπιέων, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Ορχομενού με έδρα τον Ορχομενό αποτελούμενος από τους δήμους α.Ορχομενού
β.Ακραιφνίας, οι οποίοι καταργούνται.
5. Δήμος Λεβαδέων με έδρα τη Λιβαδειά αποτελούμενος από τους δήμους α.Λεβαδέων β.Χαιρωνείας γ.Δαύλειας δ.Κορώνειας και τη κοινότητα Κυριακίου, οι οποίοι καταργούνται.
6. Δήμος Αράχοβας με έδρα το Δίστομο αποτελούμενος από τους δήμους α.Αραχόβης β.Διστόμου και τη κοινότητα Αντικύρας, οι οποίοι καταργούνται.

Β. Ο δήμος Αράχοβας χαρακτηρίζεται ως ορεινός


Δείτε όλο το χωροταξικό εδώ:

12 σχόλια:

σταθης είπε...

παρ οτι συνεχιζω να πιστευω οτι το μελλον μας ειναι προς φωκιδα χαιρετιζω την αποφαση αυτη ωσ την λιγοτερη κακη και πιστευω οτι αν το ειχαμε πιστεψει θα μπορουσαμε να μασταν και μονοι.οσον αφορα αυτους που μασ χαρακτηριζαν πολυφερνη νυφη..τα προικια μας μπορουμε να τα διαχειριστουμε και μονοι μας.τωρα ηλθε η ωρα να ενωθει ολο το χωριο μας.

ονομα είπε...

Στάθη συμφωνώ μαζί σου.

Η γνώμη μου είναι να αφήσουμε στην άκρη τα υπόλοιπα και να κοιτάξουμε την προοπτική μας με το δήμο διστόμου και την κοινότητα αντίκυρας.

Ανεξάρτητα από πρόσωπα και χρώματα, δεν μας απασχολούν αυτά. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, αντίθετα να δημιουργήσουμε τους πυλώνες της ανάπτυξης. Και είναι ευχής έργο που οικονομικά οι συνενούμενες περιοχές οικονομικά ευημερούν.

Ντελάλης

Ελευθερο Πνευμα είπε...

Κανετε λαθος. Στο σαιτ του Υπουργειου Εσωτερικων ΔΕΝ υπαρχει Δημος Αραχωβας ΑΛΛΑ Δημος Διστομου με εδρα το Διστομο. Αυτο εξηγουσε και το Γραφειο Τυπου του Υπουργειου απο τις 8 χθες το βραδυ, το ειπε αλλωστε και το ΣΤΑΡ Λαμιας οτι υπηρξε λαθος. Τα λαθη ηταν 5-6 σε ολη την Ελλαδα κασι διορθωθηκαν. Σημασια δεν εχει το ονομα βρε παιδια, αρκει να γινει εργο αναπτυξιακο. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ για το νεο Δημο για το καλο ολων, ανεξαρτητα απο το ονομα

Κωστας είπε...

Μα βλεπω το Σταρ που διορθωσε ο δημοσιογραφος και ειπε οτι προκειται για Δημο Διστομου οπου συμμετεχειη Αντικυρα και η Αραχωβα. Τελος παντων. Αφου δεν πηγε η Αραχωβα στους Δελφους, ας λεγεται οπως να ειναι...

ΖΗΤΩ Η ΔΥΤΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑ είπε...

Κανετε λαθος για το Διστομο. Τελικα οπως ανακοινωσε στις 8 το βραδυ το Υπουργειο, ΔΕΝ υπαρχει Δημος Αραχωβας ΑΛΛΑ Δημος Διστομου . Αυτο φαινεται καθαρα και στο επισημο σαιτ του Υπουργειου Εσωτερικων.Μη πολωνετε τα πραγματα με χαζοεγωισμους. Σημασια εχει η αναπτυξη. Το Διστομο εχει βιομηχανια και μεταλλεια, εσεις τουρισμο και VIPs. Ola kala!

caveman είπε...

Aγαπητοί δημότες διστόμου αφού δεν σας ενδιαφέρει το όνομα μπορώ να σας αποκαλώ έτσι λοιπόν από εδώ και πέρα και με την άδεια του Υπουργείου Εσωτερικών. Εμένα που με ενδιαφέρει όμως, δεν το δέχομαι.
Έστώ λοιπόν ότι το όνομα δεν έχει σημασία, όπως λέτε, πέιτε μου στο αναπτυξιακό κομμάτι τι κοινό έχουμε με το Δίστομο και την Αντίκυρα? Ποια κοινή πορεία ανάπτυξης θα ακολουθήσουμε? Θα τους βαφτίσουμε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς?
Ή θα παρουμε τους κασμάδες ν' αρχισουμε να ψάχνουμε για βωξίτες κάτω από το συνεδριακό?

Ανώνυμος είπε...

«Γκαπ- γκαπ, Γκαβαραπάδες, για χαβαλέ είμαστε πρώτοι. Επειδή όμως «το γλυκοφάϊ έχει και πικροχέσι», θα πούμε και αλήθεια. Θα μας φέρουν Δήμαρχο από τις Μαριολάτες για να βάλουμε μυαλό».
Αυτό σας έγραφα πριν λίγο καιρό. Τώρα επιβεβαιώνομαι. Ακόμα χειρότερα ,Δήμαρχο από το Δίστομο……. κορόιδα. Και όπως είπε ο πρόεδρος, του χρόνου θα μας στείλει πρόσκληση για το Πανηγυράκι ο…… Δήμαρχος Διστόμου.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Δήμος Διστόμου(Δίστομο, Αράχωβα, Αντίκυρα) με έδρα το Δίστομο (για τον συγκεκριμένο δήμο, το προσχέδιο που δόθηκε στο υπουργικό συμβούλιο τον ανέφερε ως δήμο Αράχωβας και το σχέδιο που δόθηκε στους δημοσιογράφους από το Υπουργείο τον ανέφερε ως δήμο Διστόμου).

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕ? ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ

ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ είπε...

Προς the caveman:
Αγαπητε φιλε, δεν ειμαι απο το Διστομο ουτε απο την Αραχωβα. Μενω στην περιοχη 20 χρονια. Με το νεο νομο οι κατοικοι του νεου Δημου δεν θα λεγονται ολοι ... Διστομιτες αλλα οι της Αραχωβας Αραχωβιτες, του Διστομου Διστομιτες και ουτω καθ εξης. Να σας φερω ενα παραδειγμα. Στην προηγουμενη συνενωση καποιοι απο το Στειρι φοβόντουσαν, οπως εσυ , οτι θα τους λενε πλεον ...Διστομιτες. Ε, κατι τετοιο ΔΕΝ εγινε , οι ανθρωποι λεγονται απο ολους Στειριωτες και εχουν το σαιτ τους ( Εν Στειριω, Στειριδα ) και ειναι απολυτα ευχαριστημενοι απο τα οφελη που προεκυψαν.
Ως προς την αναπτυξη, ας μην τρελαθουμε! Πως δηλαδη δεν υπαρχουν κοινα? Νομιζεις πως επειδη νταραβεριζεσαι επαγγελματικα με τον π.χ. Αποστολοπουλο, τον Βαρδη η τον Λιακουνακο εγινες και ...βιομηχανος,... εφοπλιστης η ...μεγαλοεπιχειρηματιας? Υπαλληλος - πχ σερβιτορος - εισαι οπως και εγω που δουλευω, ας πουμε, στην Παραλια Διστομου.
Αλλα ας δεχθουμε πως άλλο ο τουρισμος και αλλο π.χ.οι αλλου ειδους εργαζομενοι σε Αλουμινιο, οικοδομες, μεταλλεια, εμποριο, αγροτικα επαγγελματα κλπ. Στην Αθηνα ή την Λειβαδεια ( που θελατε να πατε) ειναι ολοι ενα επαγγελμα και η οικονομια τους εχει ΜΟΝΟ μια κατευθυνση? Εναι το ιδιο ο εμπορικος κοσμος του Κεντρου της Αθηνας με τους εργατες και τις υποβαθμισμενες περιοχες πισω απο το Γκαζι ή τα Κατω Πετραλωνα? Και ομως ολοι αυτοι εχουν ΕΝΑ δημο και ΕΝΑ δημαρχο.
Ορεξη για δουλεια χρειαζομαστε και ψυχραιμια. Στον 21ο Αιωνα ζουμε.

Σταθης Νο 2 είπε...

''ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΟΛΑΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ;''
Πολυ σωστα το βαζει ο φιλος. Τωρα μπορουμε να εχουμε Αραχωβιτη Δημαρχο σε ολο το νεο Δημο, εστω και καθε δευτερη 4ετια. Αλλα και Διστομιτης ή Αντικυραιος να ειναι πιο το προβλημα? Στο Διστομο οι περισσοτεροι Διστομιτες ετοιμαζαν να κατεβασουν στις επομενες εκλογες τον - συγχωρεμενο πλεον - Τακη Αργυριου απο το Στειρι. Και θα εβγαινε απο ολους. Πλεον δεν εχουν αξια οι καταγωγες και οιεγωισμοι.ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩΤΗΤΑ.
Ππρσεξτυε και κατι αλλο. Αν με την μεγαλη κριση που ερχεται για 3-4 χρονια παψουν να ερχονται τα Καγιεν στην Αραχωβα, τι θα κανουμε;

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ....


ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΟΛΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ(ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ,ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ κ.α.)
ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΕΣΑΝ ΥΠΟΨΙΝ ΣΤΟΥΣ ΔΟΙΗΚΟΥΝΤΕΣ
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΛΑΒΑΝ ΓΝΩΣΗ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΥΓΙΡΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑ "ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ"

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ

Ω είπε...

Ε τσι, σωατα τα γραφει ο ΛΟΥΚΑΣ. Να μην χασουμε μαζι με το ονομα και τον γαλαζιο Δημαρχο...

Top