αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ayrton Senna

Από τον Αυτόλυκο

Πριν δεκαέξι χρόνια σαν σήμερα ο Θεός χρειάσθηκε χριστιανό οδηγό και κάλεσε κοντά του τον γρηγορότερο άνθρωπο που υπήρξε ποτέ. Δεκαέξι χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του ο Ayrton Senna παραμένει "ζωντανός θρύλος".
Πριν από 16 χρόνια, την 1η Μαΐου του 1994, όσοι είχαν έστω ακούσει ότι υπάρχει Formula 1 συγκλονίστηκαν από μια τραγική είδηση: ο Ayrton Senna ήταν νεκρός. Ένας από τους μεγαλύτερους πιλότους που γνώρισε η Formula 1 σε όλη της την ιστορία άφησε την τελευταία του πνοή στα συντρίμμια του μονοθεσίου της Williams, στη στροφή Tamburello του σιρκουί της Imola.
Ο Senna, που είχε ήδη προλάβει να γίνει μύθος των...

...motorsports, πήρε τη θέση του στο πάνθεον των ηρώων της ανθρωπότητας που έφυγαν πολύ γρήγορα, πολύ νωρίς. Ο μύθος αυτός παραμένει ζωντανός μέχρι σήμερα και δεν φαίνεται ότι θα σβήσει τόσο εύκολα.

Το ατύχημα που άλλαξε τη Formula 1
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Ο αγώνας στην Imola ήταν ο 3ος για το πρωτάθλημα του 1994. Ήταν μια σεζόν κάπως περίεργη μια που όλα τα οδηγικά βοηθήματα όπως οι ενεργές αναρτήσεις είχαν μόλις καταργηθεί.
Ο Ayrton Senna βρισκόταν στην πρώτη του χρονιά με τη Williams, ύστερα από τα 3 παγκόσμια πρωταθλήματα που κέρδισε με τη McLaren, οδηγώντας ένα γρήγορο μονοθέσιο, που όμως ήταν πολύ δύσκολο στην οδήγηση. Το ξεκίνημά του στη σεζόν δεν ήταν καλό, καθώς δεν είχε τερματίσει σε κανέναν από τους 2 πρώτους αγώνες, και δήλωνε ότι στην Imola θα ξεκινούσε η δική του σεζόν. Ορισμένα γεγονότα, όμως, τον ανησύχησαν από νωρίς.

Στα δοκιμαστικά της Παρασκευής ο νεαρός τότε και προστατευόμενος του Senna, Rubens Barrichello, είχε ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πάρει μέρος στον αγώνα.
Στις κατατακτήριες του Σαββάτου, ο Αυστριακός οδηγός Roland Ratzenberger, με Simtec, έχασε τη ζωή του όταν το μονοθέσιό του χτύπησε σε έναν τοίχο με περισσότερα από 300 km/h
.
Τα δύο αυτά συμβάντα συγκλόνισαν τον Senna, ο οποίος στο meeting των οδηγών το πρωί της Κυριακής του αγώνα εξέφρασε την πρόθεσή του να αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η ασφάλεια στη Formula 1. Δεν πρόλαβε, όμως…

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που θυμούνται τον Senna και που στο χωριό μας υπάρχουν θαυμαστές της F1. Αν όχι το καλύτερο από τα καλύτερα αθλήματα.
Μετά και τα τελευταία επεισόδεια σιχάθηκα τον κλασσικό αθλητισμό.

Top