αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ανοικτή Επιστολή του κ. Λουκά Παπαγεωργίου, Προέδρου του Δ.Σ. Διστόμου

Ανοικτή Επιστολή του κ. Λουκά Παπαγεωργίου Προέδρου Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Διστόμου

Προς:

Όλους τους αιρετούς άρχοντες του υπό σύσταση Νέου Καλλικράτιου Δήμου της Δυτικής Βοιωτίας, όπως το είχε ονομάσει στην μελέτη και το Ινστιτούτο τοπικής Αυτοδιοίκησης Ι.Τ.Α.

Όλα όσα γράφτηκαν στον τύπο, ειπώθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ανοιχτές επιστολές που αναρτήθηκαν, μονό κακό έκαναν και δημιούργησαν Πόλωση και Τοπικισμό, με αναφορές στην Ιστορία της κάθε πόλης με μόνο μέλημα το ΟΝΟΜΑ του νέου Δήμου.
Δικαιώνουν την μη ανακοίνωση ονόματος, από την επιτροπή του Ινστιτούτου τοπικής Αυτοδιοίκησης στην μελέτη, χαρακτηρίζοντας των ως Δυτικό Δήμο του Νομού Βοιωτίας.
Σέβομαι απόλυτα της αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Αράχωβας και Διστόμου, της Κοινότητας Αντίκυρας και του Τοπικού Συμβούλιου Στειρίου που προβάλλουν τις επίσημες θέσεις, καθώς και της τοποθετήσεις των Συμβούλων και δεν θα τις σχολιάσω.
Κ. Δήμαρχοι Αραχώβης και Διστόμου, κ. Πρόεδρε Αντίκυρας, κ. Πρόεδρε του Δ.Δ. Στειρίου, κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, κ. Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, κ. Τοπικοί Σύμβουλοι του Στειρίου, στις 28/5/2010 το σχέδιο Νόμου Καλλικράτης θα είναι Νόμος του κράτους, που για το υπόλοιπο της ζωής μας θα μας συνενώσει Διοικητικά και Χωροταξικά.
Και αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί, ο νέος Δήμος με όποιο ΟΝΟΜΑ και αν έχει, μέλημα μας πρέπει να είναι οι σωστές βάσεις ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.
Οι πόλεις μας θα συνεχίσουν να έχουν την ιδία Ιστορία, τα ίδια ήθη και έθιμα όπως σήμερα.
Συνάδελφοι είμαι από το Στείρι, αγαπώ το χωριό μου όπως και εσείς τα δικά σας, δεν τιμούν κανέναν οι ύβρεις, δεν φταίνε σε τίποτα οι κάτοικοι της Αντίκυρας, της Αράχωβας, του Διστόμου και του Στειρίου, αν κάποιοι μας επιβάλουν την Διοικητική και Χωροταξική συνένωση, κανένας δεν θα μας αλλάξει την τοπική κουλτούρα στο πέρασμα του χρόνου.
Θα αναφερθώ στην δική μου πορεία στη ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, αρχές της δεκαετίας του 1980 και επί σειρά ετών είχα την τιμή να εκλέγομαι Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Στειρίου, με τίμησαν οι συνάδελφοι μου και με το αξίωμα του Αντιπρόεδρου, αγωνιστήκαμε με τους συναδέλφους για την ανάπτυξη του τόπου μας και επιτύχαμε πολλά.
Μετά την συνένωση του ΣΤΕΙΡΙΟΥ με το ΔΙΣΤΟΜΟ και συγκεκριμένα το 2002 και πάλι εκλέγομαι στον συνενωμένο πλέον Δήμο Διστόμου.
Οι διαπιστώσεις μου σήμερα έχοντας και το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι το Στείρι, διοικητικά και οικονομικά αλλά και σε έργα υποδομής κέρδισε πολλά, δεν έχασε τίποτα.
Με την νέα μεταρρύθμιση πιστεύω σε ένα πολύ καλύτερο αύριο για τα χωριά μας και για την νέα γενιά, μέσα από έργα υποδομής και ανάπτυξης του νέου Δήμου.

Κλείνοντας, σας καλώ όλους να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να φτιάξουμε έναν Δήμο πρότυπο.

Στην συνάντηση που είχαμε στην Αντίκυρα οι δυο Δήμαρχοι και ο Πρόεδρος στην αρχική τους ομιλία, μας μίλησαν για το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχουν ο καθένας για το τόπο του, από εκεί να ξεκινήσουμε, αυτό μας ενώνει, ενώ όλα τα αλλά μονό μισός και απαξίωση δημιουργούν.

Φιλικά
Λουκάς Ι. Παπαγεωργίου

10 σχόλια:

ARAXVBITHS POU ITAN STIN ANTIKYRA είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΤΕΛΑΛΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΗΡΕ Τ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟ ΘΑ ΝΑΙ sic EINAI O O ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΙΣΤΟΜΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΜΠΑΘΗΣΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΚΚ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ.ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ..ΤΟ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ.ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕ ΕΜΜΙΣΘΕ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΕΣΥ ΚΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣΤΕ PERSONNA NO GRATA KAI SE ARAXVBA KAI SE ANTIKYRA KAI POLY FOBAMAI KAI STO STEIRI

αντικυρεας 2 είπε...

μια ερωτηση.πατριωτες στειριωτες αυτος ο ανθρωπος σας εκπροσωπει...οχι για να ξερουμε

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Λουκά. Επιτέλους μια νηφάλια φωνή σ αυτόν τον τραγέλαφο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες. Έτσι εξηγείται γιατί είσαι στην Τοπ. Αυτοδιοίκηση 30 χρόνια. Μακάρι και οι άλλοι να έδειχναν το ίδιο νηφάλιο πνεύμα πριν μιλήσουν ή πριν γράψουν.

αντικυρεας 2 είπε...

30 χρονια μισθο παιρνεις?ε τοτε γι αυτο μπραβο κι απο μενα

Στειριώτης Τ.Δ. είπε...

Πρόεδρε εύχομαι φωνές σαν την δική σου με νηφάλιο πνεύμα να είναι και στο νέο Δήμο.
Λουκά σου εύχομαι να είσαι στον νέο Δήμο, σε υψηλή θέση, για να συνεχίσεις να προσφέρεις.
Για όσους δεν σε ξέρουν και Λασπολογουν, καλό θα είναι να σε γνωρίσουν πρώτα.

Κασσάνδρα είπε...

Κ.Πρόεδρε θα έπρεπε ιστορικά να γνωρίζετε ότι νομοθετήματα μονοκομματικά έχουν μικρή χρονική διάρκεια. Νόμος του κράτους είναι για πόσο δεν ξέρω. Δεν μπορεί να αντέξει ένας νόμος που χωρίζει κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα. Για ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Ιτέα Αμφίκλεια Παρνασσός σε αναβρασμό. Αφήστε λοιπόν το υπόλοιπο της ζωής μας και ας δούμε πιο κοντά.
Λέγοντας κ. πρόεδρε ότι «κάποιοι μας επιβάλουν την Διοικητική και Χωροταξική συνένωση» ισοπεδώνετε τους πάντες. Ξεχνάτε ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα του Καλλικράτη υπήρξε αποτέλεσμα σχεδιασμού και υλοποίησης μόνο ενός χωριού. Οι αντιδράσεις για τις προσθήκες των ονομάτων είναι εκ του πονηρού να «σκορπίσουμε το ντορό».
κ. Πρόεδρε το βασικό μας πρόβλημα είναι αυτό που εντοπίσατε «να φτιάξουμε έναν Δήμο πρότυπο». Μόνο που διαφωνούμε ως προς το πρότυπο, πως θα είναι αυτό το πρότυπο, πρότυπο βιομηχανικό και ρυπογόνο ή τουριστικό και πράσινο. Σε αυτό πρέπει να τοποθετηθείτε

!!!!!!!!!!!!!!!!! είπε...

ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΟΤΟ ΘΕΛΕΤΕ..ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

μάζωμα είπε...

Είναι λογικό να τα γυρίζεις τώρα που όλα τελείωσαν, θά ήταν και αντρίκιο άν ομολογούσες την αρχική σου θέση, για να γνωρίσουν όσοι διαβάζουν τι στροφή έκανες. Δεν υπέγραψες πριν λίγες μέρες την απόφαση του Δ.Σ.Διστόμου που μιλούσε για προσβολή των νεκρών με την τριπλή ονομασία; Δεν κορόιδευες τους συγχωριανούς σου όταν υπέγραφες μια μέρα μετά για την πρασθήκη του ονόματος του Στειρίου στην ονομασία; Που είναι το φιλότιμό μας ρε!!!!!!!!!!!

Αλμπανης Χαρης είπε...

ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ;;;;; Ο κ. Παπαγεωργιου με μια νηφαλια και πραγματικα χαλαρη ανοιχτη επιστολη,(που θυμιζει ασθενη σε απολυτη καταστολη), που οπως πιστευει και ο ιδιος, ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, προσπαθει να διδαξει δημοκρατια και πλουραλισμο, καταφερνοντας να κανει ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ... Τριαντα περιπου χρονια στην τοπικη αυτοδιοικηση το μονο που μας διχνει οτι εχει μαθει πολυ καλα ειναι: ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΣ, ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, και οταν πρεπει να παρεις θεση, ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ..... Μεχρι τωρα νομιζα οτι το φαινομενο των νερων της Χαλκιδας γινοτανε μονο στη Χαλκιδα, μαλλον γελαστηκα και ζηταω συγνωμη μιας και ο κ.Παπαγεωργιου μας διχνει οτι συμβαινει και στον ιδιο..... Αραγε ειναι αλλος ανθρωπος που υπεγραψε την αποφαση του Δ.Σ Διστομου, για απαγορευση εισοδου στο Δημο του σε οποιον δεν τους κανει το χατηρι;;; Αραγε ειναι ο ιδιος ανθρωπος που μολις ειδε το ονομα της Αντικυρας στο ονομα του νεου Δημου ενιωσε οτι υποβαθμιζεται;;; Αραγε εναι ο ιδιος που υπεγραψε, μαζι με 650 Στειριωτες την (δικαια κατα την γνωμη μου), προσθηκη του Στειριου στο νεο ονομα του Δημου;;; Αραγε ειναι ο ιδιος που το βραδυ της περιφημης ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑΣ, ειχε φουσκωσει σαν παγωνι για αυτο που καταφεραν;;; Αραγε ειναι ο ιδιος ανθρωπος που γραφει αυτη την επιστολη και αποφευγει ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΑ (και οχι εξυπνα), να αναφερει το ονομα του νεου Δημου, για να τα εχει με ολους καλα;;; Κ. Παπαγεωργιου για να φτιαξουμε ενα Δημο προτυπο κοιτοντας καταματα την πραγματικοτητα, πρεπει και επιβαλεται οι νεοι δημοτικοι αρχοντες, που θα εκλεχτουν σε αυτον τον νεο Δημο να ειναι ΠΡΟΤΥΠΑ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ... Γιατι αυτο που εχω μαθει εγω απο την δουλεια μου ειναι ΟΤΙ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΕΔΑΦΗΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ..... Ευχομαι και ελπιζω οι μελλοντικες παρεμβασεις και οι ενεργειες που θα κανεται για αυτο το νεο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ, να ειναι το ιδιο ζωντανες κα να εχουν την ιδια προοπτικη αναπτυξης, σαν αυτες που εχεται κανει για το διαμερισμα Στειριου, στον ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟ που εισαστε προεδρος και να εχουμε και εμεις τις ιδιες απολαβες με αυτες του Στειριου, που απο οτι βλεπω και ρωταω ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ..... Σαν υστερογραφο θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση και αν νομιζετε οτι μπορειτε θα ηθελα να μου απαντησετε: Αν εγραφαν και το ονομα του Στειριου στο νεο Δημο, σε ποσους και σε ποιους θα απαγορευατε την εισοδο στο Διστομο(εκτος απο αυτους που ειδη τους το εχεται απαγορευσει);;;;;

Ανώνυμος είπε...

AISXOS

Top