αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Άξιοι Αραχωβίτες και Αραχωβίτισσες...

Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Αγαπητέ Ντελάλη,

Διαβάζοντας τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της 27ης Μαΐου 2010, η ματιά μου έπεσε στις προαγωγές στο Δικαστικό Κλάδο. Εκεί λοιπόν, στις προαγωγές στο βαθμό του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΦΕΤΩΝ διάβασα και μάλιστα πρώτο στη σειρά (δε γνωρίζω αν αυτό έχει κάποια σημασία) και το όνομα της Εφέτου Αθηνών κυρίας Αλτάνας ΚΟΚΚΟΒΟΥ.
Προφανώς πρόκειται για τη συμπατριώτισσά μας εκλεκτή δικαστικό λειτουργό (άλλωστε και το όνομα και το επώνυμο είναι αρκούντως... Αραχωβίτικα). Παρακαλώ πάντως τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας και εκλεκτό δικηγόρο Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω κ. Γεώργιο Δ. ΑΝΔΡΕΟΥ να μας το επιβεβαιώσει για το έγκυρο της πληροφορίας.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω βέβαια και άλλη μία λαμπρή διαδρομή συμπατριώτη μας στο Δικαστικό Κλάδο, εκείνη του γνωστού σε όλους μας (και ιδιαίτερα στους ενορίτες του Αγίου Γεωργίου για τη μελωδικότατη ψαλτική του τέχνη) κ. Γεράσιμου ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, επιτίμου Αρεοπαγίτη, Αραχωβίτη όχι από ρίζα αλλά από επιλογή και με πλήρη ένσωμάτωση.
Επανερχόμενοι στην είδηση, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην εκλεκτή μας συμπατριώτισσα, που πραγματικά κοσμεί το Δικαστικό Σώμα (σύμφωνα και με την άποψη Δικηγόρων με τους οποίους συνεργάζομαι επαγγελματικά) για την προαγωγή της στον υψηλό αυτό βαθμό του Δικαστικού Σώματος και να ευχηθούμε και εις ανώτερα. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για την ίδια, την οικογένειά της, τους συγγενείς της στην Αράχωβα και για ολόκληρο το χωριό.
Η αναφορά (εκτός από την τυχαία ανάγνωση) έχει και ένα προσωπικό στοιχείο. Τα πατρικά μας σπίτια ήταν κάποτε στην ίδια γειτονιά, την ΚΟΥΜΟΥΛΑ, προτού γίνει η απαλλοτρίωση και κατεδάφιση αρκετών σπιτιών, προκειμένου να χτισθεί το ΞΕΝΙΑ και να δημιουργηθεί η ομώνυμη πλατεία.
Θα ήθελα να τονίσω, εκπροσωπώντας νομίζω και όλους όσους διαμένουμε μόνιμα στην Αράχωβα, ότι παρακολουθούμε τους συμπατριώτες μας που προοδεύουν και διαπρέπουν εκτός Αραχώβης σε διάφορους τομείς και κλάδους, τους καμαρώνουμε και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι αυτούς, γνωρίζοντας μάλιστα ότι σίγουρα δεν ξεχνούν και την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Άλλωστε η πρόσφατη τιμητική αναφορά του ΝΤΕΛΑΛΗ και των επισκεπτών του στον εκλεκτό μας συμπατριώτη μας πτέραρχο της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Ιωάννη ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ το αποδεικνύει περίτρανα.
Με την ευκαιρία απευθύνω και μια παρότρυνση προς τους συμπατριώτες μας: εκτός από τη «επικοινωνία της γκρίνιας» (όπως την ονομάζω εγώ) η οποία είναι δικαιολογημένη και απαραίτητη, να δημοσιοποιούμε ΚΑΙ ευχάριστες ή αισιόδοξες ειδήσεις, σημαντικές (όπως η παραπάνω) ή απλές καθημερινές, γενικότερες ή και τελείως ατομικές χωρίς να διστάζουμε γι αυτό.

Οι λόγοι γι αυτή τη «δημιουργική επικοινωνία» είναι τρείς:
  1. αναδεικνύει την καλή όψη της πραγματικότητας
  2. δημιουργεί ένα ανάλογο κλίμα
  3. μοιάζει κατά τούτο με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ : είναι και τα δύο μεταδοτικά !

Με εκτίμηση
ΙΑΛ

1 σχόλια:

Γιώργος Δ. Ανδρέου είπε...

Αγαπητέ Γιάννη Λουκά

Συγχαρητήρια για την παρατηρητικότητα και την άμεση αντίδρασή σου. Πράγματι πρόκειται για την δική μας την Αλτάνα (Αλτα – αυτό και αν είναι αραχωβίτικο) Κοκκοβού σπουδαία και δίκαιη δικαστή και άνθρωπο που συνδύασε με επιτυχία καριέρα – δύσκολη – και οικογένεια όχι κατά την δική μου αλλά και κατά την σίγουρα αντικειμενικότερη άποψη των δικηγόρων των οποίων τα εξαιρετικά ευμενή σχόλια ακούω με μεγάλη ευχαρίστηση, όταν είναι στην έδρα. Θερμά συγχαρητήρια κυρία πρόεδρε –Άλτα – και σίγουρα και σύντομα να σε δούμε στον Άρειο Πάγο επάξια και με το σπαθί ή μάλλον με το κοφτερό, γρήγορο, δίκαιο και ισορροπημένο μυαλό σου.

Η εξέλιξη όμως αυτή της Άλτας εκτός από όσα εύστοχα αναφέρεις Γιάννη, αποτελεί απόδειξη και άλλων πραγμάτων. Είναι απόδειξη ότι αυτός που αξίζει μπορεί με θέληση και αποφασιστικότητα να πάει μπροστά ξεκινώντας, όπως η Άλτα, από πολύ χαμηλά, επιβάλλοντας την αξιοκρατία και την επιβράβευση μόνο με τις δικές του δυνάμεις. Είναι επίσης πρότυπο, αναγκαίο στην εποχή μας που τα πράγματα δυσκολεύουν με την έννοια ότι ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα όταν ξεκίνησε η Άλτα την σπουδαία πορεία της. Και πάλι συγχαρητήρια.

Γιώργος Δ. Ανδρέου

Δικηγόρος

Top