αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Για την ανοιχτή επιστολή του δήμαρχου Διστόμου

Του "υπανάπτυκτου από Αντίκυρα"

Αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα

κ. δήμαρχε,

Χωρίς να αναφερθώ στο ολοκαύτωμα της 10ης Ιουνίου 1944, στο οποίο όλη η Ελλάδα ευλαβικά σκύβει το κεφάλι τιμώντας το, θέλω να σας ρωτήσω τα παρακάτω:
  • Από τη δεκαετία του ΄50 ο αγωγός του ΝΑΤΟ διασχίζει κατά μήκος τη μισή περίπου Ελλάδα από την Αντίκυρα μέχρι τη Λάρισα. Από τη πίσω πλευρά της Αντίκυρας λοιπόν, μέχρι και τον κάμπο του ιστορικού Κιλλελέρ...
    Θα ζητήσουμε όλοι οι απαλλοτριωθέντες ανταλλάγματα κ. Δήμαρχε;
  • Από τη Δεκαετία του ΄60 που η ΠΕΣΙΝΕ απαλλοτρίωσε μια από τις ωραιότερες ακτές του Κορινθιακού τώρα θυμηθήκατε να ζητήσετε ανταπόκριση κ. Δήμαρχε;
    Από ποιόν άραγε; Και με ποιά ανταλλάγματα;…
    Μήπως την καταστροφή ενός από τους ομορφότερους Ελληνικούς κόλπους;
  • Εδώ και 20 χρόνια η σκάλα φόρτωσης του Βωξίτη στη Περιστερά είναι ανενεργή.
    Που είναι η ευαισθησία σας για την αποκατάσταση της θάλασσας σ’ αυτό το σημείο της ωραιότερης ακτής Κορινθιακού; Εκτός και αν η διορατικότητα, σας οδήγησε και τη χρησιμοποιείτε τώρα σαν μοχλό πίεσης για ανταπόκριση.
    Από ποιόν αλήθεια ζητάτε ανταπόκριση κ. Δήμαρχε;
  • Τη δεκαετία του ’70 όταν οι πυλώνες πλήγωναν τη γή του μαρτυρικού Διστόμου που ήσασταν κ. Δήμαρχε; Ποιος υπερασπιζόταν τότε τη μονοκαλλιέργεια των αμπελιών; Ποιος και τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούσε;
    Της πόλεως των Αθηνών, είπατε; του Αλουμινίου, είπατε;
  • Ο Μόρνος, κ. Δήμαρχε, ξεκινά από την ορεινή Δωρίδα, ξεδιψά πλήθος χωριών και πόλεων στο νέο διάβα του, αρδεύει χιλιάδες στρέμματα σ’ όλο το μήκος της νέας του διαδρομής και σίγουρα έχουν αναγκαστικά απαλλοτριωθεί χιλιάδες στρέμματα πριν και μετά το Δίστομο.
    Από ποιους και με ποιο δικαίωμα ζητάτε ανταπόκριση κ. Δήμαρχε;
    Τι εννοείτε με την δικαιότατη οικονομική απαίτηση των 60.000.000,00 ευρώ των συγγενών των θυμάτων;
    Τι είδους ανταπόκριση περιμένετε από την Ελληνική Πολιτεία κ. Δήμαρχε;
  • Ο αγωγός Φυσικού αερίου Μαυρονερίου – Αντίκυρας που από το 2007 διασχίζει από άκρο σ΄ άκρου την Δυτικοκεντρική Βοιωτία. Στοίχισε στον Ελληνικό λαό περί τα 11.000.000 ευρώ. Εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον έναν. Τον Άρχοντα της Παραλίας (κάπου το διάβασα).
    Ποιος συναίνεσε στη κατασκευή του;
    Από ποιόν και πως νομιμοποιείσθε να ζητάτε ανταπόκριση κ. Δήμαρχε;
  • Για τη γραμμή Υ/Τ που σήμερα διασχίζει τον ελαιώνα του Διστόμου, και θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα μεταφοράς Ενέργειας προκειμένου να μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια από τα δύο εργοστάσια του «Ομίλου Μυτιληναίος» που βρίσκονται στην Περιοχή «Αγ. Νικόλαος» της Παραλίας Διστόμου, που ήδη καταστρέφει και θα συνεχίσει να καταστρέφει μια από τις ωραιότερες ακτές του Κορινθιακού κόλπου, ποιος συναίνεσε με αποφάσεις του, στην κατασκευή τους;
    Χρειάζεται να σας θυμίσω κ. Δήμαρχε;
    Δεν μίκρυνε μόνο η καλλιεργήσιμη γη κ. Δήμαρχε αλλά, δυστυχώς φτήνυναν και οι συνειδήσεις.
Από σεβασμό και μόνο, λοιπόν, στις γενιές που έρχονται, επειδή τους καταστρέψαμε τη ζωή, δεν έχουμε δικαίωμα να ομιλούμε, για αυτό και σας παρακαλώ:

ΣΙΩΠΗ κ. Δήμαρχε.


Επειδή τους Δήμους δεν τους κάνουν τα ονόματα αλλά οι κάτοικοί τους...

Χωρίς καμιά εκτίμηση.
Ένας υπανάπτυκτος μελλοντικός συμπολίτης σας.

11 σχόλια:

Αναπτυγμένος-τρομάρα μου- απο την Αράχωβα" είπε...

Αρκετά καλά τεκμηριωμένη η απάντησή σου "Υπανάπτυκτε από Αντίκυρα".
Θα πρόσθετα οτι:
1. η οικονομία του Δήμου Διστόμου και των γύρω δήμων είχαν συμαντικά οφέλη (απασχόληση ιδίων, κατανάλωση εργατών απο άλλες περιοχές κτλ.) από το εργοστάσιο, τα μεταλλεία κτλ.
2. θύματα στους αγώνες για ελευθερία και επιβίωση είχαν δυστυχώς όλες οι πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας.
Και να επισημάνω την αθλιότητα στην εκτίμηση του Δημάρχου πως "Σήμερα η απαίτηση έχει ξεπεράσει τα 60.000.000,00 ευρώ". Δυστυχώς, η σφαγή είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις χρηματαγορές. Ντροπή μας.
"Ο αναπτυγμένος-τρομάρα μου- απο την Αράχωβα"

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Μπραβο σου!!!!Συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Εσυ εγραψες πραγματι κατι που ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ!!!
Χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι με τετοιο κοφτερο μυαλο και χαιρομαι περισσοτερο για τον τροπο που τα ειπες ολα αυτα.Χωρις πολλα λογια αλλα λιγα και σταρατα.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον "υπανάπτυκτο". Μακάρι να είχαν τη μισή από την λογική και το πνεύμα του και οι "αναπτυγμένοι"...
ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΟΥ ΝΟΥΜΕΡΟ 2

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια από έναν "αναπτυγμένο" αραχωβίτη....

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!

ΗΡΕΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΙΤΗΣ είπε...

Γλειψε- γλειψε, μικρουληΑραχωβιτη.
Και εσυ - δηθεν υπαναπτυκτε Αντικυριωτη- ξεχνας ποιοι σε λενε πραγματικα υπαναπτυκτο και Βρωμοψαρα.Μην τσιμπας.Το μελλον ανηκει σε ολους, μπορει να μοιραστει ΔΙΚΑΙΑ . ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ - ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. Μην ξεχνας πως οι Αραχωβιτες δεν αφηναν κανενα τουριστα - μεσω των τουριστικων γραφειωνή διαδοσεων- να παει προς Διστομο, Οσιο Λουκα και Αντικυρα.Ελεγαν για σας οτι εχετε μολυνση και κοκκινη λασπη... Ειναι γνωστα πραγματα αυτα. Ομως ολα αυτα πρεπει να τα αφησουμε πισω. Να βρουμε ακρες ολοι μαζι. Να αυξησουμε και να μοιρασουμε δικαι την πιτα.

Ο ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟΣ είπε...

Κράτα τις άκρες για τη πάρτη σου φίλε ήρεμε Διστομίτη.Δεν τσ΄χρειάζομ΄. Και μακρύα από μένα μοιρασιές και πίτες (εκτός από χορτόπιτες). Όσο για το κοινό μας μέλλον...Διάβασε λίγο τον ¨κώδικα ¨ του Καλλικράτη , θα καταλάβεις....ότι δεν υπάρχει. (εκτός και άν είσαι ήδη αιρετός και προβοκάρεις)
Για τα καλά σας λόγια φχαριστώ,να σταματήσουμε όμως τσ΄κταμάρες για τ΄όνομα του δήμου.Δεν είναι σημαντικό. Αλλού είναι τα προβλήματα π.χ. Κοιτάξτε, ακούστε ή διαβάστε τσ΄αιρετούς μας γύρω γύρω..... είναι προφανές τι τους ενδιαφέρει.

ston iremo distomiti είπε...

an ayto to pragma einai iremos distomitis skefyheite pos einai oi alloi

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Συμφωνω απολυτα με τον ηρεμο Διστομιτη.Εξ'αλλου ημουν ενας απο αυτους που ειχα παει στην διασταυρωση του Διστομου και μολις ερχονταν οι ''ορδες των τουριστων'',τους κοβαμε το δρομο και τους ''σαλαγαγαμε'' ολους για την Αραχωβα.Μαλιστα ειχαμε βαψει και λιγη κοκκινη λασπη και τους δειχναμε τι θα παθουν ετσι και πατησουν στην Αντικυρα!!!
Ας βαζουμε λοιπον, ηρεμε Διστομιτη, το μυαλο μας να δουλευει και να μην γραφουμε οτι ''αρλουμπες'' μας κατεβαινουν, γιατι εκτος απο γραφικοι γινομαστε και περιγελος στους υπολοιπους.

Αναπτυγμένος-τρομάρα μου- απο την Αράχωβα είπε...

Ήρεμε Διστομίτη,
Αν διαβάσεις με ελάχιστη αντικειμενικότητα τα παραπάνω σχόλια και το δικό σου , νομίζω πως από το ύφος τους και το περιεχόμενό τους θα δεις ποιός είναι ο ...μικρούλης.
Άλλοι έχουν κάνει το γλείψιμο μοναδικό μέσο/εργαλείο ύπαρξης. Όχι οι παραπάνω.
Όσο για τη πίτα, οι περισσότεροι των μελλοντικών συνδημοτών δεν αποβλέπουν σε κανένα μερίδιο από πίτες ύλης. ΄
Μιά αξιοπρεπή συνύπαρξη με σεβασμό στην ιστορία (ρίζες, παραδόσεις κτλ.), στο περιβάλλον και στις ίσες ευκαιρίες για όλους θα θέλαμε.

μάζωμα είπε...

Γλύφτες, υπερόπτες, αλαζώνες και καρεκλοκένταυρους όλους αυτούς τους έχουμε καταδικάσει και αντί να ασχοληθούμε με την προοπτική του νέου δήμου να προβάλουμε και να προτάξουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής ασχολούμαστε με τα ονόματα και την επικράτηση, οπως η δίχως αυτοπεποίθηση γκόμενα ζητά την επιβεβαίωση. Ημαρτον ΚΥΡΙΕ δήμαρχε τι μας ταμπουνάς?

Top