αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

To blog troktiko για τους θανάτους των ζώων στην Αράχωβα

Δημοσίευση στο troktiko
(http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_7050.html)

"Πάνω από 20 σκυλιά έχασαν τη ζωή τους αλλά και πολλές γάτες! Σήμερα το πρωϊ οι κάτοικοι αντίκρισαν παντού πτώματα και έχουνε εξαγριωθεί για το φρικτό γεγονός!
Οι φιλόζωοι παρακαλάνε το δήμαρχο εδώ και 1 χρόνο να ξεκινήσει πρόγραμμα στειρώσεων αλλά τίποτα. Θεωρεί ότι τα σκυλιά ζουν μια χαρά στο φυσικό τους περιβάλλον!!!
Τα πτώματα τα πήγαν στην χωματερή λες και είναι σκουπίδια.
Οπως καταγγέλουν οι κάτοικοι η δηλητηρίαση είναι κάτι που συνηθίζεται πρίν το καλοκαίρι καθώς έρχονται τουρίστες και δεν θέλουν να τα...βλέπουν!!!"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
-----------------

Σχετικά με "Γέμισε η Αράχωβα φόλες"

"Οι Δήμαρχοι διαχρονικά κοιτάνε να τα τρώνε από παντού και δεν έχουν δεήσει -πλην μεμονωμένων αλλά σπασμωδικών, άρα αναποτελεσματικών ενεργειών- να επενδύσουν μια φορά στη στείρωση.
Γιατί πιστεύουν ότι είναι καλύτερα να τα σκοτώνουμε με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο και να τα πετάμε στις χωματερές λες και είναι άψυχα αντικείμενα και όχι πλάσματα του Θεού κι αυτά.
Η ανικανότητά μας καταδικάζει τα ζώα σε μια άθλια ζωή (ο μέσος όρος μιας αδέσποτης γάτας είναι 2 χρόνια). Τα αδέσποτα δε ζούνε σε κανένα φυσικό περιβάλλον, ζούνε στον άθλιο κόσμο που έχουμε δημιουργήσε εμείς!
Και εμείς καλά να πάθουμε που πληρώνουμε τις συνέπειες, αλλά αυτές οι αθώες ψυχές σε τι μας φταίνε; Φυσικά, στο τέλος πάντα μας νοιάζει η "καλαισθησία", οπότε φροντίζουμε να ομορφύνουμε κι άλλο το "ειδυλλιακό περιβάλλον" στο οποίο "ζούνε μια χαρά" κατά τους εκπροσώπους των ΟΤΑ, δολοφονώντας τα. Εύχομαι μετά από τα αίσχη που έπραξαν όσοι έριξαν φόλες, να κοιμηθούν ήσυχοι το βράδυ οι κάτοικοι του δήμου, γιατί συνέβαλαν και με το παραπάνω στον εξωραϊσμό της περιοχής τους."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://rezoume.blogspot.com/2010/04/blog-post_7117.html

κι εδώ τα ιδια

Ανώνυμος είπε...

η απαντηση του δημου σε παλαιοτερη δημοσιευση (απο το facebook)

Σχετικά με το δημοσίευμα που αναρτήθηκε την Τρίτη 18-8-09 (http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_2984.html) σχετικά με αδέσποτα σκυλιά που -δήθεν- δηλητηριάστηκαν από τον Δήμο Αράχωβας:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Όχι μόνο ο Δήμος μας δεν έχει καμία εμπλοκή με το...
θέμα(αν υφίσταται...) και δεν έχει φτάσει στην υπηρεσία μας καμία καταγγελία για τέτοιο γεγονός, αλλά ούτε καν κλήθηκε η υπηρεσία καθαριότητας να μαζέψει κάποιο πτώμα σκυλιού όπως θα ήταν αναμενόμενο. Όσο για τη δημοσιευμένη φωτογραφία, αυτή ΔΕΝ είναι από την Αράχωβα!

Ακόμα και αν κάποιος ιδιώτης παρανόμησε και προκάλεσε το καταγγελόμενο γεγονός, πως μπορεί να ενοχοποιείται ο Δήμος γι' αυτό;

Επομένως θεωρούμε την είδηση επιεικώς ανακριβή και σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την δημοσίευση της απάντησής μας ΜΑΖΙ με την αχαρακτήριστη και κακόβουλη ΑΝΩΝΥΜΗ καταγγελία ώστε οι αναγνώστες να έχουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση.
Επίσης, ο Δήμος μας συνεργάζεται στενά με άτομα που περιθάλπτουν αδέσποτα ζώα στην περιοχή Λιβαδειάς και τα βοηθάει με κάθε δυνατό τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να απαντήσει ο Δήμαρχος στα blogs διαφορετικά θα γίνουμε ρεζίλι των σκύλων. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές δεν πρέπει να έχουμε και δυσφήμηση απο πάνω.

ονομα είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ είπε...

Δύο σκυλιά τουμπανιασμένα που είχαν αφρούς γύρω από το στόμα, δείγμα ότι δηλητηριάστηκαν με φόλα, αντικρίσαμε προχτές στην στροφή του Τσόγκα καθώς και άλλο ένα στην ευθεία του Λιβαδιού.

Ο Δήμος και ιδιαίτερα οι βοσκοί της Αράχωβας κάθε χρόνο, λίγες μέρες πριν ανεβάσουν τα πρόβατά τους στο βουνό, βάζουν πολλές φόλες στα σοκάκια της Αράχωβας καθώς και περισσότερες στο Λιβάδι, ώστε να μπορούν ανενόχλητοι να βόσκουν τα πρόβατά τους. Μαζί με τα αδέσποτα σκυλιά πεθαίνουν και τα οικόσιτα. Έχουμε δει σκυλιά να παλεύουν για να ζήσουν και άλλα να έχουν ένα τραγικό και αργό θάνατο αφότου έφαγαν την φόλα και σας διαβεβαιώνουμε πως αυτό δεν μπορεί να είναι πράξη ανθρώπου που σέβεται τον εαυτό του. Μόνο διεστραμμένοι κάνουν τέτοιου είδους πράξεις. Και μιλάμε για κράτος που ελαχε να έχει φιλόσοφους, ανθρώπους της τέχνης και ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ κτηνάνρθωπους!!!!!!!! Τίποτε δεν διορθώνεται σ' αυτό το χωριό! ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
Στους Δελφούς κάποιος βοσκός που εντοπίστηκε στο παρελθόν να κάνει παρόμοιες πράξεις πήγε φυλακή! Εδώ απλά για άλλη μια χρονιά πενθούμε. Σκεφτείτε αγαπητέ Δήμαρχε και ΔΣ καθώς και αγαπητοί βοσκοί αν σας έβαζαν εσάς, με έτσι θέλω, ποντικοφάρμακο πως θα νοιώθατε;
Κατά τα άλλα είμαστε τουριστικός προορισμός και πουλάμε το ΠΡΟΪΟΝ!!!!!!

ονομα είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ είπε...

Ο (προφανώς πιωμένος) "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ" είπε:
..."Ο Δήμος και ιδιαίτερα οι βοσκοί της Αράχωβας κάθε χρόνο, λίγες μέρες πριν ανεβάσουν τα πρόβατά τους στο βουνό, βάζουν πολλές φόλες στα σοκάκια της Αράχωβας καθώς και περισσότερες στο Λιβάδι, ώστε να μπορούν ανενόχλητοι να βόσκουν τα πρόβατά τους"...

"Ο Δήμος ... πριν ανεβάσει τα πρόβατά του στο βουνό"!!!
Φίλε θυμάμαι μια φορά στον κούρο, 'κει κατ' στ' Στλιαράκ! Ο Λεόντιος τα γονάταγ' χάμου, ο Στάθς μάζευε τα μαλλιά...
Αμ όταν πήζνε τα τυριά! Τότνες! Μαζέβ'νταν ούλο το συμβούλιο.

"βόσκουν...στα σοκάκια"!!!
Ωστε τελικά για το κυκλοφοριακό ευθύνονται τα κοπάδια που μπλοκάρουν δρόμους και σοκάκια. Κάθονται οι τσοπάνηδες στη Λάκκα και πίνουν εσπρεσάκια ενώ τα πρόβατα βόσκουν το γρασίδι ανάμεσα στην Εθνική και το Dejavu!

ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΕΕΕΕ;;;;;;;;
ΠΙΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ;;;;;;;
Γρήγορα στον Λεωνίδα για ένεση καφεϊνης μπας και συνέρθεις

Μη ξαφνιαστείς, πρέπει να στο πω:
Στη Λάκκα δεν έχει γρασίδι (ούτε φύλλο... σου το ορκίζομαι) και εδώ και χρόνια τα κοπάδια δεν μπαίνουν στο χωριό.
Αλλά το σημαντικότερο, ο δήμαρχος την στάνη την μετέτρεψε σε δημαρχείο και το κοπάδι το έσφαξε για τον Άγιο. Πάνε χρόνια τώρα!!!

ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ!
ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!
Μόνο που αν διαβάζει κανένας που δεν ξέρει από τα μέρη μας μπορεί και να πιστέψει τις παρόλες σου. Αμαρτία να κοροϊδεύεις τον κόσμο.

ονομα είπε...

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε ξύπνα κάποιος μας τα χώνει άγρια

απο το τροκτικό

ονομα είπε...

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε πρέπει να απαντήσουμε επίσημα. Ο ντελάλης έκανε αυτό που έπρεπε να μας ενημερωσει, τωρα η σειρά σας.
Μην αφήνουμε τα "τρωκτικά" να μας πιάνουν στο στόμα τους.
Οι καιροί είναι δύσκολοι.
Οργανωθειτε και απαντήστε σαν δημοτική αρχη.
Αναγνωστης

ονομα είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ είπε...

(Ντελάλη, προτείνω να μεταφέρεις, δεν ξέρω αν είναι δυνατό τεχνικά, αυτά τα σχόλια στο σχετικό άρθρο που έχεις από το τρωκτικό)
...

Σε ευχαριστώ Ανώνυμε που εκτίμησες το επίπεδο μου.
Μπορεί να το είδες ειρωνικό, αλλά πίστεψέ με, δεν είναι! Απλά γελάω με την ευκολοπιστία του ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΥ ανθρώπου. Που ότι του πούν το "χάφτει" αρκεί να ταιριάζει με την προκατασκευασμένη εικόνα των πραγμάτων που έχει καρφωθεί στο μυαλό του.
Πίστεψέ με δεν σε παρεξηγώ. Απ' ότι καταλαβαίνω σου λείπει η ακέραιη και αντικειμενική πληροφόρηση. Κάποια σημαντικά στοιχεία τα ανέφερα προηγουμένως (κοίτα αρχικό σχόλιο).
Θα σε βοηθήσω κι άλλο όμως:
Το τρωκτικό ανέφερε (έτσι του εγραψε κάποιος που προφανώς ελπίζει σε κάποιο όφελος) ότι πέθαναν "πάνω από 20 σκυλιά". Αν ρωτήσεις (κάνε τον κόπο) στο Δημαρχείο θα μάθεις ότι ήταν μόνο 4. Για γάτες δεν έμαθα,(σίγουρα θα υπάρχουν) αλλά ας μείνουμε στις σίγουρες πληροφορίες:

1) Ακόμα και αν θεωρήσεις ότι από τον Δήμο μας λένε ψέματα, σε παρακαλώ να αναρωτηθείς κάτι απλό: Πόσα σκυλιά αδέσποτα μπορείς να φανταστείς ότι έχει η Αράχωβα, Πόσα έχεις δεί; Εγώ προσωπικά αμφιβάλλω αν υπάρχουν συνολικά 20 αν και δεν έχω δει περισσότερα από 4-5. Προφανώς, δεν μπορώ να ξέρω για όλο το χωριό, αλλά όλοι μας έχουμε μία εικόνα. Μα ... 20 σκυλιά!

2) Οι "πληροφοριοδότες" του τρωκτικού φουσκώνουν και παραποιούν μία είδηση (για ποιο λόγο άραγε;;;), ενώ ταυτόχρονα δίνουν μία λύση (που θα ζέσταινε τα πορτοφόλια κάποιων επιτήδιων).
Εμένα αυτό μου φαίνεται ύποπτο. Εσένα;

3) Ανάμεσα στα άλλα, προτείνουν την στείρωση. Μα τα αδέσποτα δεν πολλαπλασιάζονται στην Αράχωβα: Τα φέρνουν εδώ οι "φιλόζωοι" της Εκάλης όταν τα βαρεθούν.

4) Οι τσοπάνηδες έχουν δικά τους σκυλιά που σίγουρα δεν συγκρίνονται σε δύναμη με τα κακόμοιρα τα αδέσποτα. Από την μια τα αδύναμα αδέσποτα δεν θα τολμούσαν να πλησιάσουν στα τσοπανόσκυλα και από την άλλη, τα αδέσποτα έλκονται από το αστικό περιβάλλον (όπου έχουν μάθει να ζουν). Τι δουλειά έχει ένας τσοπάνης να ρίξει φόλες στην Αράχωβα; Δεν έχει το κοπάδι του εκεί.
(Παρεμπιπτόντως, οι τσοπάνηδες αποφεύγουν τις φόλες γιατί κινδυνεύουν ΠΡΩΤΑ τα δικά τους σκυλιά και ξέρεις πόσο τα αγαπάνε).

5) Ο "καταγγέλων" στο τρωκτικό ήδη από την πρώτη του φράση εκδηλώνεται γράφοντας για "επένδυση στην στείρωση". Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να εκβιάσει τον δήμο να βάλει χέρι στο ταμείο για το σκοπό αυτό. Εγώ σαν δημότης ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ. Δεν γουστάρω να πληρώνω την υποκρισία και ανωριμότητα κάποιων που περνιούνται για φιλόζωοι και εγκαταλείπουν μετά τα ζωάκια στις ερημιές. Ας κάνουν ένα ταμείο να πληρώνει για στειρώσεις, που να βγάζει τα έξοδά του από τους ιδιοκτήτες των ζώων. Ας υπήρχε έλεγχος των οικόσιτων ζώων και θα 'βλεπες μετά αν θα υπήρχαν αδέσποτα. Όποιος έχει σκύλο ή γάτα, να πληρώνει χοντρά: α) για "τσιπάκι", β) για υποχρεωτική στείρωση (που το θεωρώ κακοποίηση και διαφωνώ), όσο και για γ) την μελλοντική (μετά από αυτόν) φροντίδα του ζώου του.

Ορίστε. Εγώ σου είπα γιατί θεωρώ παράλογο και απίθανο να εμπλέκεται ο Δήμος και οι τσοπάνηδες. Έφερα και επιχειρήματα. Πρότεινα και το δικό μου σενάριο για την "άλλη όψη του νομίσματος". Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι σκοπεύουν σε όφελος και (ενδεχομένως) ρίχνουν αυτοί τις φόλες για να κατηγορήσουν το δήμο και να εκβιάσουν καταστάσεις προς όφελός τους. Ήδη σου είπα για τα άτομα που (πολύ ύποπτα αφού δεν έχουν τη νομιμοποίηση από κανένα φιλοζωϊκό σωματείο) "πολιορκούν" το δήμο για χρηματοδότηση (και μάλιστα απείλησαν κιόλας φεύγοντας από το ΔΣ !!!). Και αυτό μπορείς να το ρωτήσεις και στο δήμο και σε όποιον σύμβουλο θέλεις. Αν το θεωρείς αυτό απίθανο (χωρίς να έχεις πλήρη εικόνα), γιατί θεωρείς "βέβαιη" την ενοχή δήμου και τσοπάνηδων (ενώ παρατίθενται στοιχεία για το αντίθετο)...;;;

Κοίτα πιο ρεαλιστικά τα πράματα.

Ανώνυμος είπε...

Den kserw an einai douleia tou Dhmou h kapoiou allou oi foles, vrhka to gati pou eixa spiti nekro xthes. Oi gates einai zwa pou dyskola kathontai sto spiti giati tous aresei na kanoun voltes, giati loipon na skotwnoun etsi tis psyxoules oi ekastote alhtarades? opoion dw na petaei foles, opoios kai na einai autos, tha tou tis dwsw na tis faei epitopou. Eimaste sto 2010 kai akoma den exoume vrei tropo na mazevoume ta adespota kai theloume na milame gia Kallikratides kai na to paizoume syneidhtopoihmenoi polites pou noiazomaste gia to kalo tou topou, tsopanaraioi tha meinoume gia mia zwh, h monh diafora einai oti ta koudounia (tsipria) pou htan kapote xalkina twra einai xrysa kosmhmata, auth einai h proodos mas san topos. Ntroph mas.

ΤΥΡΟΓΑΛΟ είπε...

Τα καημενα τα ζωα δεν φταινε τιποτα αλλα, ολοι τα παμε για κακα μπροστα στο σπιτι του γειτονα και οχι στο δικο μας.
Εχει γεμισει η Αραχωβα με σκατα,και τα παταμε και τα παμε σπιτια μας.
Οι ψευτοκουλτουριαρηδες κανουν την μεγαλητερη ζημια.
Αυτοι οι μεγαλοι φιλοζωοι εχουν βγει καμια μερα να ταισουν ,η να ποτισουν τα ζωα? Η ειναι μονο για να γραφουν?
Φιλοζωοι να ορισεται μια μερα να καθαρισουμε την Αραχωβα απο τα σκατα,μπροστα εσεις και πισω εμεις.
Το γραφω αυτο ετσι για να δω το ενδιαφερων σας για το χωριο.

Top