αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η ηφαιστειακή στάχτη προκαλεί χάος

Εναέριο" χάος προκάλεσε το νέφος στάχτης που προέρχεται από την έκρηξη του ηφαιστείου του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, στη νότια Ισλανδία. Καθηλωμένα τα αεροσκάφη σε πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Ο εναέριος χώρος της Βρετανίας, ο οποίος έχει κλείσει από τις 14:00 ώρα Ελλάδος, θα παραμείνει κλειστός έως αύριο στις 08:00 ώρα Ελλάδος ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας NATS.
Παράλληλα και η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, που είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι δεν αναμένεται επανάληψη των πτήσεων προς και από το αεροδρόμιο έως το νωρίτερο αύριο.
Στο μεταξύ αξιωματούχος του Βελγίου δήλωσε ότι ο εναέριος χώρος της χώρας θα κλείσει σταδιακά σήμερα, ξεκινώντας από το δυτικό τμήμα της χώρας, μέχρι τις 17:30 ώρα Ελλάδος, και θα παραμείνει κλειστός έως ότου περάσει το νέφος στάχτης.

"Ο εναέριος χώρος του Βελγίου θα κλείσει εντελώς έως ότου περάσει το νέφος με τη στάχτη", σημείωσε ο βέλγος υφυπουργός Συγκοινωνιών, Ετιέν Σούπ, χωρίς να διευκρινίσει έως πότε θα διαρκέσει η αναστολή των πτήσεων στη χώρα.
Παράλληλα και η ολλανδική αρχή ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος της Ολλανδίας θα κλείσει σταδιακά το απόγευμα λόγω της άφιξης του νέφους στάχτης.
Την ίδια στιγμή και η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol ανακοίνωσε ότι αναμένει το κλείσιμο των εναέριων χώρων της ανατολικής Δανίας, της νότιας Σουηδίας, της Ιρλανδίας, του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ και των Βρυξελλών. Εξαιρείται ο εναέριος χώρες άνωθεν του ωκεανού.

Τέλος η ισπανική αεροπορική αρχή Aena αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της ότι τουλάχιστον 122 πτήσεις που θα αναχωρούσαν από την Ισπανία για τη βόρεια Ευρώπη ακυρώθηκαν στα μέσα της ημέρας. Πρόκειται για 122 πτήσεις προς τη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία.
Η ακύρωση πτήσεων λόγω της στάχτης εκτίναξε τις πωλήσεις εισιτηρίων για το δρομολόγιο Βρυξέλλες-Λονδίνο της υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής γραμμής στη Μάγχη της Eurostar, σύμφωνα με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που το προσωπικό της Eurostar ζήτησε από τους ταξιδιώτες να μην πηγαίνουν στον τερματικό σταθμό στις Βρυξέλλες αν δεν έχουν προμηθευτεί ήδη εισιτήριο.

Από το SkyNews (Νοοz)
Top