αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ευτυχώς που... έχουν επίτιμο δημότη τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Από το Στέφανο

Θα αναρωτηθεί κανείς τις σχέση έχουν οι φωτογραφίες των σκουπιδιών σε μια σελίδα που ασχολείται με αγροτικά θέματα. Ο λόγος που δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες είναι απλός.
Όταν λέμε ανάπτυξη της υπαίθρου αυτή δεν μπορεί να εννοηθεί όταν το πρόσωπο μιας επαρχιακής -παραλιακής πόλης παρουσιάζει την εικόνα που βλέπετε. Το φωτορεπορτάζ του Agroschannel αποκαλυπτικό.
Ώρα 13.00. Η βόλτα στον μικρό πεζόδρομο προκαλεί όσο και εάν ο επισκέπτης θέλει να δει την "Όμορφη" πλευρά της περιοχής. Προχωράμε και φτάνουμε μέχρι την μαρίνα που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ.
Σκουπίδια, βαρέλια, σπασμένα παγκάκια. Και το χειρότερο αντι να λειτουργεί έχει γίνει χώρος στάθμευσης, σκουπιδότοπος. Οι εικόνες δεν άλλαξαν μέχρι αργά το απόγευμα.
Ένα μικρό γκρουπ Ιαπώνων έβλεπαν τα σκουπίδια με την θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους δείχνοντας με τα χέρια τους την αποκαρδιωτική εικόνα. Και όλες αυτές οι εικόνες στις αυλές των καταστημάτων – εστιατορίων – καφετεριών. Και όμως ένα φαράσι δεν βρέθηκε. Εάν μάλιστα οι Ιάπωνες μάθαιναν ότι πριν από 48 ώρες ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης έγινε και επίτιμος δημότης αυτής της πόλης με την κοινή λογική σίγουρα θα ένιωθαν περισσότερο άσχημα.
Κύριε Πάγκαλε δεν ξέρουμε τι είπατε και τι συζητήσατε με τους πολίτες του Νομού και της Πόλης. Τώρα σαν επίτιμος δημότης Ιτέας, μήπως κάποιος από το γραφείο σας θα πρέπει να μιλήσει με τον ή τους υπεύθυνους.

Πηγή: agroschannel.com και amfissapress.gr

Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες στα παραπάνω site.

1 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Για την καλύτερη ενημέρωση σας τα σχόλια του Δημάρχου Άμφισσας όπως δημοσιεύθηκαν στο www.amfissapress.gr

Διαβάστε τα σχόλια που έκανε ο δήμαρχος Άμφισσας, κ. Ασημάκης Ασημακόπουλος σχετικά με όσα έχουν μαθευτεί γύρω από το σχέδιο "Καλλικράτης".

Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται, μετά τις φήμες που διέρρευσαν (ίσως και τεχνηέντως) για το χωροταξικό του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που αφορούν το νομό Φωκίδας. Βασικά λέγεται ότι θα ισχύσει η παλιά πρόταση του ΙΤΑ, που λέει για 4 Δήμους.

Επιτέλους ας αντιληφθούμε όλοι μας και ο καθένας χωριστά ότι το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι σχέδιο για ισχυρούς Δήμους. Δήμους που θα μπορούν να αναπτύξουν πρωτοβουλίες αλλά και να ελέγχουν την κάθε αναπτυξιακή πρόταση, και την κάθε επιβεβλημένη και νόμιμη εξυπηρέτηση πάντα προς όφελος των πολιτών.

Ο κεντρικός Δήμος με τις ισχυρές περιφερειακές πόλεις θα μπορεί να οργανώνει και να προγραμματίζει τα έργα και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης της καθημερινότητας των πολιτών. Τούτο θα επιτυγχάνετε μέσω τοπικών Αντιδημάρχων και θεματικών οργάνων που θα λειτουργούν αυτόνομα και με προοπτική υποβοήθησης από κάθε υπηρεσία του κεντρικού Δήμου προς το τοπικό Διαμέρισμα. Θα υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες υπηρεσίες στο σύνολο του Δήμου όχι μόνο οι τεχνικές αλλά και οι οικονομικές και οι νομικές με όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές δυνατότητες.

Εάν λοιπόν υπάρχει δυνατότητα αυτού του ισχυρού συγκεκριμένου Δήμου, καλό θα είναι στο βωμό των σκοπιμοτήτων να μην σπαταλήσουμε την δυνατότητα και την προοπτική διασπάζοντας την ελπίδα του 21ου αιώνα για να χωρίσουμε μιζέριες, να ικανοποιήσουμε τους μικροεγωισμούς μας σήμερα παραβλέποντας το όραμα για καλύτερες μέρες των συμπολιτών μας αύριο.

Δεν συνηθίσαμε ως Δήμος Άμφισσας να προκαλούμε, αλλά ο κάθε ένας γνωρίζει ότι πέραν από τα οικονομικά του Δήμου που έχουν άριστα βελτιωθεί (3.000.000,00 ευρώ χρωστάει μόνο ο Δήμος από τα προϋπολογισθέντα 8.000.000 που βρήκε) υπάρχουν και πολλά κληροδοτήματα στην Δικαιοδοσία του Δήμου που μόνο όφελος θα είναι για το νέο παρουσιαζόμενο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Άμφισσας
ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Top