αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Συγχώνευση των blogs της Αράχωβας;

Του Λουκά

Εν έτη 2009 πολλά άλλαξαν στην Αράχωβα, τουλάχιστον στον τομέα της ενημέρωσης στον τόπο μας και όχι μόνο. Δημιουργήθηκαν 2 blog και μια εφημερίδα.
Μέχρι σήμερα δεν έχουμε παρατηρήσει διαστρέβλωση γεγονότων και παραποίηση της αλήθειας απο κανέναν. Σίγουρα η δημιουργία των 2 blog εκτός απο ανιδιοτελής προσφέρει κοινωνικό έργο. Βέβαια αυτό έχει ως συνέπεια και οι διαχειριστές να τρώνε κάποιο χρόνο απο τον ούτως η άλλως λιγοστό που έχουν. Σίγουρα οι υποχρεώσεις τους είναι πολλές.
Γι' αυτό προτείνω εφόσον συμφωνήσουν οι δυο τους να συγχωνευτούν σε ενα (καλό θα ηταν η ονομασία να μείνει ντελάλης).
Ελπίζω οτι και περισσότερα θέματα θα βρουν να δημοσιεύουν και ώρα θα τους περισσεύει. Αν κατά την πορεία η συνταγή δεν πετύχει ας ξαναγυρίσουν στα παλιά λημέρια. Επειδή είμαστε και δημοκράτες ας βάλουμε μια ψηφοφορία για να δούμε αν συμφωνούν και οι αναγνώστες.

5 σχόλια:

Αράχωβας blog είπε...

Αγαπητέ Λουκά πράγματι η ασχολία με το blog σημαίνει λιγότερο ελεύθερο χρόνο ή βραδινή "εργασία", αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είμαστε επαγγελματίες της ενημέρωσης. Αν μια μέρα δεν υπάρχει χρόνος ή διάθεση, δεν πειράζει θα υπάρξει την επόμενη. Άλλωστε οι σημαντικές αναρτήσεις είναι αυτές που καταδεικνύουν προβλήματα του τόπου μας και όχι η γενικότερη ειδησιογραφία (που την βρίσκει κανείς οπουδήποτε στο διαδίκτυο). Αυτά λοιπόν τα άρθρα που αφορούν προβλήματα του τόπου μας αλλά και προσωπικά βιώματα δεν έχουν σχέση με την επικαιρότητα. Διάθεση για γράψιμο χρειάζεται.
Αγαπητέ Λουκά δεν βλέπω το λόγο για συνένωση των δυο blog, το αντίθετο μάλιστα πιστεύω ότι χρειάζονται μεγαλύτερος πλουραλισμός, περισσότεροι ηλεκτρονικοί χώροι. Κι επειδή νομίζω έχεις το μικρόβιο μέσα σου με χαρά θα έβλεπα και ένα δικό σου blog με το προσωπικό σου στίγμα.
Φιλικά
Αράχωβας blog.

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

ΦΙΛΕ ARAHOVA BLOG ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΑΝΑ.ΔΕΚΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ BLOG ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.ΣΤΑ BLOG ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΣΚΕΨΕΙΣ,ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΜΟΝΟ ΣΤΑ BLOG ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΤΕΛΑΛΗ ΑΛΛΑ Η ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ Α.ΚΑΙ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ Β.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΝΤΕΛΑΛΗ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ. π.χ. ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΕΣ ΕΘΕΣΕΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ.ΣΩΣΤΟ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ(γιατι δεν πιστευω οτι καποιος διαφωνει) ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΥΧΑΙΝΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΗΣ.
ΣΕ ΕΝΑ BLOG ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ.ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΤΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕΤΑ.ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ -ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ-.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ.ΑΥΤΑΑΑΑΑΑ....ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΣ ..ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ

Υ.Γ.ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ BLOG ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΝΤΕΛΑΛΗ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ.

Αυτόλυκος είπε...

Αγαπητέ Λουκά
συμφωνώ τα 3 μέσα(1 εφημερίδα 2 blogs) που λειτουργούν τον τελευταίο καιρό στην Αράχωβα δεν παραποιούν και δεν διαστρεβλώνουν τα γεγονότα. Αυτό όμως δεν διασφαλίζει ότι θα συμβαίνει και στο μέλλον. Η συγκέντρωση σε ένα θα μπορούσε πιθανά να δημιουργήσει προβλήματα μονομέρειας.
Συμφωνώ απόλυτα με τον "Αράχωβας blog" ότι όσοι περισσότεροι bloggers τόσο καλλίτερα. Για μας τους αναγνώστες και ανώνυμους σχολιαστές, είναι ένα κλικ παραπάνω, τίποτα δηλαδή, αλλά μπορεί να μας προσφέρει, μια καινούργια ιδέα, μια διαφορετική προσέγγιση, την ανάδειξη ενός προβλήματος. Η πολυφωνία βοηθάει στο να αποκτάμε καλλίτερη εικόνα.
Επειδή πιστεύω ότι το μέλλον της ενημέρωσης είναι διαδικτυακό πρέπει αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί και προτείνω στο κ. Γιαννέλο να προχωρήσει σε μια ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του στα πρότυπα του Amfissapress ή του diavima.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υπηρεσίες που τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα προσφέρουν. Μακάρι ο Δήμος να μπορούσε να ενημερώνει το site που έχει, ώστε να είχαμε σφαιρική αντίληψη των γεγονότων για τα θέματα του χωριού μας.

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΑΥΤΟΛΥΚΕ
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΑΡΑΠΑΝΩ -ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ-.ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΤΕΛΑΛΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ.ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΠΙΤΥΝΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ 2 ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ BLOG.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΜΠΕΙΤΕ π.χ. ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ BLOG ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ,ΑΛΛΑ....

ονομα είπε...

Φίλε Λουκά

Το Αράχωβας Blog είναι σίγουρα ένα πολύ καλό blog. Ο διαχειριστής του έχει συγκεκριμένο ύφος και συγκεκριμένη θεματολογία, και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Δεν βλέπω πραγματικά το λόγο της συγχώνευσης. Αν συγχωνευτούμε σε ένα blog και κάποιος στείλει κάτι προς ανάρτηση, το οποίο δεν θα δημοσιευτεί, τότε ποια θα είναι η εναλλακτική άποψη, που θα μπορέσετε να το κάνετε γνωστό; Τότε κι αν θα μας λέτε ότι είμαστε κατευθυνόμενοι και τυχοδιώκτες.

Τώρα, και ακόμα καλύτερα αν γίνουν κι άλλα blogs, υπάρχει η λύση του να στείλεις τις σκέψεις σου ή τα παράπονά σου στον "άλλο".

Αν εγώ αδικήσω κάποιον, μπορείτε να το στείλετε στο Αράχωβας blog για να το μάθουν όλοι οι αναγνώστες μου. Και το αντίθετο.

Πρέπει να σου πω, ότι δεν χρειάζομαι συνεργάτη, όπως λες. Μια χαρά τα καταφέρνω. Στις αρχές λειτουργίας του blog ίσως να χρειαζόμουν κάποιον να με βοηθάει, αλλά όχι πια. Το έχω ρεγουλάρει.

Σε παροτρύνω λοιπόν κι εγώ να σκεφτείς την ιδέα να κάνεις κάτι δικό σου, με το ύφος σου και την προσωπική σου πινελιά. Επίσης το ίδιο παροτρύνω και όποιον άλλον το επιθυμεί.

Φιλικά
Ντελάλης

Top