αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Η ημέρα της Λαμπρής

Του Άρη Δαβαράκη

Πάντοτε νόμιζα ότι η ημέρα της Λαμπρής ήταν η Κυριακή του Πάσχα. Τώρα μου λένε πως δεν είναι έτσι. Λαμπρή λέει είναι σήμερα, η Δεύτερη μέρα του Πάσχα, που είναι βέβαια αργία και που σε αφήνει να χαλαρώσεις και να ενσωματώσεις στα βιώματά σου άλλη μια Σταύρωση, άλλον έναν Θάνατο, άλλη μια Ανάσταση, αλλά και όλα τα ευχάριστα αλλά και τα δυσάρεστα που ένοιωσες και έζησες αυτές τις μέρες, από τα ερωτικά σου μέχρι όλα τα άλλα ανεβοκατεβάσματα της αληθινής ζωής, μέσα στον ρεαλισμό.

Δεν έχω τίποτα καινούργιο να σας πω. Ή μάλλον έχω πολλά που έχω μάθει και έχω ακούσει και έχω, ας πούμε «διασταυρώσει» (όσο γίνεται) για το δράμα, την Ελληνική τραγωδία, που μας περιμένει επιστρέφοντας στην έδρα μας ή ξαναρχίζοντας την καθημερινή μας ρουτίνα, όσοι δεν φύγαμε καν. Τα νέα δεν είναι καλά και είναι και πολύ χειρότερα απ΄ όσο νομίζουμε. Οι έχοντες δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα – αλλά πόσοι είναι οι πραγματικά «έχοντες». Πολύ λίγοι σας πληροφορώ, μια διευρυμένη ολιγαρχία. Οι άλλοι, αυτοί που φαίνονται πλούσιοι αλλά τα έχουν όλα υποθηκευμένα και τα χρωστάνε, εισέρχονται τώρα σε ένα πολύ χοντρό λούκι που ο θεός να βάλει το χέρι του να καταφέρουνε να τη βγάλουν καθαρή. Το ίδιο και οι φτωχοί, οι μισθωτοί, οι οικογενειάρχες με δύο μισθούς και πολλές υποχρεώσεις, παιδιά, δάνεια, τροφή, μετακίνηση, νοίκια, δίδακτρα, σούπερ-μάρκετ – και βάλε.
Το ΔΝΤ έρχεται την Τετάρτη και πολύ φοβάμαι ότι έρχεται για να μείνει.
Όμως σήμερα είναι Λαμπρή και η ΕΜΥ έχει πει ότι ο ήλιος θα λάμπει και οι θερμοκρασίες θα είναι γλυκές και πολύ ανοιξιάτικες. Περάστε καλά και μη σας νοιάζει τίποτα: Κατά βάθος όλα είναι υπό απόλυτο έλεγχο (όχι από τις πολιτικές μας ηγεσίες βέβαια, αυτοί άλλα έχουν στο μυαλό τους)!

Από το protagon.gr
Top