αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η Μύκονος και η κρίση

Άδεια ήταν η Μύκονος αυτό το Πάσχα και πως να μην είναι όταν χρειάζεται κανείς μια μικρή περιουσία για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.
Βλέπετε, χρειάζονταν κοντά στα 120 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια την ημέρα μόνο για το φαγητό, αφού το coctail στη μικρή Βενετία κοστίζει κατά μέσο όρο 12 ευρώ, το απλό ποτό 11, ενώ το αναψυκτικό στα Ματογιάννια 6,5. Όσο για το φαγητό, μία απλή σαλάτα κοστίζει "μόνο" 40 ευρώ!
Αποτέλεσμα; Λίγοι να είναι αυτοί που τα τίμησαν φέτος! Περίπου 8.000 επισκέπτες επέλεξαν περυσι τη Μύκονο για τις πασχαλινές τους διακοπές ενώ φέτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του λιμεναρχείου, κόπηκαν μόλις...

...1.500 εισιτήρια.
Έτσι, η καμπάνια «ρίξτε τις τιμές» αρχίζει να εφαρμόζεται και στο νησί των ανέμων, αφού οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι φέτος η Μύκονος θα είναι φθηνότερη και στο ξενοδοχείο και στο εστιατόριο και στο clubbing. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μαγαζιά που ο φρέντο εσπρέσσο δίπλα στην Μαριλένα κοστίζει 6 ευρώ, και η χοιρινή με θεα τον Ψινάκη 20, καθώς εκτιμάται ότι ο κόσμος πρέπει να πληρώσει την υπεραξία του celebrity. Τα μαγαζιά που διατηρούν τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα είναι ελάχιστα, γι΄αυτό και οι επιλογές κάποιου που δε θέλει να χαλάσει όλο το μηνιάτικο για πέντε μέρες διακοπές, περιορισμένες.
Ο δήμαρχος του νησιού, πάντως, υποστηρίζει ότι ο ίδιος πήγε στην Ερμού και πλήρωσε τον καφέ 4,5 ευρώ. «Άρα λοιπόν η Μύκονος θεωρώ οτι είναι πάμφθηνη», σχολίασε ο ίδιος, τονίζοντας ακόμα ότι σε ξενοδοχείο όπου πήγε στο Βερολίνο το μπουκάλι το νερό το χρέωναν 8 ευρώ. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι το πασχαλινό μήνυμα ελήφθη και οι επιχειρηματίες θα κάνουν σκόντο για να μη βαράνε μύγες το καλοκαίρι…

Από το fimotro

5 σχόλια:

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ είπε...

ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΡΕ ΝΤΕΛΑΛΗ.ΑΝΟΙΞΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΤΩΡΑ;ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΡΑΧΩΒΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ 'ΑΚΟΥ ΧΤΗΠΑΝΕ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ - ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΡΑΣ - ΑΠΟΨΕ ΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑΣ - ΑΚΟΥ ΧΤΗΠΑΝΕ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ'. ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ . ΝΑ ΧΕΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.

Κακος λυκος είπε...

στην αραχωβα δεν λείπει η φθηνια, λυπεί η διαρκείς διφημιση. έχουμε καφετέριες με χαμηλές τιμές, όλοι όμως πανε εκεί που παει ο λαός άρα λόγο αυξημένης ζήτησης η τιμή είναι υψηλή. το ίδιο κ για τα ξενοδοχεία, έχουμε για όλες τις τσέπες. το Santa marina και η αίγλη καλό είναι που έχουν υψηλή τιμή για να μπορούν οι υπόλοιποι να πουλάνε φθηνότερα. βγεικε κανες στα κανάλια να πει ότι έχουμε χιονιά, είμαστε δίπλα στην Αθηνα και έχουμε τιμές για όλες τις τσέπες? δοκίμασε κανείς τις εναλλακτικές προτάσεις που του προσφέρονται για να δει πόσο φθηνά μπορεί να περάσει; η Μύκονος δεν δούλεψε λόγο του ήταν πολύ νωρίς το Πάσχα και όχι λόγο τιμών. η αραχωβα θα μπορούσε να δουλέψει καλύτερα αν ευγαινε κάποιος να την διαφημίσει για Πάσχα!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που θα κανουμε ΛΟΒΟΤΟΜΗ στον ΕΞΥΠΝΟ ΟΙΚΙΣΜΟ και θα γινει πιο πολυ ΒΛΑΚΑΣ θα μπορουμε να διαφημιστουμε παντου ,απο την μια ακρη της γης στην αλλη . Παιδια παρτετο χαμπαρι , ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ , και απλα θα εχουμε να λεμε ιστοριες στα παιδια μας για το ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Η ΑΡΑΧΩΒΑ .

Top