αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Μια ρεαλιστική οικονομική πρόταση για την σωτηρία της χώρας

Μία Ρεαλιστική Οικονομική πρόταση, για την Σωτηρία της Χώρας.

Μετά από τα τελευταία δυσμενή οικονομικά γεγονότα που ταλανίζουν την Ελλάδα, η αντιπροσωπία των ΣΟΦΩΝ της Ανεμώρειας (Αράχωβας) αποφάσισε να επέμβει για να βγάλει τη Χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό.

Η πρότασή τους συνοψίζεται στις πιο κάτω υποδείξεις.


Οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα συζητηθούν με το επιτελείο της Κυβέρνησης, στο Συνεδριακό κέντρο της Ανεμώρειας (Αράχωβας), υπό την προεδρία του Δημοτικού συμβούλου κ. Γεωργίου Ανδρέου, την καθοδήγηση του Δημάρχου Ανεμώρειας (Αραχώβης) κ. Γεωργίου Ανδρέου-Λεόντιου, και την Εποπτεία των εκπροσώπων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολιτεύσεως κ.κ. Θεοδώρου Κοκκοβού και Ιωάννη Γεωργακού. Χρέη περιφρούρησης θα αναλάβουν όλοι οι Δημότες Ανεμώρειας (Αραχώβης), μηδέ εξαιρουμένων και των Ρουμελιωτών. Ο ανεξάρτητος σύμβουλος, Στάθης Γιαννέλος, θα αναλάβει την ξενάγηση των αντιπροσώπων στα μπαράκια της περιοχής, δίνοντας έμφαση στο μπαρ ΡΕΤΡΟ του (Χούχλα).

Οι Εισηγητικές Προτάσεις των Σοφών είναι:

1) Θα Δημιουργηθεί κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και σωτηρίας, για να έχουν όλοι την ευθύνη. Η νέα κυβέρνηση θα καλέσει όλους τους Έλληνες που έχουν χρήματα εντός η εκτός Ελλάδος (εταιρείες, ομογενείς, ιδιώτες, Εκκλησία) να φέρουν τα χρήματά των στην Ελλάδα και να αγοράσουν 50 δις ευρώ με χαμηλό επιτόκιο, ανεξάρτητο από τα διεθνή επιτόκια «spread» (θα τηρηθεί ο όρος να μην πειραχτούν οι υπάρχουσες καταθέσεις των Τραπεζών για να μην καταρρεύσει το Τραπεζικό Σύστημα). Με αυτόν τον τρόπο θα καλύψουμε τον άμεσο ετήσιο δανεισμό και θα περισσέψουν αρκετά χρήματα.

2) Συμβαλλόμαστε με τους Κινέζους να επενδύσουν στην Ελλάδα με τους εξής τρόπους:
α) Τους εκχωρούμε διάφορα εμπορικά προνόμια λιμάνια, ζώνες Ελευθέρου εμπορίου σε Πειραιά, Πάτρα, Θες/νίκη (έχουμε το προνόμιο εμπορικά, για μεταφορά προϊόντων να βρίσκετε η Ευρώπη ακριβώς πλάτη σ’ εμάς.)
β) Τους παραχωρούμε ειδικά εμπορικά πάρκα για τη συναρμολόγηση και συσκευασία των προϊόντων των, μετατρέποντάς τα έτσι σε ευρωπαϊκά.
γ) Τους ζητάμε ως αρχική πληρωμή 50 δις Ευρώ τα οποία τους τα καλύπτουμε με δεκαετή ομόλογα με μηδενικό spread.
δ) Μέσα στη σύμβαση ενοικίου με τους Κινέζους για τα ανωτέρω, θα περιλαμβάνονται δύο όροι, ο ένας θα δεσμεύει τους Κινέζους να αγοράζουν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου με επιτόκιο αντίστοιχο των Γερμανών μέχρις εξοφλήσεως του συνόλου του Χρέους μας και ο δεύτερος θα καθορίζει έναν ετήσιο αριθμό κινέζων οι οποίοι με δική τους κρατική επιχορήγηση θα επισκέπτονται την Ελλάδα

3) Από τα 100 δις που μαζέψαμε κρατάμε 30 δισεκ. για να αποπληρώσουμε το υπόλοιπο του χρέους για το 2010.
α) Τα υπόλοιπα 70 δισεκ. τα ποντάρουμε στην αγορά παραγώγων συναλλάγματος (Forex). Ποντάρουμε δηλαδή στην πτώση του Ευρώ και στην άνοδο του δολαρίου. Οι αποδόσεις σε αυτή την περίπτωση είναι τεράστιες. Για κάθε μια μονάδα δεύτερου δεκαδικού ψηφίου που θα πέφτει το Ευρώ και ανά 3.500 δολάρια θα έχουμε κέρδος 1.050 δολάρια.
β) Ζητάμε δηλαδή, 12% πτώση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, για να κερδίσουμε 320 δισεκ. που είναι ολόκληρο το χρέος μας.

4) Καλούμε το ΔΝΤ να παρέμβει άμεσα στην Ελλάδα με παροχή υπηρεσιών και συμβουλές για να βάλουμε τάξη στα χρηματοοικονομικά μας. Συγχρόνως απολαμβάνουμε τα μούτρα των «Εταίρων» μας όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα.

5) Καλούμε την Κομισιόν να μας αποδεσμεύσει από την συμμετοχή μας στη Ζώνη του Ευρώ. Επειδή αυτό δεν προβλέπεται πουθενά, η αξία του Ευρώ σε σχέση με το δολάριο καταρρέει με απώλειες 20%.

6) Με τον τρόπο αυτό έχουμε εξοφλήσει το χρέος των 320 δισεκ. και έχουμε κερδίσει και επί πλέον 200 δισεκ. Μαζί με το υπενδεδυμένο κεφάλαιο των 70 δισεκ. έχουμε περίσσευμα το ιλιγγιώδες ποσό των 270 δις.

7) Οι Γερμανοί το φυσάνε και δεν κρυώνει. Στέλνουν συνεχείς αντιπροσωπείες στην Ελλάδα για αναθεώρηση της απόφασης για έξοδο από την ΕΕ.

8) Κλείνουμε τις θέσεις μας στα Παράγωγα νομισμάτων, κατοχυρώνουμε τα κέρδη μας και... αγοράζουμε Ευρώ (ποντάρουμε δηλαδή στην αύξηση του Ευρώ).

9) Δηλώνουμε ότι θα επιστρέψουμε στην ΕΕ. Με τη δήλωση αυτή το Ευρώ σε σχέση με το δολάριο απογειώνεται, αποδίδοντάς μας ακόμα 200 δις.

10) Στο μεταξύ έχουμε σοβαρευτεί ως λαός. Δουλεύουμε παραγωγικά, πληρώνουμε τους φόρους μας και δεν κλέβουμε την Εφορία!!!!!!!!!!!!!!. Αυτό είναι πολύ δύσκολο αλλά προσπαθώντας θα τα καταφέρουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

11) Με τη μέθοδο της κλωνοποίησης αναπαράγουμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (Γέρο) και τον Ανδρέα Παπανδρέου (ζιβάγκο), για να υποδείξουν στη Νέα Γενιά τον τρόπο που τρώγονται τα λεφτά και το δρόμο με τον οποίο η μεθεπόμενη γενιά θα βρεθεί ξανά καταχρεωμένη και έτσι να μπορεί να δικαιολογεί την ύπαρξή της η ομάδα Σοφών της Αράχωβας.

ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, και επειδή η πρόταση για την οικονομική σωτηρία της Ελλάδος προέρχεται από το επιτελείο των Σοφών της Ανεμώριας (Αράχωβας), είναι:

α) Η άμεση μεταφορά της Ανεμώριας (Αράχωβας), σύμφωνα με την πρόταση Γεωργακού στη Φωκίδα.
β) Η υιοθέτηση της πρότασης του ανεξάρτητου συμβούλου Στάθη Γιαννέλου στο πρόσφατο ΔΣ του Δήμου για παραίτηση από οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική πρόταση για το σχέδιο Καλλικράτης και την εμμονή στην αρχική απόφαση του ΔΣ για συνένωση με τους Δελφούς.
γ) Χρηματοδότηση από το περίσσευμα των 470 δισεκ. της εγκατάστασης της διεθνούς πράσινης Πανεπιστημιακής Πόλης των γραμμάτων της Φιλοσοφίας των τεχνών και Επιστημών ΕΠΤΑΠΟΛΗΣ στην περιοχή της κοιτίδας του πολιτισμού που είναι η Ανεμώρεια (Αράχωβα) και Όχι στην άχρωμη άοσμη και άγευστη Πολιτισμικά περιοχή Στειρίου- Διστόμου.
δ) Χρηματοδότηση, από το ίδιο ταμείο, του Ντελάλη για την ανάδειξη του σε πολυμέσο έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας. Επειδή ως μέσο θα εκφράζει την πνευματική θέση όλων των κατοίκων της Ανεμώρειας (Αράχωβας), το blog θα υπαχθεί κάτω από την σκέπη των Σοφών του τόπου, ο δε ιδρυτής και μέχρι σήμερα διαχειριστής του blog θα παραμείνει επίτιμος Πρόεδρος του blog με το μισθό των 10.000,00 Ευρώ.

Αγαπητέ Ντελάλη σε παρακαλώ αν σου είναι εύκολο, να μετατρέψεις σε ανάρτηση τα τρία σχόλια με τίτλο: Μια Ρεαλιστική Οικονομική Πρόταση Για την Σωτηρία της Χώρας.

Ευχαριστώ.

Σχόλιο Ντελάλη προς τον συντάκτη:
Είσαι Θεός!!!

10 σχόλια:

Τυροπιτιάς είπε...

Αγαπητέ οικονομολόγε
διάβασα προσεκτικά τη πρόταση σου και σου αξίζουν συγχαρητήρια για τη καθαρότητα της σκέψης σου. Άμα σου περισσέψουν τίποτα ψίχουλα από το 470 δισ της ΕΠΤΑΠΟΛΗΣ έχω να σου προτείνω 4 έργα πνοής για την Ανεμώρεια.
1. Αγορά του Κέντρου και δημιουργία εκεί σύγχρονου ΚΑΠΗ (εκμεταλλευόμενος τις συμφωνίες του δημάρχου στη Μόσχα).
2. Κατασκευή κυλιόμενων κλιμάκων (σκάλες) στον Αγκάρσιο.
3. Χρηματοδότηση του Ντελάλη για ανάπτυξη αυτόματου ηλεκτρονικού ποτίσματος (διαχείριση στέρνας) e-νεροκράτης.
4. Επέκταση του έξυπνου οικισμού(Arachova Hotspot) σε συνεργασία με την google earth και τοποθέτηση ηλεκτρονικού τσιπ σε κάθε ένα αμνοερίφιο για παρακολούθηση των πραμάτων κάθε τσοπάνη από φορητό υπολογιστή(laptop). Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα θα ονομασθεί έξυπνος οικισμός - πανέξυπνο μαντρί.

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

AYTO TO KEIMENO ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ...ΦΟΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΥΧΛΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;;;;;; ΔΕ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΔΩ;;;;;;; ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΠΟΔΙ ΤΕΛΕΥΤΙΑΑ........

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΜΑΝΤΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ...........

Ανώνυμος είπε...

e-νεροκράτης...πολύ καλό.
Η υπηρεσία αυτή θα ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα μέσω κεντρικού συστήματος τη στέρνα, θα ρυθμίζει την ένταση της παροχής ανάγογα με το κτήμα που θα ποτίζεται και θα καταγράφει την ποσότητα του νερού που χρησημοποιήθηκε σε κάθε νερό..δυο μέρες πριν, θα ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για το ποιος έχει σειρά μέσω sms, email, μήνυμα στο facebook, και ανάρτηση στον ντελάλη (ανοιχτές διαδικασίες). Αυτός θα πρέπει να κάνει κλικ στην επιλογή "I agree" και να πάει την προηγούμενη μέρα να καθαρήσει τους αύλακες στο κτήμα απ τις ζημιες που κάνουν τα αγριογούρουνα...
Βεβαίως, για να μη νομίζει κάποιος οτι αδικείται και οτι έχει κάνει λιγότερα νερά από τους άλλους, κάθε μήνα θα γίνεται αυτόματη ανάρτηση στο internet όλων των παραπάνω πληροφοριών...

Ανώνυμος είπε...

Γκαπ- γκαπ, Γκαβαραπάδες, για χαβαλέ είσαστε πρώτοι. Επειδή όμως «το γλυκοφάϊ έχει και πικροχέσι», θα πούμε και αλήθεια. Θα μας φέρουν Δήμαρχο από τις Μαριολάτες για να βάλουμε μυαλό.

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Εγω μεχρι τωρα ειχα ακουσει για ''σωγαμπρο στη Μαριολατα''!!!
Τωρα αν υπαρχει και δημαρχος απο εκει, αυτο ειναι αλλο καπελο.

ΛΟΥΚΑΣ είπε...

http://aliartos-city.blogspot.com/2010/04/blog-post_8511.html

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ


ΝΤΕΛΑΛΗ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ

Ελεύθερος Πολίτης είπε...

Το κτίριο που ήταν παλιά το καφενείο του Στυλιάρη και τελευταία το καφέ- Αγορά του Μπόκα, ανήκε σε κάποιον ονόματι Δροσόπουλος ,ο οποίος και το δώρισε με διαθήκη του, μετά τον θάνατον του στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ο Άνθρωπος αυτός καταγόταν από τη Μαριολάτα και ήταν παντρεμένος στην Αράχωβα, ήταν πολύ έξυπνος και σκωπτικός τύπος, πολύπαθος από θανατικά(είχε χάσει δύο παιδιά και στα τελευταία του ήταν μόνος με σαλεμένα τα λογικά), αλλά στωικός και καυστικός στα σχόλιά του. Θεωρούσε ως άνθρωπος της πιάτσας ότι οι Αραχωβίτες ήταν ανίκανοι να αυτοδιοικηθούν και γι’ αυτό τους προέτρεπε να φέρουν Δήμαρχο από τη μικρή πατρίδα του τη Μαριολάτα, που κατά την άποψή του οποιοσδήποτε από τους κατοίκους της θα ήταν καλύτερος και καταλληλότερος για Δήμαρχος στην Αράχωβα από οποιονδήποτε Αραχωβίτη. Αυτά για την Ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

θα παρακαλέσω τον ντελαλη εάν απορυπτει η διαγραφεί κάποιο σχόλιο να το αναφέρει περιληπτικά κάνοντας λογοκρισία στις βρισιές κ όχι στο περιεχόμενο. έτσι μονο θα υπαρχει ελεύθερη έκφραση όλων των αραχωβιτων

Top