αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ο καιρός της Λαμπρής στην Αράχωβα

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Αν και φέτος το Πάσχα είναι νωρίς, οι καιρικές συνθήκες μας παραπέμπουν στα μέσα Μαϊου. Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε και απο την όψη που έχει ο Παρνασσός με το λιγοστό του χιόνι.
Με καθαρά ανοιξιάτικο καιρό ξεκίνησε η βδομάδα των Παθών και θερμοκρασίες αρκετά καλές, έτσι ώστε να καθόνται σχετικά άνετα στην πλατεία της Λάκκας και των καφενείων ντόπιοι, ετεροδημότες και επισκέπτες. Η Μεγάλη Παρασκευή για άλλη μια φορά στο πνεύμα των ημερών, με το ψιλόβροχό της και την κρυαδούλα της, που γρήγορα όμως έδωσε την θέση του σε έναν λαμπρό ήλιο χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα κατά την περιοφορά του Επιταφίου. Να σημειωθεί πως το μεσημέρι της Μ.Παρασκευής σημειώθηκε έντονη αλλά πρόσκαιρη χιονόπτωση στον Παρνασσό στην περιοχή της Φτερόλακας σύμφωνα με τον τοπικό μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Αύριο Μ. Σάββατο, με λιακάδα θα γίνει η προετοιμασία του Αναστάσιμου τραπεζιού καθώς και η προεργασία του Πασχαλινού οβελία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά προσοχή στα μικρά και τα μεγάλα παιδιά, γιατί αν καθήσουμε στον ίσκιο σίγουρα την αρπάξαμε την πούντα. Με μπουφανάκι και άνευ ομπρέλας θα λάβουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.
Ανήμερα το Πάσχα, ο καιρός θα είναι πραγματικά θαυμάσιος με έναν ήλιο λαμπρό, οπότε καπέλα και γυαλιά ηλίου απαραίτητα εφόδια! Τώρα εσείς που έρχεστε πρώτη φορά για Πάσχα στην Αράχωβα, μην νομίσετε πως το πρωί αυτό που θα αντικρίσετε είναι κανά χαμάνταρο (ομίχλη), αλλά ο καπνός που βγάζουν τα κλήματα στους λάκκους για να ψήσουν οι Αραχωβίτες τα αρνιά τους με τον τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν, γιατί όπως και να το κάνουμε Πάσχα ίσον Ρούμελη και Ρούμελη ίσον Αράχωβα Παρνασσού!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους και τις τσέπες μας!
Top