αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Αράχωβας, κ. Γεώργιο Ανδρέου: ευχές, θέματα συνεδρίασης και απόφαση

Του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, κ. Γεωργίου Δ. Ανδρέου

Αγαπητέ Ντελάλη

Με την ευκαιρία της αποστολής για ανάρτηση της πρόσκλησης με τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της 5/4/2010 (πρώτο θέμα ο Καλλικράτης με τα νεώτερα και να δούμε αν θα είναι εκεί οι έχοντες άποψη), διαβιβάζω τις καλύτερες ευχές μου για το Πάσχα σε όλους τους επισκέπτες και σε σένα ιδιαίτερα (μη εξαιρουμένων όσων ασκούν κριτική).
Επίσης σας διαβιβάζω, επειδή ρωτούν κάποιοι, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17/2/2010 για την συγκρότηση μόνιμης (ήταν μέχρι τώρα άτυπη) Επιτροπής για το Πανηγύρι του Αηγιώργη, που κρίθηκε σκόπιμο να συσταθεί επίσημα εν όψει Καλλικράτη. Η Επιτροπή αυτή θα συνεδριάσει πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 5/4/2010. Όποιος έχει ενδιαφέρον και διάθεση προσφοράς ας είναι εκεί.

Χρόνια Πολλά και καλά.

Αθήνα, 31/3/2010
Γεώργιος Δ. Ανδρέου
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου


--------------------------------------------------

Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου της 05/04/2010
Αράχωβα, 30 Μαρτίου 2010
Αριθ. Πρωτοκόλλου:839

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος, την 5/4/2010 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 20.30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
Θέμα 1o: Σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ".
Θέμα 2o: Επισκευή υδραύλακα στη θέση ΚΑΛΑΜΙ της κτηματικής περιφέρειας Αράχωβας.
Θέμα 3o: Διάνοιξη δρόμου από ΛΕΓΓΕΡΙΣΟ μέχρι ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.
Θέμα 4o: Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης και τσιμεντόστρωση δρόμου πλησίον οικίας Καβράκη.
Θέμα 5o: Επισκευή δημοτικού χώρου στάθμευσης πλησίον Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ λόγω κατολισθήσεων.
Θέμα 6o: Δρομολόγηση έργου αποκατάστασης αγροτικής οδοποιΐας στον ΑΪ ΣΤΑΘΗ (περίπτωση Οικονομάκης)
Θέμα 7o: Τοποθέτηση αναμεταδότη της ΕΡΤ.
Θέμα 8o: Εξέταση εγγράφου του Προέδρου της Βουλής για τη δημιουργία λογαριασμού αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.
Θέμα 9o: Αποδοχή χρηματοδότησης για λειτουργικές δαπάνες Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.
Θέμα 10o: Αποδοχή χρηματοδότησης από πρόστιμα ΚΟΚ.
Θέμα 11o: Αιτήσεις δημοτών για: α) τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, β) έργο ηλεκτροφωτισμού στη συνοικία ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ, γ) ασφαλτόστρωση οδού στο Λιβάδι, θέση ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ, δ) αιτήσεις ύδρευσης.
Θέμα 12o: Θέματα που πρότεινε η Αντιπολίτευση (κ.κ. Ι. Γεωργακός και Π. Γουρνάς):
α) Σύμβαση και Αρχιτεκτονική Μελέτη δημοτικού πάρκινγκ.
β) Λήψη απόφασης εκπόνησης μελέτης για εκτέλεση έργου κατασκευής των εισόδων της πόλης.
γ) Δημοτική οδοποιία ΡΙΤΣΑ - ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ- ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ.
δ) Κατασκευή πέτρινων φωλεών για την κάλυψη των κάδων απορριμμάτων επί του δρόμου προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Γεώργιος Ανδρέου

--------------------------------------------------

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17/2/2010 για την συγκρότηση μόνιμης Επιτροπής για το Πανηγύρι του Αηγιώργη

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, ο Πρόεδρος κήρυξε έναρξη της Συνεδρίασης και έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο που εισηγήθηκε το 3ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης ως εξής:

Αρ.Απόφασης: 27/2010

Όπως γνωρίζετε με το ΦΕΚ 168/3-7-1976 (τεύχος Α’) ορίστηκε ως δημόσια εορτή, που αφορά εθνικά και ιστορικά γεγονότα τοπικής σημασίας, για το Δήμο μας, η 23η Απριλίου εορτή του Αγίου Γεωργίου, ή η Δευτέρα ημέρα του Πάσχα εάν διανύεται περίοδος τεσσαρακοστής σε ανάμνηση της ιστορικής μάχης κατά των τούρκων το 1826.
Η γιορτή αυτή το λεγόμενο «ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ» γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια και με τετραήμερες εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα.
Για τη διοργάνωσή συνεργάζονται κάθε χρόνο τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια, ο Δήμος μας, οι Σύλλογοι της πόλης μας και μεμονωμένα άτομα που ανιδιοτελώς προσφέρουν τη βοήθεια και αποτελούν της λεγόμενη Επιτροπή Πανηγυριού άτυπου χαρακτήρα.
Προτείνω όπως για τη καλύτερη διοργάνωση συστήσουμε με απόφασή μας την Επιτροπή αυτή, ώστε να έχει πάγιο χαρακτήρα.
Κατόπιν των ανωτέρω προτείνει στο Συμβούλιο να αποφανθεί σχετικά.

Το Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη τα ανωτέρω και τα όσα ανάπτυξε ο κ. Δήμαρχος.

Αποφασίζει:

Την σύσταση μόνιμης Επιτροπής για τη διοργάνωση της Εθνικοθρησκευτικής Εορτής «ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» αποτελούμενη από:

- Τον Δήμαρχο Αράχωβας, ως Πρόεδρο
-Τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αράχωβας
-Τον εφημέριο και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
-Τον εφημέριο και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου Ι.Ν. ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
-Τους Παραδοσιακούς οργανοπαίχτες
-Τους εκάστοτε Προέδρους των συλλόγων και των σωματείων της πόλης
-Τους Αραχωβίτες φιλόλογους καθηγητές και συγγραφείς του βιβλίου«ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» κα Καλή Λούσκου και κ. Ευάγγελο Νικολιδάκη
-Τον Επίτροπο κ. Παναγιώτη Κεφάλα του Λουκά
- Όσους Δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν

Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθμό 4/27/2010

10 σχόλια:

ονομα είπε...

Κύριε Πρόεδρε

Σε ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σου. Εύχομαι κι εγώ καλό Πάσχα και καλές γιορτές.

Με εκτίμηση
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω σε όλους, πάμε δεν πάμε, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας εδώ, ώστε να συντονιστούμε και όλο και κάποιος θα μας εκφράσει στο Δ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

κ.Πρόεδρε του ΔΣ Αραχώβης, για λόγους δεοντολογίας, σας υπενθυμίζω ότι στην ΠΟΛΗ μας λειτουργεί και άλλο blog. Είσαστε υποχρεωμένος , μέχρι ο Δήμος να αποκτήσει δικό του portal, να είσαστε δίκαιος και να στέλνετε παντού τις ανακοινώσεις σας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε , προτάσεις καταγράφονται μόνο πριν ληφθεί απόφαση . Εδώ έχουμε απόφαση και μάλιστα Ομόφωνη. Τις «τσιριτσάντζουλες» της Βαγγελιώς θ’ αρχίσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε ανώνυμε ο δήμαρχος έγραψε «να διεκδικηθεί δυναμικά» προτάσεις επ΄αυτού το άλλο θέμα έχει λήξει. Και για να το κάνω απλοϊκό τι θα κάνουμε αν δεν μας πάνε εκεί που θέλουμε? Πως εννοεί ο δήμαρχος το δυναμικά, γιατί μέχρι τώρα έχουμε κάτσει στα αυγά μας. Μήπως ξέρει κανένας τι τους είπε ο Ντόλιος ?

Αράχωβας blog είπε...

Φίλε Ανώνυμε (3ο στη σειρά σχόλιο), ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να στέλνει και στο Αράχωβας Blog τις ανακοινώσεις του. Είναι όμως υποχρεωμένος να εξηγήσει πως αξιοποιήθηκαν τα 1.255.340,41 ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του έργου "έξυπνου οικισμού" που δεν λειτουργεί τίποτα από αυτόν. Ούτε τα αυτονόητα της ενημέρωσης μιας ιστοσελίδας.
Μέχρι λειτουργήσει ηλεκτρονικά (θα 'ναι μακρύς ο δρόμος), καλώς τα στέλνει στον Ντελάλη που έχει μεγαλύτερη απήχηση στους αναγνώστες. Άλλωστε θα ήταν κουραστικό για σας να αναρτούμε και οι δυο τα ίδια πράγματα.
Και πάλι σε ευχαριστώ.

ονομα είπε...

Φίλε Ανώνυμε (στον οποίο αναφέρεται και το Αράχωβας blog), φίλε διαχειριστή του Αράχωβας blog, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και υπόλοιποι αναγνώστες του Ντελάλη:

Όπως θα διαπιστώσετε πολύ σύντομα στη συνέντευξή μου στον Αχό (μεθαύριο κυκλοφορεί), δεν διεκδικώ ούτε πρωτεία στα blogs του χωριού μας, ούτε την αναγνωσιμότητα πάση θυσία, ούτε τα εύσημα του κόσμου, ούτε οτιδήποτε άλλο... Δε με ενδιαφέρουν αυτά!

Το μόνο που θέλω είναι να μαθαίνουμε με όποιο τρόπο (είτε δόκιμο, είτε όχι) τις πληροφορίες που μας αφορούν ως πολίτες και να επιδιώκουμε το καλό του τόπου μας.

Είτε οι πληροφορίες δημοσιεύονται εδώ, είτε στο Αράχωβας blog, είτε σε οποιοδήποτε άλλο blog δημιουργηθεί, είτε στο portal του Δήμου -για το οποίο πολύ σωστά επισημαίνει το Αράχωβας blog ότι ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα-, το ζητούμενο είναι ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.

Βέβαια το καλύτερο θα είναι να μαθαίνουμε με τον πιο δόκιμο τρόπο, που είναι το portal του Δήμου και εύχομαι αυτό να λειτουργήσει σύντομα και αποτελεσματικά.

Είμαστε όλοι μαζί (πολίτες και δημοτική αρχή) στην ίδια ομάδα για το καλό του χωριού μας (ελπίζω τουλάχιστον). Ας μην μπαίνουμε σε συγκρίσεις ή αντιπαραθέσεις μεταξύ μας χωρίς λόγο.

Άλλωστε με το Αράχωβας blog είμαστε συν-αγωνιστές και όχι αντ-αγωνιστές και σε αυτό πιστεύω θα συμφωνήσει και το Αράχωβας blog.

Με εκτίμηση
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, Ντελάλη και Αράχωβας blog. Επειδή πιστεύω ότι είσαστε νέα παιδιά, νέοι ελπιδοφόροι άνθρωποι και επειδή εγώ είμαι αρκετά μεγάλος πλέον και όψιμος χειριστής κομπιούτερ, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν σας βλέπω ως ανταγωνιστές μεταξύ σας αλλά ως αφιλοκερδείς φίλους. Με το σχόλιό μου εξέφρασα περισσότερο την αγωνία και το φόβο μου μήπως κουραστεί κάποιος από σας και τα παρατήσει παρά οποιαδήποτε άλλη «πονηρή» σκέψη. Είμαι θαυμαστής και των δύο σας. Συμπαθάτε με αν παρεξηγήθηκα. Συνεχίστε με το ίδιο κέφι και να είσαστε σίγουροι ότι μαζί σας είναι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι νομίζετε. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Ανώνυμος είπε...

To θέμα με τον έξυπνο οικισμό που μόνο έξυπνος δεν είναι είναι τεράστιας σημασίας. 1,3 εκατ. Ευρώ δόθηκαν! Δεν αναφέρθηκε ποτέ ούτε καν στα εγκαίνια η κατανομή αυτού του ποσού και σίγουρα το ποσό αυτό δεν κατασπαταλήθηκε από την 1η μέρα λειτουργίας του 'έξυπνου οικισμού'.
Αυτά τα θέματα αναφέρθηκαν πολλές φορές και στα 2 blog αλλά ουδείς αντέδρασε και δη ο Δήμαρχος αγρόν ηγόρασεν!!!Απίθανοι άρχοντες αυτού του τόπου επιτέλους ανοίξτε τα χαρτιά σας.

επώνυμος είπε...

έξυπνος οικισμός; τι είναι αυτό; ούτε καν το site της αραχωβας δεν λειτουργεί σωστά. για δείτε της Μυκόνου. θελουμε και τουρισμό... ας είναι καλά αυτοί που διαφημίζουν την αραχωβα με τις καταχωρήσεις τους στα περιοδικά κλπ. με τόσα λεφτά θα έπρεπε να είχαμε το λιγότερο ένα αξιοπρεπές site που να διαφημιζε τον τόπο μας και να προέβαλε τις ιδιαιτερότητες και γενικά να προσελκυε τον τουρισμό. με αυτά τα λεφτά κάποιοι καναν «πάρτυ» και δεν δοσαν λογαριασμό σε κανένα. θα μου πείτε, εδώ στην χώρα που ζούμε είχαμε συστημα ασφαλείας Ολυμπιακών αγώνων με αξία δις και δεν λειτούργησε ποτέ, και θελουμε να λειτουργήσει το δικό μας; μόνο με 1 εκ. ;μην είμαστε και πλεονεκτες!

Top