αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η απάντηση του Δήμου στην αίτηση με α.π. 655/10.03.2010 του Χάρη Αλμπάνη

Του Χάρη Αλμπάνη

Την Τρίτη 30/3/2010 έλαβα από το Δήμο Αράχωβας email με όλα τα έγγραφα που είχα ζητήσει με την αίτηση μου απο την 10/3/2010.
Ανάμεσα στα έγγραφα που μου στέλνει, υπάρχει και ενα έγγραφο απάντησης του Δήμου Αράχωβας με αριθμό πρωτοκόλλου 829, με την υπογραφή της υπαλλήλου που έκανα την αίτηση, κάνοντας μου παρατήρηση επειδή δημοσίευσα στο Ντελάλη παράπονα για την συμπεριφορά του Δήμου προς το πρόσωπο μου.
Εγώ βέβαια ποτέ δεν έγραψα, και ούτε θα το κάνω, να πω οτι φταίει η υπάλληλος, γιατί είμαι σίγουρος και βέβαιος οτι δεν φταίει και έχω να δηλώσω οτι έκανε πολύ καλά τη δουλειά της.
Οι λόγοι που μου κάνουν παρατήρηση, όπως γράφει η απάντηση, είναι:
1) ότι έπρεπε να ερωτηθεί νομικός για να επιβεβαιώσει την δυνατότητα χορήγησης των συγκεκριμένων εγγράφων (κάτι που, όπως μου είχε πει τότε η υπάλληλος, είχε γίνει και ο νομικός του Δήμου δεν είχε πάρει θέση) και
2) ότι ο χρόνος απάντησης βάση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ορίζει προθεσμία 30 ημερών (κάτι που η υπάλληλος δεν μου το είπε και μόνη της μου είπε να περάσω σε μια εβδομάδα να πάρω τα έγγραφα).
Πιστεύω λοιπόν οτι η απάντηση αυτή δεν είναι δικό της κείμενο, απλά την έβαλαν να το υπογράψει. Παρ όλα αυτά υπόσχομαι οτι την επόμενη φορά, θα κάνω παράπονα μετά απο 30 ημερες.
Διάβασα όλα τα έγγραφα που έλαβα απο το Δήμο Αράχωβας.
Η προσπάθεια μου θα είναι να αναφέρω ένα ένα ξεχωριστά ώστε και εγω να μπορώ να γράψω την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ και όλοι εμείς να έχουμε ολοκληρωμένη γνώση για το τι ακριβώς συμβαίνει.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:

Η απάντηση του Δήμου είναι: "Όσον αφορά το έργο του νέου δημοτικού σχολείου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν έχει συνταχθεί πρωτόκολλο παραλαβής. Έγγραφα για το έργο αυτό είναι σκόπιμο να ζητηθούν απο τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Νομαρχίας, οι οποίες είναι αρμόδιες για την δημοπράτηση του έργου".
Αυτά που καταλαβαίνω εγω απο αυτή την απάντηση (αν κάποιος άλλος καταλαβαίνει κάτι άλλο ας το γράψει) είναι:
1) ότι ο Δήμος Αραχωβας δεν έχει ενδιαφερθεί να μάθει γιατί σε αυτό το κτίριο εδώ και 10 περίπου χρονια, δεν έχει συνταχθεί πρωτόκολλο παραλαβής (εκτός αν το ξέρει και δεν μας το λέει) όποτε πρέπει να περιμένω 30 ημερες ακόμα.
2) Όλοι στο Δήμο Αραχωβας (Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) είναι υπεύθυνοι, για ενα κτίριο που σε καθημερινή βάση στεγάζει 300 παιδιά περίπου, και δεν γνωρίζουν αν αυτό το κτίριο είναι κατάλληλο η όχι.
3) Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καθώς και η δημοτική επιτροπή σχολείων, οι οποίοι στέλνουν τα παιδιά τους, με χαλαρή συνείδηση, κάθε μέρα σε ενα σχολείο που μπορεί καποια στιγμή να γίνει και ο τάφος τους.
4) Ο σύλλογος των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου δεν ενδιαφέρεται αν αυτό το κτίριο πληρεί τις προδιαγραφές για να στεγάζει 300 Αραχωβίτικα παιδιά.
5) Η Νομαρχία Βοιωτίας κλείνει τα μάτια και τα αυτιά της, στο βωμό των μικροεκλογικών συμφερόντων της και δεν ακουμπάει τέτοια θέματα, γνωρίζοντας οτι ένα δημόσιο κτίριο λειτουργεί παράνομα και όχι μονο δεν επεμβαίνει αλλά χρηματοδοτεί και την λειτουργία του.
6) Τέλος όλοι εμείς οι γονείς που στέλνουμε τα παιδιά μας σε ένα σχολείο και προτιμούμε τη θυσία του παιδιού μας στο βωμό της προς τα έξω καλής μαρτυρίας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Και επειδή έχουμε τέτοια ποιότητα σαν άνθρωποι μας αξίζει και η ανάλογη συμπεριφορά απο τους εκάστοτε κυβερνήτες μας. Όσοι γονείς έχουμε παιδιά και στεγάζονται σε αυτό το κτίριο, ας ανάψουμε κανένα κεράκι, τώρα που είναι και άγιες ημέρες, μήπως και ο θεός βάλει το χέρι του, γιατί αν περιμένουμε απο ανθρώπινο κυβερνητικό χέρι πάμε χαμένοι.

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους.
Αλμπάνης Χάρης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χάρη, επειδή κι εγώ έχω παιδιά στο Σχολείο, με αυτά που γράφεις έχω ανατριχιάσει. Θ συνέρθω και θα γράψω επώνυμα. Να είσαι καλά που το έψαξες. Επειδή όλοι αυτοί που έχουν συμφέροντα, θα σου επιτεθούν, να είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι μόνος σου.

Ανώνυμος είπε...

Πριν μεταφερθεί το Δημοτικό είχε ερωτηθεί το Γυμνάσιο να πάει στον χώρο και αρνήθηκε ομόφωνα. Απλά μια γνωστοποίηση!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτος , ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ , γιατι δεν περνουμε μια βρεγμενη σανιδα και να πλακωσουμε ολους αυτους που φουσκωνουν σα παγωνια και το παιζουν και πολιτες ανωτερου επιπεδου και αλλης ανωτερης κατηγοριας . Αχ γιαουρτη και αυγο που σας χρειαζετε .

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Χάρη
Λυπάμαι που θα διαφωνήσω στο θέμα του Δημοτικού Σχολείου μαζί σου γιατί μου είσαι συμπαθείς.
Θεωρώ ότι έχει γνώσεις τεχνικού και θα έπρεπε να μη λες τέτοιες ανακρίβειες.
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα Κτήρια παραλαμβάνονται σταδιακά Πρώτα παραλαμβάνουμε τις εκσκαφές μετά τις Αντιστηρίξεις μετά τον οπλισμό και τα μπετά μετά τα χτισίματα τις εγκαταστάσεις τα αλείμματα κλπ
Ένα κτήριο δεν εξαρτάτε από το πρωτόκολλο παραλαβής για να είναι ασφαλές αλλά από την μελέτη και την εφαρμογή της .
Αν σήμερα επιτρέπεις στον εαυτό σου να γράφεις αυτές τις ασχετοσύνες ότι όλοι έχουν χαλαρή συνείδηση σε αντίθεση με εσένα που δεν έχουν το οριστικό πρωτόκολλο παραλαβής του κτιρίου και αυτό σημαίνει ότι στέλνουμε τα παιδιά μας σε ένα ενδυνάμει τάφο τότε τα σπίτια μας που άλλα είναι παλιά και σε άλλα έχουν γίνει προσθήκες χωρίς την έγκριση μηχανικού είναι πραγματική τάφοι.
Χάρη γνωρίζεις πολύ καλά ότι η ασφάλεια του κτιρίου παιζόταν όταν η Εταιρεία του Ψαλίδα έκανε τις απαραίτητες αντιστηρίξεις και πέφτανε τα μπετά.
Τώρα αν η γραφειοκρατία είναι τέτοια που πιθανόν 8-9 χρόνια μετά, γιατί δεν το ξέρουμε αν δεν έχει γίνει η παραλαβή, εξακολουθεί να μην έχει οριστικά παραληφθεί το κτίριο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες τη Νομαρχίας που το κατασκεύασαν οι οποίες γνωρίζουν ότι λειτουργεί σαν σχολείο και οι συνάδελφοι σου μηχανικοί στέλνουν σε γνώση τους τα παιδιά μας στον τάφο το θεωρώ υπερβολικό.
Φίλε Χάρη μην γίνεσαι τόσο υπερβολικός γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν εχουν τις γνώσεις σου και τους προβληματίζεις υπέρμετρα. Για φαντάσου να έχει γίνει η παραλαβή τότε τι θα πεις ότι όλα είναι καλά καμωμένα.
Οι διατυπώσεις που κάνεις είναι υπερβολικές για τι αφού μπήκες σε αυτό τον κόπο θα έπρεπε να έχει τελικά συμπεράσματα και όχι προσωπικές εκτιμήσεις αλλά βλέπω σου αρέσει να λαϊκίζεις να γράφεις μεγαλοστομίες και μετά να τα μαζεύεις.
Καλή Λαμπρή
Ο ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Χαρης είπε...

Αγαπητε 'ΑΡΑΧΩΒΑ'...... Καταλαβαινω απο την γραφη σου οτι γνωριζεις πολυ καλα κατω απο ποιες συνθηκες κατασκευεζοντε τα δημοσια εργα . Θεωρω οτι εχεις γνωσεις τεχνικου και βλεπω οτι γνωριζεις τις διαδικασιες παραλαβης των δημοσιων εργων........ Επειδη με κατηγορεις οτι λεω ανακριβειες , θα πρεπει να πεις στο κοσμο , οτι οταν γινεται παραλαβη των τμηματων του εργου , το εγγραφο της παραλαβης εχει κοινοποιηση προς ολες τις αρμοδιες υπηρεσιες που αφορα το συγκεκρημενο εργο (Νομαρχια - Δημο) , γιαυτο και στο στο Νο 1 γραφω , αν υπαρχει κατι αλλο και δεν μου το στελνουν........ Πιστευω οτι γνωριζεις καλα , οτι ενα δημοσιο κτιριο και μαλιστα σχολειο , προυποθετει ολοκληρομενο φακελλο εγγραφων παραλαβης ωστε να μπορει να λειτουργει νομιμα....... Η καλυτερη αμυνα και η επισημη δικαιολογια των ανθρωπων που εχουν να κρυψουν πραγματα ειναι οταν επικαλουντε την ατιμη γραφειοκρατια........ Δεν εχω διαθεση να προβληματισω κανενα , αλλα να εισαι σιγουρος οτι απο εμενα δεν υπαρχει περιπτωση να ακουσεις νανουρισμα για να σε παρει ο υπνος καλυτερα. Και αφου αναφερες την εταιρεια του Ψαλλιδα που εκανε τις αναλογες αντιστηριξεις , θα ηθελα μια μερα να παμε μαζι και να μου δικαιολογισεις την ρωγμη που εχει γινει καθετα στο κτιριο (διπλα στο κλιμακοστασιο) και εχει καλυφθει με μια λαμαρινα για να μην φενεται....... Σιγουρα αυτα που γραφω ειναι δικα μου συμπερασματα (το γραφω μαλιστα) , αλλα εσυ που γνωριζεις την πορεια και την κατασκευη του εργου γιατι δεν φωναζεις εναν συναδελφο σου μηχανικο , απο την Αραχωβα ειτε απο αλλου ωστε να υπογραψετε μαζι την στατικη επαρκεια του κτιριου . Αυτη θα ηταν απαντηση σε μενα τον ΑΣΧΕΤΟ , ΛΑΙΚΙΣΤΗ , ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΟ , ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ,και ολα τα αλλα που μπορει να μου καταλογησεις . Εγω μπορει να ειμαι ολα αυτα που αναφερεις . Δεν βλεπω ομως που ειναι ολοι αυτοι που εσυ θεωρεις σοβαρους ανθρωπους....... Σημερα φιλε ΑΡΑΧΩΒΑ εκανες το ευκολο , να βριζεις εμενα , να υπερασπιζεσαι καποιους αλλους και να στρογγυλοποιεις τα πραγματα........ Θα ηθελα ομως να σε δω και στα δυσκολα .Για πες μας λοιπον (εσυ που σιγουρα γνωριζεις) σε πιο σταδιο εχει φτασει η διαδικασια........ Καλη Λαμπρη και σε σενα........

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χάρη1
Δεν θέλω να σε πικράνω μέρες που είναι όμως λυπάμαι που ενώ είσαι τεχνικός (Δεν γνωρίζω τι πτυχίο έχεις) λες τέτοιες χοντράδες που δεν επιτρέπετε. Θα έπρεπε να γνωρίζεις οτι όλα τα μεγάλα σε μήκος κτίρια έχουν αρμό διαστολής. Επειδή γνωρίζω οτι κατασκευάζεις κτίρια αλλά πιθανόν δεν έχει γνώσεις στατικής είναι κανόνας οτι όλα τα κτίρια μετά την ανέγερση των υπόκεινται σε διαφορικές καθιζήσεις. Ο αρμός χρησιμεύει σε ένα μακρύ κτίριο να πραγματοποιηθούν οι καθιζήσεις ανά τμήμα κτιρίου και έστι να μην υποστεί βλάβη ο οπλισμός.
Αυτή η ρωγμή που είδες στο κλιμακοστάσιο που διατρέχει το δάπεδο δεν είναι τίποτε άλλο από τον αρμό διαστολής που στους τείχους είναι 5 εκατοστά Φελιζολ γι’ αυτό και έχει καλυφθεί με λαμαρίνα. Στο δάπεδο τα 5 εκ μόνο δεν μπορούν να μείνουν κενό έτσι το καλύπτουν με το υλικό του δαπέδου που μετά από λίγο καιρό λόγω των διαφορικών καθιζήσεων ρηγματόνετε το υλικό του δαπέδου που είναι άκαμπτο .
Οπως καταλαβαίνει αυτή η ρωγμή δεν έχει να κάνει τίποτε με την στατική αντοχή του κτιρίου μάλλον προστατεύει το κτίριο.
Από αυτό στο να λέμε οτι δεν διαθέτουμε την δική σου ευαισθησία και στέλνουμε τα παιδία μας σε ένα εν δυνάμει τάφο απέχει πολύ αγαπητέ μου γι’ αυτό και οι πρόγονοι μας λέγανε κάτι περί «ημιμάθειας».
Άσε λοιπόν τις μεγαλοστομίες γατί δεν προσφέρεις θετικές υπηρεσίες στου συμπατριώτες μας για να πληροφορήσεις κάποιο για οτιδήποτε θα πρέπει πρώτα να το γνωρίζεις εσύ καλά και αν δεν το γνωρίζουμε ρωτάμε και μέχρι να το μάθουμε δεν σπέρνουμε τον πανικό στον κόσμο που δεν γνωρίζει.
Τι θα καταλάβαινε ένας απλός άνθρωπος «περί εν δυνάμει τάφου» που χαρακτήρισες το Δημοτικό Σχολείο εγώ λέω δεν είναι αυτά σοβαρά πράγματα και δεν μπορούν να λέγονται από σοβαρούς ανθρώπους.
Αγαπητέ Χάρη οι τμηματικές παραλαβές των κτιρίων και τα έγγραφα που τις συνοδεύουν τα αποτελέσματα από τις δοκιμές των δοκιμίων του σκυροδέματος κλπ παραμένουν στην κατοχή της υπηρεσίας που επιβλέπει την κατασκευή του έργου και δεν κοινοποιούνται πουθενά αλλού και εφόσον η Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας επέβλεπε την κατασκευή μόνο αυτή διαθέτει όλα τα στοιχεία. Τώρα εάν βγαίνεις εσύ χωρίς κανένα στοιχείο και κατηγορείς τα πάντα και τους πάντες μάλλον αφελή μπορώ να σε χαρακτηρίσω και όχι αφυπνιστή όπως προτιμάς από μόνο σου να λέγεσαι αφού δεν «ναουρίζεις»
Φιλε Χάρη δεν κατηγορώ εσένα προσωπικά κατηγορώ και κάνω κριτική στις τεχνικές απόψεις που παρουσιάζεις δημόσια για ένα θέμα που αγγίζει τόσο κόσμο που είναι παντελώς ανακριβείς και επειδή τις λες με την ιδιότητα του τεχνικού γι’ αυτό σε αποκαλώ «Λαϊκιστή» .
Αν έχει θέληση να συμβάλεις θετικά στην όλη υπόθεση μάθε πρώτα καλά τι συμβαίνει και γράψε απλά και ξάστερα αυτά που μπορεί να καταλάβει ό κόσμος. Τα τεχνικά θέματα δεν ενδιαφέρουν πολλούς πόσο μάλλον όταν τα αναφέρεις εσύ που δεν τα κατέχεις και τόσο όπως φαίνεται.
Καλό Πάσχα
Ο ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καποτε ο Προεδρος ειχε υποσχεθει , προς ολους μας , μια ανοιχτη συγκεντρωση για ολα εκεινα τα θεματα που ειχε καταγγειλει το τριτο ματι , λεγοντας μαλιστα και τη μεγαλη φραση , ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ . Τωρα που ειναι ; Δεν τον ακουω πια .

Ανώνυμος είπε...

Μπλέξαμε με ρωγμές και σκυροδέματα. Ρε "Αράχωβας" το ερώτημα είναι απλό. Έχει γίνει οριστική παραλαβή του κτιρίου? Ναι ή Οχι. Αν Οχι που μάλλον έτσι είναι ποιές είναι οι εκκρεμότητες που δόθηκαν στο κατασκευαστή? Δεν μας λέτε και σε μας που δεν ασχολούμαστε με έργα ποιός είχε πάρει το έργο και ποιά η ημερομηνία που έπρεπε να παραδοθεί?

Χαρης είπε...

Φιλε ΑΡΑΧΩΒΑ.....Περιμενα αδικα , να ερθεις στο δημοτικο συμβουλιο . Επειδη εισαι ενας απο τους τεχνικους που εργαστηκε στην ανεγερση αυτου του κτιριου, επειδη εχεις στα χερια σου τη στατικη μελετη(καθως και ολες τις υπολοιπες μελετες) επειδη εισαι σιγουρος για την εφαρμογη των μελετων, επειδη τα χρηματα που ξοδευτηκαν ειναι του κοσμου και πρεπει να τα σεβεσαι, θα ηθελα να εχεις περισσοτερο ΘΑΡΟΣ και λιγοτερο ΘΡΑΣΟΣ , θα επρπε να μην κρυβεσαι πισω απο την εταιρεια του Ψαλιδα και πισω απο την ΑΝΩΝΥΜΙΑ, θα επρεπε βγαινοντας μπροστα ΕΠΩΝΥΜΑ εχοντας γνωση ολων αυτων που εγιναν και να υπερασπιστεις ενα εργο που παρεδωσες στον κοσμο της Αραχωβας , απαντωντας επισημα και συγκεκρημενα σε ολα τα ερωτηματα που υπαρχουν χωρις να κανεις επιδειξη των θεωρητικων γνωσεων που εχεις........ Πες μας λοιπον ΕΠΩΝΥΜΑ και με λιγα λογια : 1)Αν εχει εφαρμοστει η στατικη μελετη που εχεις στα χερια σου , 2)Αν εχει γινει, απο τις τεχνικες υπηρεσιες της Νομαρχιας η παραλαβη των στατικων μερων του κτιριου, 3)Ποιες ειναι οι εκκρεμοτητες που σας εχουν κοινοποιηθει απο τις τεχνικες υπηρεσιες......... Θα ηθελα να εισαι ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΟΣ , σε αντιθετη περιπτωση μην μπεις στο κοπο να με ξαναπροσβαλεις , προσπαθωντας να αποδηξεις οτι εχεις δικιο . Γιατι εγω σε αντιθεση με σενα , ασχολουμαι αποκλειστικα με την κατασκευη ιδιωτικων εργων (σε αυτα δεν πεζει κανενας)και 20 χρονια τωρα δεν εχω ουτε μια καταγγελεια για κακοτεχνεια ,χωρις να εχω πισω μου κανενα (ουτε αδελφια , ουτε πατερα , ουτε κουμπαρους , ουτε πολιτικους , ουτε φιλους ) να με καλυπτουν......... Αν εχεις θεληση να συμβαλεις θετικα στην ολη υποθεση (οπως γραφεις σε μενα) ασε το κρυφτουλι και απαντησε μας..........

Top