αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Είδηση βόμβα! Δήμος Αράχωβας και μετά τον Καλλικράτη...;

Σε 366 Δήμους διαιρείται διοικητικά η Ελλάδα σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής στο ΥΠΕΣ γράφει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής σε μεγάλο αφιέρωμα στο Σχέδιο Καλλικράτης.
Για τη Βοιωτία προβλέπονται 4 Δήμοι: Ο Τανάγρας με Δερβενοχώρια Οινόφυτα και Σχηματάρι, ο Λεβαδέων με Κορώνεια Ορχομενό, Χαιρώνεια και Κυριάκι. Ακόμη ο Θηβαίων με Ακραιφνίας, Αλιάρτου, Θεσπιών, Θίσβης και Πλαταιών και ο Αραχώβης με Δαύλεια, Δίστομο, Αντίκυρα.
Στη Φθιώτιδα η Επιτροπή θεωρεί λειτουργικό το σχήμα με 7 Δήμους: 1. Λαμιέων με Γοργοπόταμο, Λειανοκλάδι, Παύλιανη 2. Δαφουσίων με Αταλάντη, Μαλεσίνα και Οπουντίων. 3. Πελασγίας με Στυλίδα και Εχιναίους 4. Δομοκού με Ξυνιάδα και Θεσσαλιώτιδα 5. Αγίου Γεωργίου με Μακρακώμη, Σπερχειάδα, Υπάτη και Τυμφρηστό 6.Αγίου Κωνσταντίνου με Καμένα Βούρλα και Μώλο και 7. Αμφίκλεια με Τιθορέα και Ελάτεια.
Στη Φωκίδα προτείνονται 4 Δήμοι: Ο Παρνασσού συνενούταιμε τη Γραβιά και ο Ευπαλίου με τον Τολοφώνος. Ο Λιδορικίου με Βαρδουσίων και Καλλιέων και ο Αμφίσσης με Ιτέα, Γαλαξίδι, Δελφούς και Δεσφίνας.
Στον νομό Εύβοιας υπάρχουν 8 Δήμοι: 1. Χαλκίδας που ενώνεται με Ανθηδώνας, Αυλίδας και Ληλαντίων. 2. Ερέτριας με Αμαρυνθίων 3. Διρφύων με Μεσσαπίων και Αρτάκης 4. Αυλώνος με Κύμης, Ταμυνέων, Κονίστρων και Δυστίων 5. Αιδηψού με Λιχάδας, Ιστιαίας, Ωρεών και Αρτεμισίου 6. Κήρεως με Ελυμνίων και Νηλεώς 7. Καρύστου με Μαρμάρι, Στύρα και Καφηρέα και 8. Ο Δήμος Σκύρου.
Εξάλλου 4 Δήμοι προτείνονται για την Ευρυτανία: Δήμος Καρπενησίου με Δομνίστα, Προυσό και Ποταμιά και Δήμος Αγράφων με Βίνιανινη και Φραγκίστα. Επίσης Φουρνών με Κτημενίων και τέλος Δήμος Ασπροποτάμου που συνενούται με τον Απεραντίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αθηναϊκής εφημερίδας οι προτάσεις αυτές της Επιτροπής θα δοθούν στους δημάρχους και τις κατά νομό ΤΕΔΚ για επεξεργασία και θα επιστρέψουν ως αντιπροτάσεις. Κατόπιν το Σχέδιο Καλλικράτης και φαού ληφθούν στο μέτρο του εφικτού υπ' όψιν οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των αιρετών θα εισαχθεί ως προσχέδιο νόμου στη Βουλή ότνα και θα συζητηθεί στην Επιτροπή Θεσμών του Κοινοβουλίου.
Τέλος, ο Καλλικράτης θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής και θα ψηφιστεί πριν από τα μπάνια των... πλουσίων (γιατί φέτος δύσκολα κάποιος μπορεί να ομιλήσει για τα μπάνια του λαού).

Από το viotia.blogspot.com με πηγές του Τύπου της Κυριακής

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας τα έλεγα? Δεν σας τα έλεγα? και ’γώ και ο Δήμαρχος Διστόμου και η Βαγγελιώ και άλλοι ότι όλα είναι κανονισμένα από πριν? Τραβάτε τώρα να ρουφήξετε το αυγό σας μαζί με κανένα τσίπουρο στην αγορά για να φτιάξετε κεφάλι και αφήστε τους…….. Ανδρέου με τους...... εκλεγμένους Κοκκοβό και Γεωργακό !!!!!!!!!!!!!!!!!! τσιράκια λέω εγώ, να διαφεντεύουν το χωριό και να προασπίζουν τα συμφέροντά τους.

Top