αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Συνέντευξη της πρώην Δημάρχου Αράχωβας κ. Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη στο Ντελάλη

Κυρία Γρανιτσιώτη ευχαριστώ πολύ που δεχθήκατε να απαντήσετε στις ερωτήσεις μου.
Επειδή η συνέντευξη με το Δήμαρχο Διστόμου ήταν ένας μονόλογος και δεν μπόρεσα να δευτερολογήσω, αν συμφωνείτε θα ήθελα να κάνουμε τη συνέντευξη σε δύο στάδια. Απαντάτε σε πρώτη φάση στις ερωτήσεις που σας στέλνω και επανέρχομαι με διευκρινιστικές.

1) Όσον αφορά το σχέδιο Καλλικράτης ο Δήμαρχος Διστόμου είπε για την απόφαση για ενιαίο Δήμο Αράχωβας - Δελφών μεταξύ άλλων τα εξής: «Προσωπικά πιστεύω ότι το δεύτερο σκέλος της απόφασης (σ.σ. εννοεί τα όρια του νέου Δήμου) είναι ουτοπιστικό και κρύβει σκοπιμότητες, λαϊκισμούς και απομακρύνεται από την πραγματικότητα. Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αράχωβας ακολούθησε αυτή την απόφαση, παρότι ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ». α) Πώς κρίνετε τη τοποθέτηση του Δήμαρχου Διστόμου; β) Συμφωνείτε με την απόφαση και την κατεύθυνση του Δ.Σ. Αράχωβας;

Χαίρομαι που ο Δήμαρχος Διστόμου συμφωνεί με τα κριτήρια του ΙΤΑ που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τις συνενώσεις των νέων Δήμων.
Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει παρουσιάσει μια από τις πιο σοβαρές αναλύσεις και προτάσεις, που έχουν ληφθεί υπ’ όψη στην κατάρτιση του νέου νομοσχεδίου.
Όσον αφορά τη θέση του που ανέπτυξε στο δεύτερο σκέλος της απόφασης σχετικά με τα όρια του νέου Δήμου και την απόφαση του Δ.Σ Αράχοβας, θα πρέπει να μας την διευκρινίσει ο ίδιος τι εννοεί.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αράχοβας μπορεί να παίρνει οποιαδήποτε απόφαση επιθυμεί κατά πλειοψηφία ή ομόφωνα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ή όχι τα κριτήρια αυτά.
Προσωπικά πιστεύω ότι κάνει λάθος προτείνοντας πολλές εναλλακτικές λύσεις συνενώσεων, πράγμα που δεν βοηθά τον κόσμο να καταλάβει και να αποφασίσει που θα πάμε.
Χρειάζεται να γίνει μια ανάλυση των κριτηρίων του ΙΤΑ, ώστε να ενημερωθούμε σωστά πριν αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας. Το αποσπασματικό και υποκειμενικό διάβασμα κάποιων κριτηρίων δεν είναι η πιο σωστή λύση.
Η κατεύθυνσή μας πρέπει να είναι μία, σωστά τεκμηριωμένη, ρεαλιστική, προς την πόλη-κέντρο που σήμερα επηρεάζει τη ζωή μας οικονομικά, κοινωνικά και με επάρκεια υπηρεσιών, δηλαδή η Λιβαδειά.

2) Από τα σχόλια στο blog του Ντελάλη υπάρχει η αίσθηση ότι η αντιπολίτευση είναι απούσα από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Αράχωβας. Με βάση την εμπειρία σας, πιστεύετε ότι η αντιπολίτευση στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αν όχι γιατί;
Όσον αφορά την παρούσα αντιπολίτευση, όπως και κάθε αντιπολίτευση, στο σημερινό καθεστώς των μικρών Δήμων, ο ρόλος της είναι πολύ περιορισμένος και δεν μπορεί να ανατρέψει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
Σας το λέω εκ πείρας, έχοντας υπηρετήσει μια τετραετία το λαό της Αράχωβας από την θέση της Δημάρχου, αλλά και από την θέση της αντιπολίτευσης για 4 τετραετίες, είτε ήμουν επικεφαλής, είτε όχι.
Εάν σήμερα η αντιπολίτευση συμφωνεί σε κάποια θέματα τα οποία είναι κοινά και αποδεκτά από όλους, αυτό δεν είναι κακό. Όμως ο θεσμικός ρόλος της είναι να κρίνει την εξουσία, να παρουσιάζει τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις ενημερώνοντας τον κόσμο. Εάν αυτό δεν συμβαίνει τότε έχουμε διαπλοκή.
Το πρόβλημα που παρουσιάζεται σήμερα είναι εάν οι απόψεις της είναι σε δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της και να βελτιώσει την τακτική της.

3) Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Αράχωβας, τέθηκε το θέμα -και μάλιστα από την αντιπολίτευση- να μην απαντούν τα μέλη του Συμβουλίου σε ερωτήσεις που γίνονται σε τοπικά blogs. Εμείς οι πολίτες από την άλλη θεωρούμε βασική προϋπόθεση της συμμετοχής μας στα κοινά του τόπου την γνώση των δεδομένων και το διάλογο. Θα ήθελα το σχόλιό σας.
Συμφωνώ με την άποψή σας ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσον, ειδικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας, για να μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά του τόπου μας.
Η ελευθερία του λόγου πρέπει να είναι καθολική, είτε αφορά τα blogs, χωρίς καμιά λογοκρισία, είτε αφορά τον τύπο. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες θα μάθουμε να κουβεντιάζουμε σιγά-σιγά με όλων των τύπων σχολίων που αναρτώνται.
Επίσης όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπόκεινται σε διαρκή κακοπροαίρετο ή καλοπροαίρετο έλεγχο και οφείλουν διαρκώς να έχουν θέσεις τις οποίες να δημοσιοποιούν.

4) Ποια είναι η άποψη σας για τα blogs. Πιστεύετε ότι μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο;
Όπως σας είπα στην προηγούμενη ερώτησή σας, τα blogs παρέχουν σήμερα την ευκαιρία σε κάθε πολίτη να ενημερώνεται άμεσα, χωρίς έξοδα και με ταχύτητα διάδοσης των απόψεων στιγμιαία. Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητά τους θα κρίνει πόσο θα τα εμπιστευθεί ο κόσμος. Σίγουρα διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο σήμερα και εύχομαι και πιστεύω να συνεχίσουν να το πράττουν, για να κρίνουμε τις απόψεις που εκφράζονται και όχι ποιοι είναι.

5) Θεωρείτε ότι η σημερινή δημοτική αρχή πραγματοποίησε τις εξαγγελίες που είχε κάνει και πώς κρίνετε συνολικά το έργο της;
Η εντύπωση που δίνει σήμερα η Δημοτική Αρχή είναι ότι έχει βάλει αυτόματο πιλότο χωρίς προορισμό, απούσα από την καθημερινότητα του πολίτη. Δυστυχώς αυτό το είχαμε καταγγείλει και στις δύο πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις. Οι συμπολίτες μας τους ψήφισαν επί 3 τετραετίες και η απόφασή τους είναι σεβαστή.
Η πρόθεσή μου δεν είναι να μηδενίσω το όποιο έργο πραγματοποιήθηκε με όλες τις παραλείψεις του, διερωτώμαι όμως είναι έργο ικανό δώδεκα ετών;
Δώδεκα χρόνια αναβαθμίζουμε τον βιολογικό καθαρισμό;
Δώδεκα χρόνια χρειάστηκαν για να αναβαθμιστεί το Γήπεδο ποδοσφαίρου;
Δεν θέλω να αναφερθώ σε όλα τα έργα και το σκεπτικό που ανέπτυξε ο κ. Δήμαρχος δεν έχει νόημα σήμερα. Φέτος είναι προεκλογική χρονιά και θα έχουμε με την άνεσή μας όλο τον καιρό να συζητήσουμε λεπτομερώς.
Σας επισημαίνω παντελώς την έλλειψη Τουριστικής, περιβαλλοντολογικής παρέμβασης, και πολεοδομικού σχεδιασμού.

6) Είστε ευχαριστημένη από τη καθημερινότητα στο χωριό μας και αν όχι που εντοπίζετε ελλείψεις ή και προβλήματα;
Η καθημερινότητα στην Αράχοβα έχει γίνει ένας αγώνας δρόμου για επιβίωση. Στα πεζοδρόμια δεν μπορείς να περπατήσεις, τα σκουπίδια είναι παντού, μέσα & έξω από την πόλη, όποιος φτιάχνει οικοδομή σπάζει τους δρόμους χωρίς να τους αποκαθιστά, με αποτέλεσμα να έχουμε γεμίσει λακκούβες.
Αστυνομία δεν υπάρχει, κλέφτες μπαίνουν στα σπίτια και οι υπηρεσίες του Δήμου υπολειτουργούν εκτός κάποιων εξαιρέσεων.
Η απουσία του κ. Δημάρχου συντελεί στην ευκαιριακή αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, όπως ένα χρόνο πριν τις εκλογές, όταν έχουμε Πάσχα και το Πανηγύρι του Αγ. Γεωργίου. Ο Δήμαρχος θεσμικά αντικαθίσταται από τον Αντιδήμαρχο όταν απουσιάζει ευκαιριακά όχι σε μόνιμη βάση.
Επίσης πολλά προβλήματα που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δήμου, με δυναμικές παρεμβάσεις μπορούν να βελτιωθούν.
Όπως παραδέχτηκε και ο κ. Δήμαρχος στην συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΧΟΣ, είναι απών αλλά αποτελεσματικός.
Θα προτιμούσα να είναι παρών και αποτελεσματικός. Να περπατάει στο πεζοδρόμιο κάθε μέρα και να κινδυνεύει από τα μεγάλα & μικρά οχήματα όπως εμείς όλοι και κυρίως τα μικρά παιδιά.
Να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του και να περιμένει μία ώρα μποτιλιαρισμένος στην αγορά. Αλήθεια κ. Δήμαρχε πόσες τετραετίες θα περάσουν για να γίνει το τούνελ;
Να πίνει τον καφέ του στο καφενείο και να αναπνέει καυσαέριο.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, για την ευκαιρία που μου δώσατε μέσα από τις εύστοχες ερωτήσεις σας, να εκφράσω τις απόψεις και την αγωνία μου για το μέλλον του τόπου μου, στον οποίο επέλεξα να κατοικήσω, να εργαστώ και να κάνω οικογένεια.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ. ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Όμως ο θεσμικός ρόλος της (της αντιπολίτευσης) είναι να κρίνει την εξουσία, να παρουσιάζει τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις ενημερώνοντας τον κόσμο. Εάν αυτό δεν συμβαίνει τότε έχουμε διαπλοκή».
Εννοείτε κ. Γρανιτσιώτη, ότι η αντιπολίτευση….. διαπλέκετε με τη συμπολίτευση; Έχετε στοιχεία: ή δια της εις άτοπον επαγωγής ,βγάζετε συμπεράσματα;

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτή η αντιπολίτευση που είναι ; δεν διαβάζουν Ντελάλη; ή τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει;

Ανώνυμος είπε...

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΕΩΡΓΑΚΟ....ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΠΕΡΑ....ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ.......

Ανώνυμος είπε...

ο γιαννησ ο γεωργακοσ απανταει στους δικουσ του η μονο για τη δεξια απαγορευετε ο ντελαλησ;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η άλλη ορντίναντσα, ο Κ....…ς είναι καλύτερος; Ρε πού τους βρήκαμε αυτούς όλους; Όχι ότι ο νύν Δήμαρχος είναι ο…. άριστος, αλλά για φαντάσου να είχαμε έναν από αυτούς Δήμαρχο; Αυτοί ούτε για Πάρεδροι στα Καλύβια δεν κάνουν.Το στυλό στην τσέπη από το πουκάμισο κάνει τη……… διαφορά..

Ανώνυμος είπε...

Την απάντηση στην έκτη ερώτηση για τη καθημερινότητα τη διαβάσατε? Η αντιπολίτευση μας φταίει? ή ο απών αποτελεσματικός. Συνάδελφοι ανώνυμοι σας καταλαβαίνω, δεν μπορείτε, αλλά αν δεν μπορείτε να βαρεστε το γμαρ μη βαρατε το σαμαρ, δεν βοηθάτε.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Πρώτον, είναι εις άτοπον απαγωγήν
δεύτερον,τί δεν καταλαβαίνετε???
αν σαν κοινότητα κοιτάμε πάντα να είμαστε με την εξουσία? όργανα του λαού δεν είναι το ΔΣ και ο δήμαρχος? υποχρέωση λοιπόν και οι προτάσεις υπέρ του λόύ

ΕΥΑΓ.ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ είπε...

Στον "Ανώνυμο" που αναφέρεται για την διαπλοκή,θέλω να διευκρινίσω ότι αυτή η φράση είναι βασικός κανόνας της Δημοκρατίας.Δεν υπονοώ ότι η σημερινή αντιπολίτευση είναι διαπλεκόμενη,εάν είχα τέτοια στοιχεία να είσαι σίγουρος/η ότι θα τα είχα παρουσιάσει.Πιστεύω ότι το πρόβλημά της σήμερα είναι η κινητικότητα,δεν φαίνεται να πείθει τον κόσμο ότι έχει προτάσεις και θέσεις. Πρέπει να βρεί τρόπο να ενημερώνει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί.

Ανώνυμος είπε...

Στο blog orchomenos-press δημοσιεύθηκε η συνέντευξη με τίτλο «Τα πράγματα στη θέση τους» βάζει (επιτέλους) η Ευαγγελία Γρανιτσιώτη. Θέλω να ρωτήσω την κ. Γρανιτσιώτη πιστεύετε ότι σε σχέση με το Καλλικράτη τα βάλατε στη θέση τους? Σας προβληματίζει το γεγονός ότι ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο και η τοπική οργάνωση του κόμματος που ανήκετε αποφάσισε αντίθετα με αυτό που προτείνετε? Θα βοηθήσετε το Δήμο αν χρειαστεί να διεκδικηθεί δυναμικά η επιλογή των Αραχωβιτών? Με αυτή σας τη θέση πιστεύετε οτι απαντήσατε στο δήμαρχο Διστόμου?

Ανώνυμος είπε...

Κ. Γρανιτσιώτη, είμαι ένας από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους σας. Σήμερα με απογοητεύσατε. Πιστεύετε ότι η διαπλοκή είναι φράση που μπορεί να είναι κανόνας της Δημοκρατίας; Συνταχτείτε κάτω από την ομόφωνη απόφαση της του Δ.Σ Αραχώβης για τον Καλλικράτη και αφήστε το νεροκουβάλημα στο μήλο του Δημάρχου του Διστόμου. Επειδή είσαστε δημόσιο πρόσωπο έστω και αν διαφωνείτε , μετά από τέτοια απόφαση(ομόφωνη) είσαστε υποχρεωμένη να την δεχτείτε και να την υποστηρίξετε. Τα προσωπικά σας συμφέροντα δεν μας ενδιαφέρουν, ούτε οι εσωκομματικές σας αντιθέσεις με τον κ. Γεωργακό.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιανέλλο έμαθα πως σε μάζεψαν, είναι αλήθεια; Σε είχα ρωτήσει παλιότερα μήπως είσαι τελικά Γιαλαντζί Δερβίσης και το αρνήθηκες, μήπως τελικά είχα δίκιο; Σου είχε γράψει κάποιος άλλος ότι είσαι «λαγός» στην όλη υπόθεση, μήπως είναι αυτό αλήθεια; Ο δρόμος που διάλεξες θέλει πράξεις και όχι λόγια. Κανένας δεν θα σε κατηγορήσει αν κουράστηκες ή φοβήθηκες, αλλά για όνομα της Παναγίας, μέρες που είναι, πάρε θέση ή βγέστε εσείς όλοι που κρύβεστε και καθοδηγήστε μας.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία μου νομίζω ότι η θέση σας σχετικά με τον καλικράτη είναι εκ διαμετρου αντίθετη με αυτή της πλειοψηφίας των Αραχωβιτών. Και νομίζω πως μόνο κακό κάνει στο χωριό μας. Αγνοείτε προκλητικά μια ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε. Βέβαια η εντελώς αντίθετη άποψή σας από αυτή των περισσότερων συμπολιτών μας δεν εκπλήσει καθώς αν είχατε καταλάβει τον κόσμο θα είχατε ψηφιστεί περισσότερες φορές για το αξίωμα το οποίο διεκδικήσατε. Αλλά φαίνεται πως δεν τον καταλάβατε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Σε πληροφορω κα Γρανιτσιωτη οτι και η Αμφισσα μπορει να προσφερει ολα τα κρητηρια που θετεις οπως κοινωνικα οικονομικα και επαρκεια υπηρεσιων και μαλιστα με καλυτερη ποιοτητα υπηρεσιων απο την Λιβαδεια εκτος αν ξεβολευει καποιους.Γιατι τους χαλαει τη συνταγη που κοινουν τωρα τα νηματα στη Λιβαδεια και που να αρχισουμε απο την αρχη να κανουμε γνωριμιες κτλ. ΕΜ μια ζωη δε μπορεις να εχεις το πανω χερι σε ολα καποια πραγματα πρεπει να αλλαζουν και σε πληροφορω και βαζω το χεριμου στη φωτια οτι για το λαο της Αραχωβας η πολη που θα εξυπηρετει πιο ανθρωπινα ειναι η ΑΜΦΙΣΣΑ.
Σας ενημερωνω οτι η Αραχωβα μια ζωη παιρνει ρευμα απο τη ΔΕΗ Αμφισσας για πιο λογο?
Γιατι γεομορφωλογικα ειναι πιο ευκολο να ερθει το ρευμα απο εκει μια χαζη επισυμανση αλλα τοσο σοβαρη.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
Βοηθηστε το χωριο μας και απο αλλες πλευρες να κερδισει αυτη τη μαχη και απο το χωρο που ανηκετε και θα δειτε οτι οταν το παλεψουμε ολοι μαζι θα βγουμε κερδισμενοι.
Αλλωστε και η Αμφισσα προς τα κατω παει ας τους βοηθησουμε κι αυτους με τα 500 - 600 ατομα που κατεβενουν καθε μερα.

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

Ανώνυμος είπε...

Η Αλήθεια είναι ότι δεν μας φταίει το «σαμάρ’» και δεν πρέπει να δέρνουμε αυτό αντί για το «γμάρ’», αλλά και το «γμάρ» αν το αφήσεις χωρίς «σαμάρ’» θα « σ’ φύβγ’ κι άϊντι βρέτου».

Ανώνυμος είπε...

Οι απόψεις σας με για το θέμα δεν συμβαδίζουν με την τοπική οργάνωση παρ' όλα αυτά το κόμμα το ίδιο πιστεύει την ένταξη με την λιβαδειά πιστεύετε ότι κάποιοι στο κόμμα είναι δεξιότεροι από τους δεξιούς; ίσως πιστεύουν ότι αν ενταχθούμε με τους δελφούς όσο περισσότεροι δεξιοί τόσο το καλύτερο;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε το θέμα του Καλλικράτη δεν μπαίνει σε κομματικές αντεγκλήσεις, Το συμφέρον του τόπου αφορά όλους τους κατοίκους. Αυτοί που ξεκίνησαν το θέμα, να πάμε με τους Δελφούς, δεν νομίζω ότι είναι «δεξιοί». Αν λέγοντας κόμμα εννοείς το ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν ξέρεις ότι δεν είναι αντίθετο, έχει βγάλει και ανακοίνωση. Στο τέλος τέλος το θέμα δεν αφορά τα κόμματα αλλά εμάς τους Αραχωβίτες και το μέλλον μας. Εγώ είμαι 30 χρονών και θέλω να παραμείνω στον τόπο μου ,ασχολούμενος με τον Τουρισμό.

σταθης είπε...

ρε!!!ανωνυμε υβριστη σε ποιο θεμα δεν πηρα θεση?εγω την αποψη μου την ειπα.ημουν και ειμαι υπερ της παλης για αυτονομια.σεβομενος ομως απολυτα την αποφαση του δ.σ ακολουθω .παψε να μιλας για δερβισηδες..γιατι..φωτογραφιζεσαι!!!!δεν εχω αναγκη γαλονια εγω....

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφεία τι «λογιά» είναι, εβδομαδιαία; Δηλαδή με φωτογράφισες με τον «Δίφ’λο», να μου κρατήσεις μία φωτογραφία για το τζάκι.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πρώτη φορά ακούω ότι είσαι υπέρ της αυτονομίας. Όταν ψηφίστηκε ο Καλλικράτης δεν ήσουν εκεί; Ή τον καταψήφισες; Γιατί το έγγραφο του Δημάρχου λέει ότι ήταν απόφαση ομόφωνη και Ιστορική. Το ίδιο έγραφες και στο προηγούμενο φύλο της εφημερίδας σου.

ονομα είπε...

Φίλε Ανώνυμε κάνεις λάθος.

Ο Στάθης έχει εκφραστεί και από εδώ υπέρ της αυτονομίας.
Προς τιμήν του σεβάστηκε την άποψη του Δ.Σ. και του κόσμου που φαίνεται να θέλουν συνένωση με Δελφούς.

Ντελάλης

ΕΥΑΓ.ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ είπε...

Νομίζω ότι τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους και δεν με προβληματίζει το γεγονός που αναφέρατε.Άλλωστε ελεύθερος άνθρωπος είμαι και έχω δικαίωμα να εκφράζω ανοιχτά αυτό που πιστεύω.
Το σχέδιο "Καλλικράτης" δεν επιδέχεται αλλαγές ορίων στους υφιστάμενους νομούς,πράγμα που ήταν ήδη γνωστό από το 2008,καθώς και οι δύο προτάσεις για το χωροταξικό του νομού μας.
Το αποδέχτηκε η ΤΕΔΚ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ χωρίς καμμία διαμαρτυρία των τοπικών φορέων,μάλιστα κάποιος ανέφερε εδώ στο blog σας ότι η θέση του κ.Δημάρχου ήταν για 2 Δήμους.Πρόσφατα η ΚΕΔΚΕ δια στόματος του προέδρου της Ν.Κακλαμάνη επιβεβαίωσε την μη αλλαγή των ορίων.
Η θέση του κόμματός μου είναι ήδη γνωστή και έχει εκφραστεί από τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Ραγκούση (σχετικά με τα όρια)
Πιστεύω ότι τυχόν αντιρρήσεις θα έπρεπε να έχουν δημοσιοποιηθεί πολύ νωρίτερα.
Θα παρακαλούσα θερμά την αντιπολίτευση να μας παρουσιάσει εγγράφως την θέση της για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες.
Προσωπικά δεν θα συμμετάσχω σε καμμία κατευθυνόμενη κινητοποίηση,διότι απλά δεν πιστεύω ότι το μέλλον μας ανήκει στους Δελφούς.
Όσον αφορά την πρόταση για την Άμφισσα δεν θα ήταν κακή ιδέα,προσκρούει στα παραπάνω που ανέφερα.
Και επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο,έχω υποχρέωση να λέω τα πράγματα με το όνομά τους και να μην κρύβομαι πίσω από λαικισμούς.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΕΥΑΓ.ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ

Αυτόλυκος είπε...

Αγαπητή κ. Γρανιτσιώτη σέβομαι απόλυτα τις προσωπικές σας θέσεις. Επειδή ασχολούμαι με τον Καλλικράτη σας παρακαλώ θερμά να μου θυμίσετε σε ποιο κείμενο του υπουργού ή του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρετε ότι δεν επιτρέπετε η αλλαγή των ορίων των υφισταμένων νομών.
Μου είναι παγερά αδιάφορο τι λένε οι ενώσεις των δημάρχων, των νομαρχών και η πρόταση του Ι.Τ.Α διότι έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα.
Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι θα εισακουσθούν οι δήμαρχοι Βοιωτίας(που έχουν και συμφέροντα) και όχι το σύνολο των κατοίκων των Δήμων (Αράχωβας,Δελφών,Ιτέας,Δεσφίνας,Γαλαξειδίου) που το μέλλον τους είναι κοινό και αδιαίρετο.
Επειδή το χωροταξικό θα μπει σε διαβούλευση μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Σας καλώ να ξαναδείτε το θέμα, με προοπτική και να συνταχθείτε με την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τριτο Ματι είπε...

Αγαπητη κ. Γρανιτσιωτη γεια σας... Παρακολουθω παρα πολυ καιρο το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θεμα για τον τοπο μας και ακουει στο ονομα 'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ'......... Δεν μπορω να πω οτι εχω ξεκαθαρισει μεσα μου , απολυτα , τι θα ηταν καλο για την Αραχωβα...Για να πω ομως την αληθεια πιστευω οτι περισσοτερο καλο ειναι η ενωση μας προς τα δυτικα και οχι προς τα ανατολικα......... Βεβαια οπως γραφετε και εσεις , ο καθε ανθρωπος εχει δικαιωμα να λεει την αποψη του [ασχετα αν αρεσει η οχι σε καποιους].......... Αυτο ομως που με προβληματιζει παρα πολυ , ειναι αυτο που γραφετε , οτι ειναι σε ολους γνωστο [δημαρχους-νομαρχες-και σε ολους τους αρχοντες της τοπικης αυτοδιοικησης] , εδω και παρα πολυ καιρο οτι δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξουν τα ορια των υφισταμενων νομων... Τρεμω στην ιδεα οτι ο δημαρχος διστομου θα βγει αληθινος και ο δικος μας , εδω και πολυ καιρο μας πουλαει ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ... Τρεμω στην ιδεα οτι ολος αυτος ο καιρος εχει παει χαμενος και ολα αυτα γινοντε μονο για να κερδισουμε εντυπωσεις...Τρεμω στην ιδεα οτι ο δημαρχος Αραχωβας γνωριζαι ολα αυτα και δεν τα ελεγε ξεκαθαρα... Γιατι αν ειναι ετσι το μονο μελλον που θα θελει για τον τοπο του ειναι, να του βαλει μια ταφοπλακα και απο πανω και να γραψει 'ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ' εδω καποτε ηταν ενας τοπος που ειχε ανεβει πολυ ψηλα και καταφεραμε με πολυ απλο τροπο να τον βαλουμε μεσα στο χωμα......... Θα ηθελα να παρακαλεσω να πατε στο επομενο δημοτικο συμβουλιο μηπως και ξεκαθαριστουν καποια πραγματα και μαθουμε και εμεις επιτελους πια ειναι η αληθεια και πια τα παραμυθια..........

Στέργιος είπε...

Αγαπητή φίλη και συμμαθήτρια(ισχυρός δεσμός) Βαγγελιώ, διαβάζοντας την συνέντευξή σου καθώς και τα σχόλια που έχουν αρχίσει να την συνοδεύουν, μου ήρθε στο μυαλό η Αραχοβίτικη παροιμία; « Τα είχαμε πλευρό και τα κάναμε φόρτωμα». Δυό ερωτήσεις:
1) Απ’ ότι θυμάμαι ήσουν παρούσα στο ΔΣ της 17/2/2010 για το σχέδιο Καλλικράτης, δεν σε άκουσα να εκφράζεις καμία άποψη ούτε υπέρ ούτε κατά για το σχέδιο, ΓΙΑΤΙ;
2) Εκφράζεις απόψεις αντίστοιχες με τις απόψεις του Δημάρχου Διστόμου, με υπονοούμενα για δήθεν ειλημμένες αποφάσεις για την μη κατάργηση των ορίων των νομών. Αν πράγματι έχεις τέτοιες πληροφορίες θα θέλαμε τις πηγές σου. Εγώ πάντως εδώ και μία Βδομάδα πού ρωτάω Βουλευτές Υπουργούς και Δημοσιογράφους, κανένας δεν ξέρει να ισχύει καμιά τέτοια απόφαση.
Μπορείς να μας πεις συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα τις απόψεις σου, γιατί το συμφέρον της Αράχοβας είναι με την ένταξή της στο Δήμο Λειβαδιάς;

Παρατήρηση: Όπως όλοι μας ξέρουμε, ο Νόμος(αν υπάρχει) αλλάζει, ιδιαίτερα δε όταν είναι αντίθετος προς το Σύνταγμα. Είναι στο χέρι μας, αν και εφ όσον το θέλει η πλειοψηφία και μάλλον η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ αυτό δείχνει, να τον αλλάξουμε.
Έπεται συνέχεια !!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Βαγγελιώ και Τρίτο Μάτι

Εχω μείνει άφωνος από τις τοποθετήσεις σας σχετικά με τι νέα διοικητική διαίρεση της χώρας που θέλει να εφαρμόσει αυτή η Κυβέρνηση.
Είναι φυσικό και επόμενο να έχει ξαμολήσει τους δικούς τις ψιθυριστές και να λένε διάφορα που θα ήθελε να περάσει ανώδυνα.
Μελέτες και εισηγήσεις υπάρχουν πολλές δημοκρατικός διάλογος και διαβούλευση δεν έχει γίνει καμία ακόμη.
Μια τόσο σημαντική μεταρρύθμιση η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θέλει να την περάσει με δικτατορικό τρόπο γιαυτό και καταλαβαίνω την πρεμούρα της αγάπης μου Βαγγελιώς που όντας κομματικό στέλεχος προτιμά το κόμμα της από το τι λέει η πλειοψηφία των Αραχωβητών ΕΥΓΕ γιατι έχει κάνει και Δήμαρχος.
Τι παει να πει ότι δεν αλλάζουν τα όρια των νομών και ποιος το λέει.
Πως αλλάζουν οι τρις βαθμοί της αυτοδιοίκησης και γίνονται δύο πώς καταργούνται οι νομαρχίες και οι Νομάρχες πώς θα καταργηθούν τόσοι Δήμοι και Kοινότητες πώς καταργούνται τόσες υπηρεσίες πώς θα καταργηθεί το εκλογικό σύστημα;;;;;;;;;;; ;;
Τα όρια των νομών από τι υλικό είναι φτιαγμένα και μένουν αναλυότα στο χρόνο
Τι τα χρειαζόμαστε αφού δεν υπάρχουν οι νομαρχίες
Τι χρησιμεύει ένα άδειο κουτί
Τι χρησιμεύει ένα περίγραμμα που δεν περικλείει ΤΙΠΟΤΑ
Μήπως δείχνει την προχειρότητα να σκύψουν και να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που έχει ο κάθε τόπος ξεχωριστά;;;;;;;;;;;;;
Μήπως δείχνει την πρεμούρα που έχουν ορισμένοι να ΔΟΞΑΣΤΟΥΝ ΣΑΝ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΕΣ και άς καεί ο κόσμος όλος ;;;;;;;;;;;
Μήπως δείχνει ότι οι μανδαρίνοι τις εξουσίας αποφασίζουν αγνοώντας παντελώς τους υπηκόους των;;;;;;;;;;;
Μήπως δείχνει ότι για αυτούς δεν υπάρχουμε;;;;;;;;;
Αγαπητοί συμπολίτες δεν θα τους περάσει
Καμία Βαγγελιώ κανένας Ραγγούσης και καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να μας κλέψει τη ΖΩΗ και το όνειρο
Γρηγορείτε (Είναι και επίκαιρο)
Ας ετοιμαζόμαστε οι αγώνες είναι μπροστά μας
Θα πρότεινα όλοι οι ντυμένοι στο πανηγυράκι και όποιος άλλος θέλει να φορέσουμε ένα περιβραχιόνιο μαύρο κόκκινο ότι χρώμα αποφασίσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και εγρήγορσης για την ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένας να αποφασίσει για εμάς χωρίς να μας ρωτήσει
Ο ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Δήμαρχε τι άλλο θα ακούσεις
Κατά τη ΒΑΓΓΕΛΙΩ θα έπρεπε να περπατάς στο δρόμο και να προσέχεις μήπως κατέβει κανένα κάτω από το πεζοδρόμιο και τον πατήσει κάποιο αυτοκίνητο γιατί έχεις προκαλέσει μεγάλη κυκλοφορία με τους τουρίστες που μας έχεις κουβαλήσει.
Το καυσαέριο γιατί δεν φρόντισες να βάλεις αποροφητήρες να μπορούμε να πίνουμε τον καφέ μας ανενόχλητοι
Ή μήπως εννοεί ότι θα πρέπει να φαρδύνεις τα πεζοδρόμια.
Και πάλι αυτό το κουφό τόσο καιρό αν έφερνες κανένα μηχάνημα από την εταιρεία που δουλεύεις θα το είχες ανοίξει το τουνελ.
Και γιατί δεν έδωσες από ένα εξάσφαιρο στον κάθε δημοτικό σύμβουλο να ενισχύσεις την Αστυνομία
Και το πιο κουφό κυρά Βαγγελιώ οι αντιδήμαρχοι έχουν θητεία και αρμοδιότητες και δεν αντικαθιστούν το Δήμαρχο αυτό τουλάχιστον δεν έπρεπε να το ξέρεις

Ανώνυμος είπε...

Άφωνε κινδυνολόγε όλα όσα αναφέρεις είναι αποκύημα της φαντασίας σου. Ουδέποτε τούτη η κυβέρνηση πέρασε νομοσχέδιο χωρίς διαβούλευση. Η κ. Γρανιτσιώτη από όσο μπορώ να ξέρω εκπροσωπεί τον ευατό της (σαν πρώην δήμαρχος) και μπορεί να γράφει και να λέει όποια άποψη θέλει. Αυτό έκανε άλλωστε . Για όσα αναφέρεις μήπως θα μπορούσες να μας πεις που υπάρχουν να τα διαβάσουμε και εμείς με τα λίγα γράμματα που ξέρουμε? Όσο για το πανηγύρικαι τα περιβραχιόνια, έχεις μπερδέψει ,τη παράδοση, τη θρησκευτική εορτή ,με τη πολιτική, πράγμα επιεικώς απαράδεκτο.

Τριτο Ματι είπε...

Φιλε ανωνυμε που υπογραφεις 'ΑΡΑΧΩΒΑΣ'........ Δεν μπορω να καταλαβω που και πιο κοινο σημειο βρισκεις στο σχολιο μου με την συνεντευξη της κ.Γρανιτσιωτη........ Δεν μπορω να καταλαβω την ταυτιση της θεσης , την στιγμη που γραφω οτι για μενα , το καλυτερο για την Αραχωβα ειναι η ενωση της προς τα δυτικα [δηλαδη με Δελφους - Ιτεα - Γαλαξειδι] και οχι προς τα ανατολικα [δηλαδη με Διστομο - Λιβαδεια]......... Δεν μπορω να καταλαβω που βρισκεις το κακο οταν ζηταω να ερθουν ολοι στο δημοτικο συμβουλιο και να καταθεσουν τα στοιχεια τους......... ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.......... Εκτος αν με αυτο που εγραψες εννοεις οτι Βαγγελιω και Τριτο Ματι ειναι το ιδιο προσωπο.......... Σε αυτη την περιπτωση θα σε στεναχωρισω αλλα δεν επεσες μεσα ........ Θα ηθελα να πω σε σενα και σε οποιον αλλο φιλο προσπαθει να μου βαλει μια ταμπελα η να με ταυτησει με καποιο-α , ας μην το ξανακανει......... Αν θελει να μου γραψει για κατι που γραφω ΕΓΩ πολυ ευχαριστως να απαντησω.......... ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..........

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε «υπερασπιστή» της Βαγγελιώς
Αυτά που γράφω είναι απλές λογικές διαπιστώσεις που μπορεί να τις κάνει ο οποιοσδήποτε ελευθέρα σκεπτόμενος πολίτης.
Δεν ζητάω από κανένα άλλο να συμφωνήσει με αυτές τις σκέψεις.
Απαιτώ όμως από όσους θεωρούν τον εαυτό τους ότι κατέχουν κάποιο θεσμικό ρόλο εν ενεργεία ή πρώην να σέβονται την πλειοψηφία.
Προσωπικές απόψεις μπορεί να λέμε όλοι. Όταν όμως εκπροσωπούμε και άλλους οπως η Κυρία Ευαγγελία Γρανιτσιώτη που έδωσε συνέντευξη σαν πρώην Δήμαρχος Αράχωβας και στέλεχος του Κυβερνόντος κόμματος όφειλε κατά την άποψη μου να τονίσει τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και του λαού και παρεμπιπτόντως να αναφέρει την στενή πρωσική της άποψη.
Όσα γράφω είναι αυτά που ακούμε όλοι μας από τα Μέσα
Ο Ραγκούσης είχε δεσμευθεί να δώσει το χωροταξικό στις αρχές Φεβρουαρίου.
Έχει εξαπατήσει όλους την ΚΕΔΚΕ τους Δημάρχους τους Νομάρχες και αγοράζει χρόνο σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της διαβούλευσης.
Είμαστε στον Απρίλιο και θέλει αυτήν την τόσο σημαντική και καθοριστική για την Ελλάδα μεταρρύθμιση να την τελείωση πριν τον Αύγουστο Δηλαδή «Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσαμε»
Αν αυτό λέγετε Δημοκρατία τυφλά να έχει ο Χίτλερ.
Αυτή είναι η αλήθεια αγαπητέ «υπερασπιστή» που όπως φαίνεται υποστηρίζεις το ΠΑΣΟΚ.
Και εγώ Πασοκτζής είμαι όμως πάνω από την ζωή μου και το χωριό μου δεν βάζω το κόμμα.
Για σένα TRITO MATI αναφέρθηκα που πέφτεις από τα σύγνεφα λέγοντας οτι δεν είχες ακούσει για το Καποδίστρια Νο 2 που τώρα τον λέμε Καλλικράτη.
Η προηγούμενη κυβέρνηση τον ξεκίνησε αλλά έκανε πίσω πιθανόν συναισθανομένη την αδυναμία να ολοκληρώσει αυτό το εγχείρημα από έλλειψη χρόνου και πόρων .
Αυτή εδώ η κυβέρνηση πιό τολμηρή αλλά ανεύθυνη θέλει να πάρει όλη τη δόξα και θέλει να το κάνει όπως όπως σε μηδέν χρόνο.
Κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να γίνει όμως να τηρούμε τις αρχές του κόμματος μας .
Να μην παρασυρόμαστε από αλαζονικές επιθυμίες να είμαστε τέλος πάντων ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
Ο ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 'ΑΡΑΧΩΒΑ' δεν πεφτω απο τα συνεφα για τις αποφασεις που εχουν παρθει απο την ΚΕΔΚΕ και την ΤΕΔΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ , γιατι αυτες εχουν παρθει για τον Καποδιστρια Νο2... Θα πεσω απο τα συννεφα αν υπαρχουν δηλωσεις Ραγκουση και ολα αυτα εχουν εφαρμογη και σημερα... θα πεσω απο τα συννεφα αν στην συνεδριαση της ΤΕΔΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ που εγινε πριν τρεις μηνες ειπωθηκαν τα ιδια και ο δικος μας δεν αναφερε τιποτα... Καταλαβαινεις γιατι ζηταω να ερθουν ολοι στο δημοτικο συμβουλιο... Το προβλημα ειναι να εχουν σερβιρει και εμεις να μην εχουμε παρει χαμπαρι... Συμφωνω απολυτα οτι αυτη η κυβερνηση θελει να εφαρμοσει το σχεδιο Καλλικρατης πολυ γρηγορα και πολυ ανευθυνα με αποτελεσμα να κανει πολλα λαθοι...

Τριτο Ματι είπε...

Το απο πανω σχολιο προς τον 'ΑΡΑΧΩΒΑ' το εγραψε το Τριτο Ματι και οχι ανωνυμος...

πρόβατο είπε...

Παιδιά η γνόμη μου είναι ότι δεν έπρεπε να ανοίξη αυτή η κουβέντα. Αφού όλα είναι κανονισμένα από καιρό και θα παμε κοντά σα τα πρόβατα. Γιατί να βριζόμαστε και να κάνουμε έχθρες με τους διστομίτες αφού αύριο θα είμαστε μαζί; Στο κάτο κάτο έχουμε να χωρίσουμε τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελιώ μου παινεμένη , τι τις ήθελες τις συνεντεύξεις; Δεν ήξερες ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ…ς; Δεν ήξερες ότι οι καιροί άλλαξαν και αν πεις την άποψή σου Δημόσια μέσα από τα blog , θα έχεις αντίλογο; Δεν βλέπεις ότι όλοι αυτοί που θα έπρεπε να απαντούν, συμπολίτευση και αντιπολίτευση απέχουν διακριτικά; Βράζουν στο ζουμί τους με αυτά που διαβάζουν αλλά δεν τολμούν να βγουν στη Δημοσιότητα και να απαντήσουν;

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο το «ΜΠΕΕΕ», αφού κανένας δεν ενδιαφέρετε ή αν ενδιαφέρετε και κάποιος εξαντλείτε ή ορμή του στα ..τσίπουρα στην αγορά. Σιγά μην νοιαστεί ο νεόπλουτος Γκαβάραπας να διεκδικήσει το μέλλον του. Πουλάει ένα χωράφι και μέχρι να το φάνε τα παιδιά στις καφετέριες και τα μπαράκια …έχει ο θεός .Ο Αι Γιώργης που κάνει κουμάντο, κάτι θα σκεφτεί. Άμα οι γκαβαραπάδες, κι εγώ μαζί ,αφήσουμε το μικροσυμφέρον μας και κοιτάξουμε το καλό του συνόλου μπορεί κάτι να γίνει ,αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Παράδειγμα η Βαγγελιώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε όλοι σας, αλλά μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα αλλάξει όταν γίνει ο Καλλικράτης? Σας απαντώ με σιγουριά… ΤΙΠΟΤΑ. πάλι κάποιοι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια, κάποιοι θα πίνουν καφέ και θα λένε για τα καυσαέρια και θα περιμένουν να γίνει το τούνελ και κάποιοι άλλοι θα κάνουν διακοπές στην Αθήνα και όταν έρχονται θα λένε οι καθήμενοι, τι έκαναν αυτοί? Τα ίδια κάνουν και «οι άλλοι»… Οπότε, το θέμα θα έπρεπε να είναι, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ τόσα χρόνια με αυτούς? Μόνο, λόγια, ταξίδια, αυτοκίνητα, συμβούλια, μελέτες, υποσχέσεις, ΘΑ ….. και προκοπή καμία. Ο Στάθης το είχε πει, και που ψηφίζει στα δημοτικά συμβούλια, τι γίνετε? ΤΙΠΟΤΑ. Επειδή ζούμε σε μια χώρα όπου πραγματικά τίποτα δεν λειτουργεί σωστά καλό θα είναι να «τσακωνόμαστε» για το τι δεν έχει γίνει και όχι για το τι δεν πρόκειται να γίνει. Καλός ο Καλλικράτης αλλά τι να τον κάνεις? Αφού και μετά θα λέμε «Στου κουφού την Πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Και όπως είμαστε να μείνουμε πάλι μια από τα ίδια…

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Επώνυμε,
εκφράζεις απερίσπαστα και την δικής μας γνώμη ! Και ο Δήμος που τόσα χρόνια ήταν αυτοδύναμος και το Συμβούλιο έπαιρνε συνεχώς 'βαρύγδουπες αποφάσεις ' τι έκανε? Μόνο για ταξίδια εκτελούντο οι αποφάσεις και εκτελούνται σε βάρος των πολιτών . Αλήθεια το ΄προϊόν' ήταν ικανός ο Δήμαρχος να το πουλήσει στην Ρωσία με απεριόριστα έξοδα?

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ

Top