αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Ιρλανδία τυπώνει 51 δις € για τη στήριξη των τραπεζών... Άλλο και τούτο πάλι...



Διαβάζω στην ιρλανδική εφημερίδα indipendent, άρθρο (ημερομηνία 15 Ιανουαρίου) με τίτλο: "Central Bank steps up its cash support to Irish banks financed by institution printing own money" (δηλαδή η Κεντρική Τράπεζα (της Ιρλανδίας) προβαίνει σε στήριξη των Ιρλανδικών Τραπεζών χρηματοδοτώντας τες με χρήματα που τυπώνει η ίδια!!). Δες τε το άρθρο εδώ.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι η Ιρλανδική Κεντρική Τράπεζα μπορεί να δημιουργήσει τα δικά της κεφάλαια, εφόσον το γνωστοποιεί στην ΕΚΤ. (Γιατί δεν το γνωστοποιούμε κι εμείς λοιπόν, να τυπώσουμε χρήμα και μετά να προγκήξουμε όλους αυτούς τους αυστραλοπίθηκους που έρχονται κάθε τρεις και λίγο... για τη σωτηρία της Ελλάδας?).

Από οικονομικά δεν κατέχω, αλλά αυτό πραγματικά μου κάνει εντύπωση. Ήξερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η αμερικανική (αλλά ιδιωτική) FED τυπώνουν χρήμα από αέρα κοπανιστό, αλλά εδώ βλέπω ότι μπορεί να το κάνει και μια χώρα (εφόσον το γνωρίζει η ΕΚΤ). Αυτό το χρήμα από αέρα κοπανιστό, το δανείζουν στις ιδιωτικές τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο, οι οποίες μετά δανείζουν τα κράτη κι εμάς!!

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα περιγράφω, καθώς η παραγωγή χρήματος οδηγεί στη μείωση της αξίας του (πληθωρισμός), αλλά αφού η Ιρλανδία μπορεί να τυπώσει το δικό της χρήμα γιατί όχι κι εμείς? Τι σημαίνει άραγε αυτή η είδηση που δεν την άκουσα σε κανένα κανάλι...?

Αν μπορεί κάποιος που γνωρίζει από οικονομικά παρακαλώ ας μας φωτίσει...

Ντελάλης

4 σχόλια:

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

Ντελάλη,εάν ήταν δυνατόν να αντικαταστήσουμε τον χαμένο πλούτο με επανεκτύπωση νέου χρήματος, τότε η ανθρωπότητα θα είχε εξαλείψει τη φτώχεια έξι αιώνες πριν, αμέσως μετά την ανακάλυψη της εκτυπωτικής μηχανής από τον Γουτεμβέργιο.

ονομα είπε...

Χαχαχαχαχα, σωστός ο ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ!!! Έχεις δίκιο.
Κι όμως, οι κεντρικές τράπεζες τυπώνουν χρήμα από αέρα κοπανιστό. Κανένα αντίκρυσμα (κάποτε ήταν ο χρυσός, όχι όμως πια).
Έριξα μια ιδέα και πιο πολύ για να μάθω από κανέναν που γνωρίζει τι σημαίνει αυτό...

Πάντως σε ευχαριστώ...

Ντελάλης

admin είπε...

Ξεκίνησαν μάλλον νέα τακτική επειδή τελείωσαν τα υπόλοιπα χρήματα.

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ είπε...

ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!!!!!
Μπαίνει το ΣΔΟΕ σε έναν οίκο ανοχής και βλέπει τον εξής τιμοκατάλογο:
ιεραποστολικο = 45 ευρώ +23% ΦΠΑ
καρεκλάτο = 40 +23% ΦΠΑ
συντριβανάτο = 35 +23% ΦΠΑ
τσιμπούκι = 20 ευρώ +11% ΦΠΑ
Ρωτάει ο ελεγκτής τη τσατσά, γιατί όλα 23% και το τσιμπούκι έχει μόνο 11%,
κι εκείνη απαντάει….- Έχουμε γάτα λογιστή και το έχει περάσει στα ροφήματα!!!
χαχαχαχαχαχαχα
www.troktiko.eu

Top