αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ήξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω...

Η φράση "Ήξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω" αναφέρεται στο γνωστό χρησμό της Πυθίας, στον οποίο βάζοντας κόμμα σε διαφορετικά του σημεία, αλλάζει το νόημα. Έτσι, ο ερωτών για το αν θα γλιτώσει το θάνατο στον πόλεμο, άκουγε αυτό που ήθελε να ακούσει και ο "Λοξίας" Απόλλωνας δεν έκανε ποτέ λάθος.

Φαίνεται ο κ. Παπανδρέου δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την προ ημερών επίσκεψή του στους Δελφούς, για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και βάλθηκε να μας τρελάνει.

Διαβάζω σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας Έθνος (δείτε εδώ) τα παρακάτω:

"Στο προσκήνιο έρχεται η μείωση των φόρων στα ΙΧ αυτοκίνητα, με την κυβέρνηση να αναζητάει τρόπους για να ανεβάσει ταχύτητες ο κλάδος, προκειμένου να μην οδηγηθεί στην πλήρη καταστροφή αλλά και για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα.
Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σκέψεις για μείωση του τέλους ταξινόμησης και αύξηση του ορίου της εργοστασιακής αξίας πάνω από το οποίο μπαίνει ο φόρος πολυτελείας, με στόχο τη μείωση των τιμών για τα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα δηλαδή που επιλέγουν οι περισσότεροι Ελληνες [...].
Το οικονομικό επιτελείο, βλέποντας τη σημαντική υστέρηση εσόδων που έχει από τον κλάδο αυτοκινήτου, φαίνεται να πείθεται από το βασικό επιχείρημα των εκπροσώπων της αγοράς που υποστηρίζουν ότι η αύξηση της φορολογίας στην αγορά αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, μειώνει αντί να αυξάνει τα κρατικά έσοδα."


Αυτό λοιπόν που μας λένε τώρα (για τον κλάδο του αυτοκινήτου) είναι ότι αναζητούν τρόπους για την τόνωση της αγοράς, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και φαίνεται να επιλέγουν τη μείωση της φορολόγησης των Ι.Χ. έως τα 2.000 κ.εκ. Και η όποια απώλεια φόρων θα ισοσκελιστεί για τα κρατικά ταμεία από την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων.

Μα καλά, ως απλός πολίτης αναρωτιέμαι, η λύση που εξετάζεται για τον κλάδο του αυτοκινήτου για την αύξηση των κρατικών εσόδων, δεν βρίσκει εφαρμογή και στα υπόλοιπα προϊόντα? Στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, στα σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα κ.α. Δεν βλέπει η κυβέρνηση - Πυθία, ότι έχει μειωθεί η κατανάλωση παντού, κι ότι οι αυξήσεις φέρνουν μείωση εσόδων?

Και καλά, ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν το γνώριζαν, όλοι έχουμε ακούσει ότι οι πιο διάσημοι οικονομολόγοι τονίζουν ότι σε περίοδο ύφεσης, όπως η σημερινή, η αύξηση των φόρων οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης.

Προφανώς μας περνάνε για ηλίθιους... Σίγουρα γνωρίζουν όλα τα παραπάνω! Όσο σίγουρα είναι οι ίδιοι εκείνοι που μας φόρτωσαν το υπέρογκο χρέος που αδυνατούμε να διαχειριστούμε. Άραγε γιατί όμως το κάνουν αυτό? Γιατί παίρνουν μέτρα που θα φέρουν αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, ή στην καλύτερη περίπτωση καθόλου αποτελέσματα...?

Θεωρίες συνωμοσίας? Ίσως... Το μέλλον θα δείξει...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λυσαξες Ντελλάλη, έπρεπε να σε είχε αφήσει να χρεοκοπίσεις αντί να λες για πράγματα που δεν ξέρεις και να προπαγανδιζεις... Όχι μπλογκ θα ήσουν στα σισσιτια...

ονομα είπε...

Βέβαια Ανώνυμε,

έτσι όπως τα λες είναι. Και μιας και το λες, αφού από το στόμα μου το πήρες, μήπως ξέρεις να μας πεις, αφού "Λεφτά υπάρχουν", τι ποσοστό από τα δάνεια που πήραμε πήγε σε μισθούς και συντάξεις?

Γιατί εγώ θυμάμαι τον κ. Παπανδρέου να μας φοβερίζει ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
Ορίστε λοιπόν, απάντησέ μας...
Τι ποσοστό από τα δάνεια που πήραμε πήγε σε μισθούς και συντάξεις?

Θα σε βοηθήσω εγώ: 0%. Τίποτα. Μηδέν. Κατά τα άλα θα ήμουν στα συσσίτια...
Αγαπητέ, όχι στα συσσίτια δε θα ήμουν, αλλά θα είμασταν όλοι καλύτερα.

Μην ξεχνάς ότι όπου πήγε το ΔΝΤ την τελευταία 10ετία εξαφανίστηκαν τα μεγάλα κόμματα...

Ξυπνάτε πατριώτες, αριστεροί και δεξιοί είναι ίδιοι, μας καταχρεώσανε και μας κοροιδέψανε.
Και βλέπουνε ότι έρχεται το τέλος τους και μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια και πράσινα (μπλε) άλογα.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΓΚΗΞΕΙ... ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ... ΤΕΡΜΑ...

Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Ντελλάλη λίγη ορθολογική σκέψη και σεβασμός δεν έβλαψε κανέναν... Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν πολύ να βοηθησουν, ΕΣΥ απαξιωνεις συνεχώς.. Τα δάνεια τώρα πήγαν στα στραγγισμενα ταμεία γιατί δεν θα υπήρχαν καθόλου συντάξεις.. Στεναχωριεμαι που δεν σέβεσαι κανέναν.. όπως θα έπρεπε.. Ελπίζω μετά τις 7 να αλλάξεις που τελειώνουν οι εκλογές..

R2 είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ.ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Κ.Λ.Π.ΘΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ???ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ???ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ????

ονομα είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Αφού είσαι υπέρμαχος του ορθολογισμού, πες μου σε ποιο από τα σημεία του άρθρου μου διαφωνείς?
Πού κάνω λάθος?

Γυαλιά δεν φοράω, ούτε παρωπίδες έχω, το μυαλό μου είναι ανοιχτό και δεν φοβάμαι να πω την άποψή μου στους Αναγνώστες μου. Εσύ αλήθεια τι χρώμα γυαλία φοράς? Πράσινα ανοιχτά ή σκούρα?Εν πάσει περιπτώση, δεν με αφορά.

Σύμφωνα με άρθρο του Μάικλ Χάτσον, αμερικανού καθηγητή - ειδικού στα ζητήματα της σημερινής κρίσης στον Ιό (βλέπε εδώ http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100523.htm):

Η «ελληνική διάσωση» θα ‘πρεπε να λέγεται με το όνομά της. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ... για τους Γερμανούς και τους άλλους Ευρωπαίους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους της παγκόσμιας νομισματικής κυκλοφορίας.
Τα χρήματα για τη διάσωση παρέχονται από άλλες κυβερνήσεις ... ώστε να μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει τους ξένους κατόχους ομολόγων, οι οποίοι τα αγόρασαν σε πολύ χαμηλές τιμές τις τελευταίες βδομάδες.

Αυτοί θα κερδίσουν για τα καλά, όπως και οι αγοραστές των ελληνικών ομολόγων αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι κερδοσκόποι των ευρω-ομολόγων και άλλοι παίκτες του καπιταλιστικού καζίνο...

Αυτό το απρόβλεπτο κόστος θα το πληρώσουν οι φορολογούμενοι –και τελικά οι φορολογούμενοι της Ελλάδας (μάλιστα οι εργαζόμενοι, διότι ο πλούτος έχει απαλλαγεί από τη φορολογία)- ώστε να εξοφληθούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και ακόμα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για τη ληστρική τους χρηματοδότηση.
Η πληρωμή των κατόχων ομολόγων θα χρησιμοποιηθεί ως μια δικαιολογία για την περικοπή των δημόσιων υπηρεσιών, των συντάξεων και άλλων κρατικών δαπανών στην Ελλάδα.


Το λόμπι του χρηματοπιστωτικού τομέα χρησιμοποιεί την ελληνική κρίση ως ένα μάθημα για να προειδοποιήσει ότι χρειάζεται περιστολή των δημόσιων δαπανών στην Κοινωνική Ασφάλιση και την Περίθαλψη. Αυτό είναι το αντίθετο από εκείνο που ζητούν οι Ελληνες διαδηλωτές: να αντιστραφεί το συνολικό βάρος που πέφτει πάνω στους εργαζόμενους και να δοθεί προτεραιότητα στις συντάξεις έναντι της απαίτησης των τραπεζών να πληρωθούν στο ακέραιο για δάνεια υψηλού ρίσκου αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Έχεις δίκιο, εγώ δεν είμαι ειδικός/η στα Οικονομικά, αλλά προσπαθώ με το μυαλό μου να καταλάβω τι μου σερβίρουν. Το ίδιο θα συνέστηνα και σε σένα.

Αν όμως έχεις διαφορετική άποψη πάνω σε όλα αυτά, ορίστε, θα σε ακούσουμε με χαρά...

Φιλικά
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ντελάλη τώρα άρχισες και τις αντιδικίες με τους αναγνώστες. Φταίμε εμείς που σε διαβάζουμε και σου δίνουμε αξία. Τέρμα από σήμερα δεν σε ξαναδιαβάζω. Την έχεις δεί θεός, τιμητής των πάντων και ξερόλας. Κατέβα από το καλάμι γιατί μπορεί να σπάσει και να πέσεις να χτυπήσεις.

ονομα είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Δεν αντιδικώ με κανέναν. Απλώς συζητώ. Η γνώμη μου είναι αυτή που περιγράφω στο άρθρο μου και αν κάποιος δεν με πείσει για το ότι έχω λάθος δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αν έχεις διαφορετική άποψη, ορίστε, σε ακούμε. Παράθεσέ μας τα επιχειρήματά σου και προσπάθησε να μας πείσεις για το αντίθετο. Έτσι λειτουργεί ο δημοκρατικός διάλογος.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, ούτε Θεός την έχω δει, ούτε ξερόλας, ούτε τιμητής των πάντων. Και ασφαλώς δεν έχω καβαλήσει κανένα καλάμι.

Σας τόνισα ότι δεν γνωρίζω τα οικονομικά ούτε είμαι ειδικός. Απλώς διακρίνω ασυνέχεια στον πολιτικό λόγο και στα έργα της κυβέρνησης. Αυτό λέω. Εσύ δεν το βλέπεις?

Τέλος, αν δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου και θεωρείς οτί μου έδωσες πολύ αξία, μπορείς κάλλιστα να μην με ξαναδιαβάσεις. Αν είναι να ταράζεσαι με αυτά που βλέπεις, καλύτερα άστο φίλε μου.

ΥΓ. Δεν έχω τίποτα μαζί σου. Λυπάμαι πραγματικά που με παρεξήγησες τόσο.

Φιλικά
Ντελάλης

Top