αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Έκδοση & παρουσίαση βιβλίου απο τον Γ. Θεοχάρη για το μαρτυρικο Δίστομο

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία", κ. Γιώργος Θεοχάρης και το βιβλιοπωλείο "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ", έκδωσαν το βιβλίο "ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 - ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ακριβώς 66 χρόνια μετά την αγριότερη σφαγή του Β' παγκοσμίου πολέμου.

"Το βιβλίο στέκεται με απέραντο σεβασμό απέναντι στο μαρτυρικό Δίστομο και την Ιστορία.
Δεν επαναφέρει απλά στην εκδοτική επικαιρότητα το γεγονός της σφαγής, αλλά το διερευνά κατά τρόπο που δεν έγινε ως σήμερα, ως ιστορικό γεγονός αλλά και ως διαχρονική συλλογική εμπειρία, ως δημόσια ιστορία. Με την έννοια αυτή, το βιβλίο ανασυνθέτει το γεγονός με το συνήθη τρόπο της αναδίφησης των πηγών αλλά, επιπλέον, και ως μνήμη, ως ιστορική παράδοση, όπως αυτή μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά, και επικαθορίστηκε από την ίδια την ιστορική πορεία της χώρας."

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, ώρα 8.00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, (πρώην Πεσ. Μαχητών), Λιβαδειά.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ ιστορικός, διδάσκων στο Πάντειο Παν/μιο θα μιλήσει με θέμα ΔΙΣΤΟΜΟ: ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ

1 σχόλια:

διστομίτης είπε...

ολοι μαζί να προβάλουμε τον ιστορικό αυτό τόπο, που έζησε μια ανελέητη σφαγή από τους Γερμανούς κατακτητές..
υπέροχη πρωτοβουλία!!
ntelali μπορείς να κάνεις μια αναφορά με όλη την σχετική βιβλιογραφία για την σφαγή?

Top