-1 τσαρούχι μπακαλιάρο
-Λάδι όσο χρειάζεται
-1 κρεμμύδι ξερό και κρεμμυδάκια φρέσκα
-Ντοματοπελτές, και πιπέρι όσο χρειάζονται.
-Χόρτα μυρωδικά: Λάπαθα, σέσκουλα, στρέφλα, σπανάκι, μυρμνίδες, παπαρούνες, πρασλήθρες, καυκαλήθρες.
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το μπακαλιάρο από την προηγούμενη μέρα, αφού προηγουμένως τον έχουμε καθαρίσει από τα λέπια και τον έχουμε κόψει σε κομμάτια, αλλάζοντας ταχτικά το νερό για να ξαρμυρίσει.
Τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο λάδι. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τα χόρτα τα οποία τα κόβουμε ψιλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το λάδι και τα χόρτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα και το πιπέρι και αφού βράσουν λίγο τα τοποθετούμε σε ταψί και από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου ρίχνοντας επιπλέον λίγη ντομάτα και λίγο λάδι αν θέλουμε. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
Αν θέλούμε, αντί για μπακαλιάρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψάρι. Κυρίως τα λιπαρά ψάρια είναι ωραία με τα χόρτα.
arachova.tripod.com/paradosiakes_syntages.htm
Για τη μεταφορά: Ελεύθερος Πολίτης
(Όποιος βάλει στοίχημα, ότι του Ευαγγελισμού έστω και ένα σπίτι στην Αράχωβα δεν θα έχει Μριγιάνι, θα το χάσει).
Αν θέλούμε, αντί για μπακαλιάρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψάρι. Κυρίως τα λιπαρά ψάρια είναι ωραία με τα χόρτα.
arachova.tripod.com/paradosiakes_syntages.htm
Για τη μεταφορά: Ελεύθερος Πολίτης
(Όποιος βάλει στοίχημα, ότι του Ευαγγελισμού έστω και ένα σπίτι στην Αράχωβα δεν θα έχει Μριγιάνι, θα το χάσει).
1 σχόλια:
...αυτή είναι παραδοσιακή συνταγή! Μρἀβο σ᾽αυτόν που το έγραψε...
Δημοσίευση σχολίου