αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Χωρίς κομματικό χρίσμα οι δημοτικές εκλογές

Ο «Καλλικράτης» φέρνει συμμαχίες δημάρχων

Σε αναζήτηση συμμάχων έχουν επιδοθεί οι δήμαρχοι, διαπιστώνοντας ότι προ των πυλών βρίσκονται οι συγχωνεύσεις που φέρνει ο «Καλλικράτης». Οπως όλα δείχνουν, οι αλλαγές που έρχονται δεν θα είναι μόνο διοικητικού χαρακτήρα.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι θα κατέβουν χωρίς κομματικό χρίσμα, τα ψηφοδέλτια θα είναι πολυσυλλεκτικά και τον πρώτο λόγο στη διαπραγμάτευση για το ποιος θα αναλάβει αρχηγός θα έχουν εκείνοι οι υποψήφιοι που προέρχονται από τους σημερινούς μεγάλους δήμους.
Ηδη το γεγονός ότι ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης θα είναι έτοιμος μέχρι τον Μάιο δημιουργεί επιπλέον άγχος στους δημάρχους για να διαμορφώσουν από τώρα συνεργασίες για τις επικείμενες εκλογές. Σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και σε δήμους της Αθήνας, έχουν αρχίσει οι ζυμώσεις αλλά και οι διερευνητικές συναντήσεις και συζητήσεις. Ιδιαίτερα εκείνοι που «υποψιάζονται» ότι θα ενωθούν ετοιμάζουν από τώρα τις νέες δημοτικές ομάδες που θα διεκδικήσουν τους δημαρχιακούς θώκους.
Το κυρίαρχο στοιχείο των επικείμενων δημοτικών εκλογών είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., εμφανίζονται απρόθυμα να δώσουν χρίσμα στους υποψήφιους δημάρχους. Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν ειλημμένη η απόφαση να μην μπουν καν στη διαδικασία να υποδείξουν υποψηφίους. Εξαίρεση αποτελούν οι μεγάλοι δήμοι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα και Ηράκλειο.

Από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (21/03/2010)
Top