αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

RealNews για αργομισθία Α. Αγάτσα και τι απαντά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Για δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκτός από τη βουλευτική τους αποζημίωση, εισπράττουν κάθε μήνα μισθό και από την ΕΡΤ, κάνει λόγο σήμερα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Real news το οποίο αναφέρεται στην βουλευτή Βοιωτίας Άρια Αγάτσα και τον Παντελή Ασπραδάκη.

Πιο συγκεκριμένα το ρεπορτάζ των Ντέπυς Γκολεμά και Ναταλίας Ανδρικοπούλου αναφέρει:

«Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τη βουλευτική τους αποζημίωση, εισρπάτουν κάθε μήνα μισθό και από την ΕΡΤ!


Την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός ανακοινώνει «μαχαίρι» σε χρυσά συμβόλαια, απομακρύνει χρυσόσυμβούλους της προηγούμενης διοίκησης και κατακεραυνώνει δημόσια με δηλώσεις του το καθεστώς που παρέλαβε, στο οποίο «υπάλληλοι πληρώνονταν υπέρογκα ποσά και δεν έρχονταν στην ΕΡΤ», δύο εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εισπράττουν κάθε μήνα μισθούς από το ευαγές ίδρυμα της Αγίας Παρασκευής για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ... ελληνικό Κοινοβούλιο. Το θέμα εγείρει μεγάλο ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση, πυ ευαγγελίζεται επιχείρηση κάθαρσης στην ΕΡΤ και ζητά από τον Έλληνα Πολίτη να περικόψει βασικές του ανάγκες προκειμένου να βγεί η χώρα από τη δίνη της κρίσης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στην κατάσταση μισθοδοσίας της κρατικής τηλεόρασης παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή ο μέχρι πρότινος διευθυντής Λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Παντελής Ασπραδάκης και η αθλητικογράφος Άρια Αγάτσα. Αμφότεροι εργάζονταν στην ΕΡΤ μέχρι την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2009, οπότε και αποφάσισαν να κατέβουν στη ... μάχη του σταυρού, που απέβη και για τους δύο επιτυχής. Έκτοτε, ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και η βουλευτής Βοιωτίας αφοσιώθηκαν στα καθήκοντα τους στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να παραβλέψουν να ρυθμίσουν την υπόθεση της μισθοδοσίας τους από την ΕΡΤ ».

Σε άλλο σημείο: «Παράλληλα, η Άρια Αγάτσα σταμάτησε τις αέρα στις εμφανίσεις της στην εκφώνηση των αθλητικών ειδήσεων και την κάλυψη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά παρέμεινε στην κατάσταση μισθοδοσίας της ΕΡΤ μεταφερόμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, όπου αμείβεται με τά προβλεπόμενα βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ».

Επίσης: «Με την περίπτωση των δύο έμμισθων στην ΕΡΤ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ασχολήθηκαν, μάλιστα, επισταμένως οι νομικές υπηρεσίες της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης από τις οποίες ζητήθηκε να γνωμοδοτήσουν για τη νομιμότητα της απασχόλησης των δύο βουλευτών. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, λοιπόν, βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου, οι δύο βουλευτές καλύπτονται τυπικά από τον νόμο περί ασυμβίβαστου που επιτρέπει στους «υπηρέτες του λαού» να μην καταθέτουν την επαγγελματική τους ταυτότητα, αλλά να διατηρούν το δικαίωμα της εξάσκησης του επαγγέλματός τους παρά τη βουλευτική τους ιδιότητα. Πέραν όμως της νομιμότητας η περίπτωση των δύο βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος συνιστά μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση ... »

Παράλληλα το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στον κανονισμό της εταιρίας και μεταξύ επισημαίνει άλλων: «Αντί να εισπράττουν διπλό μισθό και να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, οι βουλευτές Παντελής Ασπραδάκης και Άρια Αγάτσα, που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, θα μπορούσαν κάλλιστα να ζητήσουν άδεια άνευ αποδοχών από την ΕΡΤ, όπως προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού της εταιρείας για εργαζόμενους που εκλέγονται σε δήμους και κοινότητες, πολλώ δε μάλλον για όσους εκλέγονται βουλευτές ».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α. ΑΓΑΤΣΑ

Στη συνέχεια σήμερα η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Άρια Αγάτσα εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο απαντά στο δημοσίευμα:

«Με αφορμή δημοσίευμα σημερινό (17-1-2010) τής εφημερίδας <> θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι έχω υποβάλει την παραίτησή μου απο τις αποδοχές μου στην ΕΡΤ με επιστολή μου στο διοικητικό συμβούλιο τής ΕΡΤ από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 στο πλαίσιο των οικονομικών περικοπών και τής ευρύτερης πολιτικής τής κυβέρνησης. Σας επισυνάπτω την σχετική επιστολή.

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2010

Αίτηση - Δήλωση


Αξιότιμοι κύριοι

Αμέσως μετά την εκλογή μου, ως βουλευτής Βοιωτίας οι νομικές υπηρεσίες τής Βουλής και της ΕΡΤ με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ως προς την θέση εργασίας μου στην ΕΡΤ.
Σε συνάντησή μου με τα στελέχη της ΕΡΤ κ.κ. Λαμπράκο, Φαραντόπουλο ζήτησα την κατάργηση της αποκλειστικής μου συμβάσεως ύψους 2,850 ευρω (καθαρά 1.980 ευρώ), την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης των δημοσιογράφων (περίπου 1500 ευρώ) και την ανάθεση σε μένα καθηκόντων εργασίας.
Με απόφαση της ΕΡΤ αρ.πρωτ 103804/20.11.2009, ανατέθηκαν σε μένα καθήκοντα σχολιαστή αθλητικών γεγονότων στη ΝΕΤ 105,8 Διεύθυνση Ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης και ηδη προετοίμαζα μια εκπομπή αθλητικού περιεχομένου η οποία είχε προγραμματιστεί για κάθε Σάββατο 3-4 μ. μ. κατόπιν συννενόησης με τους κ.κ. Κυριακίδη, Καραχάλιο.
Είμαι περί τα 20 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Ωστόσο μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, στο μέρος που με αφορά, επιθυμώ να συμβάλλω αφενός στην αντιμετώπιση τών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΡΤ και αφετέρου να μην υπάρχει σύγχιση των δημόσιων ρόλων μου παρέχοντας τις υπηρεσίες μου στην κρατική τηλεόραση.Ως εκ τούτου σάς ζητώ το πάγωμα της μισθοδοσίας μου.

Αριάδνη Αγάτσα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τον οκτωβριο τωρα θυμηθηκε η αρια αγατσα να παραιτηθει απο το μισθο της ερτ, μολις της το σφυριξαν για το δημοσιευμα της εφημεριδας real news.

Ωραια αντακλαστικα κυρια βουλευτη...

Ντροπη σας

Ανώνυμος είπε...

Ωραία λογική...ότι αρπάξω μέχρι να με πάρουν πρέφα!!!Και όταν το καταλάβουν το παίζω και ιστορία (τάχα σας κάνω χάρη που δεν τα παίρνω πλέον)

Αλήθεια, το διάστημα από την ανάθεση καθηκόντων, 20.11.2009 (ΜΕΤΑ τις εκλογές, κύριοι της ΕΡΤ, ωραία απόφαση!!!) που ήδη η Κυβέρνηση είχε εξαγγείλει περικοπές εξόδων στο μέρος που την αφορούσε, έως της 15 του Γενάρη, 2 μήνες τσέπωμα, δεν είχε ηθικά κωλύματα η κυρία Αγάτσα? Αναλαμπή της ήρθε 2 μέρες πριν το δημοσίευμα?
Πιο πρέπον και τίμιο θα ήταν να πει: "ο Νόμος μου τα δίνει, αυτά τα χρήματα τα δικαιούμαι" και όχι να μας το παίζει και ιστορία από πάνω με ετεροχρονισμένες πράξεις θυσίας για το δήθεν κοινό καλό, μιας και αν η Γκολεμα δεν τα ψείριζε, τα φράγκα θα εξακολουθούσε να τα τσεπώνει..
Να επιστρέψει αυτά τα χρήματα στο κράτος αν θέλει να διασωθεί μέρος της αξιοπρέπειάς της..

Top