αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

57 απαντήσεις για την Πολιτογράφηση των Μεταναστών

Δημοσίευση από "V"

Βρείτε 9 λεπτά να δείτε το παρακάτω βίντεο για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την πολιτογράφηση των μεταναστών. Αξίζει.



12 σχόλια:

admin είπε...

Απαράδεκτο ρατσιστικό βίντεο.
Κρίμα γιατί χαρακτηρίζει άσχημα την ιστοσελίδα .

Οι Έλληνες δεν είναι ούτε Ρατσιστές ούτε ακροδεξιοί, εκτός από κάποιους που αφαιρούσαν την Ελληνική ιθαγένεια για πολιτικούς λόγους την περίοδο της χούντας και μετά τον εμφύλιο και τους φασίστες υπερασπιστές τους.

ονομα είπε...

Φίλοι του iteanet ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.

Η άποψη του φίλου με ψευδώνυμο V που έστειλε προς δημοσίευση την παραπάνω ανάρτηση είναι σεβαστή.

Οι απόψεις και τα σχόλια όλων είναι ευπρόσδεκτα και καταγράφονται για να τα συζητάμε και είτε να συμφωνούμε είτε να διαφωνούμε.

admin είπε...

Εμείς τοποθετούμε στην σελίδα μας όσα μας εκφράζουν.
Οι ρατσιστικές και ακροδεξιές απόψεις είναι καταδικασμένες στην συνείδηση του κόσμου.
Αυτοί που υπερασπίζονται τους Ναζιστές που κάψανε όλα τα χωριά δεν μπορούν να εμφανίζονται σήμερα σαν οι Έλληνες πατριώτες, που θα υποδικείουν ποιος θα πάρει ιθαγένεια ή όχι.
Η ακροδεξιά δεν χρειάζεται την προβολή μας αλλά την κριτική μας

Παναγιώτης είπε...

Διαφωνώ σε πολλά με το video και με τις ανακρίβειες του, iteanet, αλλά πρέπει να μπορούν να εκφραστούν όλοι μέσα από ένα blog που απευθύνεται ενημερωτικά σε μια μικρή κοινότητα ανθρώπων. Δεν μπορεί ο ντελάλης να δημοσιοποιεί μόνο όσα τον εκφράζουν γιατί αυτό θα ήταν λογοκρισία.

V είπε...

Δηλαδή μέχρι σήμερα που ισχύει ότι ισχύει είμαστε μια χώρα ρατσιστών και ακροδεξιών.
Ο ισχύων κώδικας περί ιθαγένειας που έχει ψηφιστεί κι από τα δύο μεγάλα κόμματα και ισχύει τόσα χρόνια είναι ρατσιστικός..
Είμαστε ρατσιστές επειδή κάποιοι ζητάμε να είμαστε μια χώρα με δίκαιους νόμους και νόμους που εφαρμόζονται.
Κανείς δεν είπε ότι οι μετανάστες είναι κατώτεροι, ότι εμείς είμαστε ανώτεροι οι Έλληνες. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι μετανάστες είναι ταλαιπωρημένος κόσμος, φτωχός και εξαθλιωμένος αγαπητέ. Μη μπερδεύεσαι και πετάς ανούσιες κορόνες περί ρατσισμού και άλλες τέτοιες ανοησίες.
Αυτό που λέει το βίντεο αγαπητέ και απορώ που δεν το κατάλαβες και επιτίθεσαι, είναι να αποδίδεται δικαιοσύνη στους ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες με δίκαια κριτήρια. Κι ότι η Ελλάδα δεν χωράει όλους τους ΛΑΘΡΟμετανάστες.
Δεν είναι ρατσισμός να μην θέλουμε άλλους ΛΑΘΡΟμετανάστες στη χώρα μας έστω κι αν αναγνωρίζουμε όλοι την εξαθλίωσή τους.
Η απόδοση ιθαγένειας φίλοι από την Ιτέα δεν υπάγεται στα ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με αποφάσεις και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά στα πολιτικά δικαιώματα. Dura lex, sed lex.

admin είπε...

Ο κάθε ένας κάνει μια ιστοσελίδα για να εκφράσει τις δικές του απόψεις.
Το ρατιστικό παραλήρημα όποιου φασίστα υπάρχει στην γειτονιά δεν υπάρχει κανείς που να τον υποχρεώνει να το δημοσιεύσει.
Αυτό άλλωστε το κάνει ο φασίστας μόνος του.
Το συγκεκριμένο δεν αποτελεί κάποια γνώμη, αλλά αντιγραφή ενός ρατσιστικού βίντεο, από άλλη ιστοσελίδα.
Δεν έχουμε την ίδια αντίληψη για την δημοκρατία, δεν δημοσιεύουμε φασιστικές απόψεις, ούτε απόψεις ανθρώπων που χτυπούν την νύχτα μετανάστες.
Σε όποιον του δίνεις βήμα και τον προβάλεις σημαίνει οτι αποκτάς ευθύνες για αυτό το οποίο λέει.

admin είπε...

Πιο παλιά τους λέγαμε «φασιστόμουτρα» και έκλεινε το θέμα. Ακόμα πιο παλιά, στο διάστημα της κατοχής, τους λέγαμε «ταγματασφαλίτες» (ή «ταγματαλήτες»). Ο ευφημισμός «Ελληναράδες» (εμείς οι νεοέλληνες τα πάμε καλά με τους «ευφημισμούς») εφευρέθηκε για να δώσουμε ευκαιρία στη λήθη να σκεπάσει πολλά από τα συμβάντα εκείνων των δίσεκτων χρόνων.

Ο φασίστας, μεταξύ άλλων, είναι και ρατσιστής. Ο ρατσισμός του νεοέλληνα φασίστα είναι για γέλια και για κλάματα. Επηρεασμένος από την πλύση εγκεφάλου, που την ονομάζουν μάθημα Ιστορίας στα ελληνικά σχολεία και τις ανοησίες του κάθε χουντοχριστόδουλου, δηλώνει απόλυτα σίγουρος για το «όμαιμον» όλων των κατοίκων της ελληνικής επικράτειας και βέβαιος ότι όλοι εμείς οι νεοέλληνες έχουμε ένα μερίδιο από τα γονίδια των ενδόξων προγόνων μας αρκετά μεγάλο ώστε να εγγυάται την… ανωτερότητα της «φυλής» μας. Αγνοεί το ότι για αιώνες δεν υπήρχε ελληνικό έθνος και ότι στη ρωμαιοκρατούμενη Ελλάδα οι κάτοικοι αποτελούνταν από μια πανσπερμία εισβολέων και ντόπιων (ουσιαστικά παλαιότερων εισβολέων), κι ότι σχεδόν κανένας δεν δήλωνε Έλληνας.

Πάνω απ’ όλα ο «Ελληναράς» αγνοεί ή δεν θέλει να παραδεχτεί ότι ο μόνος ορισμός του σημερινού Έλληνα που ευσταθεί ιστορικά και λογικά είναι ο βενιζέλειος ορισμός: Έλληνας είναι όποιος δηλώνει Έλληνας, δηλαδή ένα άτομο με ελληνική εθνική συνείδηση.

Ο βενιζέλειος ορισμός του Έλληνα δίνει και τη λύση σε ένα πρόβλημα που έχει προκύψει στην οικογένειά μας στη μακρινή Αυστραλία. Όταν λένε στη μικρή μου εγγονή (μοναχοπαίδι του δεύτερου γιου μου, εφτάμισι χρονών) ότι μόνο ένας από τους γονείς των γονιών της (ο υπογράφων) είναι Έλληνας, βάζει τις φωνές και δηλώνει Ελληνίδα. Επιπλέον κατσαδιάζει τον πατέρα της που δεν της μιλάει ελληνικά και υποχρέωσε τους γονείς της να της πάρουν δασκάλα για ιδιαίτερα μαθήματα στην ελληνική γλώσσα. Αν αυτός ο αυτοπροσδιορισμός παραμείνει ο ίδιος και μετά την ενηλικίωσή της, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η εγγονή μου είναι Ελληνίδα (το νομικό μέρος του προβλήματος έχει ήδη τακτοποιηθεί).

Επανερχόμενοι στο θέμα μας, οι πιο αξιοθρήνητοι Ελληναράδες είναι οι μετανάστες Ελληναράδες. Εδώ και λίγες δεκαετίες φεύγανε τα νιάτα απ’ την πατρίδα μας, που βρίσκονταν σε κακό χάλι μετά από τον πόλεμο, κατοχή και εμφύλιο (1940-1950). Στην Αυστραλία πήγα κι εγώ για σπουδές. Έγινα χημικός, αλλά και μαρξιστής - λενινιστής. Το δεύτερο απέκλεισε τον επαναπατρισμό μου για 26 χρόνια, οπότε εξελίχθηκα κι εγώ σε μετανάστη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία είπαν «ναι» στην ενσωμάτωση (συμμετοχή στην πολιτική και συνδικαλιστική ζωή της Αυστραλίας) και «όχι» στην αφομοίωση. Θέλαμε να παραμείνουμε Έλληνες με όλες τις ιδιαιτερότητές μας: θρησκεία, παιδεία, έθιμα κ.λπ. Πιστεύαμε ότι η αφομοίωση χρειάζεται πολύ χρόνο, και ούτε είναι επιθυμητή, γιατί μια κοινωνία με διαφορετικότητες, μια πολυπολιτισμική κοινωνία, είναι πιο σφριγηλή, πιο ζωντανή.

Οι Ελληναράδες βέβαια δεν μπορούσαν παρά να αντισταθούν στον ειδεχθή ρατσισμό των Αγγλοαυστραλών (κοκκινόκωλους τους έλεγε η παρέα μου). Αυτό το φαινόμενο βέβαια είναι η ιλαροτραγική πλευρά του ρατσισμού. Οι ρατσιστές διαφόρων προελεύσεων αλληλομισούνται. Το σκεπτικό τους πολύ απλό: «Εφ’ όσον εμείς είμαστε ο εκλεκτός λαός, δεν επιτρέπεται να αφομοιωθούμε μ’ αυτά τα σκύβαλα που πίνουν για να μεθάνε, που η μπάλα τους έχει το σχήμα πεπονιού κ.λπ.»

Αυτοί λοιπόν οι Ελληναράδες μετανάστες πρέπει να στείλουν σαφές μήνυμα στους ομοϊδεάτες τους στην Ελλάδα ότι δεν επιτρέπεται να ζητούν την αφομοίωση, δηλαδή την πολιτισμική εξαφάνιση των μεταναστών, αλλά και των ντόπιων μειονοτήτων στην Ελλάδα. Δεν επιτρέπουν οι κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αν εξακολουθήσει το «καρατζαφέρειον» σινάφι να κατατρέχει τους μετανάστες στην Ελλάδα, θα δίνει ουσιαστικά συγχωροχάρτι στους Αγγλοαυστραλούς ομοϊδεάτες τους, που φέρθηκαν σκαιά για δεκαετίες στον εκεί Ελληνισμό, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων ομοϊδεατών τους.

* Ο Διονύσης Συκιώτης είναι χημικός περιβαλλοντολόγος

Ανώνυμος είπε...

Tha ithela na apantiso stous filous apo tin Itea. Katarxin siggnomi pou grafo me latinikous xaraktires alla o ypologistis mou den exei Ellinika. Exo aristeres politikes pepithisis alla pano ap' ola eimai Ellinas. Sevomai, agapo kai ipireto tin idea tis Ellados kai to Elliniko pneuma pou smileutike dia piros kai sidirou sto perasma ton eonon. Den mporo na dexto oti enas anthropos apo alli xora tha agapisi tin Ellada kai tha tin ipiretisi opos tin diki tou patrida giati poli apla kai i metanastes agapoun tin xora tous. Oso gia ta peri ratsismou, filoi Itiotes, einai akros ratsistiko auto pou ipeniseste esis, oti diladi tous kanoume timi pou tous kanoume Ellines les kai emis imaste anoteri apo autous kai oloi trexoun na ginoun Ellines, na ginoun kati anotero. Einai akros ratsistiko kai apoteli ton orismo tou fasismou na aporroptis tin gnomi tou alou apla epidi den simfonis me auti kai na ton xaraktirizis me ipotimitika epitheta. Min forate paropides kai afiste ta peri Europeon, giati h Europi sti mithologia itan Ellinida kai oxi apo tis Vrikseles. Den ginete na kanoume Ellines toso kosmo pou den esthanete tipota gia tin Ellada, pou den sevete tin dimosia periousia pou den sevete emas tous idious stin teliki. Amfivalo an exete vrethi pote , fili Itiotes, stin Ominia stin Athina! mia volta eki tha sas alaksi ta miala, tha nomizete oti iste sto Tzibouti kai sto El Basan, stin Omonia i Ellines ine parisakti. Tetiou idous apofasis prepi na pernonte omofona apo tous Ellines polites me dimopsifismata giati apofasis san ki autes tha allaksoun ti zoi ti diki mas kai ton pedion mas. Mpori to PASOK na kerdisi pollous psifous apo tous kenourious "Ellines" tou alla tha xasi olous emas, tous Ellines. Euxaristo

V είπε...

Αγαπητέ από το iteanet απ'ότι γράφεις έχεις ζήσει πολλά χρόνια στην Αυστραλία και άρα θα γνωρίζεις κάποια πράγματα και θα αγνοείς κάποια άλλα.

Αυτό που γνωρίζεις και μας ενημερώνεις είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία είπαν «ναι» στην ενσωμάτωση (συμμετοχή στην πολιτική και συνδικαλιστική ζωή της Αυστραλίας) και «όχι» στην αφομοίωση. Ήθελαν μας λες να παραμείνουν Έλληνες με όλες τις ιδιαιτερότητές μας: θρησκεία, παιδεία, έθιμα κ.λπ. και πίστευαν ότι η αφομοίωση χρειάζεται πολύ χρόνο, και ούτε είναι επιθυμητή.
Επίσης θα γνωρίζεις ότι στην Αυστραλία, χώρα που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε μέσα από την έλευση μεταναστών, διατηρήθηκε η υπεροχή του αγγλοσαξονικού στοιχείου με εθνολογική ποσόστωση της εισροής μεταναστών από διάφορες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι κεντρικά αποφασιζόταν πως για διάστημα μιας πενταετίας, θα επιτρεπόταν η υποδοχή συγκεκριμένου αριθμού μεταναστών από διάφορες χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, κτλ. Η παράνομη μετανάστευση, δηλ. η λαθρομετανάστευση, ήταν και είναι ακόμα αυστηρά ελεγχόμενη, με βασική κύρωση την επαναπροώθηση στις χώρες αποστολής όποιων λαθρομεταναστών οι αρχές συνελάμβαναν.

Πάμε τώρα σε αυτά που αγνοείς:
Εδώ στα καθ’ ημάς, μέχρι πρόσφατα ίσχυαν αυστηρότατοι νόμοι που δεν ετηρούντο, ενώ τώρα υπάρχουν πιο ελαστικοί αλλά πολυπλοκότατοι νόμοι που επίσης δεν τηρούνται. Η νομοθεσία που προωθείται μοιάζει σε ορισμένα σημεία τόσο ελαστική που μοιάζει να βοηθά τη διακίνηση του «εμπορεύματος». Αγνοείς φίλε από την Ιτέα τη βιομηχανία που έχει στηθεί στο Αιγαίο από Τούρκους κυρίως δουλέμπορους, οι οποίοι φέρνουν τους μετανάστες και οι οποίοι μετά πουλάνε για χρόνια προϊόντα της μαφίας προκειμένου να ξεπληρώσουν τη μαφία αυτή που τους έφερε λαθραία στην Ελλάδα.
Από τον παραλληλισμό που μας κάνεις (σκόπιμα;;;) για τους εκεί μετανάστες και τους εδώ, οι οποίοι δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο φαίνεται κι ότι το μυαλό σου παρέμεινε στην Αυστραλία αν και απ' ότι καταλαβαίνουμε είσαι εδώ.
Οι Έλληνες εκεί πήγατε για να δουλέψετε και να ζήσετε, και να γυρίσετε κάποια στιγμή πίσω, όπως και έκανες. Η πλειοψηφία των μεταναστών εδώ έρχονται κι όταν
μετά από χρόνια ξεχρεώσουν την τουρκική μαφία πουλώντας την πραμάτεια της (μη αποδίδοντας καμιά απολύτως φορολογία) φεύγουν για χώρες της Ευρώπης, κυρίως Ιταλία και Αγγλία. Μη μας συγκρίνεις λοιπόν τις δύο ξεχωριστές περιπτώσεις όπως δε θα συνέκρινες μήλα με πορτοκάλια.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται μια γενικότερη σύγχυση για το όλο πρόβλημα, έτσι ώστε η νομιμότητα και η παρανομία, το σωστό και το λάθος, να ισοπεδώνονται και να είναι δυσδιάκριτα.

Δεν ισχυρίζομαι καμία ανωτερότητα της ελληνικής φυλής (όπως επανειλημμένα προσπαθείς να μου αποδώσεις). Κατανοώ το δράμα των μεταναστών αλλά δεν συμμετέχω στην αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής επειδή κάποιοι επιμένουν να αγνοούν την κοινή γνώμη και να τα κάνουν όλα άρπα-κόλλα. Όπως πολύ σωστά σου επισημαίνει ο προηγούμενος φίλος με τα greeklish, πήγαινε μια βόλτα στην Ομόνοια, στην Πειραιώς και θα καταλάβεις για τον κίνδυνο της κοινωνικής έκρηξης που ελοχεύει.
Ρατσιστές και φασίστες από την άλλη είναι κάποιοι σαν και ελόγου σου, οι οποίοι κάνουν λογοκρισία και μιλούν αφ' υψηλού, αφού νομίζουν πως τα ξέρουν όλα και έχουν δίκιο.

Όσον αφορά δε τα περί μη ύπαρξης ελληνικού έθνους και άλλες τέτοιες αηδίες, σου προτείνω να διαβάσεις την απάντηση του "φασίστα και ρατσιστή" Μίκυ Θεοδωράκη προς τη Θάλεια Δραγώνα (θα τη βρεις στο ιστολόγιο του Ντελάλη).

Ντελάλη ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Συνέχισε να τιμάς τη δημοκρατία σε αντίθεση με κάποιους γείτονές σου από την Ιτέα.

admin είπε...

Στο πνεύμα της δημοκρατίας που επικαλούνται οι ακροδεξιοί ρατσιστές ...φίλοι του Ντελάλη σας μεταδίδω μια σημερινή είδηση :

Επίθεση από ακροδεξιές φασιστικές ομάδες δέχτηκαν σήμερα πολίτες και φορείς των Αμπελοκήπων, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τον εμπρησμό του Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων. Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο άτομα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Την καταδίκη του εξέφρασε ο Β.Μουλόπουλος, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση και έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Για μια ακόμα φορά φασίστες δρουν απροκάλυπτα και με την ανοχή της αστυνομίας ενάντια σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας, ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Η τρομοκρατία αυτή δεν πρόκειται να περάσει. Ο φασισμός δεν πρόκειται να ξαναβρεί ρίζες στην χώρα».

Αυτό ήταν μόνο ένα απο τα ρατσιστικά επεισόδια που ζούμε στην χώρα μας.
Δεν θεωρούμε δημοκρατικό να αφήνουμε τους φασίστες να χτυπούν και μετά με το πρόσχημα της δημοκρατίας να ξερνούν ελεύθερα το μίσος τους στο διαδίκτυο.
Οι κουκουλοφόροι φασίστες μόλις βγάλουν την κουκούλα, και αυτοί καταδικάζουν τις επιθέσεις.
Δεν κάνουν την επιλογή να αντικρίσουν την δικαιοσύνη και να εμφανιστούν στο φως του ήλιου. Απλά είναι όργανα των οικονομικά ισχυρών και των μυστικών υπηρεσιών που θέλουν να μας ... πείσουν με το ξύλο και την τρομοκρατία οτι για την οικονομική κρίση δεν ευθύνονται αυτοί που την δημιούργησαν αλλά τα θύματά της.
Που θέλουν να μας πείσουν οτι για την διάλυση του κοινωνικού ιστού (ανεργία, απολύσεις, κερδοσκοπία, πόλεμοι, καταστροφή περιβάλλοντος) δεν φταίνε αυτοί που την προκαλούν αλλά τα θύματά τους.

Τα επιχειρήματα των φασιστών και των ακροδεξιών δεν αντέχουν στην επιστημονική κουβέντα, η δύναμή τους δεν είναι αυτή , η δύναμή τους είναι το παρακράτος και η δημιουργία φόβου στους πολίτες.

Θα συνεχίσουμε με μια ανάρτηση για το θέμα στο ιστολόγιό μας .

V είπε...

Φίλε από το iteanet εκτός από ανιστόρητος είσαι και συκοφάντης και μας "χαρίζεις" την πατρότητα πράξεων ρατσισμού που εμείς καταδικάζουμε.

Ευτυχώς οι περισσότεροι έχουν μυαλό και κρίνουν τα λεγόμενά μας.

Δεν έχεις ιδέα του προβλήματος και μας προτείνεις και τις λύσεις. Στο μυαλό σου έχεις ένα πρόβλημα που αντιμετώπισες εσύ στην Αυστραλία και το οποίο εδώ δεν υφίσταται.

Δεν θα ασχοληθώ άλλο με τις ανοησίες σου. Θα σου πρότεινα να βγάλεις τις παρωπίδες και να δεις την πραγματικότητα όπως είναι.

Και επειδή έκανες λόγο για τη βενιζέλεια ρήση θα σου απαντήσω με μια αντίστοιχη του Ελ. Βενιζέλου από άρθρο στο «Ελεύθερον Βήμα» του Δημήτρη Λαμπράκη, της 9ης Μαΐου 1929.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Ευτυχώς, σήμερον ευρισκόμεθα εις την ευχάριστον θέσιν να αποτελούμε ένα και ηνωμένον Έθνος από του Ταινάρου μέχρι του Έβρου και από της Κερκύρας μέχρι των νήσων των παρακειμένων εις τας Μικρασιατικάς ακτάς. Είμεθα ένα ΈΘνος ομοιογενές κατά 95% περίπου. Αυτό δε το γεγονός μάς κάμνει έναν από τους πιό ομοιογενείς Λαούς της Ευρώπης. Είναι και ένας εκ των σπουδαίων λόγων που δικαιολογούν την αισιοδοξίαν μου διά την ικανοποιητικήν εξέλιξιν των Ελληνικών Πραγμάτων»!!..

admin είπε...

Ανόητοι είναι οι ρατσιστές και οι φασίστες γιατί νομίζουν οτι θα τους σώσει η καταγωγή τους απο τα προβλήματα του καπιταλισμού.

Top