αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Παρέμβαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Αγαπητέ Ντελάλη και λοιποί επισκέπτες του blog,

Απ’ ότι έχετε καταλάβει που και που το επισκέπτομαι και διαβάζω τα σχόλια των “ανωνύμων” και των «ψευδωνύμων» (ας μου συγχωρεθεί ο ενικός, νομίζω επιβάλλεται από το στυλ του blog).
Απ’ ότι θα αντιληφθήκατε επίσης ανταποκρίθηκα στο αίτημα για έγκαιρη δημοσιοποίηση των προσκλήσεων στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τα θέματα που θα συζητούνται. Ομολογώ ότι δεν είχα πρόθεση να ανοίξω συζήτηση με τους επισκέπτες του blog, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διαβάζω προσεκτικά και δεν αφουγκράζομαι όσα λένε, τα οποία και αξιολογώ δεόντως. Οι πρόσφατες όμως μακροσκελέστατες καταχωρήσεις του επισκέπτη σας με το ψευδώνυμο Τρίτο Μάτι, που αναφέρονται, με υπαινιγμούς και κυρίως με ψευδή στοιχεία (ανάμεσα σε κάποια θέματα που έχει δίκιο), απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και μάλιστα με επίφαση σοβαρότητας και επιστημοσύνης στοιχεία (γκεμπελική μέθοδος), στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής των τελευταίων αλλά και παλαιότερων ετών, στην οποία δημοτική αρχή έχω την τιμή να συμμετέχω τα τελευταία 7 χρόνια, με αναγκάζει να παρέμβω. Ιδιαίτερα μάλιστα επειδή η καταχώρηση αναφέρεται σε κάποια πρωτοφανή έργα υποδομής, που επέτρεψαν στην πόλη μας να αποκτήσει τις στοιχειωδώς αναγκαίες δημόσιες υποδομές και να αναπτυχθεί, όπως αναπτύχθηκε και να ωφελούνται πολλοί μεταξύ των οποίων προφανώς και το Τρίτο Μάτι, που μου μυρίζει Μηχανικός, έργα για τα οποία στο βαθμό που είχα συμμετοχή υπερηφανεύομαι.
Δημόσια λοιπόν ανεξαρτήτως του πως θα αντιδράσει στις ίδιες αναφορές ο Δήμαρχος που έχει τον κύριο λόγο (απουσιάζει απ’ ότι γνωρίζω αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό) , από το φιλόξενο βήμα σου και με την ιδιότητά μου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καλώ το «Τρίτο Μάτι» να φέρει -βγαίνοντας από την ασφάλεια της ανωνυμίας- με μια απλή αίτηση τα θέματα στα οποία αναφέρεται (αν έχει και στοιχεία τόσο το καλύτερο για την αλήθεια) στο δημοτικό συμβούλιο, που είναι το εξοχήν αρμόδιο θεσμικό όργανο, στο οποίο πρέπει να συζητούνται τα θέματα αυτά, πολλώ μάλλον αφού αναφέρεται απαξιωτικά για τα μέλη του, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Δεσμεύομαι προσωπικά να το συγκαλέσω σε ειδική για το σκοπό αυτό συνεδρίαση. Εκεί θα δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις, θα γίνει διάλογος, θα επιχειρηματολογήσουν όσοι θέλουν ένθεν και εκείθεν – απλή δημοκρατία δηλαδή για όσους την πιστεύουν – θα φανεί η αλήθεια και θα μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Με την ευκαιρία την Τετάρτη στις 17/2 τα θέματα που θα συζητηθούν στο ΔΣ είναι εξαιρετικά σοβαρά και οι προτάσεις και σκέψεις καλοδεχούμενες. Μένει να δούμε και την «συμμετοχή».

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Γιώργος Δ. Ανδρέου, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

3 σχόλια:

ΣΤΑΘΗΣ είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΕ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ(ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 2 ΦΙΛΟΙ)..ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.ΦΕΡΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ..ΦΡΕΣΚΙΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ...Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΙΣΩς ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ..ΗΡΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ..ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ..ΦΙΛΕ ΝΤΕΛΑΛΗ Η ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΡΟΒΑΛΛΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΡΟΒΑΛΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Γκαβάραπας είπε...

Άντε πάλι με τα επώνυμα. Φίλοι της Δημοτικής Αρχής θα έπρεπε αυτή τη στιγμή που σας καταγγέλλει κάποιος τρίτο τέταρτο μάτι δεν έχει σημασία, για συγκεκριμένα ζητήματα όχι να τον καλείτε να φέρει τα στοιχεία του σ΄ ένα Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δια του τύπου έντυπου ηλεκτρονικού δεν έχει σημασία, να τον παραπέμπετε σε αντίστοιχες ανακοινώσεις και ενημερώσεις του Δήμου. Εξηγούμε, αν υπήρχε δημοσιευμένος οικονομικός απολογισμός με όλα τα ποσά π.χ για τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τις συνδέσεις ύδρευσης που καταγγέλει το τρίτο μάτι θα μίλαγε κανείς; Οχι. Ο καθένας θα μπορούσε να ανατρέξει στα στοιχεία και να βγάλει τα συμεράσματα του. Η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται. Στάθη μη τσιμπάς, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να μαζεύει στοιχεία. Όπως δεν πρέπει και ο Δήμος να απαντά σε κάθε καταγγελία γιατί αλλιώς δεν θα έκανε τίποτα άλλο.

Τριτο Ματι είπε...

ΓΙΩΡΓΟ...Ελπιζω να μου επιτρεπεις ακομα τον ενικο...Σε γνωριζω αρκετα καλα και σε θεωρω εναν ανθρωπο εξυπνο, με πολλες γνωσεις, καλο επαγγελματια και οικογενειαρχη........Μην προσπαθεις λοιπον να απαξιωσεις και να απομυθοποιησεις κανενος ΠΟΛΙΤΗ τα λεγομενα γραφοντας φρασεις του στυλ [επιφαση σοβαροτητας , στοιχεια επιστημοσυνης , γκεμπελικη μεθοδος] γιατι στην επαγγελματικη σου γλωσα αυτο το λενε ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΠΛΑΝΙΣΗ ΑΥΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ [αυτο και αν ειναι γκεμπελικη μεθοδος]........Αλλωστε το εργο της βρισιας, της προσβολης και της τυφλης επιθεσης το εχει αναλαβει ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ο φιλος μου ο ΑΛΕΚΟΣ............ Για να καθαρισω λοιπον τη θεση μου λεω για αλλη μια φορα οτι ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΥΤΕ ΕΓΡΑΨΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΧΩ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ...Αναφερθηκα σε αδιαφορια χρονων, σε αστοχες επιλογες, σε συγκεκρημενες πασυφανεις κακοτεχνειες[που επρεπε να εχουμε επεμβει αμμεσα],σε χαριστικες παραχωρησεις[που δεν ξερει κανεις πως εγιναν], για μελετες που τις πεταμε στα σκουπιδια,για την αδιαφορια που υπαρχει προς τους νεους,για την απαξιωση της εικονας και της ασφαλειας του τοπου μας, για την μη τηρηση ενοικιοστασιων και βεβαια για τα οικονομικα μαυρα σημεια που κρυβοντε κατω απο την επιφανεια των πολυ καλων[το εννοω] εργων υποδομης.............Μην προσπαθεις λοιπον μυριζοντας και ψαχνοντας να μου φορεσεις καμια ταμπελα, οπως κανει και ο φιλος μου ο ΑΛΕΚΟΣ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ...και δεν με ενδιαφερει αν καποιος ειναι μπλε-πρασινος κοκκινος-πορτοκαλι η μαυρος... οπως και δεν με ενδιαφερει αν ειναι δικηγορος-εργατης-μηχανικος-σκουπιδιαρης-γιατρος η αστροναυτης... ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΣ η ΑΝΗΘΙΚΟΣ.........Μην καλεις λοιπον εμενα να βγω απο την ασφαλεια της ψευδονυμιας μου [οπως γραφεις] ,καλεσαι τον εαυτο σου να τιμησει την ψηφο των αραχωβιτων και δωσε μας εσυ στοιχεια για ολα αυτα που γραφονται [για σενα ειναι πολυ ευκολο]............Συμφωνω και εγω σε μια ανυχτη συνεδριαση, αλλα οχι για να αποδειξω εγω οτι δεν ειμαι ελεφαντας,αλλα για να μας παρουσιασεται στοιχεια και εγγραφα που να δειχνουν οτι αυτα που λεγοντε ειναι συκοφαντιες..........ΤΕΛΟΣ θα ηθελα [αν θελεις και εσυ βεβαια] να μου λυσεις δυο πολυ μεγαλες απορειες που εχω 1]ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ... ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ[για την κατασκευη του παρκινγκ]ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΥΧΕΣ Ο ΙΔΙΟΣ...2]ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ,ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ...........................θα ηθελα να σημειωσω οτι τον πρωτο λογο δεν τον εχει ο δημαρχος, γιατι ολοι ξερουμε οτι ειναι εκτελεστικο οργανο, αλλα το Δ.Σ που ψηφιζει και αποφασιζει........

Top