αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά τους προστάτες του

Οι Άγιοι Τρεις Παίδες, Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, με το μαρτυρικό θάνατό τους αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, το θάρρος, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ' όλα την αγάπη για τον άνθρωπο. Ένα έργο, που απαιτεί αγώνα, σκληρή συστηματική δουλειά, ομαδικό πνεύμα και παράθεση ψυχής.

Στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό, τιμούμε τους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω».

Μια ξεχωριστή μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Σήμερα, οι Έλληνες Πυροσβέστες γιορτάζουν για τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετούνε. Με σεβασμό, τιμούμε τους ήρωες, όλους εκείνους που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος, αφήνοντας τη θυσία τους παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές πυροσβεστών. Δεν ξεχνάμε το χρέος που έχουμε απέναντί τους και στις οικογένειές τους.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακούτε ‘Έλληνες! Οι Πυροσβέστες σήμερα τιμούν τους ……… προστάτες τους με τα ελληνικότατα ονόματα: Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ . Δοξάστε τους! Ρε Ρέλιδες, ό θείος Προμηθέας μας πρόσφερε τη φωτιά και μόνον αυτός δικαιούται από Έλληνες ως Έλλην τέτοιας τιμής. Άιντε μη σας πω τίποτα χειρότερο.

Ανώνυμος είπε...

...ΖΗΤΩ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ...!!!!
...Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΕ???

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΗ ΔΟΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ....
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΕΡΙ ΤΟΥΣ

...Η γενιά του «`21» ταύτιζε το βυζάντιο με την οθωμανική αυτοκρατορία. Τα επίσημα έγγραφα του Επαναστατικού Στόλου ονομάζουν τον τουρκικό στόλο ως βυζαντινό. Από τα 144 Ελληνικά καράβια που ναυμαχούσαν τους τούρκους, τα 142 είχαν ονόματα Ελλήνων Ηρώων και Θεών. Τα επαναστατικά κείμενα μνημονεύουν αδιάκοπα τις Θερμοπύλες, την Σαλαμίνα, τον Μαραθώνα και τις Πλαταιές. Ουδεμία μνεία γίνεται στο καταραμένο βυζάντιο. Για τους επαναστατημένους Έλληνες η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν συνέχεια του βυζαντίου.
Οι υπόδουλοι Έλληνες αποκήρυσσαν τα χριστιανικά ονόματα και ελάμβαναν Ελληνικά. Το πατριαρχείο των ναζωραίων με εγκύκλιό του απαγόρευσε την Ελληνική ονοματοθεσία. Ο Αλή πασάς έλεγε: «Εσείς οι Έλληνες κάτι μεγάλο έχετε βάλει στο μυαλό σας. Δεν βαπτίζετε πια τα παιδιά σας χριστιανικά αλλά Ελληνικά. Σίγουρα κάτι μεγάλο ετοιμάζετε».
Ο στρατιωτικός αρχηγός της Επαναστάσεως Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, θύμα της ναζωραϊκής θηριωδίας, δεν αγνοούσε τίποτε απ' όλα αυτά. Η οικογένειά του σφαγιάστηκε, μετά από προδοσία των ναζωραίων, από τους τούρκους. Τον Νοέμβριο του «1838» στην Αθήνα μιλώντας σε παιδιά του Γυμνασίου απεκάλυψε με δύο λόγια την χριστιανική συνομωσία:
«Ο σουλτάνος διώρισε έναν αντιβασιλέα και έναν πατριάρχη, και τους έδωσε την εξουσία. Αυτός και οι χριστιανοί παπάδες έκαναν ότι τους έλεγε ο σουλτάνος».
Το μεγάλο έργο της Επαναστάσεως δεν ολοκληρώθηκε. Έμεινε ημιτελές. Η Ελληνική Επανάσταση προδόθηκε από το μίσος των κατακτητών ναζωραίων και την βοήθεια των συνεργατών τους. Οι μεγάλες δυνάμεις με πρωτοστάτη την Ρωσσία διετήρησαν τους ναζωραίους κατακτητές, εδραίωσαν τα συμφέροντά τους και θανάτωσαν τους Ήρωες. Οι απελευθερωτές στραγγαλίστηκαν σε σκοτεινά χριστιανικά μπουντρούμια, εκτελέστηκαν ή πέθαναν από την πείνα. Ένας-ένας οι Ήρωες των Θεών μαγαρίστηκαν και θάφτηκαν κάτω από το χριστιανικό ψεύδος, την μεγαλύτερη δύναμη του χριστιανισμού.
Έλληνες θαρρείτε! Τίποτε δεν τελείωσε. Το τέλος της ιστορίας του «`21» δεν γράφτηκε ακόμη. Εμείς οι Έλληνες θα το γράψουμε με την νίκη μας κατά των ναζωραίων κατακτητών και την απελευθέρωση της Ιεράς Πατρίδος από τον χριστιανικό ζυγό και τις μισελληνικές ολιγαρχικές φατρίες που αφαιμάζουν τον Ελληνικό Λαό.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟΟ.
ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΟΣΗ...ΒΑΡΒΙΤΟΥΡΙΚΩΝ!

ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ''ΛΗΓΜΕΝΑ'' ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε "Λίγη δόση ιστορικής αλήθειας".
Εύχομαι από καρδιάς να έχεις πάντα μια ζωή χωρίς προβλήματα στα οποία θα χρειαστεί να επικαλεστείς τη βοήθεια του Δία για να τα ξεπεράσεις. Φαίνεται ότι έχεις βρει όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου μέσα από την αλήθεια που γνωρίζεις και μας την αποκαλύπτεις κατά καιρούς σε μικρές αλλά χορταστικές δόσεις.
Εγώ πάλι, ως πτωχός το πνεύματι, αρκούμαι στην Αλήθεια του Χριστού, απλά και μόνο γιατί έχω πραγματικά βιώματα από την ΑΓΑΠΗ του.
Καλά Χριστούγεννα!

Ανώνυμος είπε...

Όντως φτωχός στο πνεύμα αλλά φίλος της μάθησης παραθέτω το παρακάτω:

http://www.ellinikoarxeio.com/2010/08/christmas-in-ancient-greece.html

Ανώνυμος είπε...

1...πρωτελευταίε ανώνυμε ο θεός βρίσκεται μέσα μας (αξίες,ιδάνικά,ενέργεια κλπ)...
2...είναι κρίμα η παπαδοκρατία να κρατά με αυτά που διδάσκει δέσμιο τον κοσμάκη...
3...ποτέ μα ποτέ η επίσημη εκκλησία δεν πήρε θέση για επίκαιρα προβλήματα (παιδεία,κοινωνία κλπ) Η σχέση της με την κοινωνία ήταν επιδερμική (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα)...
4...απ'αυτούς που κάνουν το μεγάλο σταυρό αναπαράγονται τα κοινωνικά φαινόμενα της καθυποταγής, της δειλίας,της μοιρολατρίας και της υποκρισίας...
5...ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ "ΠΟΣΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ" ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ (ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΙΑ) ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΑΓΝΟ ΚΑΙ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ....!!!!!
6...και μην ξεχνας ανώνυμε Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ δυστυχώς έχει επιτευχθεί και τα αποτελάσματα ως μορφωμένο παιδί που είσαι ήδη τα αντιλαμβάνεσαι....

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΑΡΑΓΕ ;;;
ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΥΓΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΘΑΡΡΟΣ, ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΖΗΛΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΖΕΙΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΔΗΛ. ΣΤΟΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙΣ ;;
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ 17η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ....ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟΥΣΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ...ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ ΑΦΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ...ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕ,ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ,ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ...

-ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΦΥΛΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-

Top