αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Πόσο καιρό ακόμα να παριστάνουμε τους... ηλίθιους?

Μνημόνιο και 1η επικαιροποίηση (επιπλέον μέτρα) και 2η επικαιροποίηση (επιπλέον μέτρα) και 3η επικαιροποίηση (νέα μέτρα) και 4η επικαιροποίηση και πάει λέγοντας... Μέχρι να "καταλάβουν" οι αξιότιμοι το αυτονόητο!!

Πόσο καιρό χρειάζεστε ΟΛΟΙ εσείς οι πολιτικοί για να καταλάβετε ότι είστε αποτυχημένοι (κρατιέμαι με το ζόρι να μην πω άχρηστοι!)? Πόσο καιρό κύριοι της Τρόικας? Πόσο καιρό κύριε Πρωθυπουργέ? Πόσο καιρό κύριε Σαμαρά? Πόσο καιρό κύριοι βουλευτές?
Κάθε δυο-τρεις μήνες επικαιροποιείτε αυτή την αηδία -το μνημόνιο- γιατί οι προβλέψεις σας έπεσαν έξω...

Κι ένας νοήμων άνθρωπος δεν έχει βρεθεί να σας ρωτήσει: Πώς τα δικά σας τα λάθη "επικαιροποιούνται" (στο δικό μας το κεφάλι!) και τα δικά μας τα λάθη (των πολιτών) είναι ασυγχώρητα και πρέπει να πληρώσουμε?
Μα κάνει λάθος το Δ.Ν.Τ. θα πείτε? Κάνει λάθος ο Στρος-Καν? Κάνει λάθη η Ε.Κ.Τ.? Κάνει λάθος ο ΓΑΠ και το φαινόμενο της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου? Η συνταγή είναι μονόδρομος, αλλιώς δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις! Έτσι δε μας λένε? Μα τα νούμερα τους διαψεύδουν κάθε τρεις και λίγο! Και πάντα, υπάρχει μια δικαιολογία.

Πόσο καιρό χρειάζεται να κάνουμε τους ηλίθιους για να μας πάτε εκεί που θέλετε, στη φτώχια, το ξεπούλημα, την εξαθλίωση? Σε πόσο καιρό η Ελλάδα θα γίνει η Ταιβάν της Ευρώπης?

Να τους χαιρόμαστε. Βρε ουστ...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ :

1...ΑΜΕΣΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ...
2...ΠΑΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΛΥΚΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑ...
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ....

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αδικείς την Ταιβάν την θεωρείς τριτοκοσμική ?
Εγώ θα σύγκρινα τον τομέα της διαφάνειας με χωρά της Αφρικής.

ntelalis είπε...

Φίλε εννοώ ως προς το επίπεδο των μισθών.

Ντελάλης

ntelalis είπε...

Και μια ερώτηση με τη μορφή σχολίου για τους ειδικούς στα οικονομικά, αφού εγώ δεν κατέχω:

Ποιος γνωρίζει να μας πει τι ποσοστό από τα χρήματα που πήραμε υπογράφωντας αυτό το κω...χαρτο το μνημόνιο, πήγαν σε μισθούς και συντάξεις?

Όποιος το βρει κερδίζει ξύρισμα στον Αρβανιτάκο (για τις κυρίες κούρεμα στην Έφη).

Φίλε Στέργιο μπορείς αν θες να δώσεις μια βοήθεια στους αναγνώστες...

ΥΓ. Κάποιοι τώρα θα πουν "Ντελάλη είσαι καρα-δεξιός και καρα-αριστερός και κουραφέξαλα. Αι καλά.

Ντελάλης

ΑΞΥΡΙΣΤΟΣ CCBCO είπε...

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης και το πασίγνωστο σε όλους μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση τον Μάιο του 2010, η δανειοδότησή μας από την «τρόικα» ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, δεν επιλύει κανένα πρόβλημα, απλά το μεταθέτει επαυξημένο για τό σύντομο μέλλον, δηλαδή για την χρονική εκείνη στιγμή που θα κληθούμε να πληρώσουμε τα 110 δις €, επιβαρυμένα με τα τοκογλυφικά επιτόκια, σε σχέση με αυτά που απολαμβάνουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, αφετέρου δε «επιδεινώνει» σημαντικά τις αιτίες που το προκάλεσαν, δηλ. τις πολιτικές, τις κοινωνικές και τις πολιτισμικές «δυσλειτουργίες» της χώρας μας.

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι υποχρεώσεις σε ομόλογα έκδοσης του Ελληνικού Δημοσίου με λήξη έως τα τέλη του 2013 καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις από τόν «μηχανισμό στήριξης» :

Λήξη Ομολόγων από 01.05.2010 έως και 31.12.2013 και προγραμματισμός εκταμίευσης μηχανισμού στήριξης (ποσά σε δισεκ. €)
Έτος Λήξεις ομολόγων Δάνεια ΕΕ, ΕΚΤ & ΔΝΤ

2010 15,80 38,00
2011 31,30 40,00
2012 31,70 24,00
2013 24,90 8,00

Σύνολο 103,70 110,00

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών (προσχέδιο προϋπολογισμού)

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο δανεισμός της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης για την παραπάνω περίοδο, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την αποπληρωμή των πιστωτών της – αφού λήγουν ομόλογα συνολικής αξίας 103,7 δις € και δανείζεται 110 δις € (τα 110 δις € του μηχανισμού στήριξης, είναι ουσιαστικά τα 103,7 δις € που χρωστάμε, συν τους τόκους τους).

Επομένως, όλα όσα ακούγονται ότι δήθεν το μνημόνιο υπεγράφη μόνο και μόνο για να διασφαλιστούν οι πληρωμές των συντάξεων και των μισθών, είναι παντελώς ανακριβή και σκόπιμα ψεύδη, αφού όπως προκύπτει από τον πίνακα, τα χρήματα που μας παρέχονται, αναχρηματοδοτούν αντίστοιχες οφειλές μας, με αποκλειστικό σκοπό την διάσωση, πρωτίστως των ευρωπαϊκών τραπεζών και δευτερευόντως των λοιπών κερδοσκοπικών «επενδυτών» (ακριβώς για τα λόγο αυτό συμμετέχουν στα 110 δις € με 73% η Ευρωζώνη, ενώ το ΔΝΤ μόλις με 27% (και ενδεχομένως με άλλα άγνωστα προς το παρόν ανταλλάγματα).

Να σημειωθεί ότι οι ετήσιες ανάγκες σε μισθούς και συντάξεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κυμαίνονται περί τα 25 δισεκ. € πράγμα που επιβεβαιώνει ότι από την χρηματοδότηση του μηχανισμού στήριξης δεν «περισσεύουν» καν ποσά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό, όπως πασχίζουν να μας πείσουν εν συγχορδία η κυβέρνηση με τα γνωστά εξαπτέρυγά της.

Υπενθυμίζω ότι η 1η δόση ύψους 14,5 δισεκ. € που δόθηκε από τον μηχανισμό στήριξης στα μέσα Μαΐου, εξοφλούσε ομόλογα λήξης εντός του ιδίου μήνα συνολικού ύψους 11,6 δισεκ. € εκ των οποίων, ποσό 8,5 δισεκ. € αφορούσε 10ετές ομόλογο με λήξη την 19.05.2010 που είχε εκδοθεί στις 19.05.2000 επί πρωθυπουργίας Σημίτη!

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2011, η χώρα θα πρέπει να δανείζεται επίσης ποσά αντίστοιχα με τα ετήσια ελλείμματά της, τα οποία θα διαμορφωθούν, ως εξής:

ΑΕΠ, ύφεση και έλλειμμα σε εκ. €
Μεγέθη/έτη 2009 2010 2011 2012 2013 2014

ΑΕΠ** 237.494 227.994 222.066 224.508 229.223 234.037
Ύφεση %* -4,0% -2,6% 1,1% 2,1% 2,1%
‘Έλλειμμα %** -13,6% -8,1% -7,6% -6,5% -4,9% -2,6%
‘Έλλειμμα 32.299 18.467 16.877 14.593 11.231 6.084

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών – Προσχέδιο προϋπολογισμού 2011

ΑΞΥΡΙΣΤΟΣ CCBCO είπε...

1. Γιατί ο πρωθυπουργός, οι τηλεοπτικοί υπουργοί και τα λοιπά εξαπτέρυγά τους, επικαλούνται ως κριτήριο ευθύνης απέναντι στη χώρα και τον λαό, την έγκριση και υπογραφή του μνημονίου μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν τις δήθεν πληρωμές των συντάξεων και των μισθών όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρήματα που μας παρέχονται, πηγαίνουν αποκλειστικά για την άμεση αναχρηματοδότηση αντίστοιχων οφειλών σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα, στα οποία είχαν «επενδύσει» κυρίως οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και δευτερευόντως τα γνωστά κερδοσκοπικά funds;

2. Ποιος τελικά σώζεται από τον μηχανισμό στήριξης που δημιουργήθηκε και την οικονομική πολιτική που ακολουθείται με βάση το μνημόνιο, όταν στα τέλη του 2013 το συνολικό χρέος της χώρας θα υπερβαίνει καθαρά το 150% του ΑΕΠ ή τα 360 δισεκ., εκ των οποίων θα είναι ληξιπρόθεσμα και απαιτητά την αμέσως επόμενη χρονιά ποσά που θα προσεγγίζουν τα 240 δισεκ. €; (τουλάχιστον η επάρατη και υπεύθυνη κατά το ΠΑΣΟΚ, για τα χάλια της οικονομίας, κυβέρνηση της Ν.Δ., φρόντισε να κατανείμει τις υποχρεώσεις σε ομόλογα έκδοσης ελληνικού δημοσίου στα επίπεδα των 16-32 δισεκ. ετησίως).

3. Έκανε ένα πρόχειρο υπολογισμό ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών σχετικά με την οικονομική έκθεση που αναλάμβαναν με την υπογραφή του περιβόητου αυτού μνημονίου κατά την ημερομηνία εκπνοής του; Αν δεν τον έκαναν είναι άσχετοι και επικίνδυνοι για τις θέσεις που κατέχουν. Αν τον έκαναν, τότε υπέγραψαν εν γνώσει τους την υποδούλωση της χώρας, οπότε θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα…

ntelalis είπε...

Φίλε ΑΞΥΡΙΣΤΕ CCBCO

Μπράβο. Είσαι πρώτος μάγκας. Πες στον Αρβανιτάκο "Ντελάλης" και θα σε ξουρίσει free of charge.

Αυτά λοιπόν τα δάνεια "της Αγγλίας" πατριώτες δεν ήταν για μισθούς και συντάξεις! Αλλά για τραπεζίτες και κερδοσκόπους.

Ντελάλης

CCBCO είπε...

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA......
ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤ ΘΑ ΡΩΤΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΚΙ ΠΟΙΟΣ ΞΟΥΡΙΣΤΚΕ ΤΖΑΠΑ ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ -ΦΥΣΙΚΑ - ΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΟ...

Ανώνυμος είπε...

εμ βεβαια μαθηματικε... οπως τα λες

Top