αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί δεν χιόνισε πολύ?

Πλήρη απογοήτευση θα αισθάνθηκαν όσοι ξύπνησαν σήμερα το πρωί στην Αράχωβα και αντίκρισαν να είναι λίγο το πολυπόθητο χιόνι! Τι συνέβη και δεν είχαμε αξιόλογη χιονόπτωση ενώ οι προβλέψεις ήθελαν πυκνό και πολύ χιόνι?

Η Αράχωβα και γενικότερα ο ορεινός όγκος του Παρνασσού, τις τελευταίες 24 ώρες βρίσκεται στην ζώνη που χωρίζει την Ελλάδα στα δύο.
Από τον Παρνασσό και βορειότερα ψυχρές μάζες έχουν καλύψει την χώρα, ενώ νοτιότερα αυτού θερμές μάζες αντιστέκονται στον χιονιά.

Πιο συγκεκριμένα, χτες το βράδυ η ατμόσφαιρα αρχικά στην περιοχή μας ήταν παγερή με την θερμοκρασία να βρίσκεται υπό του μηδενός και το χιόνι να επισκέπτεται το χωριό μας. Οι ΒΑ άνεμοι σε συνδυασμό με το ήπιο νότιο ρεύμα εμπλουτισμένο από μεγάλα ποσά υγρασίας, έδωσαν για τις πρώτες νυχτερινές ώρες αξιόλογη χιονόπτωση. Όμως το σχετικά ζεστό νότιο-νοτιοδυτικό ρεύμα κατά τις 3 τα ξημερώματα, άρχισε να μετατρέπει το χιόνι σε βροχή.

Έτσι λοιπόν, ενώ η θερμοκρασία τις πρώτες νυχτερινές ώρες ήταν κάτω από το -1 βαθμό, μέσα σε λίγη ώρα ανέβηκε σχεδόν 4 βαθμούς σε θετικές πλέον τιμές, καθιστώντας απαγορευτική την χιονόπτωση
. Λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα (Ζεμενό), ο βοριάς εξακολουθούσε να είχε το πάνω χέρι με αποτέλεσμα το χιόνι να πέφτει ανενόχλητο.

Ο ακοίμητος φρουρός της Αράχωβας Παρνασσός που δεν επέτρεψε την κάθοδο του ψύχους, αλλά και η γεωγραφική της θέση που είναι εκτεθειμένη στα νότια ρεύματα, είναι οι βασικοί λόγοι που οι αέριες μάζες είχαν αυτή την κατανομή και το χιόνι στις βόρειες πλευρές του βουνού έφτασε πλούσιο μέχρι τον κάμπο της Αμφίκλειας.
Ήμασταν άτυχοι για λίγο...

Εδώ και λίγη ώρα (μετά τις 13:00), η θερμοκρασία παρουσιάζει μια σχετική πτώση, ενώ παράλληλα στο Νότιο Ιόνιο βαθαίνει χαμηλό βαρομετρικό. Φαίνεται να κινείται βορειοανατολικά.

Ας ελπίσουμε...

1 σχόλια:

ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΥ είπε...

ΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΖΕΜΕΝΟ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.....
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1620299519107&comments

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1620299519107&comments#!/photo.php?fbid=476311059196&set=a.476310774196.261428.91534769196&pid=5376162&id=91534769196

ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΙΟΝΙ!!!!!!!

Top