αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Δυσαρέσκεια ενός νέου αναγνώστη για το σύνθημα του Ντελάλη

Φίλε Ντελάλη

Εξερευνώντας τον κοσμο προσπαθώ να πιάσω κάθε πληροφορία που κινείται και προσπαθώ με τον δικό μου τρόπο κρίσης να την επεξεργαστώ έτσι ώστε να βγάλω ένα συμπέρασμα στο το γίνεται γύρω μου.

Θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου πάνω σε αυτό που έχεις γράψει στο home page. "Νέοι φόροι νέα μέτρα πέτα και καμία πέτρα". Πιστεύω ότι το πιο σωστό θα ηταν να προτρέψεις τους ανθρώπους που διαβάζουν τα άρθρα σου να βγουν στον δρόμο και να διαδηλώσουν για τα νέα μέτρα και τους νέους φόρους και όχι να πετάξουν πέτρες. Γιατί ποτέ οι πέτρες δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους, δεν πετυχαίνουν τις τράπεζες που μας τρώνε τα λεφτά, δεν πετυχαίνουν τους αστυνομικούς που παραφέρονται και σκοτώνουν αθώα παιδιά αλλά πετυχαίνουν μαγαζιά του απλού ανθρώπου βιβλιοπωλεία ανθοπωλεία και μικρομαγαζάκια προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Τα ίδια λένε και οι φοιτητές που βρέθηκαν στα Προπύλαια: "Έσπασαν τη γυάλινη πυραμίδα του Μετρό και μετά έκαψαν το περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου".

Στις κινητοποιήσεις του ’79, στα συλλαλητήρια του 80 (δολοφονία Κουμή – Κανελλοπούλου), του 85 (δολοφονία Καλτεζά), του 90 (δολοφονία Τεμπονέρα) ακόμη και η βία είχε τις αρχές της. Σήμερα όμως οι πέτρες δεν ξεχωρίζουν τους Γιατρούς του Κόσμου από τις τράπεζες. Ούτε οι πέτρες ξεχωρίζουν τα τζάμια μιας Cayenne ή μιας κλούβας των ΜΑΤ, από τα τζάμια του Μετρό.

Για τους ανήλικους διαδηλωτές όλα είναι ίδια. Και κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να τους πει...

...τις διαφορές. Ούτε οι γονείς τους, ούτε οι καθηγητές τους βέβαια. Σαν να έχουμε αφήσει τη διαπαιδαγώγηση τους (κάποιοι) στα ΜΑΤ, (κάποιοι άλλοι) στην τηλεόραση και (οι υπόλοιποι) στην ηθική των γηπέδων.

Γι' αυτο προτείνω σε έναν κοσμο όπου η παιδαγώγηση μας γίνεται μέσω της τηλεόρασης και αυτών που διαβάζουμε σε ένα μπλογκ αυτοί να κρατάνε τα μέτρα και να ορίζουν που αρχίζει και που τελειώνει η ιδέα μιας πορείας, ενός συλλαλητηρίου.

Ideologos.

(ένα κομμάτι το δανείστηκα από ένα άρθρο επειδή μ' άρεσε και κόλλαγε, εδώ άμα θέλετε το γράφετε ότι το χρησιμοποίησα)


H απάντηση Ντελάλη:
Καταρχήν αγαπητέ αναγνώστη σε ευχαριστώ για το email που έστειλες, γιατί από αυτό καταλαβαίνω ότι είσαι ένας νέος που έχει προβληματιστεί με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του.
Όσον αφορά την ουσία, το σύνθημα στο οποίο αναφέρεσαι έχει μεταφορική παρά κυριολεκτική έννοια. Δεν προτρέπω τον κόσμο να αρχίσει να πετάει πέτρες κατά δικαίων και αδίκων, αλλά να αντιδράσει στο ξεπούλημα, το πισωγύρισμα και τη ρεμούλα, και να μην κάθεται απαθής να βλέπει κατακτήσεις δεκαετιών και αυτονόητα διακαιώματα να χάνονται σε μια νύκτα, χάριν κάποιων... δανειστών.
Η χώρα μας έχει απολέσει την εθνική της ανεξαρτησία και κυριαρχία. Εμείς θα κάτσουμε να τους κοιτάμε? Αυτή είναι η έννοια του συνθήματος. Βλέπεις ακόμη μερικοί βλέπουν με χρωματιστά γυαλιά τον κόσμο. Και βέβαια μια πράσινη "επιμήκυνση χρέους" είναι εντελώς διαφορετική από μια μπλε "πτώχευση". Βέβαια για σένα που δεν θα βρίσκεις δουλειά -κι όταν βρεις θα δουλεύεις για ένα κομμάτι ψωμί- είναι το ίδιο, αλλά για τα κομματόσκυλα όχι. Τόσο καταλαβαίνουν.
Αφού επιπλέον διαβάζεις τα άρθρα που δημοσιεύω θα έχεις καταλάβει ότι το πνεύμα μου είναι η υγιής αντίδραση και όχι το μπάχαλο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποδοκιμάσεις μια πολιτική, ασφαλώς οι πέτρες δεν είναι ένας από αυτούς. Αν θες μια φιλική συμβουλή, συνέχισε να διαβάζεις και να σκέφτεσαι... Και να διεκδικείς πάντα αυτό που σου αναλογεί! Με κάθε τρόπο! Χωρίς χρωματιστά γυαλιά και εξαρτήσεις...

Ντελάλης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αναγνώστη είναι αντιβία στην βία!!!
ΠΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΤΡΑ, εφόσον δεν πέρνουν απο λόγια!!!
Αφού δεν μας σέβονται, θα μας φοβούνται!!!!!
Ντελάλη κιπ γουόκινγ....

She-who-must-not-be-named είπε...

Για εμένα, πέτρα είναι, να πάω την Παρασκευή στο καμμένο περιπτερο των Γιατρών του Κόσμου στην Κοραή, και να συμμετέχω στην εκδήλωση των atenistas για το "δεντρο" με φαγητά. Πέτρα για μένα είναι, να αλλάζουμε όλοι μαζί αυτό που δε μας αρέσει. Πέτρα για μένα είναι, να είμαστε σωστοί στις δουλειές μας, και να μην ζητάμε ένα κράτος κοινωνικού δικαίου όταν εμείς δεν είμαστε σωστοί πολίτες. Και ας μην έχουμε την ψευδαίσθηση οτι είμαστε. Όταν έχουμε συνέχεια την τάση να "κλέβουμε" με τον οποιοδήποτε τρόπο, μη ζητάμε και τα ρέστα απο πάνω. αυτό ειναι θράσος...

Και όσον αφορά το άρθρο φίλε ideologos, (που το δανείστηκες απο το protagon με τίτλο 14.15. το πολύ 16), θα ήθελα να σου υπενθυμήσω ότι αναφέρεται στα μικρά παιδιά που την έχουν δει αναρχικοί, και που, μετά τις πέτρες, γυρίζουν σπίτι με την Πόρσε του μπαμπά. Έλλειψη παιδείας, σεβασμού και ενδιαφέροντος είναι αυτό που φταίει. Αν δεν βελτιώσουμε εμείς πρώτα τον εαυτό μας, πως περιμένουμε απο τους άλλους να το κάνουν και αυτοί?? Και όλα τα παραπάνω τα θεωρώ ανεξάρτητα των γεγονότων που στιγματίζουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία αυτή την περίοδο, γιατί χαρακτηρίζουν κοινωνικά προβλήματα πολλών δεκαετιών...

Με συγχωρείτε για το μακρυσκελές του "σχολίου".
Ντελάλη, μου άρεσε πολύ αυτό με τα χρωματιστά γυαλιά!!!! Προχώρα όπως είπε και ο Ανώνυμος, και καλή συνέχεια!

16 και ούτε είπε...

Μπράβο ρε παιδιά, αναφέρομαι στους 2 παραπάνω. Είστε πολλοί καλοί.
Πρέπει να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας. Κι εσύ ντελάλη βοήθα μας. Σε διαβάζω και συμφωνώ σε αυτα που λες.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ! ΜΠΡΑΒΟ! ΜΠΡΑΒΟ!

Ανώνυμος είπε...

1. Απο πότε όποιος φοράει μια κουκούλα και πετάει πέτρες και μπουκάλια σημαίνει οτι είναι "αναρχικός"??? Μάλλον απο τότε που μας έμαθε έτσι η τηλεόραση..
2. Πέτρες χρειάζονται για να ανοίξει κανένα λαμογιο - κέφαλο. Αυτό φοβούνται οι πολιτικοί και για αυτό αμμολάνε τα σκυλιά τους για να τους προστατέψουν απο το μένος του κόσμου.
3. Οι μεγάλοι αγώνες δυστυχώς ποτίζονται με αίμα...
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΙΟΚΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ..ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΟΣ - ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!!

ideologos είπε...

She-who-must-not-be-named μια παράγραφος την δανείστηκα από το κείμενο που λες, γιατί ήθελα να φέρω παραδείγματα συλλαλητηρίων που και πέτρες , με την κυριολεκτική έννοια, έφυγαν και τους σωστούς στόχους πέτυχαν. Συμφωνώ με τον δικό σου τρόπο προσέγγισης της πέτρας αλλά άσε με να πω και εγώ για το τι πιστεύω για την πέτρα. Πέτρες είναι τα αντικείμενα που έβλεπα να πετάνε τα μπάχαλα, γιατί αναρχικοί δεν είναι, το μόνο σίγουρο, και να έρχονται κατά πάνω μου και να μην μπορώ να κάνω τπτ για να καλυφτώ. Πέτρες είναι αυτές που άνοιξαν κεφάλια φοιτητών στη σύνοδο των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο και που εντελώς τυχαία έφυγαν από χεριά των μπάχαλων. Αρκετοί έχουν κριτική ικανότητα όπως εσύ και ξεχωρίζουν την μεταφορά από την κυριολεξία αλλά αυτοί που πετάνε τις πραγματικές πέτρες δεν έχουν. Όταν έφυγα από τις πορείες 17 Νοέμβρη και από την σύνοδο των πρυτάνεων δεν είδα συνθήματα προς τα μέτρα παρά μόνο προς τους αστυνομικούς. Τέτοια συνθήματα δίνουν θάρρος στα μπάχαλα να συνεχίσουν το έργο τους. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε αλλά επειδή έχω βρεθεί σε τέτοιες πορείες που οι κυριολεκτικές πέτρες βρίσκουν λανθασμένους στόχους έκρινα σωστό να γράψω αυτή τη ''διαμαρτυρία '' μου προς το σύνθημα. Ντελάλη μ άρεσε πολύ η απάντηση σου.!!

She-who-must-not-be-named είπε...

Ideologos, θέλω να πιστεύω ότι απο την απάντηση μου δεν διαφαίνεται καμία προσπάθεια να σε "φιμώσω". Την άποψη σου την είπες, και θα συνεχίσεις να τη λες σε όσους θέλουν να την διαβάσουν/ακούσουν.
Το γεγονός οτι δανείστηκες κάτι απο ένα άλλο άρθρο, ούτε αρνητικό είναι, ούτε "λέει" κάτι. Απλά, ήθελα να δώσω και τη δυνατότητα και σε άλλους να διαβάσουν αυτή τη μαρτυρία και να βγάλουν τα όποια συμπεράσματα από το αυθεντικό κείμενο.
Προσωπικά πιστεύω ότι τα "μπαχαλα" όπως τα κατονομάζεις, είναι παράγωγο αυτών των ελλειψεων που ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο μου. Ποιό παιδί/φοιτητής/ενήλικας με σωστές αρχές θα διαδηλώσει έτσι? Και ποιός υπεύθυνος άνθρωπος θα δεχθεί να κάνει μια συζήτηση με τα "μπάχαλα"; Απλά πιστεύω ότι δε βλέπεις τη γενική εικόνα και έχεις εστιάσει τη σημαντική (αναμφίβολα) προσοχή σου σε έναν μόνο τομέα. Το πρόβλημα είναι συνολικό. Πιστεύεις οτι το μπάχαλο, αν του είχαν δώσει και μια άλλη επιλογή, και έναν άλλον δρόμο, θα επέλεγε να παραμείνει μπάχαλο? εγώ πάλι δεν πιστεύω στην εκ γεννετής κακία. Το κοινωνικό μας περιβάλλον στις μικρές ηλικίες μας κάνει κακούς. Άλλάζοντας λοιπόν το περιβάλλον, αλλάζουμε χαρακτήρες...
Πάντως κοίτα κάτι κοτρώνες!!! Για πέτρες ξεκινήσαμε, σε ιδεολογική συζήτηση το ρίξαμε!

ονομα είπε...

Μπράβο ρε παιδιά... Σε όλους σας...

Με τέτοιες αντιπαραθέσεις και διάλογο, μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω αυτό που κάνω... Τέτοιες στιγμές χαίρομαι που κάνω τη διαχείριση εδώ. Είστε πολύ αξιόλογοι όλοι σας και διδάσκετε και μεγαλύτερους σας (σε ηλικία) πολιτισμό και ήθος...

Σας ευχαριστώ από καρδιάς...

Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Εγώ φίλε μου ideologos ένα έχω να πω, περιστατικά υπάρχουν πολλά όπου την πληρώνουν αθώοι και συμβαίνουν καθημερινά, αλλά πιστεύω πως και πάλι δεν πρέπει να σταματήσουμε να πετάμε πέτρες απλά να κοιτάξουμε να βρίσκουν καλύτερο στόχο!!!
ο πρώτος "Ανώνυμος"

Top