αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησε ο διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας: πρόβλημα με την μισθοδοσία του κλήρου

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πλήρη διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας αλλά μεθοδευμένα και σταδιακά ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις κυρίως από τους φανατικούς του είδους.

Κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών επιμένουν ότι ο φάκελος με τις αλλαγές είναι έτοιμος και αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκατασταθεί η κ. Έφη Μίτωση η οποία είναι έμπιστη του κ. Ιερώνυμου και αποτελεί τον ουσιαστικό σύνδεσμο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παράλληλα έχει προκύψει το ζήτημα της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος. Κορυφαίος παράγοντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωνε ότι “δεν είναι δυνατόν να μισθοδοτούνται οι ιερείς από το κράτος. Γιατί με αυτή την λογική θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να μισθοδοτήσει και τους μουσουλμάνους, του βουδιστές, τους Εβραίους κοκ.”.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εκδηλωθεί δημοσίως οι προθέσεις της ΕΕ αλλά και του ΔΝΤ σχετικά με το ζήτημα. Ωστόσο κύκλοι των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι το επόμενο μεγάλο ζήτημα που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Από newpost.gr

3 σχόλια:

ΑΡΓΩ είπε...

Ενδιαφέρον θέμα!
Ο "παράγοντας" της ΕΕ, βέβαια, δεν είναι και τόσο κορυφαίος, γιατί αν ήταν θα γνώριζε, ότι ο μουφτής, ιεροδιδάσκαλος και δικαστής για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, είναι εδώ και δεκαετίες δημόσιος υπάλληλος και λαμβάνει τον μισθό του από το ελληνικό κράτος, όπως και οι ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μαζί με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και έχουν, εκ του νόμου, τα αντίστοιχα δικαιώματα.

KENΤΡΟΔΕΞΙΟΣ είπε...

ΕΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΚΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009(ΕΘΝΙΚΕΣ), Ο ΓΑΠ.. ΕΠΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 32 ΔΙΣ ΑΝΕΙΣΠΡΑΧΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΚΑΡΑΛΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ (ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΩΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ )!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΤΛ, ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ , ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ!!
ΑΣ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ!!
ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ..


ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΥΡΙΩΣ!!
ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Σ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ντελάλη, ο Τσέφρυ θέλει να περάσει την κάρτα του πολίτη το 2011.Επειδή η Ιερά Σύνοδος λοιπόν αντέδρασε -έστω ήπια- με το ανακοινωθέν από τους Ι.Ναούς,ο Τζέφρυ με το συνεργείο του (συγχωρέστεμε ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ), άρχισε έμμεσα τις απειλές στην Ιεραρχία για το Θέμα του χωρισμού.Το ζήτημα είναι όμως αν ...θα μασήσει η κατσίκα ταραμά.
Άποψή μου είναι πως πρέπει η Ιεραρχία τώρα να ζητήσει τον χωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος και την επιστροφή αυτών που παραχώρησε η Εκκλησία η πήρε το κράτος από αυτήν με αντάλαγμα την πληρωμή του κλήρου από το κράτος.Δεν έχει να χάσει και πολλά ίσως,αλλά το κυριώτερο θα μπορεί να εκφράζει τη γνώμη της ελεύθερα πλέον.Αυτό θα έπρεπε να το είχε κάνει και επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

Top